Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק ההון

netanel1014
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, boy23 כתב:

לא מוציאים בעיתוי כזה.

אתה מתחייב שתוך 3 שנים הוא מחזיר את הקרן + רווח (אם אפשר מעל המדד)?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 דקות, boy23 כתב:

לדעתי קיבלת עצות גרועות.

לא מוציאים בעיתוי כזה.

כעת ההפסד צפוי וחזוי

הרווח שלו כבר נעשה ונעשה יפה מאוד

הנזק כעת קטן מאוד

השוק התייצב? תחזור שוב, למה להפסיד בטווח הקרוב????

פורסם
לפני שעה, אליהו שבת כתב:

כעת ההפסד צפוי וחזוי

הנזק כעת קטן מאוד

כי אי אפשר לנבע את השוק.

אתה מדבר שטויות אני מפסיק

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אליהו שבת אכן מדבר שטויות ולא כדאי להקשיב לו, מבחינת הנימוקים ותהליך החשיבה שלו.

מצד שני, כסף שצריך בעוד 2-3 שנים לא משקיעים במניות, אז גם אני הייתי יוצא. מה שהפסדת זאת עלות שקועה והיא לא רלוונטית להחלטה קדימה. מה שרלוונטי כמשתנה החלטה זה "עכשיו יש לי סכום כסף X שאני צריך בעוד שנתיים-שלוש, האם להשקיע אותו במניות?" התשובה לזה היא "לא", ולא משנה איך ה- X מוגדר, סתם סכום כסף או סכום שהיה בעבר Y והפך ל- X. אף אחד לא יכול להגיד לך מה יהיה בעוד שנתיים- שלוש.

עריכה אחרונה על ידי BarryG
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

כסף שנכנס לכלי חסכון כלשהוא, צריך להבין שהוא סוג של "נמחק" מהמאזן שלך יותר ברמת החשיבה (לפחות ככה אני חושב ולא מכניס אותו לחישובים כמה כסף יש לי למרות שהוא די נזיל), כי אי אפשר להסתמך על החיסכון שיהיה בעוד 3 שנים (לטעמי קצר מדי בשביל להשקיע רק במניות) בסכום המלא וששמר על הערך שלו. 

אני חושב שכדי להוציא ולהכניס לתוכנית חסכון כלשהיא שישמור על הערך שלו עם חלוקה של 25/25/25/25 (תיק מס' 11 בלינק למטה)

תעבור על הרשימה הזו

https://www.hasolidit.com/25-תיקי-השקעות-להרכבה-עצמית

אולי מספר 10, יעניין אותך (במהות שלו, 5 שנים זה המון זמן בשביל שינויים בניירות ערך שמופיעים שם).

*אני לא יועץ אז קח בחשבון שזו דעתי בלבד ואין לי אחריות כלשהיא* 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • רעיון גרוע 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 25 דקות, DareDevil כתב:

אני חושב שכדי להוציא ולהכניס לתוכנית חסכון כלשהיא שישמור על הערך שלו עם חלוקה של 25/25/25/25 (תיק מס' 11 בלינק למטה)

תעבור על הרשימה הזו

https://www.hasolidit.com/25-תיקי-השקעות-להרכבה-עצמית

אולי מספר 10, יעניין אותך (במהות שלו, 5 שנים זה המון זמן בשביל שינויים בניירות ערך שמופיעים שם).

*אני לא יועץ אז קח בחשבון שזו דעתי בלבד ואין לי אחריות כלשהיא* 

לא רק שזו דעתך בלבד, אתה גם לא מנמק, ובלי נימוק המלצות השקעה הן המלצות גרועות מאוד. וכן, "אני חושב שכדאי X" זאת בסופו של דבר המלצה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, אליהו שבת כתב:

כעת ההפסד צפוי וחזוי

הנזק כעת קטן מאוד

כל מי שמנסה לתזמן את השוק מפסיד.

שנת 2020 (יותר נכון ממאי 2020 ) גרמה לאנשים לחשוב שעושים רק כסף בשוק ההון , לא משנה איפה זרקת כסף, עשית רווחים , והם באמת חשבו שככה הבורסה עובדת, רק מרוויחים שם.

