Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מי שטס אחרי שהמחדל בנתב"ג פורסם, הרוויח. אני בספק רב שההנהלה שם תתן לבושה הזו לחזור על עצמה

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Just now, Igalz כתב:

כל מי שטס אחרי שהמחדל בנתב"ג פורסם, הרוויח. אני בספק רב שההנהלה שם תתן לבושה הזו לחזור על עצמה

וואללה, יכול בהחלט להיות.
מצד שני - במדינה שלנו לא ניתן לדעת...

עריכה:
מזמין אתכם לקרוא את "אישה ושמה בושה" - של אפרת שטרן
הָיְתָה בֵּינֵינוּ פַּעַם

אִשָּׁה וּשְׁמָהּ בּוּשָׁה.

הִיא לא הָיְתָה יָפָה,

הִיא לא הָיְתָה אוֹפָה,

אַךְ מְחַזְּרִים הָיוּ לָהּ

מֵאֵילַת וְעַד מְטוּלָה:

גֶנֶרָל שֶׁאָנַס אֶת בִּתּוֹ,

אַדְרִיכָל שֶׁהִרְעִיל אֶת אִשְׁתּוֹ,

עִתּוֹנַאי שֶׁפִבְּרֵק כַּתָּבָה בָּעִתּוֹן

וְקַבְּלָן שֶׁהֶחְלִיט לְקַמֵּץ בְּבֶּטוֹן,

מְהַנְדֵּס שֶׁכִּיֵּס וּמַנְכָּ"ל שֶׁמָּעַל -

הֵם יָדְעוּ שֶׁתָּמִיד הַבּוּשָׁה

בְּבֵיתָהּ מְקַבֶּלֶת קָהָל.

כָּךְ בַּחַמְסִינִים, בַּגְּשָׁמִים, בָּעֲרָפֶל, בָּעֲלָטָה -

מִכָּל פִּנָּה הִגִּיעוּ קְרִימִינָלִים אֶל בֵּיתָהּ,

כֻּלָּם סְמוּקֵי פָּנִים,

כֻּלָּם -בְּגֵו שָׁפוּף,

כֻּלָּם עָמֹק בִּמְעִילָם טוֹמְנִים אֶת הַפַּרְצוּף.

וְהִיא גִּלְּתָה סִימְפַּתְיָה

לְכָל שְׂדֵרוֹת הָעָם,

תָּמִיד בְּרֹב אֶמְפַּתְיָה

לִטְּפָה הִיא אֶת רֹאשָׁם,

אֲפִלּוּ בְּיָמִים שֶׁכְּבָר נָפְלָה מִן הָרַגְלַיִם,

וְגַּם כְּשֶׁאוֹטוֹטוֹ

נֶעֶצְמוּ לָהּ הָעֵינַיִם -

הִיא לא סֵרְבָה לְאִישׁ, תָּמִיד עָבְדָה סְבִיב הַשָּׁעוֹן,

מִבְּלִי לָקַחַת יוֹם אֶחָד חֻפְשָׁה אוֹ שַׁבָּתוֹן,

וְלא הוֹעִיל אֲפִלּוּ כְּשֶׁאָמְרוּ לָהּ הַהוֹרִים:

"גֶּעוַאלְד, זֶה לא נָעִים! כָּל הַשְּׁכֵנִים כְּבָר מְדַבְּרִים!"

כִּי בּוּשָׁה הָיְתָה עוֹנָה: "אָכֵן, זֶה עֵסֶק תּוֹבְעָנִי,

אֲבָל תָּבִינוּ - הוּא תָּפוּר מַמָּשׁ לְמַעֲנִי".

אַךְ לְאַחַר שָׁנִים רַבּוֹת שֶׁל קְלִינִיקָה פּוֹרַחַת

שִׁנֵּי הַזְּמַן הֵחֵלּוּ לְכַרְסֵם בַּמְאָרַחַת,

וְגַּם קְלִיֶנְטִים שֶׁאַף-פַּעַם מִבֵּיתָהּ לא מָשׁוּ 

הִתְחִילוּ לְהַבְחִין שֶׁהַשֵּׁרוּת הוּא כְּבָר לא מַשׁ'וּ:

בְּנוֹכְחוּת אוֹרֵחַ

רֹאשָׁהּ הָיָה צוֹנֵחַ,

וְלא תָּמִיד הִבְחִינָה מִי נִכְנַס וּמִי יָצָא,

הַאִם הָיָה זֶה הַנָּשִׂיא אוֹ ראשׁ הַמּוֹעָצָה?

