Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אננס טרי למה כל כך יקר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבאתי קודם קישור לכתבה מלפני שנה. היבואנים מכניסים את ההפרש לכיס.

@DareDevilעד לפני שנים לא רבות החקלאות הישראלית סיפקה, למעשה, את כל צרכי המדינה חוץ מתבואות. וזה כאשר החקלאים מהווים משהו בסביבות 1% מהעובדים. בינתיים, בשם כל מיני סיסמאות של הפחתת מחירים, העצמאות הזו הולכת ואובדת, מה שיגרום, בסופו של דבר, למחסור ולהתייקרות בכל משבר קטן.

Just now, sperial כתב:

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

בשם כל מיני סיסמאות של הפחתת מחירים

צודק, השתכנעתי. לא צריך להפחית מחירים ולא צריך לייבא שום דבר. הולך לזרוק את החמאה מהמקרר היישר לפח ואת הגבינה השוויצרית לתת לחתולים ברחוב. ובכלל, לדעתי צריך לקיים את השיטה הפאודלית בישראל. עובדי מדינה יקבלו שטח וישלטו בו בתמורה לעבודה הקשה שלהם. ואנחנו, פשוטי העם, נעבד את האדמה שלכם ונשלם לכם מיסים על כל הטוב הזה.

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

@DareDevilעד לפני שנים לא רבות החקלאות הישראלית סיפקה, למעשה, את כל צרכי המדינה חוץ מתבואות

החקלאות הישראלית אף פעם לא הצליחה לספק את צרכי המדינה. זה לא אפשרי בכלל.

screenshot-old_cbs_gov.il-2022_06.08-20_18_22.png.55ccd389301c6b1d5ffad80a511ece53.png

מקור: הלמס - אתר הישן

לינק - https://old.cbs.gov.il/fortr/impexp/menu_h.html?SortBy=2

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

@יבגניפ- שיקולי המחיר לצרכן אינם השיקולים היחידים של המדינה. יש שיקולי ביטחון - והשקעה בביטחון התזונתי חשובה לא פחות מהשקעה בעוד מטוס ופלוגת טנקים. תראה מה קורה כרגע בעולם בגלל מלחמת רוסיה אוקראינה. אלה ספקיות החיטה השישית והשביעית בגודלן (אאל"ט), והמלחמה ביניהן כורמת למחסור עולמי.

@DareDevilגם אם טעיתי והעצמאות לא היתה שלמה, (כנראה שנתון הכללי זכור לי מלפני אי אילו שנים), האם מבחינתך מומלץ להחמיר את התלות ביבוא ? זו בדיוק הבעיה: ברגע שנוצר מחסור עולמי כל יצרן שומר את התוצרת שלו קודם כל לעצמו, ואת העודף מוכר ביוקר. אתה רואה את זה לאחרונה עם הנפט, ואותו דבר קורה עם המזון. אז הנפט לא פרץ בישראל, אבל היתה כאן חקלאות לתפארת, ויש לשמר אותה משיקולי ביטחון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, sperial כתב:

עד לפני שנים לא רבות החקלאות הישראלית סיפקה, למעשה, את כל צרכי המדינה חוץ מתבואות

מאיפה הבאת את זה? אני זוכר מהילדות שהיה יבוא של פירות וירקות מחו"ל.

ביטחון תזונתי אמיתי זה שיש עגבניה ישראלית ב10 ש"ח לקילו ועגבניה טורקית ב2 ש"ח לקילו וכל אחד בוחר מה שיותר מתאים לו, אף אחד לא נשאר רעב. סיפורי אימה שלא ישאר לנו אוכל במלחמה אם נפתח את היבוא זה קשקוש מהתחת, כי גם אם נגדל הכל בארץ עדיין אתה צריך לייבא ציוד חקלאי, דלק, ואפילו העובדים שלך מגיעים מהארץ שבה האננס עולה גרוש וחצי לקילו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הציוד החקלאי נמצא בארץ, לא מחליפים אותו כל שנה. ודלק אפשר לאגור והמדינה עושה זאת. עגבניות יותר בעייתיות.

ואתה לא צריך מלחמה כדי להגיע למחסור או למחירי יבוא גבוהים, מספיק משבר קטן כמו מלחמת רוסיה אוקראינה. יודע מה? גם ארדואן יוכל לתפוס אותך בב***ם ולהקפיץ את העגבניה ל-30 ש"ח לק"ג. לא בכדי ממשלות אירופה מסבסדות את החקלאות בסכומים גדולים.

