Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסך קטן מחייב אותי להתקרב יותר למחשב ולכופף את הצוואר.

קיוויתי שמסך גדול יהיה יותר נח לעבודה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, פינדר כתב:

זה באמת שווה את המעבר?

כן. במיוחד אם מדובר במקבוק פרו 16״ החדשים. המעבדים החדשים פשוט מדהימים , המקלדת והטראק פד מעולים , הSSD הוא ברמת NVME Gen4 והמסך הוא 1600 nit עם רזולוציה מעולה.

על זה תוסיף חיי סוללה אמיתיים של מעל 10 שעות עבודה ומחשב שלא מתחמם בכלל (ועם ביצועים מקבילים או גבוהים לI9 הכי מהיר של אינטל בלפטופים כרגע)

ה14 וה16״ הנוכחיים הם הקפיצת מדרגה הכי גדולה בלפטופים כבר שנים. כל ה״בעיות חיבורים״ יהיו קיימות בכל לפטופ מודרני שבא עם USB C/thunderbolt.

במאמר מוסגר - אם אתה מזיז אותו ממקום למקום - אני מוצא שה14״ יותר נעים. (כאמור - יש לי את שניהם ממש פה על השולחן. ה14״ זה הלפטופ הפרטי, ה16״ מהעבודה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 17 שעות, Liviur כתב:

עדכון קל - כי שמתי לב שטעיתי - או שלפחות לא זכרתי נכון. דל אכן קוראים לדוק שלהם WD19 , אבל יש תתי דגמים.

הרגילים הם USB C בעוד הדגם עם הThunderbolt נקרא WD19 TBS.

כך או כך - הם יקרים ולדעתי לא שווים את המחיר בגלל הכמות פורטים הקטנה ואינטגרציה בינונית עם מק.

WD19TB

זה מה שיש לי

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

מסך קטן מחייב אותי להתקרב יותר למחשב ולכופף את הצוואר.

קיוויתי שמסך גדול יהיה יותר נח לעבודה.

אני בספק אם יש לזה השפעה ארגונומית על מידת הכיפוף של הצוואר.

לפני 3 שעות, Liviur כתב:

כן. במיוחד אם מדובר במקבוק פרו 16״ החדשים. המעבדים החדשים פשוט מדהימים , המקלדת והטראק פד מעולים , הSSD הוא ברמת NVME Gen4 והמסך הוא 1600 nit עם רזולוציה מעולה.

על זה תוסיף חיי סוללה אמיתיים של מעל 10 שעות עבודה ומחשב שלא מתחמם בכלל (ועם ביצועים מקבילים או גבוהים לI9 הכי מהיר של אינטל בלפטופים כרגע)

אם אתה מביא בחשבון שאתה מקבל את המקלדת והטראק פד והמעבד (קצת פחות, אבל לשימושים של משתמשים ׳רגילים זה חסר משמעות) וזמן הסוללה, גם תמורת 900 דולר... שם הקפיצה הגדולה (וגם המסך טוב מאוד, גם אם לא באותה רמה.).

פתאום יש אולטרא-בוק במחיר סביר, בלי שום נקודת תורפה (להוציא חיבורים). 

אני מסתובב עכשיו עם תיק קטן, מחשב שלא שוקל ומהיר לרמה שזה שזה פשוט נונ-אישיו. והוא עלה לי פחות מ-4000 ש״ח.

זו הקפיצה שרלוונטית למי שעושה במחשב שימוש ׳משרדי׳ (יענו, רב האנשים).

ובתור בונוס, גם טוב לעריכת תמונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל - חד וחלק המקבוק אייר הנוכחי מדהים. זה כנראה אחד המחשבי רמת כניסה שהכי מתאימים ל90% מהאנשים נקודה ואפילו בגירסאת בסיס - מ א ו ד חזק (לא רחוק מהI9 שיש לי גם על השולחן עכשיו, כן , יש לי זמנית 3 לפטופים עד שאני מחזיר את האינטל. ויש לי את הקונפיגורציה הבסיסית של הM1 במק מיני של הבן שלי).

