Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דעה לא פופולרית, אבל כל עוד אנחנו פורום ציבורי... לענ"ד, אם מטף 3 קילו לא פתר את הבעיה שלך (אצל אדם רגוע כמו פות"ש, ובשילוב עם אמצעים אחרים) - סימן שהגיע הזמן להתפנות, להתקשר למכבי אש, ולהפעיל ביטוח.

6 קילו זה מטף מסורבל שלא כל אחד בבית (אורחים, ילדים, שותפים לחיים שיבואו וילכו) יוכל להפעיל. 3 קילו זה סביר והגיוני, והייתי מחפש גם איזה מטף קטן פג תוקף ביד 2 (אפשר אבקה) כדי להתאמן עליו בשטח פתוח עם כל מי שעתיד בסבירות גבוהה להשתמש בו. הלוקרבון זה גם הכיוון בו אני הייתי הולך, אבל בלי המחירים הפסיכיים של 6 קילו. זה שלא צריך לרענן אותו מדי שנתיים-שלוש יאזן בסופו של דבר את המחיר בטווח הארוך. ובעוד שבהחלט לא יזיק שיהיה אחד כזה במקום נגיש בבית, ספציפית במטבח הייתי מתקין על הקיר שמיכת כיבוי פשוטה שעשויה להיות הרבה יותר שימושית בהקשר הזה.

דרך טובה להוזיל את כל החווייה היא לשכנע את ועד הבית שכדאי להתקין מטף בכל קומה, ורצוי שיהיה קרוב לדלת שלך. אבל זה דורש תמהיל ספציפי של בית, ועד ודיירים, ועשוי להיות מאתגר.

לגבי חיישנים, זה נושא כואב אצלי בתור מי שגר בדירות שכורות ובמדינות בהן זו דרישת חובה לביטוח. האיכות שלהם לא עקבית ולרובם אין כוונון רגישות, לכן הגעתי למצב שאני חי בפחד מהאזעקה הבאה כמו איזו אישה מוכה כל פעם שאני פותח את המדיח או התנור, או שוקל חלילה לבשל משהו מבלי להפעיל את קולט האדים. לדעתי האישית, הסיכוי הקטן שביום מן הימים החיישן הזה יתפוס משהו שאני לא רואה בעין לא מצדיק את הטרור היומיומי של לחיות איתו. כנ"ל לגבי מערכות אזעקה ביתיות (שלפעמים מחוברות לחיישן הנ"ל), אבל זה כבר דיון נפרד.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לבית הייתי קונה הלוקרבון 3 ק"ג.

יצא לי גם להשתמש בו, היה מאוד מרגיע לדעת שמותר לכבות איתו חשמל כי כיביתי 3 לוחות חשמל ב3 קומות שונות עם מטף אחד, כשהזרועות שלי כבר היו עם כוויות דרגה ב.

כשלוח החשמל בוער, אין לך אפשרות להוריד את החשמל.

כל החכמה היא לתפוס את הדליקה מהר לפני שהיא מתפשטת. כשחדרים שלמים בוערים אין לך מה לעשות חוץ מלברוח החוצה.

לכן נושא הגלאים הוא קריטי. דירות שכורות לא שכורות לא מעניין. 

מתקינים בכל חדר שינה ובמטבח.

נכון, אזעקות שווא במטבח זה מרגיז אבל זה מחיר קטן.

גם אני ממליץ על Kidde, שם בבית אחד משולב גילוי CO והשאר רגילים.

שבוע שעבר הילדה שלי בת 10 הלכה לישון אצל בת דודה בגיל שלה. ההורים שלה אומרים שהיא ואחותה לא מתעוררות משום דבר.

הילדה שלי התעוררה בשתיים בלילה לקול שריפה ממפצל חשמל מעל המיטה של הבנות. היא נאלצה למשוך בשיער של הילדה כדי להעיר אותה ולקרוא להורים שכיבו את האש.

לא רוצה לחשוב מה היה קורה באותו לילה אם הילדה שלי לא הייתה שם במקרה ותיפקדה כגלאית.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש סיבה לא להעדיף מטף CO2 על פני הלוקרבון?

