Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי דחיה בטיול בעקבות הגיוס של אחותי, נראה כי אנחנו מתעתדים להזמין טיול לקראת מאי. 10-11 ימים.

ממה שבדקתי תשתיות הכבישים הן ממש לא מה שהורגלנו אליו ממדינות מערב אירופה.

הבנתי שיש אפשרות לשכור נהג עם רכב שייקח אותנו ממקום למקום. מישהו מכיר חברה מומלצת ויודע מה העלויות ליום?

האם מישהו מכיר טיסות זולות יותר מאלעל? WIZZ AIR לא נחשב, כי עם התוספות של מזוודה ומושב מגיעים למחיר של אלעל. TAROM יקרים להחריד וטסים לכאן עם גרוטאות. ישראייר רוצים יותר מאלעל, יוצאים מטרמינל 1 ורוצים תשלום על מזוודה. (אשכרה נהיו LC)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

טוס בטארום ותוסיף ללוג שלך 313:D

בדקת טיסות לא ישירות (אם כי נראה לי מוזר לעשות קונקשן על טיסה של 2-3 שעות ולהפסיד ימי טיול).

ד"א - בדוק גם את ארקיע. כנראה שגם הם פעילים בקו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טסתי כבר בA300-600 של תאי, היה נחמד. מעדיף לטוס ב739 של אלעל.

בכל מקרה רק לידע כללי, מגיעים לפה גם 733 וA318 של טארום בחלק מהזמן. (ואני לא מדבר על העובדה שהם רוצים 530 יורו כשאלעל רוצים 320-330$ באותם תאריכים)

לא ישירות לא בא בחשבון כי זאת טיסה קצרה וזה לא חוסך כלום מבחינת עלויות.

ארקיע לא טסה בימים שמתאימים לנו.

כרגע אלעל זאת האופציה הכי סבירה כנראה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

שוקלים לעשות משהו כמו 3 ימים בבוקרשט ואת השאר בפויאנה בראשוב (7-8 ימים ולטייל באיזור).

האם זה סביר או יותר מדי?

פורסם

יום חמישי שבוע שעבר חזרתי מרומניה (נחתנו שם ביום ראשון).

טסנו אני וחברה שלי ושכרנו שם רכב (אופל אסטרה ידנית). אנחנו לקחנו חבילה של טיסה ישירה+ מלון (רינה בסינאיה)+ רכב. יצא יותר זול מאשר כשחיפשנו לא חבילות.

היינו יום אחד בבוקרשט. הרגשנו שמיצינו אותה לגמרי. היינו בבניין הפרלמנט, בשוק OBOR המפורסם, ובעוד כמה מקומות יותר קטנים. למזלי החברה חובבת טבע ושונאת שופינג ועיר (כמוני) ככה שיצא לשנינו טוב. עיר גדולה, אירופאית בסה"כ, לטוב ולרע.

סיניאה- מדהימה! עיירה קטנה ויפייפה. יש אחלה מקומות שם לטייל שם. אני ממליץ. מספר ק"מ מועט משם ישנה עיירה בשם בוסטני. שווה בהחלט לעצור שם, יש שם רכבל שלוקח לנקודה מאוד יפה על הר ויש גם אפשרות לשכור שם רכב (ג'יפ דאסטר) עם נהג שיקח אתכם לטיול של 4 שעות בכמה וכמה מוקדים ממש מדהימים שרוב הסיכויים כי לא תגיעו אליהם לבד ויותר מזה- הוא גם יספר לכם על המקומות עצמם. זה עולה 80 ש"ח לאדם (ליאה ושקל זה כמעט 1 ל-1) ולנו יצא טיול של 5 שעות וקצת מהרגע שנכנסו לרכב ועד הרגע שחזרנו לאופל. חפש מדריך בשם ניקו (אם תרצה מספר טלפון ועוד כמה דברים שלח לי בהודעה פרטית אימייל שלך ואשלח לך).

מעט צפונה יותר ולא רחוק מבראן יש עיירה ששכחתי את שמה, אין שם ממש מה לעשות חוץ מ2 דברים בגדול- פארק דינוזאורים (לא גדול במיוחד אבל יפה מאוד וגם זול) וממש קרוב אליו יש איזה מבצר נחמד עם נוף מאוד יפה.

