אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,369 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מאסתי מהבנק הנוכחי שלי, סחפת , ברברת ואתר/אפליקציה עם UX/UI מרתיח בחלק מהמקרים - לא מה שמצופה ב2022. בעבר הייתי בלאומי (עברתי בעקבות הצעות משלימות בלקיחת משכנתא) והייתי מאוד מרוצה. האם ניתן להכניס לאותו פיקדון סכומים משתנים בכל חודש ובכך ליצור פיקדון אחד מרוכז? לצורך הדוגמא, בבנק הנוכחי יש מגבלה לפתיחת פקדון של מינימום 2K ובכל פעם צריך לפתוח פקדון חדש - הגעתי למצב שהיו לי 12-15 פקדונות שונים בגלל האילוץ הזה. מה רמת חופש הפעולה ועד כמה האפליקציה אינפורמטיבית? לגבי תנאים, מבדיקה קצרה הרוב נותנים שלוש שנים פטור מעמלות, מה עוד ניתן לבקש? בנקים מומלצים נוספים?
הודעה אחרונה מאת misterb, -
חלק מהחברים בפורום מכירים אותי משרשורים קודמים וחלק מכירים באופן אישי. סיימתי לפני כשנתיים לימודים הנדסאי בניין. בהתחלה היה לי מאוד קשה למצוא מקום עבודה שיסכים לקבל אותי לללא נסיון (כחצי שנה עד שמצאתי משרה ראשונה), וזה כלל מלא שליחת קורות חיים במדיות השונות, הליכה פיזית לאתרים ולהציג את עצמי ואפילו להתקבל בפרוטקציה היה בלתי אפשרי והכרתי באופן אישי כמה מנהלי עבודה / קבלנים שרצו מישהו עם נסיון של כמה שנים ולא היו מוכנים לקבל מישהו ללא נסיון. לאחר כחצי שנה של חיפושים מתישים התקבלתי לבסוף לתפקיד עוזר מנהל עבודה בעבודות גמרים ובאותה תקופה הייתה לי מוטיבציה אדירה, רק לבוא ללמוד ולהתקדם ולא הסתכלתי על השכר או השעות, רק לבוא ולעבוד. אבל באמת כמה שרציתי להמשיך בחברה ולבס…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלומות לחברי הפורום. הסבתי ארונית ישנה (120X80, עומק 30) ליחידת מדפים. מעריך את המשקל סביב 20 ק"ג. הקיר המיועד הוא בלוקים... בהתחלה תכננתי להשתמש בזויות סטנדרטיות, שמנמנות - תמונה להמחשה: 3 מתחת למדף העליון, ו-3 בתחתית. אבל עכשיו אני חושב שאולי זה לא יספיק, או לשנות 2 מהזוויות התחתונות לזויות עם תמיכה אלכסונית. תמונה להמחשה: אני לא ממש מעוניין בזוויות האלו כי זה יתפוס מקום מחד, ויכער עוד יותר את כל הסיפור מאידך... אבל אני מעדיף שהיחידה לא תיפול על פני איך שזה ייראה מה אומרים? אציין שכבר תליתי משקלים (נמוכים יותר) על בלוקים ללא בעיות כלל. שאר הרהיטים הכבדים אצלי בסדנה מעוגנים לקיר בטון עם פחות זויות ואילו רציתי יכלתי ל…
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, לאחר שכלבנו האהוב מקס הלך לעולמו בשבוע שעבר, מחפש עמותה טובה לכלבים באיזור פ"ת או שיש לה איסוף עבור שק וחצי של מזון איכותי שנותר לנו. תודה,
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 971 צפיות
שלום, אצלי בדירה כשהמזגן מגיע לטמפ שקבעתי, היחידה החיצונית מפסיקה לעבוד אבל היחידה הפנימית מתחילה לעבוד במצב אוורור. כשהטמפ עולה היחידה החיצונית מתחילה לעבוד והיחידה הפנימית מתחילה להוציא אויר קר. זה מצב תקין? היחידה הפנימית לא אמורה להכבות אף פעם?