מי שהשקיע את כספו בשוק ההון בין אם זה במניות או ע"י קופת גמל להשקעה במסלול מניות היה צריך לקחת בחשבון שיגיעו ימים כאלה.

מי שחכם ויש לו סבלנות וכסף בצד,קונה עכשיו במחירי רמי לוי ומחכה לתיקון , שיגיע מתישהו.

*כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה עם הכסף שלו, אין פה שום עצה בהודעה הזאת*

עריכה אחרונה על ידי FlicK

פורסם

עם מי אפשר להתיעץ לגבי בורסה? האם ניתן לסמוך על ייעוצים של חברת ההשקעות? או איך זה הולך? 

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני 27 דקות, BarryG כתב:

לא רק שזו דעתך בלבד, אתה גם לא מנמק, ובלי נימוק המלצות השקעה הן המלצות גרועות מאוד. וכן, "אני חושב שכדאי X" זאת בסופו של דבר המלצה.

למה אני בעצם מציע לקחת חלוקה של 25 אחוז לסוג ני"ע מאחר והשוק עכשיו בתנודתיות די גבוהה ועדיף להשים checks and balances ולמנוע בעצם שחלק אחד יגרום להפסד יותר מדי גדול מהחלקים האחרים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

טוב שהוצאת, במקרה הספציפי שלך שרשמת שזה לטווח הקצר ואתה בחששות על כל שקל (ובצדק).

במצבך, ההחלטה להעביר לפיקדון קבוע מראש, לדעתי, זו ההחלטה הנכונה. אני גם עשיתי את זה לפני שלושה חודשים (משוק ההון לריבית קבועה מראש) כי אני צריך את הכסף בעוד 2-3 שנים והעדפתי לקבל 3% ריבית.

את קרן הפנסיה, קרנות השתלמות ותוכנית חיסכון לילד השארתי ב100% מניות כי זה לטווח הארוך.

*כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה עם הכסף שלו, אין פה שום עצה בהודעה הזאת*

עריכה אחרונה על ידי amit_a

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם

נראה לי שפינדר ואליהו נתנו לך את העצות הכי  גרועות שאפשר לתת. 

אתה גם ספגת את הירידות הקשות, גם קיבעת הפסד וודאי וגם שמת בהשקעה עם ריבית אפסית בהתחייבות ארוכת טווח שמול שוק ההון כנראה שהיית עושה יותר. 

אבל בהצלחה ככה לומדים (גם לא להקשיב לסתם יועצים לפעמים זה ללמוד). 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ההמלצה שלי בימים אלה היא להסתכל כמה שפחות על התיק.
כמו שאמר מורי ורבי:

"Train yourself to let go of everything you are afraid to lose."

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא מבין את הטיעונים על "עצות גרועות" בכל הקשור ליציאה, ואם יקח לשוק ההון יותר מ-3 שנים (לצורך העניין זה מועד הנזילות) לחזור לעצמו? ואולי 10? ואולי 12? זה לא מדע בדיוני, זה קרה. 

וגם, אצל מי הכדור בדולח שיודע מתי הירידות יעצרו?

בין השורות אני קורא על מישהו שהשקעה של 100% מניות לא כל כך מתאימה לו.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני כשעה, V6 כתב:

נראה לי שפינדר ואליהו נתנו לך את העצות הכי  גרועות שאפשר לתת. 

אתה גם ספגת את הירידות הקשות, גם קיבעת הפסד וודאי וגם שמת בהשקעה עם ריבית אפסית בהתחייבות ארוכת טווח שמול שוק ההון כנראה שהיית עושה יותר. 

אבל בהצלחה ככה לומדים (גם לא להקשיב לסתם יועצים לפעמים זה ללמוד). 

אתה מתחייב שבעוד שלוש שנים הוא היה מקבל את הקרן פלוס רווח?

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ננסה לעלות את השרשור הזה עוד שנתיים-3 נראה מה המסקנות..

לדעתי, אנחנו בעידן של צמיחה,גידול,שפע כל כך נזיל,חברות מנפיקות במיליונים ומיליארדים  ,האוכלוסייה בעולם רק גדלה ומתפתחת הימור שלי עוד שנתיים-3 גם תיקים סולדים יעשו 25-30%

בהצלחה!

• תוכן חדש...