ה 5ק"ג CO2 עולה פחות מ3ק"ג הלוקרבון, שניהם מתאימים לחשמל וידידותיים לסביבה, על הCO2 נאמר גם שאינו קורוזיבי ועל ההלוקרבון אין התייחסות לקורוזיביות.

להלוקרבון יש לעומת זאת שעון לחץ שאין לCO2.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

לכן הגעתי למצב שאני חי בפחד מהאזעקה הבאה כמו איזו אישה מוכה כל פעם שאני פותח את המדיח או התנור, או שוקל חלילה לבשל משהו מבלי להפעיל את קולט האדים. לדעתי האישית, הסיכוי הקטן שביום מן הימים החיישן הזה יתפוס משהו שאני לא רואה בעין לא מצדיק את הטרור היומיומי של לחיות איתו.

זו בטח מזימה של וולט שתבשל פחות.

תפקיד הגלאים הוא לא כשאתה מבשל או רואה טלויזיה אלה כשאתה ישן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי גם 6 ק״ג יהיה מסורבל במצב חירום. והכוונה שלי היא ללכת על ה-3.

לגבי תרגול, זה רעיון טוב.

שמיכת כיבוי? נשמע לי לא נוח לאחסון, שליפה ושימוש בעת לחץ.

יש מטף קומתי, כנדרש בחוק בכל בנין בארץ, אבל רציתי משהו קרוב יותר, למטבח בעיקר. ושיהיה גם זמין יותר למקרה של איזה מטען או נקודת חשמל שכשלה.

ענין הגלאים מטריד, התראות שווא זה מציק ומשיג תוצאה הפוכה. אנסה להתעמק בענין.

פורסם
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

שמיכת כיבוי? נשמע לי לא נוח לאחסון, שליפה ושימוש בעת לחץ.

אני לא מנסה לשכנע, אבל בשביל שיהיה ברור איך משתמשים בזה:

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, locus כתב:

יש סיבה לא להעדיף מטף CO2 על פני הלוקרבון?

החסרון העיקרי של מטף CO2 זה שבמידה ואתה מתיז ממנו על מישהו, אתה עלול לגרום לו לכוויות קור (הגז מאוחסן בלחץ. כאשר הוא משתחרר - הלחץ שלו יורד במהירות והוא מאבד חום לסביבה, כלומר מתקרר).

חסרון נוסף - בשימוש במקום שאינו מאוורר טוב (למשל מרתף), הוא עלול לגרום לפגיעה מסויימת במערכת הנשימה.

מעבר לכך, גז CO2 איננו ידידותי לסביבה אלא הוא זה שגורם לאפקט החממה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
פורסם

Co2 לא פוגע במערכת הנשימה אלא יוצר תחושת מחנק שנעלמת ברגע שהתרחקת ממנו.

לעומתו מטף אבקה סותם פיזית את הראות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עבדתי כטכנאי בחברה שמתחזקת ומתקינה ציוד גילוי וכיבוי אש. מטפי הלון/הלוקרון/הלוקרבון הם היעילים ביותר מבחינת לכלוך, אבל בעייתיים בכיבוי - הקונוס שנוצר בעת השימוש הוא בלתי נראה (לעומת אבקה) וקשה לכוון אותו למקור האש. בנוסף, שחרור הלחץ שלהם הוא מהיר ובעת לחץ קשה להתכוונן אל מקור האש ולנטרל אותו, אלא אם אתה מיומן בשימוש במטפים. מניסיון עצוב בפנימייה בה למדתי, מי שאינו מיומן בהפעלת מטפים - בטח ובטח אבקה - עלול לגרום נזק עצום במקום תועלת. האבקה מייצרת מיסוך עבה ששוקע לאט, וממסכת נתיב מילוט אפשרי. 

