Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון התחלתי להשלים עם זה שאני צריך מחשב או טאבלט עם עט סטילוס, אבל אני לא מצליח להיסגר על דגם ספציפי. 

בגדול, אני אחרי שלב הביקורות וכבר שמתי עין על כמה דגמים של מחשבים וטאבלטים (בטווח גדלים, מחירים ויכולות רחב למדי), וההחלטה על מה ללכת תלויה בעיקר ביכולות של עטי הסטילוס.

1. הטאבלט שאני רואה הכי הרבה בשימוש כזה הוא iPad. עם זאת, כשניסיתי לכתוב בעצמי עם העט, אמנם הוא נחשב מאוד נוח - אבל יש דיליי קל במסך וגם העט עייף לי את היד מאוד מהר. בנוסף, אף פעם לא התחברתי לאפל אז כנראה שגם הפעם זה לא יקרה בינינו...

2. יצא לי לשחק גם עם Galaxy tab S8, והוא היה הרבה יותר נוח, זריז ונעים מה-iPad. יש לי איתו שתי בעיות: א. זה אנדרואיד (ולא ווינדוס למשל), אז הוא יהיה מוגבל לשימושים בסיסיים יותר ממה שאני עלול לרצות (כמו כתיבה ארוכה של מסמכים, מאטלאב, אקסל וכו'); ב. אני עם טלפון של סמסונג, ומה שהיא עושה לאנדרואיד זה פשע. ה-One UI מסורבלת מדי ואני רואה כבר את הטלפון שלי (בן שנה) נחנק למרות שיש לו מפרט סביר, רק כי המערכת כבדה מדי ומלאה בזבל. הייתי שמח לפתרון AOSP, אבל טרם מצאתי.

3. מחשבי Windows - למשל: Lenovo ThinkPad X12 / Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 2 / Asus Expertbook B7 Flip - הרבה יותר יקרים, אבל נותנים את הפתרון הכי מלא גם לדרישות משונות שעלולות לצוץ בעתיד. עם זאת, ראיתי ביותר ממקום אחד טענות שבדומה לקודמתה, גם WIN11 לא באמת מתאימה לטאבלטים כמו שצריך.

ופה אתם נכנסים - האם למישהו יש ניסיון עם כתיבה ושירבוט עם עט סטילוס על טאבלטים או מחשבים ניידים? אם כן, על איזו מערכת הפעלה וכמה זה נוח בשימוש רציף?

תודה מראש לעוזרים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי זה היה הרגיל. עוד לא מצאתי מישהו עם פרו ועט לנסות. בכל מקרה, אם העט הוא אותו עט - זה גמר לי את היד תוך דקה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

היה לי גלקסי טאב שהלך לאיבוד בתוך הבית, אל תשאל אותי איך זה ייתכן כי זה לא ייתכן, גליטצ' ברצף הזמן-חלל כנראה. 

אני לא זוכר את הדגם הספציפי, זה היה tab s (לא זוכר מספר) עם עט. 

העט כתב סבבה, הבעיה עם המכשיר היתה שהרבה פעמים אם כף היד הייתה נשענת על המכשיר בעת הכתיבה זה היה עושה בעיות, ולהשאיר אותה באוויר עם כיער את הכתב וגם עייף. 

אחרי הרבה התבוססות בחוסר ההגיון והצדק של טאבלט שנאבד בבית (עדיין מוקדם מדי לדבר על זה), נשברתי ורכשתי חדש. 

הפעם אני עם ipad air 5

וגם בלעתי את הכבוד ורכשתי את המקלדת שלהם במחיר קרוב למחיר הטאבלט עצמו... 

תובנות? 

א. המכשיר מדהים, אני שונא את אפל אבל המוצרים שלהם מייצרים סטנדרט הנדסת אנוש גבוה. 

ב. המקלדת, היקרה, מצדיקה את ההשקעה... לטוב ולרע המכשיר הופך למקבוק On demand. בתכלס, רק על ההנדסה הזו בלבד, הוא מיד מייתר כל מכשיר אחר שראיתי. זה 2in1 אמיתי ובמחיר הוגן מבחינתי. 