הודעה אחרונה מאת yor2, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים. אשחמ לדעת את דעתכם לגבי המוצר הבא, האם יתקע במכס. https://he.aliexpress.com/item/1005003212198930.html?_randl_currency=ILS&_randl_shipto=IL&src=google&src=google&albch=rmkt&acnt=576-373-4425&albcp=13281970542&albag=124323978713&slnk=&trgt=aud-1285122095016&plac=www.maariv.co.il&crea=535063233103&netw=d&device=c&mtctp=&albbt=Google_7_rmkt&gclid=EAIaIQobChMI497Jk4Xu-AIVospRCh2gTgVaEAEYASACEgLli_D_BwE&aff_fcid=4abe1f111ff34cd5bd4d597e1c263681-1657446465322-04985-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=4abe1f111ff34cd5bd4d597e1c263681-1657446…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, כבר הרבה זמן שאני רוצה להזמין כל מיני חולצות וג'קטים מאתרים בחול. העניין הוא שאני ממש לא בטוח לגבי המידות וחושש לקבל דברים שלא מתאימים. אם יש כאן אנשים שמזמינים מחול אשמח לקבל טיפים לגבי המידות. תודה
הודעה אחרונה מאת Yuri Abaev, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. אני זקוק לאוזניות לשיחות טלפון שגם יהיה אפשרי לחבר לסלולרי וגם למחשב נייד עם חיבור 3.5. מצאתי את האוזניות האלו. עכשיו לסלולרי זה נראה שזה יעבוד אבל למחשב נייד אני לא בטוח כול כך לכן מתייעץ פה. יש לי במחשב נייד 2 יציאות 3.5 אחד של אוזניות והשני עם ציור של מיקרופון זה אמור לעבוד עם אחבר רק לחיבור של האוזניות? המיקרופון באוזניות יעבוד לשיחות? תודה 😀 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15911&gclid=Cj0KCQjw5ZSWBhCVARIsALERCvyLW4Sb7ZXr3_CsQNbWFnEmoYdU_2MRESjoGiFPwExCF1hL27jt-2waAh4_EALw_wcB
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בת משפחה ביצעה חידוש במשרד הפנים, ומייד אחרי קיבלה הודעה בסגנון "בקשתך להנפקת דרכון התקבלה ומספרה הוא כך וכך". כל זה היה ב- 02/06/22. עד היום הדרכון טרם הגיע. האם יש דרך לברר סטטוס הבקשה לפי המספר שניתן לה? כלומר - לשם מה ניתן לה המספר, אם לא בשביל זה...
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
ההזמנה בוצעה לפני כחודש ימים ולפי מספר המעקב שניתן לי ע״י המוכר נחתה בארץ כבר לפני שבוע ומאז בכל אתרי המעקב כולל כמובן בדואר ישראל לא ניתן להמשיך לעקוב אחרי החבילה, יש מה לעשות? או רק להמשיך ולחכות בסבלנות עד לקבלת הסמס(אם יגיע בכלל) מדואר ישראל?
