Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי, לגבי שחיקת כתף, לקחתי את זה כמובן מאליו בנהיגה אגרסיבית. לא חשבתי על אפשרות הכיוון של הקאמבר.

ב-206XS בה מדובר הקאמבר מקדימה אמור להיות 0 ומאחור 1- לפי המלצות היצרן (וכך הוא באמת היה באוטו שלי).

בקליאו אני לא יודע, אולי הוא מכוון יותר ספורטיבי בגלל אופי המכונית ?

אתה טוען ששחיקת הצמיג ניתנת לאמדן מלא ממספר ה-treadwear ?

הרושם שאני קיבלתי הוא שיש כמובן קשר אבל הוא לא חד-משמעי כי קודם כל המספר הזה הוא הצהרת יצרן ולא נבדק באמת. חוץ מזה הוא מתייחס לשחיקת הצמיג מבחינת עומק החריצים ולא מתייחס בדיוק לירידת אחיזת הצמיג בכח צידי למשל או שינוי תכונות הגומי לאורך זמן.

בין האופציות שעומדות מולנו כרגע יש לך מידע לגבי השחיקה או שאתה אומר לקחת פשוט את ה-treadwear המוצהר כמייצג אמיתי ?

ל-toyo ול-f1 מוצהר 280 שזה גם מה שהיה לי ב-SP9000. במישלין זה בכלל היה 240 (או אולי גם 280) אבל הם מחזיקים יותר לדעתי. לכן אני לא כל-כך מאמין במספרים האלה.

ozzy,

יאללה, ה-turn-in שיכנע אותי, שיקול חזק מאוד אצלי. אני מוכן לחכות ל-F1.

זה גם יתן לי קצת זמן לבחור ג'אנטים ולגבש דעה על החלפת מידה (אני אפרסם שאלה בנפרד).

(מה זה אם אני מעוניין ? ברור שכן. עוד מעט תקבל פרטי :wink:)

ניר

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מחכים?
אני במקומכם מארגן את כמות החבר'ה הגדולה ביותר שאפשר, וזה לא משנה אם הם רוצים T-1S או F1GS-D3 או אליאנס GAZA STRIP GT, הבעלים של העסק מרוויחים מכולם בסופו של דבר.

תארגן רשימה מסודרת של הכמויות והמידות ותשב איתו על מחיר כשיש לך לפני כן את מחיר השוק הנורמלי של כל צמיג וצמיג (באחריות כל אחד שרוכש בקניה המרוכזת לברר את מחיר השוק הרגיל של הצמיגים שלו עצמו במידה שהוא צריך ולספק לך את המספרים) כדי שתוכל לדעת כמה טוב המחיר שאתה מקבל.

אין סיבה שלא תקבלו מחיר מצויין, זו עדיין רכישה מרוכזת.

מוטי, לגבי שחיקת כתף, לקחתי את זה כמובן מאליו בנהיגה אגרסיבית. לא חשבתי על אפשרות הכיוון של הקאמבר.

ב-206XS בה מדובר הקאמבר מקדימה אמור להיות 0 ומאחור 1- לפי המלצות היצרן (וכך הוא באמת היה באוטו שלי).

בקליאו אני לא יודע, אולי הוא מכוון יותר ספורטיבי בגלל אופי המכונית ?

שחיקת הכתף בפירוש מצביעה על קאמבר לא מספיק שלילי... לא רק זאת אלא שגם המספרים שנתת כאן תמוהים (מאוד) בעיניי - יותר קאמבר מאחורה במכונית הנעה קדמית וקאמבר קידמי של 0?! WTF?

ניכר הרצון של פיז'ו להפוך את הרכב לבטיחותי יותר לנהג המתחיל, ואולי פה שורש ההבדל בין השובבות של ה-205 ל-206...

אני מוכן להמר על -1 מקדימה ו-1- מאחורה בתור התחלה לעולם טוב יותר ורכב שובב יותר (ילדים נא לא לנסות בבית).

יש לך את שאר המספרים בנתוני היצרן? קסטר? TOE?

אתה טוען ששחיקת הצמיג ניתנת לאמדן מלא ממספר ה-treadwear ?

