אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,370 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 455 צפיות
היי, מחפש עורך דין בתחום דיני עבודה באיזור המרכז כדי לכתוב מכתב התראה לפני תביעה (ואת כתב התביעה במקרה הצורך) על מנת לעזור לחמי שפרש אחרי גיל פרישה ולטעמי היה צריך לשלם לו פיצויים בסך כ- 20-30 א"שח אשר לא שולמו. אשמח להמלצה. תודה
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום שלום, שאלה, הציעו לאח שלי חוזה ונתקלתי בדבר הבא, נניח השכר שלו הוא 45 אלף ש״ח בחודש(לא באמת אלא לשם הדוגמא), השכר שלו מחולק ככה, שני שליש מהשכר הוא ״שכר בסיס״ ועוד שליש מהשכר זה תמורת שעות נוספות גלובליות שהוא יקבל את השליש הזה בכל מקרה, הסוציאלי על כל הסכום וההשתלמות עד התקרה, השאלה היא כזו, בחיים לא נתקלתי במצב ששליש מהשכר הוא תחת שעות נוספות, בד״כ זה עוד 2000-4000 ש״ח. רק לי זה נראה מוזר?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 972 צפיות
זה כל מה שכתוב על דף החתימות. לא מפורט מה בדיוק עושים. השכנים טוענים שהם רוצים לעשות גג קשיח בדירת הגן שלהם. דבר נוסף שלא מוסיף לאווירה שהשכנים לוחצים חזק בכל ערב לחתום על זה וטעונים שהם צריכים את זה מהר. הדבר נעשה לאחר שהם בנו משהו בצורה לא חוקית בשטח חצר הגן שלהם וחויבו להרוס את זה על ידי העירייה ואכן עשו כך. (מדובר היה ביחידת דיור לא חוקית אם הבנתי נכון). אשמח לקבל קצת מידע פה לגבי ממה עליי להזהר ומה עליי לבדוק לפני שאני חותם. למה לא כתוב בדף הפירוט מה בדיוק הם רוצים לעשות? איך אני יכול לדעת שמדובר באמת בסה"כ גגון קשיח לחצר שלהם ולא במשהו רציני יותר שיפגע בתנאי הדיור שלי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
תושבי בריטניה ממהרים להשתמש בשטרות ה-20 וה-50 פאונד שבידיהם בעקבות הודעת הבנק המרכזי לפיה העסקים יפסיקו לקבלם בעוד 100 ימים, והם יהפכו לחסרי ערך. אולטימטום לבריטים: "יש לכם 100 ימים לבזבז 14.5 מיליארד פאונד" | כלכליסט (calcalist.co.il) **אם מישהו טס בקרוב יש לי 400 פאונד כאלה ואשמח לעזרה בהחלפתם
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 935 צפיות
היי מחפש המלצהעל מנורה אטומה למים למרפסת. היא תשב צמודה לקיר ולא מוגנת בכיסוי כלשהו בגשם תרטב באופן קבוע.
הודעה אחרונה מאת waterman, -
שלומות. לעיתים עולה לי הצורך לתפור משהו, בין אם כתיקון ובין אם כחלק מפרוייקט שאני בונה\עושה\מכין. מכונה טובה עולה הון תועפות, ולמיטב הבנתי מגיעה עם שלל פונקציות שאין לי שום צורך בהן. אני צריך מכונה פשוטה וזולה, שתעשה תפירה בקו ישר ואחיד- זה הכל. מה אני צריך לחפש? למה לשים לב? האם יש איזו פונקצייה שהיא MUST HAVE? מה יהיה NICE TO HAVE? במלא הכנות, אין לי את העצבים לשבת ולתרגל תפירה ידנית עד שאשתפר... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת avargel, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי לכם ברשותי מזגן מיני מרכזי 4 כ''ס תלת פאזי בקושי מוציא קור הפאן נראה תקין בדקתי לחץ גז סביב 130PSI מה שכן הצינור של היניקה כמעט לא קר בכלל ממה שקראתי בפורום יש בדיקה שנקראת בדיקת שיחון שאומרת שאם ההפרש בין הלחץ יניקה לטמפרטורה של הצינור גבוהה אז חסר גז השאלה האם פשוט למלא גז וזהו או שזה מעיד על בעיה מסוימת שצריך לפתור ובכלל מילוי גז נוסף מן הסתם יעלה את הלחץ למספרים גדולים זה לא יכול לגרום נזק ?(למדחס/דליפות/בעיות עם השמן) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נריה חדד, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עוזר לילד של חבר להרכיב מחשב למשחקים. הוא משחק פורטנייט, GTA V, מיינקראפט, Counter strike global offensive ו- Valorant. התקציב הוא עד 5000 ש"ח כולל מסך שיירכש בנפרד. אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט. https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?priceoffer=271914&sr=UM-WC1AA-004!1&work=y&products=CM8071504651013!1|B660M-DS3H-DDR4!1|KF432C16BBK2-16!1|Radeon-RX-6500-XT-MECH-2X-4G-OC!1|ASX8200PNP-1TT-C!1|P10-Flux-NE550M!1|BXTSRM1!1|UM-WC1AA-004!1|ServiceForumWin10EngPro!1|CSB00001!1|SERVICEFORUM!1|&Submit=X
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
אני מנסה לרדוף אחרי קצב ההתייקרויות ומרגיש שאני כל הזמן בחוסר. זה משפיע על הבריאות בחיי. איפה שלא תסתכל הכל נהיה יקר וגם אם אין סיבה - מעלים כי עכשיו כווולם מעלים.
