Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל להשמיש מטף 6 ק''ג ישן כמיכל אוויר נוסף עבור הקומפרסור הקטן שיש לי ומחפש מתאם שיאפשר לחבר צינור מהמיכל הקיים למיכל של המטף אחרי פירוק ידית הפעלה.

פורסם

מעולם לא ניסיתי, אבל האם לא תוכל פשוט לפרק ולקפוץ לחנות אספקה טכנית שימצאו את הפתרון עבורך? לרוב בחנויות הרציניות יוכלו לאתר את סוג התבריג.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מתנצל שאני לא עונה ישירות, אלא רק בא עם אזהרה.
שים לב טוב טוב למה שאתה עושה, לחץ אוייר הוא דבר מסוכן וחייב להיות בשליטה מלאה, כמו כן תרכיב שס' בטחון שבו מוגדר הלחץ המקסימלי המותר.
שים לב לאילו לחצים עמיד המיכל הנוסף.
שים לב ל"רכבת", מערך החיבורים והצינורות בין מיכל המדחס לזה שאתה מארגן בנוסף.

• רעיון טוב! 3
פורסם

צודק ב-1000%!
יש שסתום בטחון על המיכל ה-"ראשי". המערכת הקיימת בנויה ל-200PSI. לפי הבדיקה שלי בגוגל, טווח ירוק של לחץ במטף אבקה הוא גם כ-200PSI, כך שלא אמורה להיות בעיה. מאמין שגם יהיה מצויין על המטף עצמו מה הלחץ המותר.

פורסם

לא!

לזה בדיוק התכוונתי.
עליך להתייחס לכל מיכל בניפרד. כל מיכל הוא אוטונומי מבחינת התפיסה הבטיחותית, ולכן שס' בטחון על המיכל הראשי לא מספיק, אני התכוונתי שתוסיף אחד על המיכל הנוסף.
לגבי גוגל - אתה לא באמת מתכוון להמר על החיים שלך לפי מה שרשום בגוגל, נכון?
המיכל שמצאת כאן בארץ יכול להיות מיוצר בשבדיה, ע"פ כל הנורמות והתקנים המחמירים (ובד"כ גוגל ייתייחס לאלו), אבל יכול להיות גם מיוצר בכפר שיאנג צ'ו מין האדא, למרגלות נהר היאנג-צה, רק כי זה היה זול יותר ליבואן. אני מנחש שאתה לא מאמין למה שהסיני רשם על דפנות המיכל, נכון?
עוד דבר חשוב: יש הבדל בין לחץ עבודה לבין לחץ בטחון. אל תהיה כל הזמן על לחץ הבטחון. לדוגמא: אם לחץ העבודה שלך הוא 8 באר, אתה תרצה לחץ בטחון בסביבות ה- 10 או ה- 12 באר.

בקיצור: תזהר עם מה שאתה עושה. החיים יפים מדי בכדי לחרבש אותם עם שטויות.
ועוד משהו, חשוב: אל תתייעץ בנושאים כאלה עם המוכר בחנות ובטח שלא עם חבר'ה כאן בפורום (אני, למשל). הנושא הזה מורכב ומסוכן מדי בשביל לסגור אותו בשיח בין חברים.

• רעיון טוב! 2
פורסם

על פי קטלוג של חברת להבות, מטפים 6 ו-12 ק''ג בעלי לחץ 15 bar שזה כ-200PSI (ולחץ בדיקה 35 bar). יותר מזה אין לי איך לבדוק.
אם אמצא מתאם מהברגה של המטף ל-1/4 NPT, אפשר לשים מפצל הלחבר אליו שסתום בטחון ל-200PSI וחיבור מהיר.
image.thumb.png.cb30082c5d64dbbe391cbc3431baeef4.png

פורסם

סבבה.
אתה מבין שכל המחברים והצנרת בין המיכלים - צריכים גם הם להיות תקניים ללחצים הללו, מה שמעמיד בספק את האפשרות לשימוש בחיבורים מהירים סטנדרטיים.

פורסם

תשמע, כמות האנשים שעובדים בתחום אחזקת המטפים שנפצעו קשה מאוד מהתפוצצות מטפים גדולה מאוד (אחד מהם נשאר בלי עין ועם לסת וחלקים מהגולגולת ממתכת).

מכלי לחץ צריכים לעבור בדיקה תקופתית. אף אחד לא יעביר לך בדיקה כזו עם אלתור כזה.

אל תשחק עם החיים שלך ושל הסביבה. קנה מיכל ייעודי עם תקן ובדיקה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לצערי, המיכלים הקטנים שנמכרים בארץ הם אותם מיכלים שאני יכול להזמין לבד מחו''ל. חשבתי שמיכל של מטף עם חותמת "ת''י" יהיה פתרון יותר אמין ובטוח...

פורסם

בקיצור, המלצתי החמה: אם יש לך מדחס קטן מדי, אל תאלתר.
תקנה אחד גדול יותר.
כיום המחירים ירדו משמעותית.

אגב - מהם השימושים הנדרשים מהמכונה?

ואם אתה מתעקש ממש לרכוש רק מיכל מה שאני כאמור לא ממליץ, תוכל למצוא (אולי) מיכל תקן לחץ אויר של רכב כבד בחברת דנאור רון בע"מ.
הסחורה שלהם איכותית במיוחד, תוצרת WABCO.

פורסם (נערך)

יש לי מדחס 12V עם מיכל 2 גלון שמשמש אותי לניקוי, ניפוח גלגלים וכדומה...אולי כלים קטנים בהמשך.
אין מדחסי 12V עם מיכלים גדולים יותר וגם אם היו, זה היה הופך אותו למסורבל ופחות נייד. גם את זה שיש לי היום די מעצבן להוריד לחנייה ולעלות חזרה.
תכננתי להוסיף מיכל נתיק שיאפשר לי לבחור האם לסחוב הכל ביחד או להסתפק בסט המקורי.

PS:
חיפשתי מוצרי WABCO באמזון ונתקלתי במיכל למדחס אוויר בדיוק כמו שאני צריך, עם כל החיבורים, מאושר ל-200PSI ובמחיר נוח.:
https://www.amazon.com/dp/B00X6A0GIC

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • תוכן חדש...