Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

בזמן שחלקכם שאין לו רכב חשמלי מנסה לשכנע את אלו שכבר נוסעים כמה עשרות אלפי ק"מ על רכב חשמלי שאין לזה היתכנות, אותם אלו שכבר עברו לחשמל משלמים בין בערך 20% מעלות האנרגיה בהשוואה לבנזין. לאורך עשרות אלפי ק"מ

מסכים, לי אין רכב חשמלי ולא פוסל.

כרגע רכב חשמלי זה בעיקר למעמד בינוני-גבוה.

מה לעשות שמי שיכול להחזיק בית קרקע משלו, אז יותר קל לשים עמדה או 2 להטעין. או בבניין דירות חדש, שיש כבר תשתית.

מה לעשות שרוב העם מגרד כסף בשביל רכב משומש, אז מקום לעמדה משלו. זה הבעיה הגדולה בעיני הצנועות

לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

יצרניות הרכב הסיניות מקדימות את כל העולם בכמה שנים טובות של פיתוח. שנתיים / שלוש / ארבע - והפער רק הולך וגדל, הוא לא נסגר

נכון, בפיתוח פלטפורמה יעילה לרכב חשמלי.

שם הם מובילים בחסד.

בכל השאר שקיים ברכב, אני לא חושב שהם שם.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, mcshmupi כתב:

לא רואה בעיה עקרונית ביבוא, אנחנו מייבאים כמעט כל דבר.

מייבאים הכל! כולל כוח אדם.

המשאב הגולמי היחיד כאן זה ״חול ואבנים״ . אין כאן שום דבר שניתן לייצר ממנו די הצורך של כל תושבי המדינה.

לא מזון ואף לא מוצר תעשיה אחד, הכל על בסיס יבוא, חומרי גלם, מכלולים, מזון, you name it.

״המדינה״ משחקת בנדמה לי, במיוחד כל אלו שמצטטים את האמירה ״ובגויים לא יתחשב״ .

מצטער, קצת סטיתי מהנושא, אבל צריך להכיר בעובדות.

באשר לבחירה ברכב חשמלי סיני או לא, זה דומה יותר לאמירה once you go black you never go back, ולכן מי שיחזור/חוזר בו מחשמל זה רק מי שטוען שטעה בבחירה בגלל טווח/עמדות זמינות/ירידת ערך וכיוצא באלו הטענות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

"המדינה" מורכבת מאזרחים, להם דעות שונות. אני מנסה לשכנע שאינטרס המדינה לא אמור להיות עידוד מעבר לרכב חשמלי.

בינתיים גורמי המקצוע וגופי השלטון רואים את זה אחרת ממך.

המדינה בהחלט רוצה לעודד מעבר לרכבים חשמליים. כי הם מקבלים את הטענה הבסיסית לפיה זו טכנולוגיה עדיפה. גם עדיפה כלכלית וגם סביבתית.

הם מבינים שנכון לעכשיו, לשם מתקדם העולם, וכדאי להשתלב במגמה הזו.

כמובן שבמבנה המיסוי והרגולציה כעת המדינה מייצרת פחות הכנסות מרכבים חשמליים. ועדיין המדינה לוחצת לכיוון הזה מתוך הבנה שזה נחוץ.

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

אני לא מבין מה האינטרס של המדינה לתמוך בקניית רכבים חשמליים 

גם לפגוע במיסים בקניית רכב חשמלי וגם לפגוע במיסים על הדלק? 

הפחתת זיהום אוויר - תחלואה עקב זיהום אוויר היא גדולה עם תמותה משמעותית והוצאות בריאות גדולות כתוצאה מכך. 

הפחתת תלות בייבוא דלקים.

הפחתת תשלומים במטבע זר. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

איכשהו לא נראה לי שזיהום אוויר הוא שיקול מוביל של הממשלה, כנ״ל הוצאות בריאות (ע״ע מס סוכר).

עכשיו שיש גז ואנחנו פחות תלויים בייבוא לצורך ייצור אנרגיה - הפחתת תלות בדלקים זה בהחלט יתרון מבחינת המדינה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 3 שעות, mcshmupi כתב:

גם בייצור החשמל (שמטעין רכב חשמלי) פולטים Co2

רק אם החשמל מיוצר משריפת דלק מאובנים וגם אז תחנות כוח הן הרבה יותר יעילות ממנועי שריפה פנימית.

לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

ובהתליך ייצור הרכב החשמלי פולטים יותר Co2 מאשר בייצור רכב בנזין בשל חציבת המינרלים הנדרשים לייצור הסוללות. 

בתהליך זיקוק הדלק משתמשים בלא מעט אנרגיה ואחרי זה גם צריך להוביל אותו, מה שמצריך עוד אנרגיה.

