Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, שחר 1 כתב:

העובדה הפשוטה (שנוטים להתעלם ממנה לפעמים) שטעינה בעמדה ציבורית (גם ac) יקרה מטעינה ביתית, לפעמים גם בצורה משמעותית.

זה לא המצב איפה שאני גר באזור בוסטון. מחיר החשמל הביתי, כולל הכל, הוא $0.27 לקווט"ש. בעמדות הטעינה בעבודה שלי המחיר הוא $0.19 לקווט"ש ובעבודה של אשתי $0.23 לקווט"ש. זאת כי לצרכנים מוסדיים החשמל יותר זול ובעבודה שלי יש אפילו תחנת כוח פרטית שמוזילה את המחיר עוד יותר.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • מעניין 1
  • תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, eladts כתב:

זה לא המצב איפה שאני גר באזור בוסטון. 

אבל זה בהחלט המצב בישראל, ולא נכון להתעלם מזה. 

• אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

רק רציתי להראות שזה יכול להיות אחרת. זו רק שאלה של מדיניות שתעודד הקמת עמדות טעינה ציבוריות. ברגע שיש מספר מספיק של עמדות, עמדות שמפקיעות מחירים פשוט עומדות ריקות. בנו ליד הבית שלי עמדות L2 של חברה בשם Greenspot במחיר מופקע של $0.48 לקווט"ש ורובן נסגרו מחוסר שימוש.

פורסם
לפני 7 שעות, eladts כתב:

רק רציתי להראות שזה יכול להיות אחרת. זו רק שאלה של מדיניות שתעודד הקמת עמדות טעינה ציבוריות. ברגע שיש מספר מספיק של עמדות, עמדות שמפקיעות מחירים פשוט עומדות ריקות. בנו ליד הבית שלי עמדות L2 של חברה בשם Greenspot במחיר מופקע של $0.48 לקווט"ש ורובן נסגרו מחוסר שימוש.

בסופו של דבר (ככל שיהיו יותר חשמליות על הכביש) יצטרכו להשלים ולשפר את הפרישה הקיימת (שלמען האמת, בזמן הקצר בישראל שיש פה חשמליות מלאות, ההספק לא רע בכלל בהתחשב בזה שכמעט בכל תחנת דלק היום יש עמדות טעינה וגם בתוך רחובות בשכונות מגורים כבר יש עמדות.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם רכב חדמלי זה העתיד?

חד משמעית כן, אבל יש כמה דברים לפתור בדרך.

היתרונות הרי ברורים:

רכבים חזקים עם נסיעה חלקה, עלות תפעולית נמוכה, מוציא את הזיהום והרעש ממרכזי הערים, ואולי בין הכי חשובים -אמינות.

זוהי נקודה טובה במיוחד בעידן בו הרגולציה חונקת את יצרני מכוניות הדלק, שבתורם עושים מערכות הינע מסובכות מדי, קשות לתיקון ואחזקה, וכבר לא אמינות כמו פעם.

החסרונות גם ברורים, אבל נדמה שרובם בדרך להיכחד:

1. טווח - כבר בשנתיים הקרובות מכוניות עם סוללת מצב מוצק אמורות להתגלגל ברחובות ולהביא לטווחים גדולים בהרבה.

2. זמן טעינה - גם כאן, טעינה במספר חד ספרתי של דקות אוטוטו מגיע לשוק הרחב.

3. בטיחות - סוללות הליתיום הנוכחיות עשויות להתקלח בצורה קיצונית. בסוללות מהדור החדש זה כבר יהיה מאחרינו.

4. מחיר - מחיר הסוללות גבוהה, אך סוללות סודיום יון שכבר יוצאות לשוק חותכות את המחירים בצורה דרסטית.

5. עמידות לאורך זמן - לא רק שסוללות הליתיום אמינות בהרבה ושומרות על קיבולן יותר טוב ממה שציפו היצרנים , כל אחת מהטכנולוגיות הבאות של הסוללות עתידה לשפר את המצב אפילו יותר.

נכון להיום, למי שיש ביכולתו לרכוש רכב חשמלי, ויש לו איך להטעין בבי. - אני לא מוצא הרבה סיבות להתנגד לרכב חשמלי.

לכל אלו שאין ביכולתם לרכוש, או אין להם אפשרות להטעין בבית - הפתרונות בדרך.

ברגע שחסם הטעינה האיטית ירד, והטווח ישתפר עוד קצת, אין ספק שמדובר בפתרון להמונים. כרגע, זה פתרון מעולה רק לבעלי פרוטה עם נקודת טעינה פרטית.

