אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,369 נושאים בפורום הזה
-
שלום שלום, בזמן האחרון אני קורא יותר ויותר פוסטים\כתבות על איך אנשים מחלקים את הכסף שלהם, יש כאלה שהוצאת הדיור שלהם נעה בין 20% ל-40%, יש כאלה שמוציאים על אוכל סכומים מטורפים(מתכוון לקניות בסופר) ביחס למשכורת, ויש גם אנשים שיש להם לא מעט כסף אבל ההוצאות שלהם ממש לא גבוהות והם מצליחים לחסוף אחוז מאוד גדול מההכנסה שלהם. לפי איך שאני קורא את המפה המחירים רק צפויים לעלות בזמן הקרוב בכל התחומים. לדעתכם מה הדרך הנכונה לחלק את ה"עוגה" מבחינת הוצאות נניח למשפחה ממוצעת(זוג פלוס 2) עם הכנסה ממוצעת של 10,500 ברוטו(זה איזור ה8.5K נטו) לכל אחד מבני הזוג כלומר סה"כ ההכנסה נטו היא 17 אלף ש"ח??
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אקדים ואומר שאני הוא זה שאחראי על עניין השאיבה והשטיפה של הרצפות בבית ואני מחפש דרכים איך לשפר לעצמי את ההליך כי אני לא סובל את המטאטא והספונג׳ה.. רציתי לקנות שואב שוטף מסוג tineco floor one s3 כי קראתי שהוא עושה עבודה טובה בשאיבה ובשטיפה, ואשתי לא מאמינה במוצר הזה וטוענת שזה לא ספונג׳ה!! ושאנחנו צריכם לקנות דייסון אלחוטי ולאחר מכן דלי וסמרטוט. מה אומרים כדאי לקנות דייסון או להתעקש על הטינקו?
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום חברים יקרים הבן הגדול תכף בן 8 ולרגל יום ההולדת אנחנו קונים לו אופניים חדשים. האופניים הנוכחיים ("20) כבר קטנים עליו. יוצא לי לקנות לא מעט בדקטלון, כולל אופני הרים פשוטות לבן הקטן שלנו ובסך הכל אני די מרוצה מהמוצרים שלהם. זה הדגם שאני חושב לקנות. אשמח לשמוע מכם אם יש אופציות טובות יותר בסביבות המחיר הזה (כ-1000 ש"ח) בחנויות אחרות. לא מעוניין להוציא סכומים גדולים כל עוד הילד צומח (ואלוהים איך שהוא צומח...) כמובן שאם יש דגמים ממש טובים במחירים מעט גבוהים יותר, אשמח לשמוע עליהם. לא צריך מליון הילוכים ולא חייבים בלמי דיסק. כן צריך שיכוך קדמי ואם יש כזה בעל אפשרות כיוונון של משקל, נעילה וכו' - מה טוב. תודה, צ…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חג שמח לפני כחצי שנה נרכשה מכונת הקפה ניבונה דגם 769. המכונה קלה מאוד לתפעול והקפה טעים כל פעם מחדש - במיוחד קפוצ'ינו . לעיתים לאטה או אספרסו לאורחים. יותר מעשור אנו שותים מים מפולטרים. אני מניח שאין אבנית או שכמותה מזערית - ניקוי אבנית טרם בוצע במכונה, אולי לאחר שנה של שימוש נעשה. פעם אחת בוצע ניקוי עם טבליות. מדי יומיים אני מרוקן מים שהצטברו לאחר הכנת הקפה. כל שבוע אני שוטף את יחידת החליטה ומנגב שאריות קפה. במכונה הזו ישנה תכנית ניקוי ייעודית למערכת החלב- הניקוי כמובן נעשה כל פעם לאחר הכנת משקאות קפה הכוללים חלב. את המקציף ניתן להוריד - מדי שבוע אני מוריד ומשרה אותו במים חמים+נוזל ניקוי כלים. הדבר היחד שאני לא יודע איך …
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
יש לי מנהג, בכל פעם שאני מגיע לקיבוץ או מושב כלשהו בענייני עבודה, בסיום העבודה לעשות סיבוב של כמה דקות סביב היישוב. בשביל מה? כמעט תמיד אפשר לראות משהו מעניין. איזה סובארית או טרקטור עתיק במצב עבודה או איזה רכב שטח תוצרת בית וכדומה. אם אני רואה משהו כזה, אני מצלם וממשיך לדרכי מבסוט 😄 לפני איזה שנה או שנתיים הייתי בקיבץ יפעת (זה בעמק יזרעאל ליד מגדל העמק ועפולה), כהרגלי עשית סיבוב בכביש ההיקפי, ראיתי פינה של סככה עם כמה טרקטורים חלודים מבצבמים ממנה. לא יכלתי להתעכב מעבר לזה אבל זכרתי את המקום. לפני כמה חודשים חבר שלח תמונה של מטסט ריסוס. שאלתי איפה זה, אמר במוזיאון העמק ביפעת. אז קישרתי את זה לסככה עם הטרקטורים. …
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
אשמח לעזרה,דיסק בלימה של אופניים חשמליים שהזמנתי לא מתאים לחיבורים,חסר מ"מ בודד. מה עושים?
