Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית C5 AIRCROSS

buyacar

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 10.12.2025 בשעה 18:22, איציק נ. כתב:

האם מדובר בבנזין או דיזל ?

מדובר על מנוע בנזין

בתאריך 10.12.2025 בשעה 19:19, KipodYam כתב:

אם זה 1.6 בנזין, רמת אבזור גבוהה וכו - יש מצב שהרכב צריך בדיקת מכונאי רציני במוסך טוב + להבין אם פספס כל מיני קמפיינים שקטים שסיטרואן מתמחה בהם.

אכן מדובר על 1.6

איך אפשר לבדוק בנוגע לקמפייינים(ריקולים?)?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

@buyacar

מחלות בדגם הזה שכדאי לבדוק - 

1. רדיאטור חימום - יש להם נטייה להסתם ואז צריך להחליף\לנסות לפתוח את הסתימה, רדיאטורי מקורי עולה 2אלף שח + והעבודה לא תעלה פחות מ-800שח

2. רצועת אביזרים, סדקים/יובש, לא מאוד יקר להחליף

3. פולי משאבת מים - די שברירי ונוטה להסדק, לא מאוד יקר להחליף

4. משולשים (סדקים בגומי) - המשולשים לא וואו בכלל ודורשים החלפה באיזור ה-100 אלף קמ, סיפור של 3 אלף שח אם הולכים על תחליפי, באיזור ה5 אלף שח אם מקורי

5. מכסה שסתומים - האטימה נשחקת, אם לא הוחלף כבר המכסה שסתומים תחפש נזילות שמן, בכל מקרה כנראה תצטרך להחליף מתישהו, 2500שח בערך

6. תלוי בקילומטראז' של הרכב, אבל תנסה להקשיב לאם יש רעש של רשרוש של השרשרת טיימינג בהתנעה קרה בכמה שניות הראשונות, יכול להיות שמצריך הידוק

טיפולים - 

1. מצתים כל 30אלף קמ (ההמלצה החדשה, במקור היה כל 40אלף)

2. טופל אך ורק בשמן עם התקינה המתאימה 5W30 B712297

3. נוזל בלמים כל שנתיים

4. היבואן ממליץ על טיפולים כל שנה / 20אלף קילומטר, אבל עם המזג אוויר הישראלי ואופי הנסיעה הממוצע הייתי שואף לטיפול של 10אלף ק"מ

image.png.2fbe5d97db7a23dc35d561891de06eaa.png

קח את הרכב לבדיקה לפני קנייה במוסך שמכיר את הרכבים האלה ולא סתם מכון בדיקה גנרי. הרבה ממליצים על אורן בחולון או גבע בתל אביב.

עריכה אחרונה על ידי indium94
  • אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, indium94 כתב:

קח את הרכב לבדיקה לפני קנייה במוסך שמכיר את הרכבים האלה ולא סתם מכון בדיקה גנרי. הרבה ממליצים על אורן בחולון או גבע בתל אביב.

ראיתי רכב שיכול להתאים בצפון, יש המלצה למוסך בחיפה/קריות?

לא יודע מה ההמלצה אבל אני מעדיף לא לקחת את הרכב למוסך שבו הוא טופל עד היום

לפני שעה, indium94 כתב:

1. רדיאטור חימום - יש להם נטייה להסתם ואז צריך להחליף\לנסות לפתוח את הסתימה, רדיאטורי מקורי עולה 2אלף שח + והעבודה לא תעלה פחות מ-800שח

4. משולשים (סדקים בגומי) - המשולשים לא וואו בכלל ודורשים החלפה באיזור ה-100 אלף קמ, סיפור של 3 אלף שח אם הולכים על תחליפי, באיזור ה5 אלף שח אם מקורי

5. מכסה שסתומים - האטימה נשחקת, אם לא הוחלף כבר המכסה שסתומים תחפש נזילות שמן, בכל מקרה כנראה תצטרך להחליף מתישהו, 2500שח בערך

6. תלוי בקילומטראז' של הרכב, אבל תנסה להקשיב לאם יש רעש של רשרוש של השרשרת טיימינג בהתנעה קרה בכמה שניות הראשונות, יכול להיות שמצריך הידוק

הפחדת אותי קצת (הרבה) 😱

כמה מזה יבדקו במוסך/מכון בדיקה?

וממש תודה על הפירוט!

פורסם (נערך)
לפני שעה, buyacar כתב:

הפחדת אותי קצת (הרבה) 😱

וממש תודה על הפירוט!

אין מה לפחד, המנוע 1.6 טורבו באמת מוצלח (והגיר 8 הילוכים גם טוב) אבל יש לרכב כל מיני בעיות כמו לכל רכב אחר שכדאי להיות מודעים אליהן. רוב הדברים שתיארתי גם כנראה נכנסים תחת הקטגוריה של "בלאי טבעי" (טוב, אולי בלאי מואץ..)