הודעה אחרונה מאת יובל .מ., -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, האם מישהו מכם מכיר מדינה שבא שכר נבחרי הציבור הוצמד או הוגבל ביחס כלשהו לשכר המינימום במדינה? או מחקר שעוסק בנושא? (אני לא שואל בשביל לדעת האם זה רעיון טוב/רע וכו׳, זה עבור עבודה אקדמאית). תודה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי , האחיין התחיל לעשות שכיבות סמיכה ותרגילי כושר נוספים בבית . לפני הקורונה רציתי לקנות עבורו מנוי לחוג ברייקדנס , הוא אוהב לרקוד , מאוד אנרגטי בשבוע ההאחרון נראה שהקורונה חוזרת- חוגים מחוץ לתחום . חשבתי "לחזק את החיידק" - לא יודע מה כדאי לקנות ? תקציב -נגיד עד 200 ש"ח. אפשר גם לקנות מחו"ל . תודה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כיוון שמחירי השכרת הרכב באוסטריה יקרים, ראיתי שיש חברות השכרה סלובקיות שמאפשרות איסוף והחזרת הרכב בוינה במחיר שהוא כמעט חצי מהמחיר של חברות ההשכרה שיושבות בוינה. למישהו יצא לשכור רכב מאחת מהחברות הללו ויכול להמליץ? האם יש בעיות שנובעות מעצם השכרה כזו? הטיול עצמו יתבצע כולו באוסטריה. לדוגמא, חברת אוטו-רנטל (https://www.auto-rental.sk/en/reservation.html) או חברת אבריקס (https://www.abrix.sk/en/carrental-bratislava/carrental-airport-schwechat)
הודעה אחרונה מאת BarryG, -
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוקל להשמיש מטף 6 ק''ג ישן כמיכל אוויר נוסף עבור הקומפרסור הקטן שיש לי ומחפש מתאם שיאפשר לחבר צינור מהמיכל הקיים למיכל של המטף אחרי פירוק ידית הפעלה.
הודעה אחרונה מאת Boltik, -
שלום לכולם, אני זקוק להתייעצות. יש לי חשבון בחברת מיטב דש מנג'רעם סכום מכובד ששמתי שם לפני 6-7 חודשים.סיכון בינוני + הבעיה מאז שהתיק פתוח הוא בתשואה של -7 אחוז . הוא הפסיד המון כסף. אנחנו משפחה + 3 כל שקל חשוב. מיטב אומרים לי להמתין לסוף שנה כי זה משתנה לחיוב. מה דעתכם? האם השוק הולך להחמיר וכדי לי לצאת עכשיו עם הפסד של כמה אלפי שקלים או להמתין?
הודעה אחרונה מאת BarryG, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלוות וברכות, למרות שחיפשתי - לא מצאתי משהו שיענה בדיוק על הדרישות: תשחצים בעברית להדפסה, בגודל סביר וללא פרסומות, הירשמויות לאתר ושלל קישקושים. יש חיה כזו?
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן, השאלה כמו בכותרת. השימושים הם אינטרנט/WORD וכו'. לא גיימינג, לא עריכת וידאו. מבחינת תקציב - מסך 49 של עד 6,000 ש"ח אפשרי. תודה
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
סמסונג (בהנחה שהוא מקורי) אף פעם לא היה זול, ואאוקי לפתו עכוז בזמן האחרון, נהיו מאד יקרים. אין לי בעיה לשלם על יקר בתנאי שיהיה טוב ולא ישרוף לי ת'בית, אבל האם יש שם בחוץ (עלי, איביי או אמזון) מותג אחר שנותן את הסחורה אבל לא עולה 100 ש"ח? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת darkmanxxx, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום אני צריך לקבל תשלום בפייפאל עשו לי את התהליך העברה אתמול כמה זמן זה לוקח עד שנכנס הכסף לחשבון מישהו יודע? תודה.