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כשהגדרתי את האייפון שלי הוא קרא לעצממו Yossi's iPhone, באייפון הקודם שיניתי את זה ל Fazer, לפניו היה לי את Shrek (שהיה סמסונג) ולפניו את Nokia שהיה... ובכן, נוקיה. מחפש שם לטלפון החדש שלי - רעיונות?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלומות. אין לי הצלחה עם הקנטים הנ"ל. אציין שאני רוכש כל פעם מעט, וזה לא מגיע עם קופסא שעליה יש הוראות שימוש. אני חותך לאורך הרצוי, משתמש במגהץ, וכלום. נדבק חפיף במקרה הטוב ונושר אח"כ. ניסיתי להעלות את הטמפרטורה למקסימום, המיס מעט את הקנט. ניסיתי הרבה מעברים מהירים. ניסיתי הרבה מעברים איטיים. ניסיתי הרבה כח. ניסיתי מעט כח. בכל הפעמים אגב ניסיתי על סיבית עד היום ולא על סנדביץ, אם זה משנה משהו (לא חושב שזה משנה- גם על סיבית הרי שמים קנטים). אשמח לכל עצה וכיוון. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
החלטתי לקנות לבית גלאי עשן מטפף כיבוי (אחד או יותר, עוד נראה). אין לי ממש ידע בתחום (לבד מהעובדה שיש כמה סוגי מטפים ומשקלים שונים. אלך על 2ק״ג בשביל קלות תפעול). יש המלצות כאלה ואחרות? למה לשים לב ברכישת מטף וגלאי? (אין כוונה להזמין מחו״ל, היות ומטף זה כבד, הכל כבר יקנה יחד מאחת החברות בארץ). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת waterman, -
בוקר כולם, אחרי שצחקתי על @sperial במשך שנים על דרמנות המקררים הגיע תורי. אני עובר לדירה שכורה בקרוב(עוד שבוע) ונזכרתי קצת באיחור שאין שם מקרר. התלבטתי בין מספר אופציות בהתאם לגודל. כאשר האופציות שאני מתלבט ביניהן הן 3 ו-4. כן קורץ לי לקנות משהו שאדע שלא אזרוק עוד שנים בודדות. לא יודע האם עכשו זה הזמן להשקיע במקרר עם מקפיא תחתון שזו ההעדפה שלי. גם ההעדפה שלי לגימור אלומיניום ולא לבן מייקרת את המחיר במעט. האחריות לכל מקרר בטווח מחירים הזה הוא שנה. אשמח לדעות וחוויות,לקנות את הLG הכי הכי יקר עם הדלת שמחליפה צבעים ב14K לא בא בחשבון,מוכן לחרוג טיפונת עם סיבה מאוד טובה. אופציה 1: לקחת משה…
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אחרי המון שנים בהן כף רגלי לא דרכה באילת - אשמח להיעזר בחוכמת הפורום (כי החיפושים בגוגל מעלים רק פרסומות מעצבנות) איזה מלון הכי מומלץ לאילת בחורף (ממש בשיא חורף) - פתאל - יו-קוראל או ליאונרדו קלאב ישרוטל - ספורט או לגונה זה הרשימה. לא תלוי בי. תלוי אילוצים מערכתיים אחרים. ממה שאני מבין - באף אחד מהמלונות אין בריכה לחורף. ככה שנותר להבין האם באיזשהוא מלון יש יותר פעילויות מיוחדות לילדים ברמת העקרון, חדרי משחק וכו נקודות נוספות - איזה מלון יותר נוח ולא מצריך להזיז את הרכב מה יש בכלל לעשות באילת בחורף עם ילדים?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא ברור איך, אבל גם הבן שלי מתעניין במכוניות - אצלו ואצל החברים שלו זה יותר "וואי ראיתי פרארי" או "וואי, דוד שלי לקח אותי לסיבוב בקורבט" מאשר הרצאה בנושא "איכויות הניהוג של פז'ו לאן?" או מיטאפ הכולל פאנל של מועדון PSI ומועדון רנו עם דיון פתוח על אחיזת הכביש במגבלות והעברת המשקל היחודית רק לצרפתיות - אבל אני מעריך שבגיל 10 גם אני לא הבנתי הרבה יותר מאשר לתלות פוסטר של קונטאש על הקיר. ועכשיו, או לפחות בעוד יומיים, יש לו יום הולדת 10, שזה גם מעבר לדו ספרתי, גם יום הולדת עגול, וגם אומר שאני אבא לפאקינג טינאייג'ר קטן ומעצבן, ואני מנסה לעשות לו איזושהי הפתעה שתעשה לו חיוך גדול שהוא יזכור הרבה זמן. וכאן אני מחפש רעיונות: אני מעריך שאם אופיע בפתח הדלת של י…
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 708 צפיות
אני אמור לנסוע מחיפה לתל אביב ביום רביעי (להגיע בסביבות 20:00 לתל אביב), מנסיון של ביקורים קודמים - מה הצפי לפקקים בין חיפה לתל אביב ? (מעבר לרגיל)
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה ההשפעה של מספר הכנפיים( 3-4-5-6) , ומי טוב יותר? ומה החשיבות של אורך הכנפיים?