מאת eladns- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בטח לא מתבעסים. הזמנתי את הסט של שימונו. החלפתי לקידמי- מעולה! אחד לאחד, איכותי ועוצר נפלא! מוריד גלגל אחורי, בא להתקין את הדיסק,לא מתאים! לקחתי את הדיסק הישן שהיה מורכב מקדימה- לא מתאים! מה עושים? https://fr.aliexpress.com/item/4000812890310.html?spm=a2g0o.ams_97944.topranking.5.48429g029g02EM&pdp_ext_f={"sku_id":"12000027068378770"}&scm=1007.26694.140541.0&scm_id=1007.26694.140541.0&scm-url=1007.26694.140541.0&pvid=c1d77e40-4aa7-4a23-8dc2-994091466d9d&fromRankId=14427496&_t=fromRankId:14427496
הודעה אחרונה מאת For Martha, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן מחפש המלצה לדגם בתקציב הנ'ל, גודל סביב 50-55 אינצ'. מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן אני אזרח האיחוד בנוסף לאזרחות ישראלית כמובן. כרגע שוהה ביוון, ושואף להגיע עם עוד חבר'ה לפורטוגל. אנחנו מטיילים לתקופה ארוכה. חשבנו לקנות רכב ביוון וליסוע איתו (גם דרך שוויץ) לפורטוגל. האם אפשרי? מה צריך מבחינת ביטוח וכו'? רעיון טוב?
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני קונה די הרבה בעלי. לא דוקא הרבה כסף, אבל הרבה פריטים. בזמן האחרון שמתי לב למספר מקרים שאני בזהירות יכול לסכם אותם כ"תופעה". כרקע, עד היום היה לי יחסית בטחון מאוד גבוה בקנייה באתר. המוכרים, לרוב, היו אמינים, ובמקרים בודדים שלא, דיספיוט תמיד נפסק לזכותי. אפילו זכורים לי מקרים שעקב רשלנות שלי נגמרה תקופת הדיספיוט, ולמרות זאת זכיתי להתיחסות, אמון והחזרים (או משלוח מוצר חדש) ממוכרים. לאחרונה נתקלתי במספר מקרים (4 שאני זוכר) עם מאפיינים דומים - מוכרים ש"נעלמים" מייד אחרי הקנייה. נותנים מספר מעקב שמתברר כלא ואלידי. בחלק מהמקרים המחיר הוא גם נמוך באופן חריג. אחד המוכרים באופן חריג שולח את המוצר מארה"ב (שמתי לב רק אחרי הקנייה). אז מה צריך…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלומות לחברי הפורום. אודה להמלצה לגבי POWER BANK סולארי איכותי וסביר, בתקציב נמוך יחסית (מעדיף לא לעבור 100 ש"ח). הדרישות פשוטות יחסית: -טעינה מהירה לPOWER BANK עצמו (כרגע יש לי אחד שלטעון גם מהחשמל לוקח נצח ורבע). -אופציית טעינה אלחוטית זהו בתאכל'ס... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מה לא עשיתי עד היום בשביל להימנע מפנצ'ר? קניתי גלגל מחוזק עם סיבי ברזל נגד פנצ'רים {פחח} קניתי פנימית עם חומר נגד תקרים {עולה 40 במקום 20 שקל לרגיל ולא עושה כלום} ראיתי ביוטיוב את חברת FOSS, דוחפים מסמרים\גרזנים\עופות\מקור של עורב, כלום! האוויר יורד לאט לוקח לו איזה 10 שעות. עשיתי לפי ההוראות. ניפחתי 0.5PSI ועשיתי מסאג' לצמיג . והופ אחרי שבוע! שבוע בלבד פנצ'ר. האוויר ירד יותר מהם מפיצה אצל יוקוזונה. קיצר, שקר. הפיתרון שלי: להיות עם עוד פנימית בתיק,משאבה ומפתח פתוח 19. פנצ'ר? תעמוד בצד עם קולה קרה ותתפעל. כולם שקרנים!
