Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק ההון

netanel1014
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשורה תחתונה, בלי אינטגרלי/הסתברות/משתנים X,Y,Z 

עשית החלטה לא נכונה שנכנסת לשוק ההון כשאתה צריך את הכסף בעוד שנתיים-שלוש, על זה כולם סגורים.

מה עכשיו?

לשאול שאלות כמו "האם העליה תיהיה 7 אחוז ...?" מראה שלא הבנת מה זה שוק ההון עדיין. אף אחד לא יודע מה יהיה.

לכן, בשילוב זה שאתה לא מבין מה אתה עושה וצריך את הכסף בזמן הקרוב אני מציע שבשביל השקט שלך תצא.

נראה שבאמת עשית הרבה טעויות,

1. לא עשית שיעורי בית והחלטת להיכנס לשוק ההון.

2. בחירת סוכנים לא נכונים שבאמת המליצו לך להיכנס.  (הרי מה הם השיגו? אתה רק טעון עליהם עכשיו והם לא יקבלו המלצות ואולי ההפך ככה שהם יוצאים מופסדים. זה שוק של פה לאוזן.)

3. הקשבה לדעות לא נכונות בפורום בלי שאפילו קיבלת מהם הסבר או בדקת אותם.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חוזר על ההצעה שלי מהתגובה הקודמת

תנסה לבדוק אם יש לך *מקור כספי אחר* למטרה בעבורה אתה צריך את הכסף הזה בעוד שנתיים שלוש

אם יש לך - אל תוציא את הכסף עכשיו, ובעצם תהפוך אותו *להשקעה לטווח ארוך* כדי לאפשר לתיק שלך לכסות על ההפסדים וגם לעלות לתשואה חיובית

אם אין לך - אין מה לעשות, מממשים הפסדים ומפיקים לקחים להבא, לא משקיעים בסיכון גבוה כסף שצריכים בטווח זמן נראה לעין

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 11 שעות, YoJ כתב:

איך אפשר להבין את זה אחרת? הבנאדם גם רשם משפט אחרי "הוא הפסיד". מניח שזה נובע מהצורה שבה זה כתוב... הפסד של 7% לא בדיוק עובד עם המילה "תשואה".

אתה לא רוצה לדעת אבל קיימים כאלו אנשים (לא מתייחס למי שהגבתי לו) שפשוט לא יודעים או מבינים. קשיי שפה וכדומה. קורה ויקרה. לא צריך להתבאס או להתעצבן או וכו' וכו' וכו'. סה"כ שיח תרבותי שמתקיים בפורום רכב ישראלי..

לפני 9 שעות, V6 כתב:

אם תוציא את הכסף תממש את ההפסד בפועל. אז באמת יהיה לך פיזית פחות כסף.

כשאתה כותב את זה אתה מתכוון שאם יש לי השקעה בגוף פיננסי X עם ני"ע Y ואני מעביר אותו לגוף פיננסי אחר Z עם ני"ע A, אני בעצם מפסיד את הכסף? (נוציא מהחישוב מהדוגמה עמלות כאלה ואחרות)

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

קודם כל לפות"ש - כמובן שההמלצה היא ללכת לכיוונים אחרים. הוא "נקלע לסיטואציה" שהיא לא נכונה עבורו - הפסד של 7% (לא הרבה יחסית), צריך את הכסף בזמן הקרוב יחסית, ירידות גורמות ללחץ וכו'. למעשה, כפי שאמרתי הוא כבר החליט עוד לפני שהתייעץ, וזה נכון עבורו לא להיות בשוק ההון בשלב הזה לפחות.

ההמלצה הזו נכונה לגביו בגלל הלחץ הנפשי שמשפיע עליו, גם במחיר של הפסד שווה לו לישון טוב בלילה. אבל זאת לא ההחלטה הנכונה כלכלית (נסייג ונוציא מקרי קיצון של קריפטו, אג"ח זבל והשקעות בסיכון לא סביר).

לפני 10 שעות, פינדר כתב:

ההבדל בינהם הוא רק פסיכולוגי

אני זורם עם הדוגמא, אבל הם לא בדיוק באותו מצב (אחד הפסיד 10 אחוז, אולי בפאניקה כמו החבר שלנו, והשני רואה מנייה שאולי שווה קנייה עכשיו) - הבדל ענק.

בדיוק כמו כשכולם מרוויחים אז קשה לצאת, וכשהשוק למטה אז מפחדים להיכנס. יש אנשים שמבינים את זה ואז הפסיכולוגי מתורגם לכסף. מכיר את הציטוט הבא?