הרושם שאני קיבלתי הוא שיש כמובן קשר אבל הוא לא חד-משמעי כי קודם כל המספר הזה הוא הצהרת יצרן ולא נבדק באמת. חוץ מזה הוא מתייחס לשחיקת הצמיג מבחינת עומק החריצים ולא מתייחס בדיוק לירידת אחיזת הצמיג בכח צידי למשל או שינוי תכונות הגומי לאורך זמן.

בין האופציות שעומדות מולנו כרגע יש לך מידע לגבי השחיקה או שאתה אומר לקחת פשוט את ה-treadwear המוצהר כמייצג אמיתי ?

ל-toyo ול-f1 מוצהר 280 שזה גם מה שהיה לי ב-SP9000. במישלין זה בכלל היה 240 (או אולי גם 280) אבל הם מחזיקים יותר לדעתי. לכן אני לא כל-כך מאמין במספרים האלה.

חלילה וחס.

ה-TW הוא לא אומדן מדוייק לשחיקת הצמיג, ראיתי הרבה צמיגים עם TW 280 שנשחקו יותר מהר מצמיגים עם TW 220.

לא ידוע לי כיצד נקבע הסטנדרט לערך המספרי של מקדם השחיקה אבל אם מדובר בעוד איזה ניסוי כמו נגיד זה שקובע את מקדם המשיכה (Traction) הרי שמדובר בקשקוש לשמו שבאמת לא נותן לך אינדיקציה מדוייקת.

מוטי.

פורסם
שחיקת הכתף בפירוש מצביעה על קאמבר לא מספיק שלילי... לא רק זאת אלא שגם המספרים שנתת כאן תמוהים (מאוד) בעיניי - יותר קאמבר מאחורה במכונית הנעה קדמית וקאמבר קידמי של 0?! WTF?

יש לך את שאר המספרים בנתוני היצרן? קסטר? TOE?

מסכים. נראה מוזר.

אלא הנתונים כפי שקיבלתי אותם מכיוון הפרונט שנעשה דרך המוסך המרכזי של פיג'ו:

סרן אחורי:

קמבר שלילי של 1-

toe חיובי של 0.9 לכל גלגל (סה"כ 1.8 )

סרן קדמי:

קסטור חיובי של 3 מעלות

kpi - kingpin inclination (וואלה, לא יודע מה זה) של 9.45 מעלות

קמבר של 0

toe שלילי של 0.4- לכל גלגל (סה"כ 0.8- )

זה של ה-206 XS וכבר פחות מעניין אותי היום.

עכשיו אני צריך לגלות את הנתונים של הקליאו :wink:

פורסם

כמו שכבר כתבתי .....עכשיו שדברים מתחילים להיות ברורים.

אני מארגן קנייה קבוצתית של F1GS-D3.

נאמר לי שהמחיר הוא באזור 800 שקלים לצמיג,נאמר לי שהצמיגים מגיעים רק בכעוד חודש פחות או יותר

סביר להניח שקצת יותר,וגם נאמר לי שיש מצב להנחה בקנייה קבוצתית ובשילוב של תנאי תשלום הולמים.

אני אגיע פיזית למקום בראשון-לציון להציג את עצמי ולנסות לגשש את גודל ההנחה,וזמני הגעת הצמיגים.

המטרה היא השגת כמה שיותר אנשים,אבל בידיעה שמהמספר הסופי תמיד מגיעים חצי ממספר האנשים

לקנייה הסופית,אני מאוד אשמח אם נהיה 5-6 קונים כולל אותי.

אני מוכן לקחת על עצמי את איסוף החומר,כלומר אלו שבאמת ...אבל באמת מעוניינים ב F1

יצרו איתי קשר בפרטי עם מידות הצמיג...וזאת לאחר שביררו מחירי שוק והם מודעים למחיר הצמיג.

אינני לוקח שום אחריות לגבי מחיר הצמיג\איכותו\והקניה עצמה...מי שיודע מה הוא קונה..יודע.

אני לא שייך לערוץ הקניות,אני בסך הכול רוצה הנחה שהיא אינטרס של כולם.

בבוא העת כשיהיו מספיק מעוניינים אני אגש למקום ואציג למוכר את הנתונים באופן מסודר.

רצוי בליווי עוד קונה (מחמת האמינות) ושם נראה איזו הנחה נקבל.

אני גם מודיע מראש שאינני מסוג הטיפוסים שבדרך כלל מתווכח על מחירים או מנהל סוגים כאלו של משא ומתן...אבל 800 שקלים זה קצת יותר מידיי.

