Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטנו לשכור רכב, לא נשארו כבר מיניוואנים במלאי, הזמנו אופל אינסינגיה/אוקטביה. (זאת אותה קטגוריה)

המלצות מבחינת נהיגה? מישהו יודע מה הזמינות של רכבי דיזל ברומניה, או לפחות טורבו בנזין? ממה שראיתי הרכבים שם לא מדהימים, יש סיכוי פתאום לקבל אוקטביה 1.6? :roll:

מישהו ביקר בטרנספגרשן? (מקווה שאני כותב נכון) מומלץ?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוב המכוניות ברומניה הם מכוניות דיזל. טורבו בנזין פחות (אולי בדגמי המכוניות הקטנות החדשות).

טראנפגרשן זאת פשוט חוויה אבל אתה צריך לבדוק אם הוא פתוח! כי עד כמה שזכור לי הכביש נפתח לכל אורכו רק בסביבות יולי אוגוסט.

8)
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
מקפיץ. איפה כדאי להמיר כסף לליי? בארץ או שם?

חזרנו מבוקרשט לפני כמה ימים. לפני שנסענו קנינו כמה מאות ליי בארץ כדי שיהיה לנו בהתחלה.

לא היה קל למצוא ציינג שמוכר ליי בארץ וגם השער שקיבלנו לא היה טוב במיוחד.

בבוקרשט לעומת זאת מצאנו שערים ממש טובים בחלק מהציינגים בעיר עצמה. מאד קרוב לשער ההמרה היציג.

מכיוון שכבר היו לנו דולרים מטיולים קודמים לא היינו צריכים לבצע המרה כפולה אז הרווחנו.

בקיצור, אם כבר יש לך יורו/דולר/פאונד עדיף בוודאות שתמיר אותו ברומניה. אם אין, אז תלוי בשער שנותנים לך כאן בארץ לקניית ליי/דולר/יורו.

בכל אופן, תזכור שצריך כמה ליי בשביל המונית משדה התעופה.

פורסם (נערך)
חזרנו מבוקרשט לפני כמה ימים. לפני שנסענו קנינו כמה מאות ליי בארץ כדי שיהיה לנו בהתחלה.

לא היה קל למצוא ציינג שמוכר ליי בארץ וגם השער שקיבלנו לא היה טוב במיוחד.

בבוקרשט לעומת זאת מצאנו שערים ממש טובים בחלק מהציינגים בעיר עצמה. מאד קרוב לשער ההמרה היציג.

מכיוון שכבר היו לנו דולרים מטיולים קודמים לא היינו צריכים לבצע המרה כפולה אז הרווחנו.

בקיצור, אם כבר יש לך יורו/דולר/פאונד עדיף בוודאות שתמיר אותו ברומניה. אם אין, אז תלוי בשער שנותנים לך כאן בארץ לקניית ליי/דולר/יורו.

בכל אופן, תזכור שצריך כמה ליי בשביל המונית משדה התעופה.

מצטרף.

המרתי ברומניה בבנקים. שער מציון (בערך 4.4 ליי ליורו) וללא עמלות.

לגבי השכרת רכב, שכרתי בחברת Klasswagen. חברה מצוינת. הוספתי 20 יורו וקיבלתי רכב (שקודה רפיד) חדש שעבר 37 ק"מ. סה"כ ל - 6 ימים, כולל כל הביטוחים וביטול השתתפות עצמית עלה לי 920 ש"ח. דלק עלה לי 330 ש"ח (מיכל וחצי). הספיק לי ל - 1100 ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי aspirin2000
  • 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אחרי 6 שנים, אני חוזר פעם שניה לרומניה ושוב לאיזור בראשוב.

מקפיץ הפעם את השרשור מסיבה אחרת - המלצה למסעדות.

מחפש מסעדות בבראשוב או בפויאנה בראשוב שמגישות מיטיטיי טעים (אני זוכר שאכלתי בשתי מסעדות בפויאנה בראשוב שהיו מוצלחות, אבל אולי היו שינויים בעקבות הקורונה, אולי נסגרו ואולי נפתחו מסעדות חדשות).

לי אין בעיה של כשרות, ככה שלא אכפת לי מבשר וחלב או חזיר, אבל לבת הזוג שנוסעת איתי כן אכפת (לא שומרת כשרות אבל לא מערבבת בשר וחלב ואוכלת רק חזה עוף ופרגיות).

יש מקומות שמגישים מיטיטיי טעים לצד ממליגה עם תוספת חלבית או חזה עוף ודברים בסגנון הזה?

אנחנו עם רכב שכור ככה שאין בעיה להגיע למקומות באיזור אם הנסיעה באמת מצדיקה.

בנוסף אם יש למישהו המלצות למקומות שמגישים דברים שווים אחרים, שווקים או אתרים מעניינים לא מוכרים ומעניינים - אשמח לשמוע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

היינו שם לפני כמה שנים ואכלנו במסעדה שנקראת Coliba Haiducilor, זכור לי שהיה נחמד אם כי לא יודע לענות לגבי השאלות הספציפיות שלך, אבל אולי שווה לבדוק.

"ai motoare capul doare"

פורסם

Sergiana במרכז העיר ברשוב. לא כשרה בעליל, אבל אפשר להפריד בשר מחלב. הכי חשוב, סופר טעימה.

יש סניפים קטנים בשני הקניונים בעיר, לא אותו הדבר (תפריט מצומצם), אבל גם טעים.

אפשרויות נוספות: Casa Tudor, Ceasu' rau/

פורסם
לפני שעה, RedLabel כתב:

היינו שם לפני כמה שנים ואכלנו במסעדה שנקראת Coliba Haiducilor, זכור לי שהיה נחמד אם כי לא יודע לענות לגבי השאלות הספציפיות שלך, אבל אולי שווה לבדוק.

גם אנחנו היינו שם, אני מניח שאחזור לשם אבל צריך עוד המלצות.

פורסם
לפני 15 שעות, ALX כתב:

Sergiana במרכז העיר ברשוב. לא כשרה בעליל, אבל אפשר להפריד בשר מחלב. הכי חשוב, סופר טעימה.

מגישים מיטיטיי? לא ראיתי בתפריט.

פורסם

אכלתי בסרג׳יאנה היום. היה טעים. לא אכלתי מיטיטיי ולא בדקתי אם יש בתפריט.

מצד שני, אכלתי שלשום ב-Casa Tudor. יש מיטיטיי והם מצוינים!

פורסם

לא עברתי על כל העמודים, וקשה לי מאוד להאמין שזה לא עלה - אבל just in case - לא לפספס בשום אופן את ה Transfăgărășan

נחשב לדעת רבים כאחד מהכבישי נהיגה הכי טובים בעולם, סלול חדש דנדש מהשנים האחרונות

פורסם

חשבנו לעשות אותו, אבל אנחנו טסים לסופ"ש ולא נספיק לעשות אותו.

ישאר לפעם הבאה כשנהיה ברומניה.

• תוכן חדש...