Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, mcshmupi כתב:

תודה, דוגמה טובה ללמה לא כדאי להסתמך על "קונצנזוס".

ובהחלט לא על מחקרים שקיבלו מימון מבעל אינטרסים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 45 דקות, hans כתב:

״בהינתן אפס מס על דלק ואפס מס על חשמל, חשמל זול פי 2.5 מדלק נוזלי פר קילומטר״

יותר בכיוון של פי 4.5-5.

בהשוואה לרכב היברידי אפילו.

אני עושה כ-7 ק"מ על קילו וואט אחד.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 50 דקות, hans כתב:

״בהינתן אפס מס על דלק ואפס מס על חשמל

WTF?! אלו דברים שאפילו החרדים משלמים! אין לזה היתכנות :rofl:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הרצתי חיפוש בגרוק (כל אחד מוזמן להשתמש בAI שבא לו) והוא מצא לי כמה מקרים של סיבסוד חברות כלי רכב בעולם, משמע שמצב של סיבסוד ממשלתי הוא הסטטוס קוו, נושא של הספקת הדלק גם אפשר להזניח כי גם הוא יהיה תמיד קיים, גם עם המחיר יהיה נמוך או גבהה.

לכן שווה להתמקד בנקודה שהוא השינוי...מרכב בנזין/סולר לרכב חשמלי/הברידי, העם קיימים יתרונות ברכב חשמלי מול בנזין? 

אין לי כוח באמת להתחיל לעשות תזה על יתרונות/חסרונות של כל רכב ולכן אספר שאני קניתי את הרכב החשמלי שלי לא מאהבת העולם, אלה בגלל המחיר הזול של הספק/לש"ח והשקט שלו בנסיעה, רכב בנזין באותו הספק בימנו יעלה לי הרבה יותר. 

• אהבתי 1
פורסם

שוב דיון תיאורטי בו אנשים שאין להם רכב חשמלי מנסים לשכנע אנשים שיש להם רכב חשמלי למה אין לו היתכנות.

מס נסועה - כרגע ירד מהפרק. במקומו העלו בתחילת 2026 את המיסוי על רכבים חשמליים מעל מה שהאוצר ביקש. 

בזמן שחלקכם שאין לו רכב חשמלי מנסה לשכנע את אלו שכבר נוסעים כמה עשרות אלפי ק"מ על רכב חשמלי שאין לזה היתכנות, אותם אלו שכבר עברו לחשמל משלמים בין בערך 20% מעלות האנרגיה בהשוואה לבנזין. לאורך עשרות אלפי ק"מ. 

יצרניות הרכב הסיניות מקדימות את כל העולם בכמה שנים טובות של פיתוח. שנתיים / שלוש / ארבע - והפער רק הולך וגדל, הוא לא נסגר. בגלל זה פולקסווגן השקיעה קרוב למיליארד אירו באקספנג, וסטלנטיס מיליארד וחצי אירו בליפמוטור. 

מוזמנים לקרוא שיחה עם מנכ"ל IM של SAIC, בדגש על היתרון הטכנולוגי העצום של סין בתחום המשאב האנושי.

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/20027527

יותר מזה, לאחרונה נודע על שיתוף פעולה בין ג'ילי לפורד. פורד מוסרת לג'ילי מפעל רכב (אני מהמר שבספרד) ומקבלת טכנולוגיית ADAS. 

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/20027294

ההסתכלות הצרה בעיניים ישראליות מתנשאות לא מסייעת לראות את התמונה הגדולה. 

אגב, המונח 'סיבסוד' בהקשר הזה שגוי בשוק הישראלי. יש הקלות במיסים כי למדינה יש אינטרס על שכולנו נעבור לחשמל, והיא תוכל להפחית את ייבוא הדלקים. למעשה שוק הרכב הוא השוק היחיד ממנו יכולה להגיע הפחתה בייבוא דלקים ברמה המשקית. מוזמנים להאזין לפרק הזה של 'דרייב' עם רון אייפר, ראש חטיבת אנרגיה מקיימת במשרד האנרגיה והתשתיות. 