מטף 3 ק"ג מספיק לכיבוי סיר/תנור בוער אבל לא יתאים לספה בוערת לצורך העניין. 6 ק"ג יותר מסורבל, אך אם מפסיקים את ההסנקה של החומר עלולה להיווצר בעיה של המשך שימוש - פריקת מטף חייבת להיות מתמשכת, ואם לא הוא עלול להפסיק לעבוד בשל ירידת לחץ של הגז ההודף.

אצלי בבית (קרוואן) יש מטף 3 ק"ג. אני לא חושב שאני צריך יותר מזה, כי תפעול של סיר/מחבת בוערים לא מצריך ברוב המקרים שימוש במטף. יש סמרטוט רצפה שמספיגים אותו במים טוב טוב ומניחים ברוגע כמה שניתן על הסיר/מחבת. לזה צריך תרגול. ואשתי מתורגלת, כי היא מבינה מה החשיבות של הביצוע בתנאים הקיימים - קרוואן. אז אנחנו מתרגלים. הילדות שלי יודעות שאם יש שריפה יוצאים מהחלון/יציאה הכי קרובה. אני משוגע? אולי. אבל קרוואן מתאייד בתוך פחות מ-10 דקות. מחכים כבר שהבית יסתיים ונעוף מפה.

• רעיון טוב! 1

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

Co2 לא פוגע במערכת הנשימה אלא יוצר תחושת מחנק שנעלמת ברגע שהתרחקת ממנו.

זה נכון חלקית, ולכן רשמתי שעלול לגרום לפגיעה מסוימת במערכת הנשימה -> וזאת מאחר ולא רציתי להיכנס להסבר אנטומי מפורט כיצד מערכת הנשימה עובדת (כולל נושא של שיחלוף גזים בריאות, אפיניות של גזים בדם, ודרך השפעה של רמת גזים בדם על מרכז הנשימה במוח).

התקציר המאוד מאוד קצר יהיה שכאשר רמת ה-CO2 בדם יחסית מאוד גבוהה, זה עלול לגרום להפסקת פעולה של מרכז הנשימה במוח. אני מאמין כי תסכים  עימי שזאת פגיעה במערכת הנשימה...

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 9.3.2022 בשעה 14:56, yuvk כתב:

אני ממליץ על KIDDE

בתאריך 10.3.2022 בשעה 13:50, amosbmw כתב:

גם אני ממליץ על Kidde

אז אחרי שריפה אצל קרובי משפחה החלטתי להאיץ את תהליך הרכישה שהושהה מעט.

שמתי לב שבאתר של kidde יש דגמים שמקבלים ניקוד טוב וכאלה שעל הפנים. אז כל הכבוד לחברה שמשאיר חוות דעת קטלניות כאלה.

לכל מותג יש מוצרים טובים יותר ופחות, אבל פערים כאלה גורמים לי להרים גבה.

אפשר ללכת על אחד מאלה שקיבלו ציון טוב, ועדיין, מעט מוזר.

ושאלות כלליות,

תכננתי ללכת על גלאי עם סוללות, נראה לי מסורבל להיות תלוי בחיבור לחשמל. הערות?

האם חייבים להתקין על התקרה? או שאפשר פשוט להניח על כל רהיט בחדר?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

אני בטוח שגם באתר של רולס רויס תמצאי ביקורות שליליות. אכן כל הכבוד.

הגלאים שלי מחזיקים מעל לשנה עם סוללת אלקליין רגילה אחת. בסוף התקופה הגלאי מתריע על החלשות הסוללה. הטרחה בהחלפה של סוללה היא זניחה (בהנחה שאין תקרות גבוהות במיוחד בבית).
גלאי מוזן חשמל צריך תשתית (מחובר כמו גלאי של אזעקה). בבית חדש אפשר להכין מראש. בבית קיים נשמע לי מטורף.

גלאי עשן צריך להיות מותקן על התקרה בנקודה הגבוהה ביותר. העשן קל מהאויר ומצטבר קודם בצמוד לתקרה. אני התקנתי גלאים במקומות המועדים לפורענות (מטבח, חדר כביסה) ובמסדרון של המפלס העליון, שהוא הנקודה הגבוהה ביותר בבית.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:

• תוכן חדש...