ג. הכתיבה בו נוחה, לי. 

ד. אלא אם אתה מצייר המון בעת הכתיבה, אין סיבה לכתוב ולא להקליד. תתאמן קצת על הקלדה ותגלה שזה יותר מהיר ופחות מעייף, וכמובן שימושי בעולם שלנו. 

ה. במידה ואתה כותב באנגלית, הפיצ'ר של אפל במסגרתו הוא מזהה את כתב היד ומתרגם לטקסט זה פיצ'ר לא רע בכלל. 

ו. שווה להזכיר שהפאד, העט והמקלדת - נמכרים בנפרד. העלות הכוללת תהיה יקרה יותר. האמור אישית אין בכלל שאלה וזה היה שווה את זה בגלל האיכות והפונקציונליות המאוד גבוהות של המוצר. 

ז. איפה לעזאזל הטאבלט הקודם שלי?! איך מאבדים טאבלט?? בבית??? 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ביום יום אני קורא המון מסמכים, ובאיזה שהוא שלב החלטתי שנמאס לי להדפיס מאות עמודים בשבוע,

אז חיפשתי פתרון שיאפשר לי לקרוא מסמכים בצורה נוחה ולכתוב הערות בכתב יד - אבל לא רציתי להשקיע יותר מידי, אז החלטתי להתפשר על טאבלט אנדרואיד + עט אקטיבי,

בכנות, אני יכול להגיד שאנדראויד, לא מהווה מערכת הפעלה מספיק אפויה בשביל לשמש כמכשיר עגול ושלם, זה מרגיש כמו טלפון נייד גדול, והפונקציונליות בהתאם, מוגבלת, 

אפילו בשימושים כמו גלישה, מולטיאסקינג וכו', בפועל הטאבלט שלי משמש בעיקר לנטפליקס - והעט? (שעלה 25% משווי המכשיר) יושב במגירה.

יש סיבה טובה מדוע אפל שולטים ביד רמה בשוק הטאבלטים, ובטח עם הגרסה החדשה שהולכת לצאת ולשפר את השימושיות,

אבל אם אתה לא רוצה להוציא הרבה/פחות משתמש באקו סיסטם של אפל - שווה לבדוק את האופציה של chromebook, יש הרבה דגמים שתומכים בUSI ו-USI2, שנותנים שימושיות טובה יותר,

ובנוסף, אתה תהנה גם מתמיכה באפליקציות אנדרואיד, בנוסף למערכת הפעלה עם פונקציונליות גבוהה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אני סטודנט להנדסה, וכותב המון - זאת אחת הדרכים שלי לזכור את החומר.

לי יש את הדגם הקודם של סמסונג - tab S7 plus, כבר יותר מחצי שנה איתו.

שיפור עצום לעומת עטים ומחברות, ואני מצטער שהייתי קמצן ולא קניתי אותו קודם.

עכשיו יש את הs8+, שאמור להיות שיפור עצום לעומת ה7. לא התנסיתי, אבל לדעתי מומלץ, לאור הניסיון שלי עם ה7.

Samsung Notes אפליקציה מצויינת לדעתי.

לגבי האייפד - לא ראיתי שיפור בשימושיות לעומת הסמסונג, ואני גם לא ממש מתחבר למערכת הפעלה של אפל. מהירות תגובה לא שונה, ואפליקציית הכתיבה המובנית שלהם לא שונה מזאת של סמסונג.

דגם מקביל של אייפד לסמסונג S7+ עלה לפני חצי שנה כאלף שקל יותר. פלוס, את העט צריך לקנות בנפרד (כ600 ש"ח), אצל סמסונג זה כבר מגיע בערכה.

לסמסונג יש גם משטח טעינה מובנה לעט.

החיסרון היחיד של סמסונג לעומת האייפד בעיניי  - הוא כבד יותר.

אולי עוד אחד - הקצוות (tips) של העט נשחקים מהר, במיוחד עם מדבקת paperfeel (נוח לכתיבה), אבל זאת לא בעיה, הם עולים גרושים בעליאקספרס.