לכן אשמח מאוד לטובת הכלל,אם יש מישהו מבין הקונים שיודע שהוא טוב בסוג כזה של משא ומתן

שלא יתבייש.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

800 ש"ח לצמיג זה יקר אש.

לי אמרו בפנצ'ריה שמול קניון איילון שטויו T1S יעלה 680 ש"ח לצמיג וזה בחתך 45...

הייתי בודק גם בפנצ'רייה ברמת החייל, אם יבואו אליו הרבה אנשים אני בטוח שהוא יתארגן על מחיר, הבעיה שצריך לדבר איתו שיביא צמיגים ברמה.

אם משיגים מחיר טוב אני איכנס לקניה גם.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

ישי,

זה התחיל מזה ש-ozzy ביקר ברמת החייל וקיבל את הטריק הקבוע: יש יופי של מחיר אבל אין באמת צמיגים למכור.

הרבה מקומות שנבדקו הציעו מחיר מעניין בטלפון אבל כשמדברים על להגיע ולקנות אז הם בודקים ואומרים לך שאין במלאי/תקוע בנמל וכו'.

ההצעה הזאת מתייחסת למשהו אמין יותר אבל בהחלט עדיין קצת גבוה (זאת הייתה הצעה בודדת ללא כל מיקוח לקניה מרוכזת).

אני בודק עוד מקום עם הצעה טובה יותר, אני אעדכן על הרצינות שלו ואז גם נקבל הצעה אמיתית מהמקום בראשון.

העניין הוא שאנחנו צריכים לדעת כמה צמיגים יש לנו בוודאות כדי לדעת כמה כח מיקוח יש לנו.

אם אתה מעוניין ורציני (!!) אז תשלח לי או ל-ozzy את המידה שלך ונבדוק את זה.

כרגע יש לנו כמה אנשים רציניים ופוטנציאל באיזור ה-20 צמיגים שזה נראה לי די מכובד כדי להשיג מחיר טוב.

אגב, אנחנו מדברים רק על ה-F1GS-D3.

ניר

פורסם
מעוניין ברבעיית צמיגים קומהו KH-11.

מידה 185\55\14.

ההצעה הכי טובה שקיבלתי עד כו היא 250 לצמיג....

אני גם צריך צמיג זהה...

עם לא ביחד איתם תודיע לי מתי אתה מתכנן לקנות. (האם זמן קריטי עבורך?)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

מעוניין להצטרף לקנייה שלכם. צריך רבעייה של 205/50/15

מעוניין באחד מהצמיגים הבאים:

TOYO PROXES T1S / T1R

FALKEN AZENIS RT-215 / TR-615

GOOD YEAR EAGLE F1

054-4606477

דימה

פורסם

שלום,

גם אני מעונין עקרונית להצטרף לקניה (ואני רציני לחלוטין, בעד ה- F1, ויכול לסבול דיחוי עד סדר גודל של החגים הקרבים בסוף אוקטובר),...אבל טרם הספקתי להכין את כל שיעורי הבית שלי ואולי מישהו פה יוכל לקצר לי תהליכים:

1. אני צריך לוודא מידת צמיגים מותרת בהגדלה לפורד פוקוס שנת 2000 נפח 1.6:

במקור מגיע עם 185/65-14 ובחו"ל בדר"כ עם 195/55-15 (הבדל של 0.1% בקוטר הגלגל).

למרות זאת, ברור מקדמי העלה שפוקוסים בארץ (בעיקר 2 ליטר) מסתובבות גם על 195/60-15 שהוצעו גם בחו"ל החל ממתיחת הפנים של הדגם בסוף 2001 ונאמר לי ע"י פ'אנצרמאכר, שטען שבירר במיוחד במשרד הרישוי - שזו המידה אליה ניתן לעבור חוקית בארצנו חלם (שינוי של כ-15% בקוטר הגלגל לעומת המקוריים!!). נשמע לי בעייתי משהו ואנסה לברר ישירות בעצמי. למישהו יש נסיון וידע לגבי השאלה ההספציפית הזו (כאמור- לפורד פוקוס שנת 2000 נפח 1.6)?

2. אותו איש מקצוע גם טען שה- F1 לא מגיע במידה 195/55-15. האם זה נכון? האם הוא מגיע גם ב- 195/60-15?