אבל עזוב אותך מ-CO2, כל מי שעיניו בראשו מבין שהסתמכות על דלקי מאובנים היא בעייתית בגלל שחלק גדול מהם מגיע מאזור בעייתי. מי שטמן את ראשו בחול חוטף שוב את המכה בעוד שמי שהתכונן נפגע פחות.

https://www.ynet.co.il/economy/article/byoxnwdcbe

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, razi_pazi כתב:

בינתיים גורמי המקצוע וגופי השלטון רואים את זה אחרת ממך.

המדינה בהחלט רוצה לעודד מעבר לרכבים חשמליים. כי הם מקבלים את הטענה הבסיסית לפיה זו טכנולוגיה עדיפה. גם עדיפה כלכלית וגם סביבתית.

הם מבינים שנכון לעכשיו, לשם מתקדם העולם, וכדאי להשתלב במגמה הזו.

סביבתית אני מבין למה - הן לא פולטות זיהום אוויר.

כלכלית, הן יקרות יותר ולכן הן לא עדיפות. 

נכון לעכשיו, העולם לא ממש מתקדם לשם. משם התחיל השרשור הזה.

יש האטה בביקוש, 

כל כמה זמן יש ידיעה חדשה על עוד יצרנית שמעכבת \ מבטלת דגם חשמלי.

הידיעה האחרונה על הונדה היא הכי דרמטית  ששמעתי עד עכשיו

התחלתי לשמוע את הפודקסט של יואב, וזה נשמע שגורמי המקצוע וגופי השלטון לא מנסים להשתלב אלא להיות ראש החץ

היעד שלהם הוא 90% חשמליות מסך המכירות החדשות ב2030

לפני 15 שעות, razi_pazi כתב:

כמובן שבמבנה המיסוי והרגולציה כעת המדינה מייצרת פחות הכנסות מרכבים חשמליים. ועדיין המדינה לוחצת לכיוון הזה מתוך הבנה שזה נחוץ.

ככל ששיעור הרכבים החשמליים יעלה סביר להניח שגם המיסוי יעלה, אחרת מדובר באובדן משמעותי בהכנסות ממיסים 

לפני 15 שעות, stx כתב:

איכשהו לא נראה לי שזיהום אוויר הוא שיקול מוביל של הממשלה

חתיכת קביעה קבעת כאן. 

בוודאי שזה שיקול מוביל של הממשלה.

יש משרד בממשלה למטרה הזאת

אבל ממשלה טובה מבינה שיש מכלול של שיקולים, שיש טריידאוף בכל החלטה 

הצרה היא שלא מעט פעמים פוליטיקאים ופקידים לא חושבים על ההחלטות שלהם במונחי עלות\תועלת\חלופות

אלה במונחי בעיות ופתרונות. 

יש זיהום אוויר ממכוניות? אין בעיה, נחייב בחוק לרכוש מכוניות לא מזהמות ופתרנו את הבעיה, אפשר לפתוח את השמפניות.

המציאות הרבה יותר מורכבת ואפשר למלא (ומילאו) ספרים בהחלטות ממשלות בעולם שהנזק היה רב על התועלת.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 17 דקות, mcshmupi כתב:

סביבתית אני מבין למה - הן לא פולטות זיהום אוויר.

כלכלית, הן יקרות יותר ולכן הן לא עדיפות. 

נכון לעכשיו, העולם לא ממש מתקדם לשם. משם התחיל השרשור הזה.

יש האטה בביקוש, 

כל כמה זמן יש ידיעה חדשה על עוד יצרנית שמעכבת \ מבטלת דגם חשמלי.

הידיעה האחרונה על הונדה היא הכי דרמטית  ששמעתי עד עכשיו

אכן יש האטה. אבל אני חושב שהעולם אכן צועד לשם וזה רק עניין של קצב אחר מהתחזיות.

נראה שהיעדים שהציבו היו אופטימיים.

לגבי המחיר החשמליות אכן יקרות יותר כעת. אבל יש הערכות שזה ירד. אבל כמו כל דבר לגבי העתיד זה משוער בלבד.

אחת הסיבות שהן יקרות היא שהן מודרניות גם בהיבטים אחרים. וגדולות.

ייתכן שיהיה שינוי בהיבט הזה ויצאו חשמליות שיכוונו למחיר זול יותר

לפני 20 דקות, mcshmupi כתב:

ככל ששיעור הרכבים החשמליים יעלה סביר להניח שגם המיסוי יעלה, אחרת מדובר באובדן משמעותי בהכנסות ממיסים 

מסכים בהחלט. צריך לכסות על האובדן והמקום הטבעי הוא לכסות את זה מתחום התחבורה. מס נסועה, מס רכישה או משהו אחר.