הַאִם יוֹשֵׁב מוּלָהּ אַדְמוֹ"ר שֶׁאַבְרֵכִים הִטְרִיד?

אוֹ שֶׁמָּא רֹאשׁ הַמֶּמְשָׁלָה שֶׁמִּסְמָכִים הִשְׁמִיד?

כֵּן, כָּל יוֹם הָיְתָה פָדִיחָה

כִּי לִזְכֹּר כְּבָר לא הִצְלִיחָה

מִי חִפֵף וּמִי זִיֵּף וּמִי שִׁחֵד וּמִי מִלְכֵּד,

וּמִי שָׁדַד וּמִי מָעַד וּמִי בְּדִיּוּק בְּמִי בָּגַד

וְכָךְ לְאַט-לְאַט

הִיא הָלְכָה וְדָעֲכָה,

וְהָלַךְ וְהִתְקַצֵּר

גַּם הַתּוֹר לְיַד פִּתְחָהּ

לָכֵן כְּשֶׁיּוֹם אֶחָד בּוּשָׁה הוֹדִיעָה לָאֻמָּה

שֶׁאֶת הַבַּסְטָה הִיא סָגְרָה - לא קָמָה מְהוּמָה,

וְאִישׁ בְּיִשְׂרָאֵל

גַּם לא מַמָּשׁ נִדְהַם

כְּשֶׁהַקַּרְיָן הוֹדִיעַ

שֶׁלְּבָבָהּ נָדַם.

הָיָה זֶה יוֹם סַגְרִיר כְּשֶׁהִיא הוּבְלָה אֶל הַקְּבוּרָה

וְשׁוּם דִּבְרֵי הֶסְפֵּד אוֹ הוֹקָרָה אִישׁ לא קָרָא,

וְאִישׁ מִכָּל לָקוֹחוֹתֶיהָ לא הִזִּיל דִּמְעָה,

וְאִישׁ מִמְּחַזְּרֶיהָ לא תָּלָה שׁוּם מוֹדָעָה

וְאִישׁ כַּיּוֹם כְּבָר לא יוֹדֵעַ מִי הָיְתָה אוֹתָהּ בּוּשָׁה

שֶׁגְּבָרִים רַבִּים הַבַּיְתָה לְהַזְמִין לא חָשְׁשָׁה,

כִּי עַל קִבְרָהּ צָמְחוּ מִזְּמַן קוֹצִים וַחֲרוּלִים

וּבַחֲצַר בֵּיתָהּ מְיַלְּלִים הַשּׁוּעָלִים

וְשוּם נָבָל אוֹ קְרִימִינָל כַּיּוֹם כְּבָר לא מַשְׁפִּיל עֵינָיו,

וְשׁוּם נוֹכֵל - בִּמְעִילוֹ אֵינוֹ מֵלִיט פָּנָיו,

וְשׁוּם גַּנָּב בִּמְקוֹמוֹתֵינוּ לא מַסְמִיק וְלא מחוויר,

וְגַם אֶת הַשָּׁלָל אִישׁ לא טוֹרֵחַ לְהַסְתִּיר

וְרַק קְשִׁישֵׁי הַדּוֹר, בְּרֶגַע שֶׁל חֻלְשָׁה,

מוֹדִים שֶׁהֵם זוֹכְרִים עוֹד אִשָּׁה בְּשֵׁם בּוּשָׁה, 

שֶׁהָיְתָה (יֵשׁ לְהוֹדוֹת) מְסוּרָה וְחָרוּצָה -

אַךְ כַּיּוֹם, מַה לַּעֲשׂוֹת, הִיא כְּבָר אֵינֶנָּה נְחוּצָה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 1 דקה, ירחמיאל כתב:

וואללה, יכול בהחלט להיות.
מצד שני - במדינה שלנו לא ניתן לדעת...