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חבר קיבל מתנה בדולרים מהמשפחה ומחפש דרך לקנות איתם כרטיס טיסה, בלי יותר מדי עמלות המרה. האם יש סוכנות נסיעות שתסכים לקבל דולרים פיזיים? הוא באיזור רמת גן, אולי בני ברק?
הודעה אחרונה מאת סלע, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 21.3 אלף צפיות
אהלן, קרה מקרה ואני מגיע להופעה בחמישי הקרוב בפארק הירקון. איפה כדאי לחנות? לא מגיע לאזור ת''א לעתים קרובות ולא ממש מתמצא. לא יכול להגיע בתחב''צ לצערי. אשמח להכוונה.
הודעה אחרונה מאת sagibd95, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם. התייעצות מעט דחופה - ביום חמישי הקרוב אמור להגיע שליח עם כרטיס אשראי חדש (כרטיס חוץ בנקאי). בהתחלה, חברת האשראי רצתה צילום של ת.ז. כאשר תאריך ההנפקה גלוי (מראש הסתרתי אותו), אך אני התנגדתי. הם הסכימו כי אציג ת.ז. לשליח כאשר יביא לי את הכ.א. בזמן תיאום זמן הגעת שליח, קיבלתי סמס כי השליח יצלם את תעודת הזהות שלי (בין השאר) -> וכאן מתבקשת עצתכם. מה הייתם אתם עושים במקרה כזה ? רק לציין כי זה כ.א. נוסף (זה כ.א. של חבר)
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, אנחנו זוג, 4 ימים מלאים נטו. יש המלצות על איך לנצל את ארבעת הימים בצורה המיטבית? כמה ימים כדאי להקדיש לעיר עצמה? מה כדאי לעשות מחוץ לעיר? האם במגבלת הימים, כדאי לשכור רכב לנסיעה מחוץ לעיר? או שרכבת תספיק? [אציין מראש, במוזאון במוו כבר ביקרתי] תודה!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
חידוש דרכון? 1 2
מאת ירחמיאל- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ראשית יש לי שאלה: הדרכון שלי פג תוקף בינואר (2023). האם אחווה בעיות בנסיעה לגרמניה או אוסטריה באוגוסט או באוקטובר השנה? שאלה שנייה: מתי עדיף לי לחדש אותו, כי שמעתי שיש בעיות או עומס בנושא חידוש הדרכונים. כמו כן כיצד אדע אם התהליך אצלי הוא חידוש (הארכה) או דרכון חדש? האם מי מהפעולות ניתנות לעשות אינטרנטית? אני גר בגבעתיים, משרד הפנים שלי הוא בכופר היישוב רמת גן. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלומות, קולגה ספרדי מגיע לביקור בת"א ומחפש המלצה לסיור או מדריך/ת תיירים מוצלח/ת שידעו להעביר היטב את החווייה. אני בטוח שלא חסרים שם כאלה, אבל כרגיל סומך על נסיונם של חברי הפורום יותר מאשר על אנשים רנדומליים בפייסבוק. אודה לכל הכוונה או תובנה.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
וטרינר מומלץ?