הודעה אחרונה מאת adi89, -
השאלה טמונה בכותרת. רק אוסיף שבאירופה אנגליה/צרפת (הבנתי שגם שם האננס הוא מיבוא) פרי שלם עולה אירו אירו וחצי. שבארץ המחיר שאני רואה הוא בסביבות 40 ש" ליחידה. מה אני מפספס בזהב הצהוב הזה. זה לא הפרי היחיד בעולם שמגיע מיבוא למה הוא כזה יקר. ובהנחה שהוא יקר כי אנחנו סתם פראיירים. אני הולך להשקיע באננס רווח של 1000% לא רע:) (יש לי חבר שיש לו עסק של מגשי פירות מעוצבים. שמביא במזוודות בחו"ל עם חברים ההפרש כזה גדול שזה שווה את הטירחה)
הודעה אחרונה מאת borsood, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 992 צפיות
ברשותי קופת גמל להשקעה, שנמצאת בהפסד של כ15% מתחילת ההשקעה( פתחתי אותה ב31/12/21, 100% מניות...). במידה ואפדה את כולה עכשיו, ןמיד אפקיד שוב מהעוש, האם אהיה זכאי לקיזוזי מס על ההפסדים? מישהו יודע בוודאות?
הודעה אחרונה מאת MiniMiz3r, -
התחברתי בזמנו לאנלימיטד דרך 015. מתישהו במהלך הדרך ובלי שום הודעה התחלתי לקבל חיובים מהוט. הסתבר לי בדיעבד שהוט רכשו את 015 ופשוט העבירו את כל הלקוחות שלהם אליהם בלי לשאול. בסדר. .. לאחרונה אני חווה ניתוקים בצורה לא הגיונית. התקשרתי לתמיכה הטכנית של הוט: אם אתה לקוח של 015 - אז אנחנו לא יכולים לראות את המערכות שלהם. תחבר ותנתק את המודם מהחשמל. הסברים שבעצם אין 015 ואני משלם להוט לא עזרו. הציעו לקחת ציוד חדש מהוט. בתשלום כמובן. ניסיונות לעבור לספקים אחרים - הם דורשים עלויות של הגעת טכנאי בין 350-540 שקל כתלות בחברה לצורך החלפת הספק. לי זה מרגיש שכל העניין הזה זה פשוט כופר. אף אחד גם לא…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 873 צפיות
איך מסיטים את הקידוח האופקי מתחת לאדמה לכיוון נקודת המטרה?
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 640 צפיות
חבר שאל. המלצתי לו על מרפאת פוקוס בשיבא אבל הם כרגע לא מקבלים מטופלים חדשים. בקצרה - הוא מחפש מישהו פרטי שיעשה לו את האבחון במקום ויתאים לו טיפול. הוא מטופל בריטלין ללא אבחון. זה גם יקר יותר וגם לא בטוח שהמינון נכון או שריטלין זה מה שמתאים לו. אני אבהיר - הוא מחפש מישהו שלא מערים יותר מדי קשיים. שלא חושב שהבחור בא לעקוץ ממנו ריטלין. אלא שיעזור לו להתאים מינון ולא ישלח אותו לאבחונים מיותרים שיוצר רלוונטים לילדים. אשמח להמלצות. גם בפרטי. איזור המרכז.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קצת קראתי באינטרנט ולא ממש הצלחתי להבין. נניח יש עוסק מורשה שמרוויח 10 אלף שקל בחודש. ונניח שאחוז המס שלו הוא 20%. אזי ש: הוא ישלם למעמ בערך 1500 ש"ח בחודש. ולמס הכנסה בערך 1500 ש"ח. אם אותו עצמאי שוכר משרד לצורך עבודתו בעלות של נניח 2340 ש"ח בחודש. 2000 ש"ח שכירות. 340 ש"ח מע"מ על השכירות. אז את ה-2000 שקל הוא יכול לנכות מהתשלום למס הכנסה ובעצם לא ישלם מס הכנסה כלל. ואת ה-340 מהתשלום למע"מ? או שאני לא בכיוון?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 865 צפיות