לגבי קרובת המשפחה שלך, אני לא מבין את הפאניקה. דואגים לא לשים דיברי ערך במזוודה. עושים ביטוח נסיעות כולל ביטוח כבודה. ונהנים בטיול. 

גם אם היא תאבד כמה שקלים וכמה חזיות, יהיה לה את התענוג לעשות שופינג. לעומת העלות הכוללת של הטיול זו הוצאה מזערית. כניראה שהביטול יעלה לה יותר.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 12 שעות, yor2 כתב:

זה מחדשות 13. מזוודות ללא שם. וברדק רציני.

https://13tv.co.il/item/news/economics/iknb5-903164238/?pid=539&cid=903164238

הכי מבאס - יש שם מזוודה צהובה בולטת - בטח מי שקנה אותה אמר לעצמו שככה היא בחיים לא תלך לאיבוד. מבאס ממש. ולגבי אלה ששמים מפתחות של הבית או דברים יקרי ערך במזוודות - אל תשכחו שיש טיסות ששוקלות את תיק העליה למטוס, יש איסור על נוזלים בתיקי היד למיש שטס טיסות המשך או חוזר לישראל, לא חסרות סיבות. והכוונה היא שזה יגיע לנוסע ולא לקומבינטור שעובד וזורק את המזוודה לגריסה עם תג עובד של הרשות. אני רואה ולא מאמין

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 15 שעות, Michazzz כתב:

תעסיקו צעירים לפני צבא שיתקשרו אחד אחד וימצאו את הבעלים של המזוודה.

זו בדיוק הנקודה, כשאתה מגייס כח אדם זול ולא מסנן, אתה מגלה שחלק מהצעירים אחרי צבא יבצעו את שיחת הטלפון רק אחרי שעברו על המזוודה והוציאו את מה שמוצא חן בעינהם.

פורסם

אז תעסיק רק ילדות צפונבוניות שלא חסר להם כלום - נו בחייאת זו הבעיה?

• מצחיק 1

פורסם

האירועים האלה רק מחדדים את הצורך באריזה נכונה. דברי ערך נשארים בבית. החיוניים עולים לקבינה. מצידי שיגנבו את החלב העמיד 😉

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

טס עוד שבועיים ל3 שבועות בארה"ב. לא יכול להסתפק בכבודת יד (אני אולי כן, האישה והבת בטוח לא).

מתכוון להפקיד מזוודות בטרום טיסה של אל על. מקווה שמהטרום טיסה יהיה יותר סיכוי שיועמסו על המטוס.

בכל אופן הצטיידתי באיירטאגים של אפל. לפחות אדע באיזו יבשת המזוודות נמצאות ואם יש טעם לחפש אותן.

בתור אחד שטס לא מעט כולל עם המשפחה, אף פעם לא הבנתי את כמות הדברים וגודל המזוודות שאנשים לוקחים מכאן לחופשה, חצי מהארון כולל מדף נעליים ל 4-5 ימים. וכן גם לתקופה יותר ארוכה.

מעולם לא הצלחתי להבין את טיעוני הנשים בעיקר. אם אתה יודע מה המסלול היכן נדרש לבוש פורמלי והיכן לא, מה הבעיה להצטייד בזוג נעלים אחד בנוסף לזוג שאתה נועל כבר. בשביל מה 2 -3 זוגות? אותו הדבר חולצות מכנסיים ושאר הדברים.

המחירים באופן גןרף ב 90% מהיעדים שאליהם נוסעים נמוכים מכאן. למה לסחוב? אם אתם במסע קניות זה כבר משהו אחר אז קונים ביעד אפילו מזוודה נוספת, אבל מכאן יוצאים עם טרולי פר נוסע. ואם יוצאים למסע רכש. עדיף (לא בהרבה יותר יקר) לשלוח כמטען אבל לא מטען נלווה. חברת השילוח בוודאות תמסור לכם את המזוודה בבית כעבור כמה ימים.  לשלום 60 יורו למזוודה בחזור או סכום לא רחוק מזה ולהיות בטוח שהכל יגיע, עדיף לשלוח עם חברת שילוח.

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אשתי לוקחת מזוודה גדולה גם אם אנחנו נוסעים ללילה בצימר.

