Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה כאילו היה מקום ריק בדף העיתון ולא ידעו מה לשים שם.

יד ראשונה זה לא רכב חדש. לא נסעו בו והוא באחריות יצרן אבל עדיין לא חדש.

כמו שאתה מוכר מכונית שרכשת מהיבואן, אתה כותב במודעה יד ראשונה. הקונה יהיה היד שניה וכך הלאה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

צורת הרישום של "בעלים קודמים" היא דבר מאוד לא ברור ואני לא מבין איך עד היום לא שינוי אותה ל"מספר בעלויות" כשהרישיון הראשון שיוצא על שם הלקוח הוא כבר 01.

לא נכון.

כשאתה קונה מיבואן רשום בבעלים קודמים 00.

כשאתה קונה מחברת ליסינג/אדם פרטי/חברה רשום בבעלים קודמים 01.

זה מאוד ברור. אפשר להסכים שזה מבלבל אך מי שיש לו מעט הבנת הנקרא ישר מבין שאלו הבעלים הקודמים כי זה בדיוק מה שרשום.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

לא זה לא. לא כולם מסוגלים להבין את הניואנסים, בשביל זה יש מחוקק ורשות להגנת הצרכן.

צודק.

ויש משהו שנקרא שקיפות והוגנות. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, asix כתב:

לא נכון.

הכל טוב, רק תסביר לי מה לא נכון? 

לפני שעתיים, asix כתב:

זה מאוד ברור. אפשר להסכים שזה מבלבל 

😁

לפני שעתיים, asix כתב:

אך מי שיש לו מעט הבנת הנקרא ישר מבין שאלו הבעלים הקודמים כי זה בדיוק מה שרשום.

הבעיה היא שהרישום מראש הוא בצורה מבלבלת שלא כמנהג העולם - כשאתה שואל מישהו איזה יום היום הוא לא עונה לך שאתמול היה יום שלישי נכון? הוא עונה שהיום יום רביעי. אז למה כשאתה בודק רישיון רכב אתה לא רואה מה יש בהווה אלא מה היה בעבר?

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

העובדה היא שיש מוכרים שמנסים לנצל את הרישום, ואולי לתפוס מישהו שלא מבין.

בחלק לא מבוטל של הודעות מכירה רואים שכתוב ”יד 01” לי זה ישר נראה כתחמן שהוא יד שנייה ומנסה לזרות חול בעיניי הקונה.

קונה שזה הרכב הראשון שהוא קונה לא יבין למה הניסוח הזה, ועלול לחשוב שהמוכר הוא יד ראשונה, שהרי כתוב...01.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זאת צורת הרישום הנהוגה במדינה, אין מה לבוא בטענות לחברות הליסינג שמוכרות ככה מכוניות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל הכתבה טוענת שהם עושים הונאה. הם לא.

מי שלא יודע מה משמעות המילים "בעלים קודמים" צריך לחזור לשיעורי הבנת הנקרא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 4 שעות, GTאי כתב:

כשאתה שואל מישהו איזה יום היום הוא לא עונה לך שאתמול היה יום שלישי נכון?

וכשאתה שואל מישהו "כמה היום לעומר?", הוא כן יענה לך כמה היה אתמול...

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 15.7.2025 בשעה 19:30, discoTD5 כתב:

אתה נכנס עכשיו לפינה.

המוכר של הרכב לא יכול להציג לך את הרכב כאילו הוא שווה 200,000 ש"ח. הוא צריך להציג לך את שווי הרכב האמיתי. 

תשקלל 0 ק"מ, תשקלל בעלות יד ראשונה ליס 0 ק"מ, ותקבל מחיר.  

זה לא פינה, זו המציאות. 

מחירון של רכב משומש, משקף רכב משומש. כזה שנסעו בו. פתחו עליו דלתות. שחקו לו צמיגים ובלמים, ועוד. 

ומה עם זה שרכב 2024, שבאמת נמכר ללקוח ב2024, יסיים ברוב המקרים את האחריות שלו בשנה הבאה? ול"רשום יד" תקבל אחריות מלאה, לזה אין מחיר? איך משקללים את זה? 

לפני 8 שעות, MRobot כתב:

רגע, ועוד אפילו לא סיפרנו לקונה שהרכב בכלל כנראה בן שנתיים.. (אם תאריך עליה לכביש הוא 2.24 אז יתכן שיוצר בכלל איפשהו ב2023).
סתם בשביל הקטע הייתי שמח לדעת איך מרגיש ונראה רכב שישב שנתיים~ בשמש הישראלית הקופחת.

אם תאריך העלייה לכביש הוא 2.2024, אז הרכב לא יוצר "איפשהו ב2023", הוא יוצר ב2.2023. כי זה החוק, שנה המהייצור. וזה מה שהחוק בא לספר לך. שהרכב יוצר, שנה לפני תאריך העלייה לכביש.

סתם בשביל הקטע, חייב שיסבירו לי מה זה הטמטום הזה "מוכרים לכם רכב שעמד בשמש" כאילו זה גלידה שנמסה. 