הודעה אחרונה מאת boy23, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 34 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בזמן האחרון התחלתי להשלים עם זה שאני צריך מחשב או טאבלט עם עט סטילוס, אבל אני לא מצליח להיסגר על דגם ספציפי. בגדול, אני אחרי שלב הביקורות וכבר שמתי עין על כמה דגמים של מחשבים וטאבלטים (בטווח גדלים, מחירים ויכולות רחב למדי), וההחלטה על מה ללכת תלויה בעיקר ביכולות של עטי הסטילוס. 1. הטאבלט שאני רואה הכי הרבה בשימוש כזה הוא iPad. עם זאת, כשניסיתי לכתוב בעצמי עם העט, אמנם הוא נחשב מאוד נוח - אבל יש דיליי קל במסך וגם העט עייף לי את היד מאוד מהר. בנוסף, אף פעם לא התחברתי לאפל אז כנראה שגם הפעם זה לא יקרה בינינו... 2. יצא לי לשחק גם עם Galaxy tab S8, והוא היה הרבה יותר נוח, זריז ונעים מה-iPad. יש לי איתו שתי בעיות: א. זה אנדרואיד (ולא ווינדוס למש…
הודעה אחרונה מאת daniel.asu, -
-
3 עובדים אצלינו ביקשו תחנת עגינה למקים שלהם, כזו שתומכת בשני מסכים, כבל רשת, ושאר שטויות שאי אפשר לחבר ישירות למק. לאחד יש מקבוק פרו 14 עם מעבד m1Max, לשני יש מקבוק פרו 16 עם אותו מעבד, ולשלישי יש מקבוק פרו 16 בן שנה, אבל עם מעבד מהדור האחרון של האינטלים ולא עם M1 (לא יודע מה זה אומר מבחינת דורות). אני מחפש להם תחנת עגינה (רצוי אותה אחת לשלושתם, אבל הבנתי שבמק זה צריך להיות ספציפי למחשב), שתתמוך בלפחות ריבוי מסכים וכניסת רשת, ומכאן כל המרבה הרי זה משובח. כיון שזה לעבודה אין לי כוונה לרוץ אחרי כל מיני עיסקאות באמאזון ולחכות שזה יגיע לארץ, אז אני מחפש משהו שאפשר לקנות בארץ. למה הכל כל כך מסובך במק? 😄
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, אני וזוגתי גרים ביחד ומנהלים משק בית משותף כשנתיים. אנו נתחתן כדת משה וישראל מתי שהוא בעתיד הקרוב, מניח שתוך שנה גג. עד אז, רצינו להיחשב כידועים בציבור רק בשביל שנוכל לקבל זכאות להשתתפות במחיר למשתכן. ממה שקראתי באתר של משרד הבינוי יש תצהיר שעלינו להצהיר שגרים יחד ולהחתים עו"ד. בכל זכות כתוב שאין באמת משהו פורמלי, ושתעודת זוגיות היא לא באמת הוכחה אלא פשוט מהווה תהציר, כמו כל טופס אחר שנחתם ע"י עו"ד. אני מחפש את הדרך הכי פחות בירוקרטית שנהיה ידועים בציבור בלי ללכת לכל מיני ארגונים "משפחה חדשה" ודומיו. יש עו"ד "בשלוף" שיכול לחתום, שכן שלי שמכיר אותנו. השאלה אם הטופס מטה מספיק, או שצריך גם לבצע פעולות נוספות כמו להירשם בביטוח …
הודעה אחרונה מאת Gosser1860, -
עשיתי סימולציה לדוגמא: שני בני זוג כל אחד מרוויח 7,500, חישוב הנטו שלהם הוא 12,356 אבל אם רק בן זוג אחד מרוויח את כל ה 15,000 חישוב הנטו הוא 10,676 כלומר, כמעט 2000 שח פחות. ואני שואל, אם לצורך המשל, לבני הזוג יש ילדים, והאשה בוחרת להיות בבית לגדל את ילדים וכו', מה ההגיון שהם ישלמו יותר למס הכנסה?!