מאת yb- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 857 צפיות
הפינצ'רית המזדקנת שלנו צריכה טיפול פרוצדורה ניתוחית, מחפש מקום מומלץ (כלומר מקצועי יסודי וסבלני, לא טריוויאלי מנסיוני) שכאמור מתאים לדברים שמעבר לדברים בסיסיים כמו חיסונים, רצוי במחיר סביר , עדיף באזור חולון אבל אפשר להתרחק אם באמת זה שווה את זה, אשמח מאוד להמלצות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yb, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טוב, ברשותי מזגן של אלקטרה, 1 כ"ס בין 8-10 לערך, המזגן מלא אבק ולכלוך ומעולם לא עבר ניקוי ייסודי. ראיתי פרסומים כאלה ואחרים של בעלי מקצוע שמבצעים ניקוי ייסודי למזגן בעלות 350-400 ש"ח וצפונה. ממה שיצא לי לראות, לא מדובר בעניין מורכב למדי, נדרש רק להשתמש בחומר מתאים, להרכיב "אמבטיה" מסביב למזגן עם צינור ניקוז שכל הלכלוך יירד לדלי וגישה לצינור מים. האם מישהו ביצע את התהליך לבד? האם כרוך בסיכון כלשהו? בכל זאת יש שם כרטיסים אלקטרוניים ורכיבים חשמליים..
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הקבלן בדירה שלנו התקין כבלי cat6a בדירה, אבל לא שם את הקונקטורים. אז אני אעשה את זה לבד. ברשותכם יש לי כמה שאלות בקשר לזה. 1) האם יש סוגי קונקטורים שונים, סיכוך, בלי סיכוך, קונקטורים שונים שמתאימים ל catים שונים? 2) יש בחדרים בקיר שקעים לכבל רשת, אבל חךק מהדיירים טענו שמדובר בשקעים ל cat5 ולא ל cat6a. האם יש סוגי שקעים שונים ל catים שונים? 3) ישנן שתי שיטות חיבור של הגידים בקונקטור, אמריקאי ואירופאי, זה משנה במה משתמשים? תודה,
הודעה אחרונה מאת sperial, -
קיץ, חם שמש מטורף חולצה קצרה למשך זמן ארוך זה חובה - להשתזף זה נחמד יום יומיים. איזה חולצה אתם לובשים? התלבטות בין טי רגיל ל"מכופתרת" טיולים אשמח לשמוע המלצות וכו' חשוב אוורור בד נושם לא מחמם דברים שמצאתי https://www.amazon.com/gp/product/B072HT4NFJ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AUCI3SOXHH004&psc=1 https://www.amazon.com/dp/B09WMFMWRD/ref=syn_sd_onsite_desktop_74?psc=1&pd_rd_plhdr=t&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUFFQlRPQU1HOEMzTTgmZW5jcnlwdGVkSWQ9QTA5MDU2MjkyWllTNVRRV0pRV0pNJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA5Njc3MjczUzI4RkxEU05FTDk1JndpZGdldE5hbWU9c2Rfb25zaXRlX2Rlc2t0b3AmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl
הודעה אחרונה מאת amos77, -
רק היום אושרו 30 מיליון שקלים להמשך תכנון הרכבת לאילת. אלפי מילים כבר נטחנו במשך עשרות שנים על קו הרכבת הזה. אבל מדוע מתעלמים מהבעיה העיקרית שיש כיום לדעתי בחיבור של אילת והערבה לשאר המדינה והיא שאין אף כביש נורמלי שמגיע לשם? כל מי שרוצה לנסוע לאילת חייב לעבור בכבישים מפותלים וחד נתיביים לאורך רוב הדרך, עם סיכוי כמעט מוחלט להתקע בשיירה ארוכה אחרי משאיות איטיות ללא אפשרות עקיפה ועם נהגים מטורפים שעוקפים בפראות לאורך כל הדרך. כן מדובר יהיה בפרויקט ענק ויקר שידרוש מנהרות ופתרונות מתוחכמים כדי לרדת את הירידות של סדום או של מצפה רמון, אבל ראבאק, אנחנו חיים כבר בעשור השלישי של המאה ה-21, אני בטוח שמיטב המוחות יצליחו להתגבר על הבעיה. כביש נורמלי זה דב…