בראן- השוק שחובה להיות בו (תקנה שם פאלינקה! זו הוודקה הרומנית בייצור ביתי. טוענים ל70% אלכוהול אבל היא באמת טובה). וכמובן- טירת דראקולה. לא רחוק מבראן יש פארק המוקדש לשמירה והצלת דובים. לצערנו היה סגור באמצע שבוע ולכן לא הגענו אבל אם יהיה פתוח ואתם שם- תנו קפיצה.

בראשוב לא היינו כי לא היו מספיק ימים ובאמת שלא הרגשנו צורך אמיתי להגיע, אבל יש שם פארק חבלים שאמור להיות ממש מגניב (עד סוף מרץ פתוח רק בסופי שבוע).

בין סיניאה לבוקרשט (אם כי מזרחה מהן) ישנה מכרה מלח בשם סילינקה פוחובה (יש עוד מערה מרחק שעה וחצי מבראן. לא היינו). מקום מגניב ביותר במיוחד אם לא הייתם במכרות מלח בעבר.

מבחינת הכבישים- יש כבישים מעולים ויש כבישים פחות מעולים ויש כבישים שהם לא כבישים. הבעיה היא שיש כבישים שהם מדהימים (מבחינת איכות הסלילה. כמעט כל הכבישים שנסענו בהם הם אחלה ושמים בכיס הקטן את נס הרים או סדום ערד מבחינת הנוף והפניות) שהופכים להיות הכי להיפך מזה. ברמה של אתה נוהג בהתחמקות מבור לבור. מבאס אבל הכבישים הראשים סלולים באמת טוב והם ללא הבעיות הללו.

וויז עובד כמו גדול. אם אתה לקוח גולן טלקום יש לך גם שיחות, סמסים ואינטרנט חופשי אם כי צפונה מסינאיה לא תמיד יש קליטה ולכן שווה לקנות סים מקומי.

זה בגדול, אם יש לך עוד שאלות או משהו אתה מוזמן כאן, בפרטי או במייל.

פורסם

בגדול התכנון של שכירת רכב ירד מהפרק אצלנו.

הציעו לנו לבצע העברות מבוקרשט לפויאנה בראשוב ולהתנייד באיזור עם נהג מונית. מישהו שחזר לפני חצי שנה אמר לנו שנהג מונית לוקח בסביבות 25-30 יורו ליום. זה שווה. זה יוצא יותר זול מרכב וגם נותן ראש שקט.

השאלה כמה המקומות שבהם טיילתם מרוחקים מבוקרשט או מפויאנה בראשוב? אנחנו בעיקרון מעדיפים ללון במקום מסוים ולצאת ממנו לטיולי כוכב באיזור.

פורסם

אז ככה, מכרה המלח זה שעה ורבע מסינאיה ובערך זמן זהה מבוקרשט. צריך להוסיף עוד זמן נסיעה מהמקום שלכם. כן ניתן לבדוק לגבי הסלניקה טודרה (מכרה מלח נוסף שלדעתי יהיה קרוב לכם יותר אבל תבדקו). בכל מקרה זה לא משהו חובה.

בראן והעיירה שאמרתי עם פארק הדינוזאורים- בערך 20-30 ק"מ מכם.

סיניאיה מאוד יפה אם כי לא חובה להגיע עד אליה, אבל זה מרחק של מעט יותר משעה (תיעזר בגוגל מפס, זה נותן אינדיקציה טובה של זמנים). בוסטני, תוריד רבע שעה בערך מזמן הנסיעה עד סיניאה (אם אתם מגיעים מצפון- בראשוב והסביבה. אם מדרום אז תוסיף רבע שעה).מעבר לכך יש באמת המון דברים לראות ולעשות. אנחנו פחות התמדקנו באזור בראשוב בטיול הזה ככה שקשה לי לתת לך המלצות לאזור ההוא.

אני כן יכול להגיד לך שכלכך אהבתי את רומניה שאני בודאות מתכוון לחזור לשם ליותר זמן ולאזור אחר.