הודעה אחרונה מאת אליעזר, -
אהלן, אנחנו (אני, ההורים ואחותי) שוקלים לטוס השנה לרומניה, טסים לבוקרשט ומשם שוכרים רכב. הבנתי שכדאי לטייל רוב הזמן באיזור בראשוב שכן יש שם יותר מה לעשות. בעקרון אנחנו מעוניינים למזער עלויות, לא זקוקים למלונות יקרים, רכב - ככל הנראה ניקח אופל אינסינגיה אוטומטית, שכן ההפרש בינה לבין הגרסה הידנית הוא 12₪ ליום. אנחנו 4 מבוגרים ברכב עם מזוודות ותיקי יד גדולים ורוצים שיהיה נוח ומרווח ברכב. אשמח לשמוע המלצות למקומות שכדאי לבקר בהם. באותה נשימה - האם הWAZE עובד ברומניה? תודה!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אולי מישהו יודע אם ניסו או מנסים לקדם משהו כמו ביפן שיש לבעלי כלבים ספריי בדיוק כמו לשקית של קקי? אני גר ברמת גן(בשכונה טובה), הילד שלי בן שנתיים מוצא את עצמו מטייל בממלכת השתן כי כל עמוד,פינה,קיר… בצבע צהוב ומסריח משתן. כל הרחובות עד מטר גובה נראים כמו פח אשפה והריח בקיץ קטסטרופה. רק לי זה מרגיש כבעיה?
הודעה אחרונה מאת arik100, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן שלום, בעבודת שטח אני משתמש במכנסי טיולים אבל אם אני הולך למשרד אני מחפש מכנסיים שקצת יותר נוחות מג'ינס. מה שחשוב לי: 1. שהבד יהיה נמתח - כי לפעמים אני עושה קצת ספורט עם המכנסיים, זה גם יותר נעים וגם כי הירכיים שלי יחסית עבות ואם הבד לא נמתח אז זה פשוט נורא צמוד ולא נעים. 2. בד נושם שלא אזיע בו מלא בקיץ. אני מניח שאני כנראה אצטרף לעשות מכפלה (לצערי) אם אני קונה בארץ אבל אשמח לשמוע גם הצעות לחול (אולי שם יש מידות מלאות) תודה
הודעה אחרונה מאת arik100, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קרוב משפחה עובד סביב ה-10 שנים באותו תפקיד בחברה מסיימת. יש לו מעליו ר"צ, ומעל ה-ר"צ יש מנהל שאיתו הוא בקושי בא במגע. אותו קרוב משפחה הוא עובד טוב ומאוד מוערך בתפקיד שלו, ובשיחות סיכום שנה מקבל בעיקר תשבוחות. עכשיו היה לו הזדמנות להקדם באותה מחלקה לתפקיד טוב יותר עקב עובד שעזב. בתפקיד החדש הוא יבוא הרבה יותר במגע עם המנהל. לפני כמה ימים היה לו ראיון עבודה שעיקר האינטרקציה הייתה עם המנהל. הבעיה שבמקום ראיון עבודה, זה היה יותר כמו ROAST , ו-70 אחוז מהראיון היה היטפלות לדברים שליליים וביקורת על יעילות העבודה שלו. אז עכשיו מתחילה התהיה, האם המנהל הוא אידיוט שחושב שככה מראיינים אנשים? או שהוא פשוט בנאדם קטנוני ומעצבן שיהיה סיוט לעבוד מולו?…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! רוצה לבנות (עם הילד) פנס. ראיתי כמה מדריכים ביוטיוב. הרכיבים הם: סוללה 16850 לדים 1W. 350MA. במקביל. מודל הטענה לבטריה רק מה שלא הבנתי שהסוללה היא 3.7V והלדים הם 3.3-3.6. האם אני צריך/חייב/עדיף רכיב שיוריד את המתח (משהו כזה)? כי לא ראיתי שמשתמשים בזה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי בבית שתי טלוויזיות סמסונג שתומכות בתוכן HDR (נדלק סימן HDR) ובשניהן ברגע שאני מפעיל סרט HDR הוא נראה מאוד כהה. אותו סרט ללא HDR נראה בהיר ורגיל לחלוטין. זה אמור להיות ככה? איך ניתן לעשות שסרטי HDR יראו בהירים ונורמאלים? למשל סרטוני HDR ביוטיוב בטלפון נראים מאוד בהירים עם צבעים יפים.
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 741 צפיות
בס"ד שלומות חברים הילדים הפתיעו אותי ואת עלמת החן aka אישתי בכרטיסי טיסה ללרנקה, מפה לשם, גם הבנות הצטרפו... בשיטוט זריז ברשת, לא ראיתי שיש יותר מדי מה לעשות שם. הטיול 3 ימים ברוטו( שלישי עד חמישי ), הבנות בגילאי 13-16, כל המלצה תתקבל בברכה. נ.ב: אני מסתמך על תחבצ על כל המשתמע מכך 😔
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
תרומת מח עצם
מאת swiv- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נמצאתי מתאים לתרומה. ראיתי שיש שני שיטות. על השיטה הכירורגית לא רואה את עצמי הולך, השיטה השניה מרגישה לי יותר הגיונית אך עדיין יש בי חשש. מישהו יכול לספר מניסיונו?
הודעה אחרונה מאת spidrman,