Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, David32 כתב:

למה ההאבים האלה כול כך יקרים?

כי זה מיועד לשוק שלא רגיש במחיר

במיוחד אם זה קשור לאפל תצפה לקפיצה של 300% אחוז במחיר 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, אורי מ. כתב:

מה עם המוצרים של Plugable (טושיבה DynaDock לשעבר), לא עושים את העבודה?

זולים יותר בצורה גבולית כשאתה מתחיל להשוות תפוחים לתפוחים:

https://plugable.com/collections/docking-stations/thunderbolt-3-to-host

ברגע שאתה מסתכל על לפחות 85w טעינה ו2 מסכים (זה מה שצריך עם 16״) אתה כבר מגיע לאיזור מחיר של הTS3 plus.

כנ״ל גם OWC אגב שגם אחלה.

לפני 5 שעות, arik100 כתב:

כי זה מיועד לשוק שלא רגיש במחיר

במיוחד אם זה קשור לאפל תצפה לקפיצה של 300% אחוז במחיר 

אין שום קשר לאפל. זה קשור לThunderbolt מול USB C - ולכן גם דל גובים את אותם מחירים על ההאבים האלו שמיועדים למחשבים שלהם.

במאמר מוסגר - ההאבים הזולים של USB C אם כבר זה מה שהיה היוצא דופן בשוק שפתאום היה זול (איכות בהתאם).

דוקים תמיד עלו סביבות ה200-300 דולר למחשבים - ולכן רק מחשבים עסקיים (היסטורית) השתמשו בהם.

באמזון שהזכרתי לדוגמא אותן תחנות עגינה נתנו לעובדים עם מקים ולעובדים עם מחשבי Windows לאחר שהתחילו לקנות מחשבים ללא תחנות עגינה יעודיות כמו פעם.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 דקות, garicho כתב:

לי יש Dell WD19 180W Docking Station

WD19 זה לא Thunderbolt ולא יתמוך ב2 מסכים למק.

TB19 כן - אבל יש לו פחות פורטים ותמיכה פחות טובה למק.

מניסיון.

• מעניין 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 16 שעות, Liviur כתב:

במאמר מוסגר - ההאבים הזולים של USB C אם כבר זה מה שהיה היוצא דופן בשוק שפתאום היה זול (איכות בהתאם).

דוקים תמיד עלו סביבות ה200-300 דולר למחשבים - ולכן רק מחשבים עסקיים (היסטורית) השתמשו בהם.

בדיוק.

בנוגע למחירים - עוד לא נתקלתי במתאם זול שהחזיק מעמד. לקנות מתאם יקר (לא בהכרח אפל, אבל בהכרח יקר/מוכח/בנוי היטב) זה יותר זול בשורה התחתונה. אצלי במקומות העבודה האחרונים כל מיני חכמולוגים "קיוו לטוב" עם מתאמים זולים וזאת הייתה פארסה מביכה של קניית עוד מתאם ועוד מתאם ועוד מתאם עד השבירה והמעבר למתאם נורמלי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עדכון קל - כי שמתי לב שטעיתי - או שלפחות לא זכרתי נכון. דל אכן קוראים לדוק שלהם WD19 , אבל יש תתי דגמים.

הרגילים הם USB C בעוד הדגם עם הThunderbolt נקרא WD19 TBS.

כך או כך - הם יקרים ולדעתי לא שווים את המחיר בגלל הכמות פורטים הקטנה ואינטגרציה בינונית עם מק.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

איי... כמה כאב ראש.

אני נהנה להגיע בבוקר . להניח את ה thinkpad בתושבת (צליל קליק עדין) והכל עובד.אפילו זוכר את כל החלונות הפתוחים בכל מסך ומסך.  אין התלבטויות, אין כבל מתאם . אין עדכוני קושחה. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 13 דקות, save כתב:

איי... כמה כאב ראש.