כפי שכבר נאמר כאן, סיפורי האימה על רכב חשמלי מגיעים בעיקר מאנשים שאין להם אחת כזו. האם בגלל פחד מהלא מוכר? אגו? לא יודע. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, איציק נ. כתב:

יש פתרונות (טכניים כמו שציינת) - רק שגם הם לוקחים המון זמן ליישום (שנים במקרה הטוב).
אחרי שיישמת את הפתרונות - אתה צריך להביא את האנשים להשתמש בפתרונות שלך.
עד כה - רכישה של רכב חשמלי התבססה כמעט ב 100% אם יש לך את היכולת להתקין עמדת טעינה בבית או שלא.

עכשיו לשנות תודעתית שאתה לא צריך עמדה וצריך להטעין בכל מקום אחר... בהצלחה עם זה ;-) 
(זה שאתה הסתדרת עם זה - זה אחלה, לא בטוח שתצליח בטווח הנראה לעין לעשות את זה עם כל אחד).

היום בפודקאסט של ה"משוגע" תומר הדר ומאיר סויסא דיברו על 2 מקרים בהם היה שינוי תודעתי אמיתי בהקשר לרכבים, קבלת הרכבים היפנים בעלי המנוע הקטן והמסכן ע"י אמריקאים במשבר הדלק הגדוול ב73 ומעבר אמתי ומשמעותי לרכיבת אופניים ע"י ההולנדים, תוך השקעה עצומה של כסף גם היום.

עם הרצון והמקל והגזר יהיה מספק, יהיה גם שינוי. 

פורסם

אני רק רוצה להציף משהו שבפורום של חובבי רכב הוא רלוונטי וזה שיש מי שימשיך לנסוע ב ICE כי... אוהבים את זה.

יתכן שיהיה לי רכב חשמלי מתישהו ואולי לא רחוק היום אבל אני אשאיר גם ICE בבית.

תגידו שזה כמו רכבים ידניים, אוקי. מתמעטים אבל לא נכחדים (לפחות  באירופה).

בארה"ב זה ענין תרבותי ואפילו פוליטי תראו במה הם נוסעים,* לא רואה שכל הטיעונים הרציונליים כאן ישכנעו בעתיד הקרוב.

* 9 מתוך 10 הרכבים הנמכרים בארהב הם לא רק ICE, הם פיקאפים גדולים מאי-פעם. היחידה שלא זו טסלה.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, viper83 כתב:

עם הרצון והמקל והגזר יהיה מספק

את המקל כבר יש. בארה"ב עלה מחיר הבנזין הממוצע ב-33% תוך חודש ומחיר הדיזל הממוצע עלה ב-40%.

https://gasprices.aaa.com

לפני 19 דקות, Jack457 כתב:

אני רק רוצה להציף משהו שבפורום של חובבי רכב הוא רלוונטי וזה שיש מי שימשיך לנסוע ב ICE כי... אוהבים את זה.

יש גם אנשים שרוכבים על סוסים כי הם אוהבים את זה, אבל רוב הציבור לא יכול להרשות לעצמו להחזיק סוס מבחינה כלכלית. גם אלו שיכולים להרשות לעצמם לא משתמשים בסוס בתור אמצעי תחבורה ביום יום.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, eladts כתב:

לפני 19 דקות, Jack457 כתב:

רק רוצה להציף משהו שבפורום של חובבי רכב הוא רלוונטי וזה שיש מי שימשיך לנסוע ב ICE כי... אוהבים את זה.

יש גם אנשים שרוכבים על סוסים כי הם אוהבים את זה, אבל רוב הציבור לא יכול להרשות את זה לעצמו מבחינה כלכלית.

אה, סוסים!

now you are talking....

כאמור, לו זה היה פורום רכיבה על סוסים, אז כנראה היו כאן הרבה שהיו מוכנים לשאת בעלות של החזקת סוס. הלוואי עלי (אגב זה פחות מאחזקת רכב -- אני גר ביישוב עם 2 חוות וכמה מחזיקים פרטיים ואף אחד לא מליונר).

לעת עתה, רוכשי חשמליות רובם ככולם מהמעמד הבינוני או בינוני גבוה. אתה יודע מה אומרים, שהעשירים תמיד משלמים פחות.

ובפרוש לא כתבתי "רוב הציבור". מענין אותי מיעוט הציבור, שאליו אני משתייך (ואפילו מיעוט בתוך מיעוט כי אני חובב ידניות). זה פלח מספיק גדול כדי ש-ICE לא יכחד, זו כל הטענה שלי.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

נראה אותך מחזיק סוס בתור סטודנט שגר בשכירות בדירה עם שותפים במרכז תל אביב ומגיע עם הסוס לאוניברסיטה.