חוץ מעניין החיבורים (שאפשר לדון כמה קריטי - אם יש לך נקודת מוצא אחת - קנה thunderbolt hub איך שאתה לא מסובב את זה) אתה דיי צודק.

הפרו 14 ו16 הם אוברקיל לרוב האנשים.

חוץ מאלו שהם לא. שצריכים יותר זיכרון , ירוויחו ממעבד יותר חזק , מSSD כפול במהירות וממסך יותר טוב (למרות שה13״ מסך מעולה בכל פרמטר). גם הרמקולים והמצלמה אגב ב14/16 משמעותית עדיפים. אבל זה בקטנה.

המקלדות שונות אגב (אבל אחלה בשני המחשבים)

Then dying is forgetting

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, הגיע הזמן להזמין מחשב חדש לעבודה. אני יכול להזמין DELL הישן והטוב כמו שאני רגיל, אבל רוצה להזמין מק. הבעיה שהשרשור פה בלבל אותי.

הקורפורייט שאני עובד בו קמצן מאוד בכל מה שקשור לאקססוריז, אז אם תהיה לי בעיה לחבר מסכים, זה יהיה כאב ראש. גם תמיכה של IT אין ממש.

כרגע זמן אספקה צפוי של מק בוק פרו 16 הוא מעל חצי שנה, מה שמשאיר רק את הפרו 14, עם Apple M1 Pro 10-core CPU ו16GB זיכרון.

ביצועים הם לא ממש בעיה כי רוב העבודה שלי היא על שרתי לינוקס דרך VNC.

לפי האינפורמציה שהחברה נותנת, הם מצפים לחבר מסכים דרך USB-C ככה (צילום מתוך אתר פנימי של החברה):

image.thumb.png.96329b100bf5eb2224618b8a7a92cd41.png

אפשר לחבר ככה שני מסכים חיצוניים?

אני אולי יכול להזמין Thunderbolt WD22TB4 שבעקרון מיועד למי שמזמין מחשב של DELL. זה יעזור לי אם יאשרו לי אחד כזה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תזמין מה שהתמיכה שלך רגילה לעבוד איתו.

בשביל מה לחפש צרות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 27 דקות, פינדר כתב:

ביצועים הם לא ממש בעיה כי רוב העבודה שלי היא על שרתי לינוקס דרך VNC.

הם ממש לא בעיה גם כי המחשב הזה מהיר אש. (כמו שכתבתי אולי פה , אבל בטוח במקומות אחרים בפורום) יש לי גם 14 כזה וגם 16 מקס עם 64 ג׳יגה זיכרון.

אין לך שום מקום לדאגה.

לפני 28 דקות, פינדר כתב:

אפשר לחבר ככה שני מסכים חיצוניים?

אם תחבר אותם ל2 כניסות נפרדות כן.

לפני 30 דקות, פינדר כתב:

אני אולי יכול להזמין Thunderbolt WD22TB4 שבעקרון מיועד למי שמזמין מחשב של DELL. זה יעזור לי אם יאשרו לי אחד כזה?

כן אבל במק תצטרך לחבר מסך אחד בUSB C ומסך אחד בDisplay port לזכרוני בדוק הזה.

במאמר מוסגר - מאז שנפתח התרד יצא לי לקבל גם את הCaldigit TS4 - וההמלצה שלי - Caldigit TS3+ 

ל4 יש כמה חסרונות קטנים (wake from sleep פחות מוצלח מה3+ וUSB asynchronous שלמי שמשתמש בכרטיסי capture לוידאו דורש קצת התעסקות ופחות אמין). ככה שאם אתה מוציא מהכיס שלך - תמצא Caldigit ts3+ חדש או משומש. זה פשוט הדוק הכי מוצלח בשוק.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 1 דקה, Liviur כתב:

אם תחבר אותם ל2 כניסות נפרדות כן.

אם זה אפשרי, אז למה בכלל שאני ארצה את הדוקינג?