מצטער לספר לך, לי ולעוד רבים אין חנייה מקורה וממוזגת. הרכב שלי חונה ברחוב. בשמש הקופחת. במקרה ומצאתי חנייה בצל, ככל הנראה זה יהיה מתחת לעץ שישאיר עליו זוהמה ולשלשת ציפורים. 

האם השמש אצלי ברחוב שונה מהשמש במגרש ה0 ק"מ? איזה גיבוב של שטויות וניסיון של העיתונות לנסות לגרום לנו להרגיש שאנחנו חייבים להקליק על הכתבה הזו כי "דופקים אותנו ומוכרים לנו אוטו שהשם ישמור, עמד בשמש!" 

רכב צריך להרשם שנה ממועד הייצור שלו, תוריד חודשיים ככה באהלן אהלן בין סיום הייצור לבין ההגעה לארץ. מה נשאר ליבואן. 10 חודשים לסיים מלאי? ברור שיהיה רישום יד. 

החוק הזה דופק רק את הצרכן. כביכול, בא להגן עליו, שלא ימכרו לו רכב ישן. 

ואז היבואן, שיודע שבסוף ירשום יד ויצטרך להוריד מחיר, צריך לנפח את המחיר בכדי להיות מוכן ליום הדין שקבע החוק המפגר הזה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 10 שעות, Buki כתב:

אני הבנתי את כל זה ואני לא חולק על זה. 

נגיד רכב כזה חדש 07/2025 עולה 200.000.

רכב כזה משומש 02/2024 שכאמור יש לו כבר קילמטרז' ובלאי, עולה 140. 

רכב כזה 02/2024 בלי קילומטרז' ובלאי עולה כמה? 150? 160?

ברור שלא 200, אבל גם לא 140. 

לא הבנתי מה רוצים שיפרסמו.

שמחירון הרכב 140 אבל אנחנו מוכרים לך אותו ב 150 כי הוא לא נסע?

לא.

שיעשו שקלול נתונים. שנה על הכביש + יד ראשונה ליסנג. (ושקלול של 0 ק"מ לא נסע בכלל)

וירשמו מה המחיר האמיתי ומשם יתנו לי הנחה.

אבל אם אחרי השקלול זה יוצא 150 והם מוכרים לי ב150. מה ההטבה?

.

פורסם

אגב, רוצים לסבך את זה עוד יותר? המחירון של לוי יצחק הוא כול כך גרוע, שהוא בכלל לא מתחשב אם הרכב על 0 קילומטר. 

זאת אומרת תקחו רכב 2024 ותשקללו אותו עם 20 אלף קילומטר, ואז תעשו את אותו דבר עם 0 קילומטר, אתם תקבלו את אותו מחירון בדיוק! 

רק בעולמות של קומבינת המושחתים הזאת שבמקרה אחראית על כול שוק הרכב המשומש בארץ, רכב שנסע 20 אלף ורכב שלא נסע בכלל , שווים אותו דבר. 

פורסם
בתאריך 15.7.2025 בשעה 16:30, asix כתב:

יש פה צרכנים מטומטמים שחושבים שהם קונים רכב מהיבואן במחיר נמוך מהיבואן ובכך הם "דופקים" את המערכת.

דווקא לדעתי מדובר בצרכנים נבונים, לקבל הנחה משמעותית על רכב חדש לחלוטין עם פגם "נוראי" בדמות הספרה 01 במקום 00.

נו שוין...

פורסם

לא כאלה נבונים.

האחריות של הרכב מתחילה מהרגע שנמסר לחברת הליסינג ולא מרגע רכישת הרכב מחברת הליסינג.

אם האוטו עמד שנה אז איבדת שנה של אחריות.

לא מדבר בכלל על הזמן שהתבשל בשמש.

לעסקאות האלה יש יתרונות אבל גם יש חסרונות.

לא מורידים כסף בגלל העיניים היפות של מישהו.

מורידים כי הרכב צבר עוד יד.

אם אדם מחזיק ברכב 6 שנים אז אין לזה משמעות. אם הוא מוכר כל שנתיים אז הוא יצטרך לגלגל את ההנחה שקיבל לקונה הבא כי אחרת הוא לא יהיה אטרקטיבי במחיר מול המוכרים של היד הראשונה מהיבואן.

פורסם

האמת שהפוסט הזה האיר את עיניי,

שלחתי לחבר לפני מספר ימים את המבצע של קיה על הEV6 ואמרתי לו שאם המחיר היה כזה שאני קניתי את הזיקר אין לי ספק שהייתי קונה את הקיה במקום,

והנחה כאן היא מטורפת של 64K,

אבל במחשבה שניה המחיר הנדרש הוא ממש קרוב למחיר המחירון רק שכאן אתה מקבל רכב שבאמת לא נסעו בו אז שווה עוד כמה שקלים...

ללא קשר נסתרות דרכי לוי יצחק הקיה EV6 שכמעט לא נמכרה ולא הצליחה בשוק שומרת על ערכה הרבה יותר נניח מזיקר שסה"כ מצליחה לא רע למכור, לפי מה הוא מחליט שרכב X יורד 22% בשנה ורכב Y (טוב לא טויוטה) יורד 15.5% בשנה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...