• מצחיק 2
פורסם
לפני 3 שעות, Jack457 כתב:

לעת עתה, רוכשי חשמליות רובם ככולם מהמעמד הבינוני או בינוני גבוה.

האם רוכשי קיה ספורטאז' או סובארו XV חדשות הם גם כן מעמד בינוני-גבוה ?

...רק מנסה להבין את הפרספקטיבה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

האם רוכשי קיה ספורטאז' או סובארו XV חדשות הם גם כן מעמד בינוני-גבוה ?

...רק מנסה להבין את הפרספקטיבה.

כנראה שרוב בעלי הSUV בישראל נמנים על מעמד בעלי חוב גבוה, בלי קשר לדלק או חשמל 😉

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם

יש, מן הסתם, גם אנשים מעשירונים נמוכים שקונים רכב חדש אבל בטוח שתסכים שסטטיסטית יש הרבה פחות, במיוחד עכשיו שהכסף הפסיק להיות בחינם.

בכל מקרה, אני חושב שהכוונה הייתה שיש טעם לקנות רכב חשמלי רק אם יש לך חניה פרטית בבעלותך וזה גם יותר מאפיין מעמד בינוני גבוה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 9 שעות, tepic כתב:

כנראה שרוב בעלי הSUV בישראל נמנים על מעמד בעלי חוב גבוה, בלי קשר לדלק או חשמל 😉

אני אפרש את מה שכתבת פה עכשיו (בזכות הסמיילי הקורץ שלך) כבדיחה בלבד - כי ברור לך שזה קישקוש מקושקש.

לפני 9 שעות, stx כתב:

בכל מקרה, אני חושב שהכוונה הייתה שיש טעם לקנות רכב חשמלי רק אם יש לך חניה פרטית בבעלותך וזה גם יותר מאפיין מעמד בינוני גבוה.

באמת שממך פחות ציפיתי למסקנה המטופשת הזו.

מה זה אומר על בן אדם עם תקציב של 2 מיליון שקל (שזה "בקטנה" ממש) - ובוחר לקנות דירה חדשה בחריש (כדוגמא) עם חניה פרטית (4 או 5 חדרים) באיזור ה 1.4-1.7 מיליון ולקנות לעצמו רכב חדש ב 150K ש"ח (ולהישאר עם עודף מ 2 מיליון) , במקום לקנות דירת 1-2 חד' בתל אביב (ביותר מזה) בלי חניה ובלי מרפסת.

האם זה מעיד שהוא מעמד בינוני גבוה ? לא. זה רק מעיד שהוא בחר אחרת. 

מה שאתם כותבים פה זה איזה סיפור הזייתי שכנראה אתם חולמים עליו בלילה - סביב איזה סיפור מעורפל שיש בו אנשים עם חליפות מגוהצות שנכנסים לחניה עם שביל כמו בסביון - וחושבים שרק הם מסוגלים לקנות רכב חדש חשמלי כי יש להם חניה...

עכשיו אני מבין למה השרשור הזה הפך להיות פרי דימיונם של אנשים שאין להם מושג קלוש בכלכלה\דיור\וכו'.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 18 דקות, איציק נ. כתב:

מה זה אומר על בן אדם עם תקציב של 2 מיליון שקל (שזה "בקטנה" ממש) - ובוחר לקנות דירה חדשה בחריש (כדוגמא) עם חניה פרטית (4 או 5 חדרים) באיזור ה 1.4-1.7 מיליון ולקנות לעצמו רכב חדש ב 150K ש"ח (ולהישאר עם עודף מ 2 מיליון) , במקום לקנות דירת 1-2 חד' בתל אביב (ביותר מזה) בלי חניה ובלי מרפסת.

בעניין הזה,

ע"פ AI, סביב 60-70% מבעלי רכבים חשמליים הם בעלי בית פרטי עם חניה צמודה,

ע"פ גם ה-AI רוב בעלי רכבים חשמליים גרים בתל אביב,

זאת אומרת שאחוז גדול מהם מהווים את אותם 20-30% מבעלי החשמליות שגרים בבניין עם חניה פרטית, אבל אי אפשר בשום צורה לסווג אותם לכאלה שהם לא מהמעמד הבינוני גבוה. 

האם בהכרח אומר שכול מי שבעל צמוד קרקע או גר בתל אביב הוא בהכרח מהמעמד הבינוני גבוה? ולא מישהו שקיבל דירה בירושה או קנה בית קרקע מלפני מיליון שנה בשקל וחצי? כמובן שלא. 

אבל להצמיד לבעל רכב חשמלי ממוצע את הפרופיל של מישהו בעל דירה בבניין עם חניה צמודה בפריפרייה, זה בפירוש לא נכון. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...