Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לקנות לבית גלאי עשן מטפף כיבוי (אחד או יותר, עוד נראה).

אין לי ממש ידע בתחום (לבד מהעובדה שיש כמה סוגי מטפים ומשקלים שונים. אלך על 2ק״ג בשביל קלות תפעול).

יש המלצות כאלה ואחרות? למה לשים לב ברכישת מטף וגלאי?

(אין כוונה להזמין מחו״ל, היות ומטף זה כבד, הכל כבר יקנה יחד מאחת החברות בארץ).

תודה מראש.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

חפשי - היו שרשורים בנושא.

לגבי מטפים,  מינימום 3 ק"ג, עדיף 6 ק"ג. מטפי אבקה יעילים אבל עושים לכלוך רב (עדיף מבית שרוף). אם את יכולה להרשות לעצמך קני מטף הלון.

לגבי גלאים - ממליץ לא את התוצרת הג'נרית שנמכרת בארץ אלא מותג מוכר. אני ממליץ על KIDDE שקונים באיביי / אמאזון. ההבדל מדהים. גלאי NONAME צפצף רק אחרי שכיביתי מתחתיו גפרור. KIDDE מצפצף כשפותחים תנור/טוסטר אובן ואין שום עשן נראה לעין. מדובר ב-5 דקות קריטיות.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם (נערך)

6 ק״ג נראה לי כבד מידי לתפעול של הדיוט (לכאורה אין קשר בין משקל לנסיון בתפעול, ובכל זאת בעת לחץ, נראה לי שעדיף משהו קל יותר).

עד כמה האבקה יעילים יותר? יש לזה מדד כלשהו? הלון יעיל יותר/כמו אבקה?

אין גלאים איכותיים בארץ? הנחתי שאוכל למצוע עסקת חבילה משתלמת יחד עם מטף.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

6 ק"ג ממש לא כבד מדי לתפעול! משקל של פעוט. נסי בחנות ותתרשמי. 2-3 ק"ג עלול פשוט לא להספיק. לי יש בבית מטפה 6 ק"ג אחד *בכל קומה*.

לא יודע לגבי גלאים איכותיים בארץ, ולגבי יעילות הלון מול אבקה.

• אהבתי 1
פורסם

מאבקה בבית בייתי נזהר. אחרי שרוקנתי מטף אבקה של 6 קילו על קומפרסור שעלה באש בשטח פתוח סבלתי מקוצר נשימה כמה ימים.

על כל מטף יש סימונים למה הוא מיועד:

מוצקים - סימון מטף במשולש עם האות א' בתוכו

נוזלים - סימון מטף ריבוע עם האות ב' בתוכו

חשמל - סימון מטף עם עיגול והאות ג' בתוכו

גזים -סימון מטף משושה עם האות ד' בתוכו

מתכות -סימון מטף כוכב עם האות ה' בתוכו

עוד דבר מאוד חשוב ששורף הרבה בתים זה נושא מחבת או סיר שמן שעולים באש. אסור בשום פנים ואופן לשפוך מים ורצוי לא להשתמש במטף אלא רק לשים מכסה או לכסות במגבת רטובה. זה חונק את האשואז נותנים לעסק להתקרר.

אם שופכים מים מיד מקבלים התזה פראית של טיפות שמן בוערות ששורפות הכל וגם עם מטף יש סכנה של התזה כתוצאה מהסילון.

אסור לשכוח שכשאנחנו מגיבים לאירוע כזה הלחץ עושה את שלו ודברים שנקראים עכשיו ונראים מובנים מאליהם לא תמיד נראים ככה כשצריך לקבל החלטה בשעת חירום.

• רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, yuvk כתב:

אני ממליץ על KIDDE שקונים באיביי / אמאזון. ההבדל מדהים. גלאי NONAME צפצף רק אחרי שכיביתי מתחתיו גפרור. KIDDE מצפצף כשפותחים תנור/טוסטר אובן ואין שום עשן נראה לעין. מדובר ב-5 דקות קריטיות.

אפשר הסבר לזה למטומטם כמוני?

יש לי גלאי קצת רגיש, והוא מעצבן אותי ממש. למה זה טוב שהוא מצפצף כשיש הרבה אדים?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

השנקל שלי -> לא ממליץ על מטף אבקה. מעבר למה שרשמו כאן, יש גם בעיה נוספת איתו -> האבקה גורמת לקורוזיה של מתכות. נניח הצלחתם לכבות את האש, אח"כ צריך להתמודד גם עם נזק משני של קורוזיה במכשירי חשמל ואולי גם בחוטי החשמל הנמצאים בתוך הקיר -> וזה עלול להיות נזק כלכלי לא קטן.