פורסם

הן יקרות כי סוללות זה דבר יקר,

וכדי לקבל טווח מספק למה שרוב האנשים רוצים צריך רכב גדול עם סוללה גדולה.

הפיאט 500 החשמלית היא כישלון למשל.

ושוב, אני לא חושב שהעולם צועד לשם,

זאת היתה מטרת השרשור.

אני חוזר וממליץ על ההרצאה של מארק מילס שנותן סקירה על המחקר שלו בנושא

יש גם גרסה קצרה, 10 דקות

וההרצאה המלאה

פורסם
לפני 37 דקות, mcshmupi כתב:

הן יקרות כי סוללות זה דבר יקר,

וכדי לקבל טווח מספק למה שרוב האנשים רוצים צריך רכב גדול עם סוללה גדולה.

הפיאט 500 החשמלית היא כישלון למשל.

ושוב, אני לא חושב שהעולם צועד לשם,

זאת היתה מטרת השרשור.

נכון שברכבים קטנים הכדאיות יורדת. אלו גם רכבים שלעיתים רבות נוסעים מעט ואז הכדאיות החשמלית פוחתת. וגם הסביבתית לאור המחיר הסביבתי הגדול של ייצור רכב חשמלי.

רבים מחזיקים רכבי מיני ונוסעים 500 ק"מ בחודש. עבורם, נכון לעתה, אין ממש יתרון לחשמל.

זה מאוד שונה ברכב גדול שנוסע 1500 ק"מ בחודש.

נשמע לי הגיוני מאוד שבעתיד הרכבים העירוניים הקטנים ישארו פחות מחושמלים מאחרים.

הביקוש לסוללות מאוד עולה בשנים האחרונות. והמחיר דוקא לא מזנק בכלל. אני מאמין שעם הזמן מחיר הסוללות ירד.

בדומה לנפט שהצריכה שלו לא יורדת ברמה העולמית והמחיר נחתך. נומינלית המספרים דומים ללפני עשרות שנים אבל לאור האינפלציה המחיר האמיתי שלו בירידה דרמטית.

פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

חתיכת קביעה קבעת כאן. 

בוודאי שזה שיקול מוביל של הממשלה.

יש משרד בממשלה למטרה הזאת

אני לא קבעתי שום קביעה, הבעתי את דעתי עם  תוספת ׳נראה לי׳ בהתחלה להסתייגות.

אתה כבר קובע שזה שיקול מוביל, שזה סבבה ונסכים שלא להסכים בנקודה הזו אבל יש כבר שרשור פוליטי אחד, אין מה לחטוף את הנוכחי.

פורסם

זה גם תלוי מי הבעלים של הרכב.

אם אני תל אביבי שגר בשכירות ובקושי מוצא חניה ברחוב או סטודנט שמתנייד מדי פעם עם הרכב, יש לי פחות הצדקה לחשמלי.

אם זה רכב שני\שלישי בבית שיש בו כבר עמדת טעינה כי הרכב הראשון והעיקרי חשמלי אז זו אופציה לא רעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רפרפתי מהר (מאוד) בין כל ההודעות פה, אני שמח שזה מעביר לכם את השעמום, מדיון על גזים, קונספירציות למיניהן ועד לכדאיות ע"פ מקום חניה.

אבל חברים, בואו.. כשטעינה מלאה תארוך אותו הזמן שלוקח לתדלק רכב ICE, לא תהיה שום שאלה בכלל ולא משנה כמה תסובבו את זה..

עכשיו, אתם רשאים להמשיך בהפגת השעמום.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, omricn כתב:

כשטעינה מלאה תארוך אותו הזמן שלוקח לתדלק רכב ICE, לא תהיה שום שאלה בכלל ולא משנה כמה תסובבו את זה..

בדיוק.

בהנחה שמחיר הרכישה יהיה דומה.

לא נראה לי שמישהו (מחוץ לפורום הזה) יתגעגע לביקורים במוסך.

פורסם
לפני 32 דקות, omricn כתב:

רפרפתי מהר (מאוד) בין כל ההודעות פה, אני שמח שזה מעביר לכם את השעמום, מדיון על גזים, קונספירציות למיניהן ועד לכדאיות ע"פ מקום חניה.

אבל חברים, בואו.. כשטעינה מלאה תארוך אותו הזמן שלוקח לתדלק רכב ICE, לא תהיה שום שאלה בכלל ולא משנה כמה תסובבו את זה..

עכשיו, אתם רשאים להמשיך בהפגת השעמום.

שמח שקפצת לבקר אצלנו,

מתי זה יהיה, בקירוב: טעינה ב5 דקות?

וגם,  זה כבוד גדול לשוחח עם המומחה מס' אחד בתחום בארץ, אולי בעולם אם אתה יודע ש "לא תהיה שום שאלה בכלל". 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...