פורסם

סיניה גם בתכנון כנראה. (סבתא שלי הייתה פעמיים ברומניה והמליצה גם)

אבל אני מניח שיש עוד אופציות ולכן שואל גם כאן, וגם עברו כמה שנים טובות מאז שהיא טסה לשם פעם אחרונה.

אני מבין שגם מרחקים קצרים שם עלולים לשרוף כמה שעות טובות ביום על נסיעה בגלל כבישים לא מי יודע מה?

פורסם

מניסיון רב, כלל האצבע ברומניה זה 60 ק"מ בממוצע לשעה. יש אמנם אוטוסטרדות בהן התנועה זורמת אבל ברגע שיורדים מהן הקצב משתנה לחלוטין.אם אתם מוותרים על רכב שכור, חפש באינטרנט נהג/מדריך מומלצים (אולי באתר "למטייל" ו "ממליגה"), הם יקרים יותר אבל דוברי עברית, מכירים את האתרים, מקצרים תורים בכניסה לאתרים, מכירים מסעדות וכיו"ב.נהג מונית אקראי שעושה נסיעות בעיר, לא יוכל לספק את הסחורה, רוב המוניות הרגילות הן לוגאן שמכילות 4 אנשים במימדים ממוצעים כלומר 3+נהג.אשר לטיסה, וויז אייר יוצאת לפעמים זולה בתנאי שמתפשרים על המזוודה ובתאריכים נבחרים.מכל מקום, בשנתיים האחרונות אל על תמיד מנצחת אצלי וגם בנסיעתי הקרובה בתחילת מאי רכשתי כרטיס ב-324$ בלי שטיקים, בלי טריקים ובלי הגבלות כלשהן על מזוודות, מקומות, כיבוד וכיו"ב.בשביל רומניה צריך להיכנס לראש טוב וסלחני, חשוב מאד להתייחס לאנשים בכבוד וסבלנות ואז זוכים ליחס דומה-זה יכול להיות ההבדל בין טיול מוצלח ולבין כזה שלא.שלחתי לך בשעתו רשימת צימרים באזורים שונים, ככל שתצטרך עזרה כלשהי אחרת, הרגש חופשי לפנות

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני זוכר משהו שנשלח אליי, לא זוכר אם זה היית אתה או חבר פורום אחר ששלח לי בפעם הקודמת שתכננו לנסוע.

בכל מקרה אני אשמח להמלצות על אתרים. אני מבין שמוזיאוני רכב, תעופה או טכנולוגיה לא אמצא כאן וזאת גם לא המטרה המרכזית של הטיול (בשביל זה אני טס עוד חודשיים ליעד אחר). מה שכן, אשמח להמלצות על מקומות עם נופים שאסור לפספס, עיירות ציוריות וכו'.

פורסם

דור, הכבישים בסדר גמור. פרט לכבישים שעוברים בתור ערים או כפרים שמה באמת צריך וחשוב לנהוג לאט, יתר הכבישים אפשר בכיף להיות על 100+ (אפילו ++) ללא בעיות מיוחדות.

פורסם

השאלה אם באמת יש טעם ברכב אם נהג מונית באיזור בראשוב עולה 25 יורו ליום? כל רכב עולה יותר מזה ולא כולל את הדלק.

פורסם

כנראה שבסוף כן ניקח רכב.

די קשה להשיג סטיישנים, אז כנראה שנזמין משהו כמו לודג'י או זאפירה. (בתקווה לקבל משהו עם מנוע דיזל)

כי אנחנו 4 מבוגרים עם תיקי יד + 4 מזוודות, אז שום סדאן לא מספיקה.

בכל מקרה, רק עכשיו קלטנו שאנחנו נוסעים בתקופה של הפסחא. :roll:

האם הכול סגור או שיש דברים פתוחים? כמה זמן החג? לפי מה שהבנתי ממה שקראתי ברשת - יומיים. זה נכון?

פורסם

בגדול, כנס לגוגל ותחפש בנוגע לאטרקציות ספציפיות. באתרים לרוב יהיה כתוב שעות מפורטות (לפחות בדברים מספיק גדולים).

• תוכן חדש...