אחרי כמעט 20 שנות נישואים, הפסקתי להתווכח ומקבל את זה כעובדה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 6

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

הכלל שלי - נסיעה של כמה ימים - טרולי. שבוע - שבועיים מזוודה לזוג. יותר מזה מזוודה לאדם.

אבל זה משתנה גם לפי מזג האויר. אין דין נסיעה ליוון באוגוסט כדין נסיעה לפינלנד בחורף.

אני מתכנן יציאה ראשונה לחו"ל מאז הקורונה לקראת הסתיו. העניין הוא שעדיין לא ברור האם לשבוע או שבועיים. מה שברור הוא שהכלל הנ"ל יישמר, מה גם שלפחות leg אחד יהיה עם קונקשן.

ודרך אגב, אחד השיקולים של הנשים הוא הקניות.  חייב לציין לשבח את אלעל שלפני כמה שנים, כשנסעתי לסין, הקצו מזוודה לנוסע בהלוך, אבל שתיים בחזור. 

@zafהרעיון של חברת שילוח בנסיבות האלה זר לי, ואני מניח שלרוב הקהל. אולי תוכל לפרט?

@liorwohlעגלות ענק יש לבני כל מוצא ומדינה. הכי גדולות בנתב"ג אבל לא של ישראלים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבר יותר מעשרים שנה אני קונה את כל הביגוד בחו"ל, אני תמיד היחיד שמשלם על מזוודה בחזור מבין כל החברים. חוזר עם קניות לי, לבנות ונהנה מזה אפילו. לאחרונה גם קונה פולי קפה של לוואצה ועוד ב 10 אירו לק"ג, משלים את משקל המזוודה מבלי לחרוג בפולי קפה...

אז בגלל המצב בשדה התעופה שלנו אני אחרוג ממנהגי? כבר לפני חודשיים החלטתי שעד אוקטובר אני לא טס וזהו.

• אהבתי 2

פורסם

המסקנה שלי: לקחת טרולי שעולה איתי למטוס ובחו"ל לקנות את מה שצריך. מעדיף שהציוד יעלם כשאני בחזרה בארץ ולא כשאני זקוק לו שם.

• רעיון טוב! 1

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם (נערך)
לפני שעה, sperial כתב:

נסיעה של כמה ימים - טרולי. שבוע - שבועיים מזוודה לזוג. יותר מזה מזוודה לאדם.

זוג, שני טרולים. עדיף ויעיל יותר.  זוג וילד 3 טרולים. עדיף על כל מזוודה של 26" ששוקלת 23 קילו על הקשקש. נוח וקל יותר גם בהתנהלות עם רכב שכור .

לגבי ההיגיון הנשי שמאלץ לקחת חצי ארון על מנת להתלבט מידי יום על איזו הופעה ללבוש לאותו היום וחס וחלילה לערב. קטונתי. להבנתי לא נצליח לעולם לפתור את החידה הזו.

ספירל, בכל מקום יש חברות שילוח (DHL,פדקס ודומות) ההכרות שלי היא מנסיעות עיסקיות ב 20 שנה האחרונות. כלל, את הציוד האישי אני נושא איתי תמיד , ומכיוון שמרבית הנסיעות היו לכנסים שונים, את כל מה שהוצג, הובא, נלקח חזרה מהכנס, שילחתי בנפרד. אתה משלם לפי נפח ומשקל. לכן גם אתה לא מוגבל ל20 או 23 קילו.  השילוח הוא תמיד ב economy לא מהיר ולא מיוחד ולכן העלויות סבירות. אאל"ט מברצלונה חזרה (עד המשרד) עלתה מזוודה משהו כמו 80 יורו. 

לפני שעה, sperial כתב:

טרולי. שבוע - שבועיים מזוודה לזוג. יותר מזה מזוודה לאדם

בשביל מה מזוודה לאדם? מה הבעיה למצוא מכבסה אוטומטית ולרענן את הבגדים, לכבס במלון (בשרות עצמי, היכן שיש חדר כביסה בשרות עצמי)

הכלל של always travel light 

https://www.sendmybag.com/baggage-shipping-destinations/israel

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...