לכן, אני מצטרף להמלצה לקנות מטף הלוקרבון במידת האפשר. יש לו בונוס קטן - הוא מחזיק מעמד שנים, בניגוד לאבקה שצריכים לרענן כל שנתיים בערך (אבל עדיין יש צורך לבדוק מדי פעם שיש לחץ אויר תקין)

לגבי מקום קניה - אני ממליץ על אתר ביסייפ. מעט יותר זולים מ-KSP.

לגבי גלאי - אינני מבין בזה כלל.

https://www.besafe.co.il/

פורסם

תודה לעונים.

הבנתי, אמנע ממטף אבקה.

אבל מה כן? אין לי שום כוונה להחזיק כמה מטפים שונים לכל סוג שריפה. מה מקובל להחזיק בבית כמטף כללי כמענה סביר לרוב שריפות הבית הנפוצות, גם אם אינו אידאלי לכולן?

לפני 51 דקות, guya72 כתב:

אני מצטרף להמלצה לקנות מטף הלוקרבון

זה כמו הלון שהמליץ yuvk? הוא יקר משמעותית, הוא לפחות מתאים כמטף כללי לשריפות בית נפוצות?

אבדוק את הגלאים באמאזון. מה-ksp הפסקתי להזמין אחרי זמני אספקה אורכים ושירות לקוחות גרוע, אבל אבדוק אתרים אחרים בארץ להשוואת מחירים.

לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

מחבת או סיר שמן שעולים באש. אסור בשום פנים ואופן לשפוך מים

תודה, ידוע. כבר חויתי כזו בילדות. הורי הספיגו שטיחון במים וחנקו איתו את האש. (הם לא מהנלחצים, גם אני לא).

פורסם

טוב, בעזרת המידע שלכם שכיוון אותי הלכתי לקרוא על הבדלים בין מטפים ונראה שאכן מטף גז הוא הבחירה היעילה ביותר כי הוא מכסה שריפות נוזלים וחשמל.

נשארת רק הדילמה האם המחיר היקר לעומת מטף אבקה שווה את ענין הלכלוך. מדובר על עלות של פי 3 למשהו שאתה מקווה שלא תשתמש בו. מצד שני, שריפה גם כך גורמת לבלאגן, אז לחסוך טינופת של אבקה יכול להיות חשוב, ומדובר בהוצאה חד פעמית.... אז כנראה שאלך על הגז.

עכשיו להשוות מחירים, ההבדלים בין החנויות לא גדולים.

ואז לענין הגלאים.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

יש לי מטף (המילה הנכונה הנה מטפה) הלון 1211 גז הסנקה חנקן יבש

בן יותר מ 20 שנים ושעון הלחץ מראה על הירוק.

הוא נמצא בצל בתוך ארון בבית והאם צריך לאיזו לחזוקה עבורו?

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 10 שעות, David32 כתב:

אפשר הסבר לזה למטומטם כמוני?

יש לי גלאי קצת רגיש, והוא מעצבן אותי ממש. למה זה טוב שהוא מצפצף כשיש הרבה אדים?

נראה לי ברור. הגלאי שלי במטבח לא מופעל מאדים אבל כן מופעל מעשן אמיתי אבל בלתי נראה שנגרם מפעולת אפייה בתנור / טוסטר אובן / מחבת.

נכון, כשמבשלים, זה יכול להיות מעצבן. למדתי להפעיל מאוורר תקרה לפני פתיחת תנור כדי להמנע.

בזמן שריפה, הגלאי הרגיש יתריע בשלב מוקדם יותר, וככל שנקבל התראה מוקדמת יותר, גדלים הסיכויים להשתלט על האש ולצאת בשלום.

פורסם (נערך)

למיטב הבנתי, הלוקרבון זאת גרסה יותר ידידותית לסביבה לעומת הלון, ולכן כיום משתמשים בהלוקרבון.

לאחר חיפוש בגוגל, ראיתי שיש איסור על ייצור של גז הלון מאחר והוא פוגע בשכבת האוזון (אך מאידך, יש היתר לשימושים ספציפיים בהם הוא חיוני וכנראה אין לו תחליף).

כיום משתמשים בהלוקרבון.

לגבי תוקף מטפה - למיטב זכרוני, למטפה הלון והלוקרבון יש תוקף 12 שנים, ולאחר מכן יש צורך לבצע בדיקת תקינות.

אם מטפה הלון חגג 20, לדעתי (הלא מקצועית) מומלץ להחליפו

לאחר חיפוש בגוגל, מצאתי את הקישור לקובץ הבא. רשום שיש צורך לבצע בדיקת לחץ הידרוסטטי (ראו בתחתית עמוד 9)

https://www.chamber.org.il/media/155343/129-1.pdf

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...