לפני 2 דקות, Liviur כתב:

ככה שאם אתה מוציא מהכיס שלך - תמצא Caldigit ts3+ חדש או משומש. זה פשוט הדוק הכי מוצלח בשוק.

אין סיכוי שאקבל כזה על חשבון החברה (לא מופיע ברשימת הציוד המאושר) וגם אין סיכוי שאקנה בכספי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

יש לי מקבוק פרו 16״ M1  עם שני מסכים חיצוניים, אחד מחובר עם hdmi השני עם type c.
כך שבשביל זה אין צורך תחנת עגינה (החברה סיפקה לי אחד של owc (תמונה למטה), אבל לא היה לי בו שימוש)
ויש עוד 2 יציאות של type c לצרכים אחרים.

הדבר היחיד שאין זה חיבור לכבל רשת (אצלי עובד ב-wifi).

אציין שיש למק קושי עם מסכים חיצוניים (גם בדגמים שלפני הפרו, ואני בספק שזה קשור לאיך מחברים), כשהוא חוזר ממצב שינה הוא לא תמיד מאתר אותם נכון, או זוכר איזה חלון היה באיזה מסך).

image.png.ee8db0edaac6075a563236696488d0a4.png

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

אם זה אפשרי, אז למה בכלל שאני ארצה את הדוקינג?

כדי שכל ההתנהלות תיהיה עם כבל אחד.

לי יש 2 מחשבים והרבה יותר דברים מחוברים. עדיין כבל אחד מעביר את הכל.

בגדול - אם אין לך רצון חזק שהכל יהיה מחובר בכבל אחד - לחבר את המסך כמו שהחברה הציעה ומסך נוסף ישירות למחשב בכבל נפרד (HDMI או USB C) יהיה הכי פשוט.

לפני 20 דקות, Be roo כתב:

ואני בספק שזה קשור לאיך מחברים

קשור בדיוק למחברים. עם הCaldigit TS3+ היו לי בדיוק 0 בעיות (עם מגוון רחב של מסכים , HDMI , display port , USB C ועל פני כמה יצרנים - LG , סמסונג ודל)

לגבי מה ששמת:

https://eshop.macsales.com/item/OWC/TCDK5P2SG/

זה תומך בדיוק במסך אחד ב4k ב30 הרץ. עדיף לחבר את המסך בUSB C ישירות ולדלג על הדבר הזה או לקנות מתאם יותר נורמאלי.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Liviur כתב:

קשור בדיוק למחברים. עם הCaldigit TS3+ היו לי בדיוק 0 בעיות (עם מגוון רחב של מסכים , HDMI , display port , USB C ועל פני כמה יצרנים - LG , סמסונג ודל)

אצלי לא היה קשר, עם ובלי הדוקינג, סדר שונה של חיבור וניתוק או כל ניסוי אחר להבין מתי כן ומתי לא, לא הביאו לתוצאת אחידות.

אבל לא ניסיתי את שלך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

בגדול על רגל אחת USB C בפני עצמו לא אמין בהמון מסכים (יש כמה יוצאי דופן בודדים) וברוב הhubs. זה קשור המון לפרוטוקול ומימושים חלקיים של USB3 לדורותיו. מקווה מאוד שעם USB4 (אותו חיבור כמו זה וכמו thunderbolt ובהרבה דברים מישר קו עם thunderbolt 4) יפתור את העניין.

זה גם זלג קצת למימושים ספציםים של thunderbolt אגב (אחת הסיבות שדל קיבלו סרטיפיקציה מאפל לדוגמא רק אחרי עדכון קושחה מלפני שנתיים לhubs שלהם בזמנו) אבל שם זה יותר נדיר למצא דוקים שעושים בעיות.

ברמת המחשב - לא מצאתי הבדלים - לא בין מק מיני אינטל וm1 ולפטופים אינטל או m1.

או שהם קירטעו עם מחברים כמו שציינת או שהם עבדו מעולה עם דוק thunderbolt.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...