למען הסר ספק - כלי רכב חשמליים יהיו עוד אופציה לבחירת הלקוח לצד רכבי פלאג אין, רכבים היברידיים ורכבי בנזין או דיזל. התמהיל הפנימי משתנה מדי שנה מהרגע בו נכנסו כלי רכב היברידיים לשוק. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 35 דקות, discoTD5 כתב:

שוב דיון תיאורטי בו אנשים שאין להם רכב חשמלי מנסים לשכנע אנשים שיש להם רכב חשמלי למה אין לו היתכנות.

אכן יש שפע דיונים כאלו בפורום. 

ספציפית הדיון הנוכחי קצת שונה 

לפני 36 דקות, discoTD5 כתב:

אגב, המונח 'סיבסוד' בהקשר הזה שגוי בשוק הישראלי. יש הקלות במיסים כי למדינה יש אינטרס על שכולנו נעבור לחשמל, והיא תוכל להפחית את ייבוא הדלקים.

צודק.

חלק מהאנשים כופרים בכך שיש יתרון סביבתי לרכבים חשמליים.

נכון שזו לא באמת חלופה ירוקה ונקייה. המציאות מורכבת בהרבה. אבל בסופו של יום זו ככל הנראה החלופה עדיפה על מנועי בעירה פנימית. גם סביבתית וגם לצרכן.

פורסם
לפני 49 דקות, discoTD5 כתב:

יצרניות הרכב הסיניות מקדימות את כל העולם בכמה שנים טובות של פיתוח. שנתיים / שלוש / ארבע - והפער רק הולך וגדל, הוא לא נסגר.

קצר וקולע!

לפני 51 דקות, discoTD5 כתב:

אותם אלו שכבר עברו לחשמל משלמים בין בערך 20% מעלות האנרגיה בהשוואה לבנזין. לאורך עשרות אלפי ק"מ. 

יש תחומים צרכניים שבו אנשים מתלבטים/זזים קדימה-אחורה. ספציפית בחשמליות,

אני לא מכיר אף אחד ש״חזר לאחור״. זה אומר הכול בערך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

ותחנות כוח נורמליות (לא פרופלור דרדל׳ה שמפסיק לעבוד כשאין רוח) דורשות שתשרוף משהו.

יש דרכים ליצר חשמל בלי לשרוף משהו. אלו לא דרכים תיאורטיות של מחבקי עצים, אלו דרכים שבשימוש בעולם. ישראל בנושא הזה די מאחור.

https://www.eia.gov/tools/faqs/faq.php?id=427&t=3

פורסם
לפני כשעה, viper83 כתב:

הרצתי חיפוש בגרוק (כל אחד מוזמן להשתמש בAI שבא לו) והוא מצא לי כמה מקרים של סיבסוד חברות כלי רכב בעולם, משמע שמצב של סיבסוד ממשלתי הוא הסטטוס קוו,

אם ממשלת סין רוצה לסבסד את צרכן הרכב הישראלי נאמר תודה.
הכוונה שלי ב"סבסוד" היתה פער המיסים: אני לא רוצה לסבסד בחירות של אחרים בסוג ההנעה של הרכב שלהם.  

לפני כשעה, discoTD5 כתב:

לפחות אני לא מנסה לשכנע אף אחד שאין לו התכנות. 

הנקודה שלי יותר קונקרטית: אני לא מסכים עם דעה רווחת, בטח בתקשורת הישראלית שזה רק עניין של זמן עד שכולנו ניסע ברכב חשמלי.

לפני כשעה, discoTD5 כתב:

יצרניות הרכב הסיניות מקדימות את כל העולם בכמה שנים טובות של פיתוח

כולל את טסלה? (וריביאן)?
אם כן, באילו מובנים?