לצער אני לא מכיר מוסך מומלץ בצפון, אבל אני לחלוטין הייתי מחפש מוסך שמתמחה ברכבים צרפתיים ושיש לו ניסיון עם הדגם הנ"ל. הם בדר"כ יודעים להסתכל על הדברים הבאמת מעניינים וגם לתת הצעת מחיר שתעזור לך להתמקח עם המוכר.

עריכה אחרונה על ידי indium94
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 13.12.2025 בשעה 13:27, indium94 כתב:

משולשים (סדקים בגומי) - המשולשים לא וואו בכלל ודורשים החלפה באיזור ה-100 אלף קמ, סיפור של 3 אלף שח אם הולכים על תחליפי, באיזור ה5 אלף שח אם מקורי

זה כמובן בגלל שמוסכים לא אוהבים להחליף את התותבים, בלשון המעטה. לברזל לא קורה כלום בק"מ הזה, החלפה של התותבים (איסוזו) עלתה לי 1500 במוסך "של פעם". נראה כמה יחזיק. 

but I digress...

לכל רכב יש רשימה משלו. המנוע 1.6 טורבו של PSA הוא כנראה מנוע טוב, קרוב משפחה שמחפש 3008 קיבל עליו המלצה חזקה מהמוסכניק "המשפחתי". 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 13.12.2025 בשעה 12:27, indium94 כתב:

@buyacar

טיפולים - 

1. מצתים כל 30אלף קמ (ההמלצה החדשה, במקור היה כל 40אלף)

2. טופל אך ורק בשמן עם התקינה המתאימה 5W30 B712297

3. נוזל בלמים כל שנתיים

4. היבואן ממליץ על טיפולים כל שנה / 20אלף קילומטר, אבל עם המזג אוויר הישראלי ואופי הנסיעה הממוצע הייתי שואף לטיפול של 10אלף ק"מ

image.png.2fbe5d97db7a23dc35d561891de06eaa.png

מאוד מפורט, תודה על זה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי שאלה נוספת

רכב שעשו עליו טרייד אין שנת 2023 עבר קצת הרבה אבל היתרון (?) שהקנייה היא ממגרש - אוטו סנטר

מצורף דוח טיפולים

כמה זה בעייתי שכל טיפול נעשה אחרי 20K+ ק"מ במקום כל 15K?

מה המשמעות של הטיפול האחרון שעשו? נראה כמו בדיקה או משהו

car_history_1.jpeg

car_history_2.jpeg

וגם איך אני יכול לדעת האם האחריות עבור האוטו היא לשלוש או לחמש שנים?

פורסם
לפני 19 דקות, IsraCar כתב:

חברה ולברר משך אחריות

לחברה שמוכרת או ישירות לסיטרואן? בגדול בחברה אמרו 3 שנים אבל אני מכיר שלפחות בשנתונים הקודמים האחריות הייתה לחמש

פורסם
בתאריך 13.12.2025 בשעה 14:11, buyacar כתב:

הפחדת אותי קצת (הרבה) 😱

וממש תודה על הפירוט!

יש לך בחיפה את גזית ו צמרת ובנהריה גם מוסך יבואן שאישית טיפלתי שם בקקטוס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי גם אם יש 5 שנים ברגע שיש חריגה בטיפולים האחריות לא מכסה. אם אני זוכר נכון מותרת חריגה של עד 3000 קמ בסיטרואן.
כמובן שעדיף לבדוק מול השירות של לובינסקי לוודא רשמית.

פורסם

לא הייתי נוגע ברכב אירופאי שטופל במרווחים כל כך גדולים, אלא אם כן אני צריך רכב זמני לשנה-שנתיים הקרובות או בהנחה ניכרת.

מומחים גדולים ממני ממליצים החלפת שמן כל 7500 ק"מ, רחוק מאד מאיך שטופל הרכב.

יש מספיק סרטונים ברשת שמראים איך נראה שמן מנוע אחרי 20,000 ק"מ+...

גם אם הרכב טופל לפי הוראות היצרן הן נועדו בראש ובראשונה להיטיב עם היצרן, והמבין יבין..

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 33 דקות, MRobot כתב:

לא הייתי נוגע ברכב אירופאי שטופל במרווחים כל כך גדולים, אלא אם כן אני צריך רכב זמני לשנה-שנתיים הקרובות או בהנחה ניכרת.

מומחים גדולים ממני ממליצים החלפת שמן כל 7500 ק"מ, רחוק מאד מאיך שטופל הרכב.

יש מספיק סרטונים ברשת שמראים איך נראה שמן מנוע אחרי 20,000 ק"מ+...

הבנתי, כנראה באמת אוותר

תודה

פורסם (נערך)

איזה מרווחים גדולים?

איזה 20 אלף ק"מ ?

רק הטיפול הראשון היה במרווח כזה.

כל שאר הטיפולים במרווח נמוך בהרבה.

שתבין, אין לי בעיה אם בחרת לרדת ממנו.

אבל האם ההערה של מר-רובוט באמת הסיבה לכך שבחרת לרדת או רק התירוץ?

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...