ההתלבטות לדעתי צריכה להיות בין סמסונג לאייפד.

במכשירי windows למיניהם לא הייתי נוגע, היה לי כזה פעם, והיה לא שמיש בעליל (עד כדי דיליי בכתיבה). היום זה אולי השתפר, אבל ממשחק עם כזה של חבר - עדיין פחות טוב מהסמסונג.

אם הייתי צריך לבחור עכשיו, הייתי קונה את הs8+ בלי לחשוב פעמיים.

יש גם S8 ultra, אבל לא יודע אם הוא יותר טוב, לא ניסיתי. הוא יותר גדול, לא יודע אם זה נוח יותר.

מה שנוח בדגמי פלוס של סמסונג זה שהם פחות או יותר בגודל של דף A4.

לפני שעתיים, daniel.asu כתב:

שלום לכולם,

בזמן האחרון התחלתי להשלים עם זה שאני צריך מחשב או טאבלט עם עט סטילוס, אבל אני לא מצליח להיסגר על דגם ספציפי. 

מה השימושים הצפויים?

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, daniel.asu כתב:

לדעתי זה היה הרגיל. עוד לא מצאתי מישהו עם פרו ועט לנסות. בכל מקרה, אם העט הוא אותו עט - זה גמר לי את היד תוך דקה.

זה עט אחר, קצת שונה.

• מעניין 1
פורסם

אייפד פרו גדול + עט עדכני זה השילוב הכי טוב שיש כרגע, אבל אלא אם כן אתה גרפיקאי/אמן/מצייר קומיקס תוכל בכיף להסתדר עם העט הפסיבי של הגלקסי טאב. הבדלי המחיר מאוד משמעותיים, מרצדס מול יונדאי כזה.

אין לי ניסיון עם אייפד אייר + עט פסיבי, אבל כבר ענו לך.

בגדול, בכל הקשור לטאבלטים, זה מוצר נישה שעדיין נשלט בלעדית על ידי אפל, מכשירים עמידים מאוד לאורך זמן מניסיון אישי ארוך שנים.

אגב, עוד לא הבנתי למה השימושים בדיוק. 

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, daniel.asu כתב:

הטאבלט שאני רואה הכי הרבה בשימוש כזה הוא iPad. עם זאת, כשניסיתי לכתוב בעצמי עם העט, אמנם הוא נחשב מאוד נוח - אבל יש דיליי קל במסך וגם העט עייף לי את היד מאוד מהר. בנוסף, אף פעם לא התחברתי לאפל אז כנראה שגם הפעם זה לא יקרה בינינו...

ה-iPad Air נחשב לבחירת ברירת המחדל מבחינת תמורה למחיר, לציירים וכו׳. יש הבדל מהותי בינו (וה-pro) לבסיסי, בגלל הטכנולוגיה של המסך, ככה שצריך לנסות את הדגם הנכון. אין לי שום ניסיון אישי אבל הבת שלי מציירת איתו ואומרת שהוא מצויין (איתו ועל מסך בגודל מלא ועם טאבלט ציור שמחובר למסך וסתם ככה על הטלפון עם הציפורן ועם עט על בלוק ועם... ככה שיש לה נקודות יחס...)

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 1 דקה, hans כתב:

אגב, עוד לא הבנתי למה השימושים בדיוק. 

השימושים יכולים להיות:

א) כתיבה וציור (לטאבלטי hi end). בשביל מישהו שכותב הרבה, זה שיפור עצום באיכות חיים.

ב) תחליף לפנקס רשימות, בשביל מרצה למשל. הרבה יותר קל ונוח להסתובב עם טאבלט קטן שיש בו סיכומים שאתה צריך, מאשר עם דפים.

ג) תחליף זול, קל ונוח לשימוש למחשב נייד, כשאין באמת צורך בכל הפונקציונליות של PC או מק. למשל בשביל מכונאי רכב, שיכול להתחבר לסורק תקלות או לגגל במהירות פתרון לבעיה כלשהי.

לפני 8 דקות, hans כתב:

הבדלי המחיר מאוד משמעותיים, מרצדס מול יונדאי כזה.