פורסם
Just now, sperial כתב:

יבגני - שיקולי המחיר לצרכן אינם השיקולים היחידים של המדינה. יש שיקולי ביטחון - והשקעה בביטחון התזונתי חשובה לא פחות מהשקעה בעוד מטוס ופלוגת טנקים. תראה מה קורה כרגע בעולם בגלל מלחמת רוסיה אוקראינה. אלה ספקיות החיטה השישית והשביעית בגודלן (אאל"ט), והמלחמה ביניהן כורמת למחסור עולמי.

הנה הפערים שאני רואה בגישה שלך:

1. שיקולי המחיר לצרכן הם אקוטיים. הם גם חלק מהבטחון. כי כשאנשים בורחים לברלין בגלל מחירי מילקי, בהקצנה, זה רע לכולנו. כי זה משאיר את המטוס ללא טייס.

2. אני בספק רב אם אתה יודע לחשב אם הדבר הנכון לישראל הוא לטפח את החקלאות המקומית עוד, או להסתמך על מקורות ייבוא מגוונים. אני בטח שלא יודע לעשות את זה, אבל

3. מעדיף לא להסתמך על פוסטים סמכותניים באינטרנט

4. וגם יודע שאם כבר מדברים על טנקים ומטוסים אז בשומר חומות נשארנו בלי תחמושת לכיפת ברזל, או היינו קרובים לזה. כלומר אנחנו לא באמת יכולים לנהל משברים גדולים לבד לחלוטין מימלא

5. אני מעדיף מחירים נמוכים שאולי יעלו במקרה של משבר על פני מחירים גבוהים כל הזמן

6. מאיפה אתה יודע מה המחיר ה"נכון" לשלם על משהו, אם אתה משאיר את זה בידים של סקטור שאף אחד לא יכול להתחרות בו, ואתה גם אומר ש"ככה זה" כי "בטחון"? יש גבול שבו תגיד "יקר מדי. לא הגיוני"?

7. זה מתחבר לשרשור המקביל שבו הטפת איך לחסוך. יוקר מחייה זו בפרוש בעיה. גם אם אתה נכנס למגננה בכל פעם שמזכירים משהו שקשור למיסים או עובדי מדינה או סקטורים מסובסדים.

פורסם

היינו כבר בדיון הזה בשרשור אחר. אננס זה לא בטחון תזונתי, זה ענף חקלאי איזוטרי שמקיים להערכתי (סתם ניחוש מושכל) סביב 20 משקים בארץ, ושורד רק בזכות האיסורים של משרד החקלאות ומכס מגן מטורף.

כבר כתבתי בעבר, צריך להעביר את הקו היכן שהוא. חלב, ביצים, בשר, מלפפון, עגבניה, תפוח אדמה, ושאר מוצרים בעלי ערך תזונתי גבוה שניתן לגדל כאן ביעילות גבוהה, בסדר ואפילו שתהיה סובסידיה. אננס - מצדי לתת לכל מגדל שני מיליון שקל פיצויים ביד, ושיילכו לעשות משהו אחר.

עניין האננס מזכיר קצת את הסיפור של נעלי בריל. מחזיקים בהנשמה מלאכותית, בעזרת קואליציה משעשעת של פופוליסטים מימין ומשמאל + גוזרי קופונים ולוביסטים, ספק יחיד של נעליים פרימיטיביות מעידן של שלושים שנה אחורה; זה שדורות של חיילים סובלים מהנעליים האלה, חלקם לכל החיים אחר כך, זה לא מעניין אף אחד. מזל שמתישהו התעשתו והצליחו בכל זאת לעשות את הדבר הנכון.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, sperial כתב:

הציוד החקלאי נמצא בארץ, לא מחליפים אותו כל שנה. ודלק אפשר לאגור והמדינה עושה זאת. עגבניות יותר בעייתיות.

ואתה לא צריך מלחמה כדי להגיע למחסור או למחירי יבוא גבוהים, מספיק משבר קטן כמו מלחמת רוסיה אוקראינה. יודע מה? גם ארדואן יוכל לתפוס אותך בב***ם ולהקפיץ את העגבניה ל-30 ש"ח לק"ג. לא בכדי ממשלות אירופה מסבסדות את החקלאות בסכומים גדולים.

כלים חקלאיים צריכים חלפים וגם להתחדש כל כמה שנים.

דלק אפשר לאגור, אבל גם מאגרי דלק צריכים להתחדש. ומה עם עובדים? אתה תלך להתנדב במשק?

אז יש דברים בסיסיים שאסור לוותר עליהם, אבל אננס ב80 שקל לקילו זה מותרות אחושרמוטה ויבוא רק יאפשר ביטחון תזונתי לאנשים שהיום ידם אינה משגת.