הודעה אחרונה מאת arik100, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לי יש את הזוג הזה sonus faber toy והם נשמעים מצויין, וגם בגודל הם אחלה משמשים למוזיקה ויושבים על שולחן מחשב. https://htmag.co.il/article27714.html יש לי הזדמנות טובה (או שלא) להחליף לזוג אחר, מעט יותר גדולים, אבל לא יודע אם הם נצילים או עשירים יותר בסאונד, ואשמח לעזרה הם כדאיים לי להחלפה. אשמח לתגובות! https://www.whathifi.com/reviews/sonus-faber-lumina-1
הודעה אחרונה מאת nimo, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מניח שהפרסום מפרנס, גם אני מפרנס את תעשיית שקיות ההקאה. קשה עם זה.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
היי. יש לי חצי חדר בבית (5 מ"ר) ואני מעוניין להתקין בו מזגן. מבקש המלצה למזגן קטן החדר ישמש כמשרד כך שרצוי שהמזגן יהיה חסכוני בחשמל (לא קריטי. יהיה נחמד דרגה a/b)
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
- 14 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב, אנחנו (אני ואישתי) מחפשים לרכוש 3 חדרי ילדים לגילאי 6,4,2 שנים. אישתי יודעת בידיוק אילו מיטות היא רוצה לרכוש (מיטה וחצי עם מיטת חבר) לשני הבנים הבכורים ולילדה בת השנתיים מיטת יחיד. יחד עם שידה, ארון וכו'. השאלה הכי קשה מבחינתי היא היכן מומלץ לרכוש? לבני הבכור רכשנו בעבר חדר ילדים בחנות בוטיקית אחרי שעברנו בכל מיני חנויות ידועות, שילמתי בזמנו לפני כ4.5 שנים סכום גבוה של כ-11 אלף ש"ח עבור חדר שבסופו של דבר לא הצדיק את המחיר הגבוה בכ30-50 אחוז מחדרי ילדים דומים בחנויות אחרות שביקרנו. יש לנו שכנים שרכשו 3 חדרי ילדים מרשת רהיטים ידועה ומוכרת ומאז הם לא מפסיקים לריב עם הסניף (הגיעו חלקים שרוטים, ביצעו תיקונים ולא החלפות, קילופים שהת…
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מתלבט אם לטוס עם חבר. בעד: טיסה קצרה, שעות נוחות, מלון הכל כלול, מחירים מצחיקים. נגד: מצב בטחוני, משטר חצי דיקטטורי גחמני. מה אתם הייתם עושים? נ.ב מדובר באיזור אנטליה
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ישנה דירה ישנה עם טמבורטקס בכל החדרים כמעט. הגיע הזמן לצבוע אותה. ממרום שנותיי אני חושב כמובן על מברשת, מקסימום על רולר (שחבר אמר לי שלא כדאי, כי הוא מתיז). אבל אני יודע שיש התקדמות בתחום; לאחרונה שמעתי על פדים, מצד שני מדובר בשטח לא ישר כאמור, אלא גבשושי. אנא עדכנו אותי בנושא, מה עדיף ואיזו תוצרת, אם זה משנה. תודות.
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
ערב טוב. איני יודע אם אתם יודעים - אבל היום מתקיימות הבחירות להסתדרות (או שכבר הן ממש לפני סיומן). אשמח לדעת ולשמוע את דעתכם - ושכנעו אותי שצריך היום באמת את ההסתדרות. הנני עובד במקום עבודה "הסתדרותי" והצבעתי היום (נו, איך לא ? היתה קלפי במקום העבודה...), ו- ב' - שיעזבו אותנו בשקט ודי - אז הצבעתי. הצבעה ממוחשבת - אחלה חידוש (באמת נוח ובזמן קצר אתה בחוץ בלי להסתבך עם כל הפיתקיאדה). כשאומרים לי "הסתדרות" - ישר קופצת לי לראש תמונתו של ירוחם משל, המזכ"ל המיתולוגי (בעיניי לפחות) של ההסתדרות, בימי ילדותי. מין פקיד אפור. אבל אם הוא (או כל מזכ"ל אחר) יכלו/יכולים להזיז דברים ? - שאלה טובה. אז מה אתם אומרי…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, יש טלוויזיה חכמה עם דפדפן ואפליקציות אבל אין פה ספורט 5. תוהה איך לצפות בגמר ליגת האלופות באיכות הטובה ביותר. אנגלית ורוסית גם סבבה.
הודעה אחרונה מאת ezuf,