אולי מרצדס מול ג׳נסיס.

סמסונג די מיישרים קו עם אפל בזמן האחרון.

Tab S8 Ultra גם לא זול (אבל עדיין יותר זול אייפד מקביל).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

השאלה הייתה מכוונת לפותח השרשור...

אצלי הילד משתמש בו לציור בלבד, למשל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

אלא אם כן אתה גרפיקאי/אמן/מצייר קומיקס תוכל בכיף להסתדר עם העט הפסיבי של הגלקסי טאב. הבדלי המחיר מאוד משמעותיים, מרצדס מול יונדאי כזה.

לכתיבה - ממש ממש לא, לדעתי חייב טאבלט עם שכבת Wacom (או משהו בסגנון) וסטילוס אקטיבי. ומהירות תגובה גבוהה ומסך איכותי.

אחרת זה גם לא יהיה מדויק, וגם יגיב בדיליי, גם ייראה מגעיל.

במקרה כזה, הבדלי מחירים בין אייפד לסמסונג יהיו יותר כמו מרצדס מול ג׳נסיס.

פורסם

אתה ממשיך עם "לדעתי"...יצא לי להתנסות במשך כמה שעות עם הטאב s7 SE שהוא דגם נחות יחסית. מסך מצוין ועט סביר לגמרי, בשליש מחיר מהפרו. שמיש לגמרי בלי רגשי נחיתות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לכל המגיבים!

השימושים בגדול די דומים לשימושים של סטודנט (לא יודע, אולי קשור לזה שאני סטודנט):

- כתיבת דוחות מעבדה מפורטים (עד כה נעשה במחברת, אבל יש כל כך הרבה דברים שחוזרים על עצמם עם שינויים קלים שהחלטתי להעביר את זה למחשב).

- קריאת מסמכים (PDF בעיקר) והוספת הערות ומירקורים למסמך.

- סיכום הרצאות תוך צילום תמונות והוספת הערות על גבי התמונות.

- לעתים מאוד נדירות - כתיבה ועריכה של טקסטים ארוכים מאוד (משתדל להמנע מלעבוד על זה עם מסכים קטנים).

רוב העבודה באמת תהיה עם הקלדה (כפי שהוצע מעלה), אבל אני כן צריך את היכולת לשרבט תוך כדי בצורה נוחה (זו הסיבה שעזבתי את המחשב מלכתחילה ועברתי למחברת).

ניסיתי לעבוד עם Samsung Notes בטלפון במהלך הרצאות וזה עובד טוב, אבל המסך קטן מדי וזה לא פרקטי לאורך זמן. בכל מקרה, אם אעבור לטאבלט אעזוב את התוכנה של סמסונג לטובת OneNote, מכיוון שאני צריך לערוך את הקבצים גם בטאבלט וגם במחשב; ושכשאעזוב את המעבדה, אוכל להשאיר אחרי קובץ שהמנחה שלי תדע להפעיל.

מבחינת מחיר - אני מעדיף להוציא כמה שפחות (הפתעה...), אבל אם אמצא מוצר טוב שממש יענה על הצרכים - לא אכפת לי להוציא 7-8-9K (אז כל הטאבלטים שהם לא WIN נכנסים פה).

עוד כמה הערות:

- לאורך היום הבנתי שכנראה מחשב WIN זה לא יהיה מכל מיני סיבות (גם מסכים איטיים מדי, גם מערכת הפעלה לא מספיק טובה לטאבלטים, וגם יקרים יותר).

- כלום לא מפריע לשלוות הנפש שלי, חוץ ממחשבים עם לאגים ואנשים שלא מאותתים. מהבחינה הזו כנראה של-iPad יש יתרון, והgalaxy tab s8 הוא חתול בשק (אין לי מושג איך הוא מזדקן גם כי הוא די חדש וגם כי אני לא מכיר אף אחד שיש לו).

- אנסה מחר לבדוק שוב את ה-iPads לגרסאותיהם. אולי באמת נפלתי על דגמים בסיסיים מדי.

שוב, תודה רבה לכל העוזרים!

• תוכן חדש...