3. מאחר ואשנה גם לג'אנטים קלים בקוטר 15" - מה הפרוצדורה בקניית הצמיגים לחוד והחישוקים לחוד מבחינת התאמה והרכבה?

אני אנסה לסגור את הנקודות הללו בימים הקרובים כדי לאשר את הצטרפותי לקניה - מידע רלבנטי (מבוסס בלבד בבקשה) ועצות מועילות מגולשים יתקבלו בברכה.

דרור.

ניתן לענות גם בה"פ.

פורסם

1. לא טעית במספרים ? הסטיה ביניהם היא 3.2% שזה גבולי אבל אפשרי (הסטיה החשובה היא בהיקף אבל באחוזים זה אותו דבר כמו על הקוטר/רדיוס). מה שכן, צמיג שמאושר לדגם אחד לא בטוח שמתאים לאחר וגם מתיחת הפנים הזאת יכולה להחשב כדגם שונה לצורך העניין (ובמיוחד אם זה רק בדגם ה-2.0). אתה צריך מידה שמאושרת לדגם המדוייק שלך ולא באופן כללי (כי יכול להיות ששינו כיולים במתיחת הפנים).

2. ה-F1-D3 הוא צמיג ספורטיבי ולכן הוא קיים רק במידות ספורטיביות. ב-195/60/15 הוא לא קיים ואולי באמת גם ב-195/55/15 הוא לא קיים. בכל מקרה הוא בטוח קיים ב-195/50/15.

יש ל-F1 תתי דגם נוספים עם מידות נוספות אבל גם שם לא ראיתי את המידה הזאת (יש goodyear eagle אבל לא f1).

3. אין שום בעיה בקניה לחוד, גם אין שום בעיה להרכיב את הצמיגים על ג'אנטים שלא נמצאים על הרכב אבל אתה צריך את הג'אנטים להתקנה :wink: אלא אם כן אתה מסכם שאתה קונה ומגיע להתקין במועד מאוחר יותר.

ניר

פורסם

תודה על התגובה המהירה-

1. ניר, אתה צודק: היה לי בלבול במחשבון- זו אכן סטיה של 3.2% ומידת ה- 195/60 הוצעה גם ב- 1.6 (רק) לאחר מתיחת הפנים, אבל יכול להיות שהיא כללה גם שינויים מתאימים ביחסי העברה בדיפרנציאל:

בדיקה בספרות טכנית מחו"ל מעלה שיחסי ההעברה בגיר לא שונו, אבל ב- 2000 היו שני יחסי העברה אפשריים בדיפרנציאל: 3.82 או 4.06 בעוד שאחרי המתיחה בדגמי 2002 נותר רק הדיפרנציאל ביחס 4.06.

מעניין איזה יחס יש בדיפרנציאל בדגם שלי (הכוונה לידני 5 מהירויות)? אני מנחש 3.82 לצערי...

אגב- לא שזה רלבנטי כ"כ, אבל דגם ה-2.0 הופיע עם דיפרנציאל 4.06 בלבד מיומו הראשון לפני ואחרי מתיחת הפנים, ועם צמיגי ה- 195/60 בלבד.

טוב נו, זה די תיאורטי- בכל מקרה, מחר אנסה לברר מה אפשרי חוקית ואילו מידות אפשריות ב- GY.

תודה, דרור.

פורסם

טוב, לאחר בירור קצר KH11 יגיעו לארץ בתאריך לא ידוע

מושכים אותי בהרבה מקומות (עם מישהו יודע על מקום שיש שם את הצמיג במידה של 185.55.14 שיודיע לי בפרטי)

מוטי איזה צמיג היית ממליץ מהרמה שבה אני מעוניין כרגע? (יש לציין שהתקציב שלי מוגבל ל1400 ש"ח)

או בעצם מה האלטרנטיבה ל KH11?

תודה.

ניר-

עם יש לכם הצעות במידה הנ"ל אתה מוזמן למסור לי את המידע בה.פ.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אנחנו בודקים רק על ה-F1 ולמידה שלך מדובר על קצת יותר מ-1400 (במידה הזאת זה ה-F1-D2).

אם תוכל להגדיל את התקציב ב-300 שקל בערך (לא סופי) אז זה יהיה רלוונטי.

• תוכן חדש...