אהלן צריך לפתוח חשבון עסקי, מתלבט בין שני הבנקים הנ'ל. בעיקר חשוב לי השירותת האינטרנטי. למישהו יש נסיון / המלצות?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
משום מה נפלתי במדגם, ואני ממש לא מעוניין להשתתף. הסירוב המנומס שלי, והמנומס פחות, נתקלים בינתיים בהתעקשות מצידם ומכתב איום מהיועצת המשפטית שלהם. אני יודע שאני חייב לשתף פעול על פי חוק. ולמרות שאני אזרח שומר חוק (לא רק "בדרך כלל") הפעם אני מרגיש צורך לחרוג. לפי סקר 2008, אחוז די מכובד סרב להשתתף (כ-5%). לפי נתוני 2009, אחוז הלא משיבים הוא 15%. למי שתוהה למה לא בא לי לענות "על כמה שאלות", מוזמן לעיין בשאלון של 2008. באופן בולט, חלק ניכר מהשאלות הן נתונים שיש ללמ"ס גם בלי לשאול אותי. הסוקר בא אלי למען הרשום במשרד הפנים, ושואל אותי על שמי, כתובתי, מס' תעודת זהות, בני משפחה, בעלות על מקום המגורים ורכב, וכן הלאה. כמובן שכל הנתונים האלו זמינים ללמ"ס גם בלי …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צריך לרכוש טלוויזיה 70 אינץ באזור ה3K עדיפות לכמה שיותר זולה. הייתי בחנות ובאמת אני לא רואה הבדל גדול בין איכות התצוגה בכל הסוגים אבל רוצה שלא יהיו "הפתעות לא נעימות" לאחר הרכישה כמו ממשק איטי ומעפן, או רמקול מחורבן או FPS סופר נמוך וכו... *מעדיף להימנע מסמסונג בעקבות חוסר אמונה מוחלט במותג" נ.ב האם טלויזיית 70 אינץ תכנס בתא מטען של רכב האצב'ק (308) עם מושבים מקופלים?
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי סוגרים את רב-קו ועוברים לאחת מ4האפליקציות, לא? במה כדאי להשתמש?
הודעה אחרונה מאת avngas, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, בהחלט תופעה מוזרה. כמה מאות מהנמלים המעופפות המוזרות האלו שבתמונה פשוט מתות בחדר אחרי שחזרתי הביתה בחגר העבודה של זוגתי. רובן מתות. חלקן עוד בחיים מדדות להן. התקשרתי לאיזה מדביר והוא אמר שזה איזה שהוא ריקוד חיזור של נמלה מסוימת ושלא צריך הדברה והן עוזבות אחרי כמה ימים. אני לא רוצה לחיות כשבמשך כמה ימים יש לי מאות ואלפי חרקים בחדר עבודה. אני חושד שזה אולי טרמיטים למרות שהוא אמר שזה לא, כי הם כולן יצאו מאיזה בויידם עץ שיש למעלה בתקרה של החדרון ההוא. זה חדר שהיה מרפסת ואז סגרו אותו. יודעים לומר לי מה זה החרק הזה והאם אני צריך הדברה? נ.ב. שנה שעברה הבנתי שזה גם קרה משותף שלי לשעבר לדירה, אבל אני לא הייתי בבית באותה תקופה. לדבריו זה לא…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי מכונת גילוח S9311, מאוד מרוצה ממנה, הייתי במילואים, חזרתי הבייתה וכנראה איבדתי את הראש (סכינים) או שזה בבית ולא מצאתי. בכל מקרה, ממה שראיתי ברשת, המחיר לסכינים מקוריים חדשים עולים בין 200-250 ש"ח. ואני מתחיל לחשוב, אולי עדיף לקנות מכונה חדשה? אולי נניח סדרה 7000? S7782 שהסכינים שלה הרבה יותר זולים והמכונה נראית סבבה. גם ראיתי סקירה של פנסוניק ARC5 שממש ממליצים אליה (אישית אף פעם לא התגלחתי עם ראש מהסוג הזה) לא בא לי לקנות מכונה ב-1000+ ש"ח. (סדרות 9000 היוקרתיות) אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת ChaoscripT,