Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מתייחס לנתוני AI שבהכרח ניזונים מפרסומים של אנשים או כתיבה במרשתת. 

אלו לא נתונים מדוייקים ברמת הנסח טאבו ולכן אין לי מה להתייחס אליהם.

אני לא הצמדתי לשום בעל רכב חשמלי פרופיל של מישהו בעל דירה בפריפרייה, ועדיין גם לא צריך להצמיד אותו לכאלה שהם מתל אביב עם בית פרטי וחניה צמודה (בתל אביב 80% מהבניה היא בניה רוויה, ואחוזים בודדים זה בתים פרטיים. באמצע זה "צמוד קרקע" [דו משפחתיים או מבנים קטנים מאוד]).
בשורה התחתונה עניין רכישה של רכב חשמלי תלויה בעיקר האם אתה יכול להעמיד בחניה שלך עמדת טעינה או לא.

זה לא משנה אם הדירה שלך שווה 2 או 4 או 8 מיליון. לקנות רכב ב 150-200K ש"ח עושים וכבר עשו במשך שנים כמעט כל המעמדות שאתה רק יכול לחשוב עליהם, זה לא למעמד ה"גבוה"  (גם שכירים שמנהלים משק בית עם 3 ילדים ולא גרים בתל אביב ולא עובדים בהייטק). אפשר לעשות הכל, זה תלוי בסדר עדיפויות שלך בראש ובראשונה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

באמת שממך פחות ציפיתי למסקנה המטופשת הזו.

מה זה אומר על בן אדם עם תקציב של 2 מיליון שקל (שזה "בקטנה" ממש) - ובוחר לקנות דירה חדשה בחריש (כדוגמא) עם חניה פרטית (4 או 5 חדרים) באיזור ה 1.4-1.7 מיליון ולקנות לעצמו רכב חדש ב 150K ש"ח (ולהישאר עם עודף מ 2 מיליון) , במקום לקנות דירת 1-2 חד' בתל אביב (ביותר מזה) בלי חניה ובלי מרפסת.

האם זה מעיד שהוא מעמד בינוני גבוה ? לא. זה רק מעיד שהוא בחר אחרת. 

תגיד, זה יפה ככה בשבת בבוקר? 🙂

בשכונה שלי, צי הרכב של רוב המשפחות במצב שלנו (דירה עם חניה וילדים בגיל יסודי/חטיבה) הוא שני רכבים - ג׳יפון של האישה ורכב נוסף שמלמד משהו על האופי והבחירות של הבעל הרבה יותר מאשר על המצב הכלכלי של המשפחה.

סתם כדוגמה לזיווגים - יש פורסטר ויאריס (בת עשור), יש אאוטלנדר ופורשה פאנמארה (שהחליפה מוסטנג), יש צ׳רי טיגו ופיאט 500 + קטנוע, יש קודיאק+קטנוע ואצלנו יש טוסון ועד לפני שנה, קקטוס סגולה.

כולם יכלו להרשות לעצמם לרכוש ולהחזיק שני רכבים ובחרו שלא.

אני רציתי להחליף לטסלה Y כשיצא הדגם החדש והסיבה שאין לי היא הרבה יותר פרוזאית ולא הוזכרה פה לפני כן - אשתי שמה וטו כי היא מפחדת מהקרינה. לא מצאתי לנכון להתווכח.

קניתי 5008 דיזל, בת שבע. הנסועה שלי היא פחות מ-20,000 בשנה ואני לא צריך 7 מקומות.

בקיצור, תאמין לי שאני לא גוזר מרכב של מישהו משהו על מצב חשבון הבנק שלו - אולי קצת על האופי שלו וגם זה בערבון מוגבל.

אבל סטטיסטית(!),  אני נוטה להתרחק בכביש מב.מ.וו שחורות עם אגזוז לחץ או איך שלא קוראים לזה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 15 דקות, razi_pazi כתב:

הייתי בודק את זה

אתה צודק לגמרי. 

ניסוח מאוד בעייתי של ה-AI גרם לי לחשוב את זה. 

מה שכמובן לא נכון. תל אביב היא העיר עם הכי הרבה רכבים חשמליים פר עיר, אבל ממש לא מהווה את רוב הרכבים החשמליים בארץ אלא יותר לכיוון 15 אחוז. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

אני אפרש את מה שכתבת פה עכשיו (בזכות הסמיילי הקורץ שלך) כבדיחה בלבד - כי ברור לך שזה קישקוש מקושקש.

באמת שממך פחות ציפיתי למסקנה המטופשת הזו.

מה זה אומר על בן אדם עם תקציב של 2 מיליון שקל (שזה "בקטנה" ממש) - ובוחר לקנות דירה חדשה בחריש (כדוגמא) עם חניה פרטית (4 או 5 חדרים) באיזור ה 1.4-1.7 מיליון ולקנות לעצמו רכב חדש ב 150K ש"ח (ולהישאר עם עודף מ 2 מיליון) , במקום לקנות דירת 1-2 חד' בתל אביב (ביותר מזה) בלי חניה ובלי מרפסת.

האם זה מעיד שהוא מעמד בינוני גבוה ? לא. זה רק מעיד שהוא בחר אחרת. 

1. לא, זאת לא בדיחה.

היום 40%-45% ממסירות הרכב הן לשוק הליסינג, שפר הגדרה מדובר במימון של סכומים גבוהים.

לגבי שאר הרכש שמבוצע דרך סוכנויות, גם שם 45%-55% מהעסקאות נעזרות בהלוואות ומימונים.

כלומר שעובדתית, על רוב הרכבים שנקנים כיום יש חוב גבוה. 

2.  מעמד ביניים מוגדר כמשק בית בעל הכנסה של 75% עד 125% מההכנסה החציונית למשק בית, שהיא כ21אלף ברוטו. מכיוון שמעמד נמוך משמעו הכנסה ברוטו של פחות מ16750שח, קשה לי לראות איך המעמד הנמוך מגייסים את הסכומים שציינת עם הכנסה כזו.

שני המצבים אותם אתה מתאר מציגים מעמד בינוני/ גבוה. מעמד נמוך לא מגיע למספרים שציינת, לא בתל אביב ותא בחריש (וברשותך נוציא מהדיון נכסים בירושה).

עריכה אחרונה על ידי tepic
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 43 דקות, tepic כתב:

היום 40%-45% ממסירות הרכב הן לשוק הליסינג, שפר הגדרה מדובר במימון של סכומים גבוהים.

לגבי שאר הרכש שמבוצע דרך סוכנויות, גם שם 45%-55% מהעסקאות נעזרות בהלוואות ומימונים.

כלומר שעובדתית, על רוב הרכבים שנקנים כיום יש חוב גבוה. 

אנחנו לא דיברנו על שוק הליסינג והמימון שהוא נעזר בו, אנחנו מדברים על אנשים שקונים את הרכב.

שוק הליסינג רק מאפשר לאלו שגם לא יכולים לקחת הלוואה, להגיע לרכב חדש דרך תשלום מסויים דרך התלוש משכורת - סה טו.

אני לא יודע מהיכן השגת את הנתונים ש 45-55% מהעסקאות לפרטיים נעזרות בהלוואות ומימונים, אולי זה יותר ? אולי זה פחות ?
ואם זה בכל מקרה 45-55% - מה גורם לך לסווג את זה לחשמליות ? זה יכול להיות באותה מידה לספורטאז' או 3008 ב 200K שח.

כל ההתעסקות הזאת בלהכניס פלח מסויים של רוכשים למשבצת מאוד ספציפית, לא מחזיק מים.

כל בן אדם עם 100K "פנויים" (ופחות מזה) יכול להיות לקנות איוניק5 2022, אטו-3 2022-2023....  ואם לא ממש רוצה לבזבז יכול גם ב 70-80 לקנות קונה חשמלית משומשת או (סתם כדוגמא) בוקס חשמלית. לא נשכח גם רנו זואי ושאר רכבים שנמכרו כאן עוד לפני ומסתובבות עדיין בשוק היד-2.

המשבצת הספציתי של רוכשי חשמליות ב 200K עם עמדת טעינה בבית פרטי  *אולי* היתה קיימת ב 2021 עם ההתנפלות על טסלה ב 180K ש"ח.... אבל 5 שנים אחרי ? טסלה כבר לא לבד בשוק, מסביבה יש עשרות מותגים אחרים ומאות עמדות טעינה פרושות בכל הארץ - וזה כבר לא צעצוע לעשירים בלבד. 

כל הסטיגמה הזו היתה קיימת כי בבית פרטי היה יותר קל לבצע את ההקמה של עמדת טעינה ובבנייני מגורים יותר קשה. היו גם התנגדויות של וועדי בתים שהגיעו לבתי המשפט. היום ב 2026 אתה לא שואל אף אחד, אתה מביא חשמלאי שיעשה לך נקודה (כל עוד ניתן) ושלום על ישראל.

כולם יכולים כל עוד טכנית זה ניתן לביצוע (ובהרבה מקרים, זה כן).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני כבר לא מבין מה אתה רוצה.

אתה מנסה לטעון שנכון להיום הרכב החשמלי הוא מוצר שמתאים לכולם, ואין קשר למצב האקונומי, והאם קיימת אפשרות להטעין בבית?

זה שהם יכולים לקנות... הם יכולים, אך מעשית זה הרבה פחות נפוץ מאנשים שיש להם גישה להטענה בבית, שדורש שיהיה לך בית/דירה עם חניה פרטית - דבר שמלכתחילה מגדיר ברוב המקרים את המעמד שלך (וזה למה עייפתי בהודעה הקודמת, עם הטיעונים הכלכליים).

האם יש אנשים שלא עומדים בתנאים אלו? בוודאי, אבל הם לא המייצג.

לגבי הנתונים של ה-45% עד 55% אחוז מימון ברכישת רכב פרטי בסכונות - זה מתוך דוחות ביטוח ישיר החשופים לציבור כי זאת חברה ציבורית.

אני עושה הרבה מאמץ כדי להביא דברים מבוססים ולא תחושות בטן. גם אין לי בעיה לרדת מעצים כשצריך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, איציק נ. כתב:

בשורה התחתונה עניין רכישה של רכב חשמלי תלויה בעיקר האם אתה יכול להעמיד בחניה שלך עמדת טעינה או לא.

כן, בדיוק לזה התכוונתי. פחות רלוונטי לשוכרים/דירות ישנות וכו'. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אני מניח שמעבר לקיצור זמני טעינה ומחירים בעמדות ציבוריות יכולה להתפתח מתכונת מסויימת של עמדות טעינה שיתופית ברחוב באפור וכחול לבן בשכונות בהן אין חניות פרטיות.

פורסם
בתאריך 19.3.2026 בשעה 21:38, viper83 כתב:

זה לוקח בחשבון את ההתקדמות בפיתוח הסוללות, מעבר לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות, שיפור מנועים?  האם 20 אחוז זה משמעותי לך?

1. אני לא חושב שנכון לקבוע מדיניות בהווה על סמך ציפייה להתקדמות טכנולוגית בעתיד - לא כל תחזית מתגשמת. תראה למשל תחזיות בעבר לגבי נהיגה אוטונומית. 

2. מעבר לייצור מאנרגיות מתחדשות קורה אבל הוא מוגבל. לדעתי היעדים של 100% אנרגיות מתחדשות הן לא ריאליות, אלא אם מחישיבים גן כורים גרעיניים -אם כן, אני בעד. 

3. 20 אחוז זה משמעותי אבל זה דורש חישוב עלות\תועלת ולא משקפיים ורודים לעתיד שכולו טוב

מה אם יתרונות אחרים כמו מומנט זמין מסל"ד (כמעט) אפס, כמות חלקים קטנה פי 100 לפחות, ללא הילוכים וכל איבוד אנרגיה בתהליך הזה, ייצור רכבים יותר מאוזנים מבחינת משקל? 

מומנט זמין זה אכן יתרון

כמות החלקים גדולה פי 100 לפחות בתא הדלק, הוא הסוללה.

יש איבוד אנרגיה בשלבים אחרים: ייצור, הולכה, תעינה. 
משקל הוא גם חסרון.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

על תהליך אפשר להתווכח אבל המטרה די ברורה, אתה מוזמן לנסות לעכב את העתיד. 

המטרה לא ברורה, לפחות לא לי.

לדעתי המטרה צריכה להיות: לאפשר לאנשים לחיות את חייהם עם מינימום התערבות של הממשלה בחייהם.

ואני בהחלט מנסה לעכב את העתיד אם העתיד הוא יעד ממשלתי לסוג ההנעה ברכב של כולנו.

אני לא חושב שזה מתפקידה של הממשלה להכתיב לנו איך לחיות. 

בתאריך 20.3.2026 בשעה 10:04, tepic כתב:

רכבים חזקים עם נסיעה חלקה, עלות תפעולית נמוכה, מוציא את הזיהום והרעש ממרכזי הערים, ואולי בין הכי חשובים -אמינות.

יש גם רכבי בנזין חזקים עם נסיעה חלקה.

לגבי אמינות: יש לך סימוכין לזה?  

בתאריך 20.3.2026 בשעה 10:04, tepic כתב:

כפי שכבר נאמר כאן, סיפורי האימה על רכב חשמלי מגיעים בעיקר מאנשים שאין להם אחת כזו. האם בגלל פחד מהלא מוכר? אגו? לא יודע.

איפה בשרשור הזה פגשת סיפורי אימה? 

• אהבתי 1

פורסם

שתי הערות:

1. אנרגיה גרעינית ואנרגיות מתחדשות אינן פיתרון לכל דבר. למשל אין תחליף לדלק פחמימני. לרכב קרבי אומלתעופה.

2. תפקיד המדינה, באמצעות זרועותיה, הוא לנהל את חיינו. אם בראיית המדינה יש צורך לשנות את דרך הנעת הרכב עליה לפעול לכך. זה לא שונה מתקנות התעבורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, sperial כתב:

שתי הערות:

1. אנרגיה גרעינית ואנרגיות מתחדשות אינן פיתרון לכל דבר. למשל אין תחליף לדלק פחמימני. לרכב קרבי אומלתעופה.

2. תפקיד המדינה, באמצעות זרועותיה, הוא לנהל את חיינו. אם בראיית המדינה יש צורך לשנות את דרך הנעת הרכב עליה לפעול לכך. זה לא שונה מתקנות התעבורה.

תפקיד המדינה הוא להציב מסגרת ברורה של כללים. ככל שמדינה נוטה יותר לנהל את חיי אזרחיה ככה המדינה היא מקום פחות טוב לחיות בו,

יש קשר ישיר בין ליברליות (לא במובן של שמאל בארצות הברית, אלא במובן המקורי - של החופש לבחור את מרכיבי חייך) לבין אושר ועושר. 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...