עריכה- קורן הקדים אותי בדקה...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

יבגני - אתה רוצה להסתמך על יבוא בשעה שמדינת ישראל חיסלה את צי הסוחר הישראלי. בעבר היה צי מפואר של עשרות אניות עם צוותים ישראליים, היום נשארו בדגל ישראל משהו כמו חצי תריסר אוניות, וגם רוב הצוותים שלהן זרים. אז אם תהיה כאן מלחמה ממושכת מי יביא את המזון? זה מחזיר אותי לדיון שניהלנו לפני מספר שנים לגבי אלעל. אני חושב שמה שקרה בחצי השנה הראשונה של הקורונה הוכיח את חשיבות העצמאות בתחום ההובלה.

לעניין כיפת ברזל איני רוצה להכנס, אני חושב שמדובר בארוע הרבה יוצר מוקדם השומר החומות. אבל לא אתווכח. וגם כלכלת חימוש היא בהחלט נושא שמצכיך לימוד מעמיק.

@SlowRide את ההבחנה בין חיוני ושאינו חיוני עשיתי די בתחילת השרשור. אין ויכוח על כך. ברור ששימור חקלאות פעילה הוא עניין לא זול, אבל אני רואה אותו כמשהו בקונטקסט יותר רחב מהמחיר אצל רמי לוי.

פורסם
לפני 24 דקות, sperial כתב:

האם מבחינתך מומלץ להחמיר את התלות ביבוא ?

כן, מעדיף שהמאמצים יהיו לכיוון גידולים שניתן לגדל בארץ ולעשות אותם מאוד מאוד טוב ולייצא לחו"ל ובמקביל לייבא מה שאנחנו גרועים בו (כמו אננס).

בזבוז שטח, מים ותשומות עובדים ועוד, מאוד משפיעים על הכלכלה גם אם זה נראה זניח. 

לפני 26 דקות, sperial כתב:

כל יצרן שומר את התוצרת שלו קודם כל לעצמו, ואת העודף מוכר ביוקר.

כל יצרן חקלאי יעדיף למכור כמה שיותר ולא לשמור לעצמו כי אז הוא ישרוף את הכסף שלו..

לפני 17 דקות, sperial כתב:

יודע מה? גם ארדואן יוכל לתפוס אותך בב***ם ולהקפיץ את העגבניה ל-30 ש"ח לק"ג. לא בכדי ממשלות אירופה מסבסדות את החקלאות בסכומים גדולים.

שיקפיץ יש עוד מדינות שניתן לייבא מהן

הסבסוד הינו על השטח ולא על המוצר..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, sperial כתב:

יבגני - אתה רוצה להסתמך

אתה לא יכול לנהל מלחמה ממושכת כי אין לך תחמושת לזה.

זה דיון מאוד ספקולטיבי. ואני גם עדיין חושב שאתה טועה לגבי אלעל, וגם חושב שהחברה הולכת להמחק מימלא בשנים הקרובות. ובכלליות אני לא חושב שאפשר לפתור את בעיית ה"מה יקרה במצב חרום" כמו שאתה חושב שאפשר. מה שכן אפשר לעשות הוא לגרום לכולנו לבזבז יותר ולהסביר למה זה לטובתנו. בזה המדינה תמיד הצטיינה כנראה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

יום שלם שאני מתאפק עם הקישור הזה.

מהפוסט הראשון - נזכרתי בסצינה המופלאה שפותחת את הסרט only yesterday

https://youtu.be/i8KB42Dx7KI

(מתנצל מראש על הדיבוב האמריקני המזעזע)

אמל"ק: בניית ציפיות מוגזמות מהפרי האקזוטי, והאכזבה המרה כשסוף כל סוף טועמים אותו. יותר טעים בננה. או אננס מקופסה...

הסרט עצמו (לא פסגת היצירה, אבל מיוחד) זמין בנטפליקס.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, sperial כתב:

את ההבחנה בין חיוני ושאינו חיוני עשיתי די בתחילת השרשור. אין ויכוח על כך. ברור ששימור חקלאות פעילה הוא עניין לא זול, אבל אני רואה אותו כמשהו בקונטקסט יותר רחב מהמחיר אצל רמי לוי

כל העניין שאפשר לפתוח את היבוא כדי להוריד את המחירים לציבור ולייצר ביטחון תזונתי אמיתי, שאף אחד לא הולך לישון רעב ובמקביל לסבסד חקלאות חיונית.

• תוכן חדש...