אני נהנה להגיע בבוקר . להניח את ה thinkpad בתושבת (צליל קליק עדין) והכל עובד.אפילו זוכר את כל החלונות הפתוחים בכל מסך ומסך.  אין התלבטויות, אין כבל מתאם . אין עדכוני קושחה. 

https://www.lenovo.com/us/en/p/accessories-and-software/docking/docking_thunderbolt-docks-(universal-cable-docks)/40an0135us

זה בסדר גם thinkpad עברו לthunderbolt dock בדגמים הנוכחיים והדוקים הקודמים הם רק 10gb מבחינת רוחב פס - מה שממש לא מספיק לשני מסכים באיכות וידאו מלאה יחד עם מהירות סבירה לשאר החיבורים.

לגבי ״אין עדכוני קושחה״ good one

https://pcsupport.lenovo.com/us/en/products/accessory/docks/thinkpad-ultra-docking-station/40aj/downloads/ds505699

מה פתוח בכל חלון זה גם לא קשור לדוק ולא ממש בעיה בשום מחשב מהשנים האחרונות שנתקלתי בו.

בקיצר - מוצר שחלף מן העולם (לטוב ולרע. היו לו יתרונות ללא ספק)

Then dying is forgetting

פורסם

בסופו של דבר אופן החיבור הוא לא העניין. העניין הוא בעיות של תאימות חומרה/ביצועים. אלו לא נפתרים אם החיבור הוא בקליק או לא.

הסיבה שבעלי מקים מקטרים יותר ונתקלים עם יותר בעיות זה, אני משער, כי הם באמת עובדים יותר עם וידאו ושאר יישומים שדורשים מסכים באיכות גבוהה וכו'. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

הסיבה שבעלי מקים מקטרים יותר ונתקלים עם יותר בעיות זה, אני משער, כי הם באמת עובדים יותר עם וידאו ושאר יישומים שדורשים מסכים באיכות גבוהה וכו'.

הבעיה היא ספציפית סביב תמיכה בmst שמאפשר בצורה שקופה למחשבי windows לעבוד עם כמה מסכים תמורת פגיעה באיכות התמונה שהרבה אנשים לאו דווקא ירגישו אם לא שמים אחד ליד השני.

ולזה תוסיף את הדור הקודם של המחשבים שלא כלל חיבורי hdmi ותקבל את התלונות הנל.

אז מה שקורה שה שהם היו חייבים מתאמים - הזולים עבדו עם pc וכמה מסכים ולא עם מק.

הם היו מחורבנים כן ? אבל עבדו.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 17 דקות, Liviur כתב:

שקופה למחשבי windows לעבוד עם כמה מסכים תמורת פגיעה באיכות התמונה שהרבה אנשים לאו דווקא ירגישו אם לא שמים אחד ליד השני.

בגלל שעורכי וידאו ומעבדי תמונה נוטים לעבוד עם מק, מדובר דווקא באנשים שכן ירגישו. לזו היתה כוונתי.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

תכלס מי שרציני בוידאו וגם בגיימינג כבר קונה מחשב שולחני עם כרטיס יחיד או כפול. פותר את כל הבעיות המסכים. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

עוד 3 חודשים אני אמור להחליף מחשב בעבודה.

כרגע אני עם דל בן 5 שנים שעדיין עובד יופי. חשבתי לגוון במקבוק אבל אני רואה שזה חתיכת כאב ראש.

זה באמת שווה את המעבר? החברה שלי די קמצנית מבחינת אקססוריז אז אני לא יודע איזה האב הם מספקים בדיוק, אבל לא תהיה לי אפשרות לשדרג.

תכלס רוב הזמן הדל היה סבבה לגמרי, רוב הזמן מונח בדוקינג. אבל מאז הקורונה יש יותר פעמים שעובדים מהבית ואז לעבוד על הלפטופ הקטן גומר לי את היד ואת הצוואר. חשבתי שאולי מקבוק פרו "16 2021 יהיה יותר נוח לעבודה ישירות על הלפטופ.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

קודם כל,אין הבדל בגודל המקלדת בין המקים, רק גודל משענת היד. 

דבר שני, איך מסך יותר  גדול עוזר עם העומס על הצוואר?

המק 16 מהמם מבחינת המסך... אבל אני לא מניח שזה המחשב לראות איתו סרטים...

• תוכן חדש...