"יש רק כלל אחד שמכתיב את ההשקעות שלי: תהיה פחדן כאשר אחרים הם תאבי בצע, ותאב בצע כשהם מפחדים"

לפני 11 שעות, BarryG כתב:

V6, למה בעצם ההחלטה שלו עכשיו צריכה להיות שונה מההחלטה שהיה צריך לקבל טרם ביצוע ההשקעה?

לא בטוח שהבנתי את השאלה, הוא בסיטואציה שונה ממה שהוא התחיל - גם כלכלית וגם נפשית. אבל אולי לא הבנתי למה התכוונת...

לפני שעתיים, DareDevil כתב:

כשאתה כותב את זה אתה מתכוון שאם יש לי השקעה בגוף פיננסי X עם ני"ע Y ואני מעביר אותו לגוף פיננסי אחר Z עם ני"ע A, אני בעצם מפסיד את הכסף? (נוציא מהחישוב מהדוגמה עמלות כאלה ואחרות)

שאלה קצת טריקית... אז בוא נדבר גלובלית ולא על מנייה מסויימת של אפל/אמזון/אלעל - אם השוק (כלשהו) עושה תיקון של 20 אחוז למטה, ברור שהוא עובר טלטלה. מי שיוצא מהשוק הזה ומחליט לעבור לאיזורים אחרים לגמרי - לסגור בבנק ושם פיקדון 5 שנים עם 1.2 אחוז שנתי כנראה טועה לטווח הארוך, ההנחה הכללית (ומגובה היסטורית) שהשוק העולמי חווה נפילות אבל תמיד צומח.

לחילופין אם הוא פשוט עובר גוף פיננסי אבל מחזיק בגדול מדדים עוקבים לשוק אז אפשר להגיד שזה אותו מצב, ולא לזה התכוונתי.

• אהבתי 2
פורסם

הוא אולי בסיטואציה שונה, אבל זה לא משנה מבחינת ההחלטה. אם אפיק השקעה X לא התאים לו מקודם בגלל טווח ההשקעה, הוא גם לא מתאים לו עכשיו אחרי שהפסיד סכום כלשהו.

כמו כן, אם עוברים מהרובד של הסטטיסטיקה הפשוטה (השוק ירד Y אחוזים) ושואלים את ה"למה" הנדרש, מבינים שחלק משמעותי מהירידה נובע מעליה בריבית הממשלתית, שגורמת לתמחור מחדש של כל הנכסים, ובצדק. לכן, כל עוד הריבית ברמה הנוכחית או גבוהה ממנה, אין מה לצפות לעליה לרמות התמחור הקודמות בטווח הקצר (שנה-שנתיים-שלוש). זה לא שהיה פה מקרה שמישהו מצא מניה ממש זולה, היא ירדה קצת אבל הוא עשה הערכת שווי רצינית ומחקר מעמיק וחושב שהיא מאוד זולה גם לאחר העליה בריבית. 

פורסם
לפני 10 שעות, V6 כתב:

אבל הם לא בדיוק באותו מצב (אחד הפסיד 10 אחוז, אולי בפאניקה כמו החבר שלנו, והשני רואה מנייה שאולי שווה קנייה עכשיו) - הבדל ענק.

כתבת בעצמך. פאניקה. זה הבדל פסיכולוגי.

המניה לא יודעת מי בפאניקה ומי לא.

לפני 10 שעות, V6 כתב:

"יש רק כלל אחד שמכתיב את ההשקעות שלי: תהיה פחדן כאשר אחרים הם תאבי בצע, ותאב בצע כשהם מפחדים"

יש הבדל עצום בשיקולים בין משקיע מקצוען שמסתכל שנים קדימה לבין הבחור פה, שהשקיע את כל חסכונותיו ויודע שיצטרך אותם בעוד 3 שנים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא חושב שיש קשר למקצוען.

"הפסדתי" על הנייר לא מעט כסף בשבועות האחרונים בעקבות הירידות, למה על הנייר? כי כל עוד לא מימשתי ההפסד על הנייר, בדיוק כמו שהרווח על הנייר.

בגלל שהגדרתי לעצמי מטרה ואני ידעתי מראש שהכסף שהושקע לא נחוץ לטווח הקרוב זה פשוט לא מעניין אותי.

פורסם

נכון, פחות קשור למשקיע מקצועי או לא, אבל מאוד קשור לטווח ההשקעה. להשקיע כשכולם פחדנים לטווח של 10 שנים זה רעיון טוב, לטווח של 3 שנים לא כל כך.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...