לפני כשעה, discoTD5 כתב:

יש הקלות במיסים כי למדינה יש אינטרס על שכולנו נעבור לחשמל, והיא תוכל להפחית את ייבוא הדלקים

"המדינה" מורכבת מאזרחים, להם דעות שונות. אני מנסה לשכנע שאינטרס המדינה לא אמור להיות עידוד מעבר לרכב חשמלי.

לא רואה בעיה עקרונית ביבוא, אנחנו מייבאים כמעט כל דבר.

לפני 30 דקות, razi_pazi כתב:

חלק מהאנשים כופרים בכך שיש יתרון סביבתי לרכבים חשמליים.

אני לא כופר בזה שיש יתרון סביבתי: רכב חשמלי לא פולט גזים מזהמים לאוויר (אבל כן חלקיקי צמיג). 
אני לא חושב שזה מצדיק סבסוד בצורה כל כך משמעותית. 

כדי שאני אצדיק איזשהו סבסוד אני צריך להבין באיזו מידה רכב חשמלי מוריד זיהום אוויר, בהתחשב בזה שגם טכנולוגית סינון למנוע בנזין משתפרת עם הזמן והוא מזהם פחות
והאם הסבסוד בגודלו הנוכחי מוצדק יחסית לחלופות אחרות.
למשל הקטנת מידת הסבסוד בחצי והגדלת סל התרופות או בניית מחלפים להקטנת הפקקים וכתוצאה מכך גם זיהום האוייר. 

לפני 21 דקות, hans כתב:

אני לא מכיר אף אחד ש״חזר לאחור״. זה אומר הכול בערך.

לגיטימי: מי שבחר ברכב חשמלי כי זה מתאים לו, הגיוני שימשיך לבחור בזה. 
רק שאם דעתי היתה מתקבלת והמיסוי היה משתנה לא לכולם זה ימשיך להיות כדאי. 

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)

יש דרכים ויש מתמטיקה. לא קשור לישראל.

אנחנו בתור מין אנושי עדיין מחפשים אחר אבן החכמים / אלכימיה / כישוף של אנרגיה "מתחדשת" ובינתיים גם במדינות הכי מתקדמות התפוקה לא שם, ולא עונה על הצרכים של התעשייה.

עריכה: בתשובה לאלעד, לא רוצה לצטט יותר מדי :)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 דקות, eladts כתב:

יש דרכים ליצר חשמל בלי לשרוף משהו. אלו לא דרכים תיאורטיות של מחבקי עצים, אלו דרכים שבשימוש בעולם. ישראל בנושא הזה די מאחור.

גם אני בעד אנרגיה גרעינית. גידול משמעותי בהפקת אנרגיה מכורים גרעיניים בהחלט מחזקת את היתרונות של רכב חשמלי, במקרה כזה הוא באמת מזהם הרבה פחות

פורסם
לפני 1 דקה, mcshmupi כתב:

טכנולוגית סינון למנוע בנזין משתפרת עם הזמן והוא מזהם פחות

טכנולוגית סינון לא יכולה למנוע פליטת CO2 שחייב להווצר בתהליך של שריפה. זו כימיה בסיסית.

פורסם

גם בייצור החשמל (שמטעין רכב חשמלי) פולטים Co2 

ובהתליך ייצור הרכב החשמלי פולטים יותר Co2 מאשר בייצור רכב בנזין בשל חציבת המינרלים הנדרשים לייצור הסוללות. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

. אני מנסה לשכנע שאינטרס המדינה לא אמור להיות עידוד מעבר לרכב חשמלי.

גיבשת דעה . היא שגויה עובדתית.

ממליץ לך להאזין לפודקאסט בקישור ששמתי. 

מי שמתראיין הוא ראש החטיבה הרלוונטית במשרד האנרגיה והתשתיות, הוא הגורם הכי מקצועי בתחום ברמת המדינה.  

אחכ תגבש את הדעה שלך. 

אתה לא חייב להסכים איתו. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא מבין מה האינטרס של המדינה לתמוך בקניית רכבים חשמליים 

גם לפגוע במיסים בקניית רכב חשמלי וגם לפגוע במיסים על הדלק? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...