Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מתחיל דיווח ומעקב על חווית השימוש בסובארו XV שרכשתי.

כללי:

חיפשתי רכב שני אחרי כמעט עשור עם דיהטסו סיריון 2006 רצינו להתקדם ורכב בטוח יותר מהסיריון בעיקר בגלל שהבן קיבל רשיון ורכשנו יונדאי I20 קרוס 2017 שהתברר כרכב לא נוח מאוד ושנסיעה של 30 דקות לעבודה וחזרה הייתה מאוד לא נעימה, מכרנו אותו והתחלתי לחפש רכב שיהיה אמין, נוח ובטוח לא היה לחץ של זמן כי קיבלתי רכב מהמשפחה לזמן החיפוש.

המועמדים היו:

טויוטה RAV4 - המחירים היו לא סבירים בעליל.

הונדה גאז - לא מצאתי אחד עם נתונים טובים.

הסובארו XV 2.0 - היה במשפחה בעבר והיו מרוצים ממנו למעט עלויות דלק בלוחות היו בעיקר רכבים עם ק"מ גבוה 200,000.

הקניה:

עלה ביום שישי רכב עם ק"מ גבוה (200,000) אבל יד 1 בתמונות הרכב נראה טוב מאוד, דיברתי עם המוכר בראשון בצהריים אחרי שכבר היו כמה רוכשים פוטנציאלים ומיד היתה לי הרגשה טובה שאני מדבר עם בנאדם (מאנטש).

נסעתי לראות את הרכב ובמציאות הוא לא היה כמו בתמונות (אייפון עושה פלאים גם שהוא לא מתכוון) אבל סביר + לרכב בן 10 בדקתי את הרכב לפחחות ואת היסטורית הטיפולים הקפדנית של המוכר שכללה החלפה באחריות של תיבת ההילוכים הבעייתית, החלפת משולשים ובולמים בשנתיים האחרונות, החלפת רדיאטור, מצבר, צמיגי מישלין חדשים ומולטימדיה איכותית.

הבנתי שבדיקה במכון לא תיתן לי שום דבר בתמורה ל800 ש"ח ודיברתי עם המוכר על המחיר שהיה סביר אבל הוא התגמש עוד קצת מכיוון שהבין שאני לא אבזבז לו זמן בבדיקות במכונים ובויכוחים על המחיר, לחצנו ידיים, שילמתי והעברנו בעלות באתר (עובד מצויין).

איך נוסע:

הסטנדרטים שלי מאוד נמוכים והשיפור באיכות הנסיעה גדול, ממצב שהייתי בורח מסדקים בכביש כי כאב לי הגב אני נוסע ויודע שעברתי על בור אבל לא מרגיש אותו בגוף.

המנוע חזק מאוד ביחס לרכבים שהייתי נוהג בהם עד עכשיו והתיבה קצת מסרסת אותו וגם קצת מטעה כי מגיעים למהירות גבוהה מאוד מהר, צריכת דלק אעדכן בהמשך המיכל מאוד גדול יחסית למה שהכרתי (50 ליטר למיכל כמעט ריק).

הנהיגה היא עולם אחר לגמרי, האוטו נעוץ בכביש בפניות כמו על מסילה, ברכבים האחרים שלי סיבוב במחלף שאני עובר ב 60 ומרגיש איך כל קפל מקפיץ את האוטו החוצה לא משפיע על אורי (שם זמני) במהירות גבוהה יותר בשום צורה.

עשיתי סיבוב קצר עם הילדים בשבילי עפר שאנחנו רוכבים עליהם באופניים ולא אתגרתי את אורי בכלל אבל הילדים נהנו (גם אני קצת) לא צופה שנרד לשטח בהמשך.

הסלון (סלנג של זקנים) לבן ומשומש אבל האוטו בן 10 אי-אפשר לקבל הכול משער שבצבע כהה זה היה פחות מורגש, המושבים נוחים ותנוחת נהיגה טובה, המולטימדיה הלא מקורית מעולה (אנדרואיד אוטו אלחוטית).

נסיעה קצרה ברכב הראשי טויוטה קורולה סטיישן 2022 שהיה מבחינתי רכב סבבה לגמרי קצת מבאסת עכשיו אבל לנסיעות ארוכות ופקקים בקרת השיוט האדפטיבית שלו מנצחת (וגם שמישהו אחר משלם על הדלק והביטוח).

זהו חפרתי הרבה יותר ממה שהתכוונתי, אמשיך לעדכן על התחזוקה וחוויות מיוחדות, אם יש שאלות אשמח לענות כאן או בפרטי.

יום נעים ונסיעות משמחות

עריכה אחרונה על ידי דוב המערות
טעות הקלדה
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אפשר לשאול כמה עלה?

לאבא שלי גם יש כזה מ2015 מנוע 2000 אמנם עם רק 120 אלף קילומטר בערך אבל בקושי רואה מוסך.

לגבי הדלק, נראה לי לאבא שלי לוקח בתוך העיר בערך אחד לעשר ובחוץ בערך אחד ל13.

למה אתה מתכוון תיבת הילוכים בעייתית?

נ.ב. אל תפחד מהשטח הרכב הזה עם יכולות ממש טובות אם אתה נהג טוב, כמובן לזכור שהוא לא רוביקון אבל הוא אחלה.

נ.ב2. אומרים שמערכת גז עובדת טוב עם סובארו יש לי חבר שמאד מרוצה.

• אהבתי 1
פורסם

לתיבת הילוכים יש ריקול בחו"ל. בארץ היבואן נאלץ בגלל תביעה יצוגית להרחיב את האחריות ל-160,000 ק"מ או 10 שנים אם אני לא טועה, מבחינתי לא רלוונטי בגלל ששני התנאים עברו ובכל מקרה הבעלים הקודם החליף.

תוכל בקלות למצוא פרטים בקבוצות של סובארו בפייסבוק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

איזו רמת גימור?

סלון בהיר זה יתרון מבחינת חימום הרכב, אבל דורש יותר חינוך ילדים.

תתחדש ותיסע בדרכם טובות, גם סלולות וגם לא.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 4 שעות, דוב המערות כתב:

הנהיגה היא עולם אחר לגמרי, האוטו נעוץ בכביש בפניות כמו על מסילה, ברכבים האחרים שלי סיבוב במחלף שאני עובר ב 60 ומרגיש איך כל קפל מקפיץ את האוטו החוצה לא משפיע על אורי (שם זמני) במהירות גבוהה יותר בשום צורה.

אהבתי את הבחירה של השם, אפילו אם זמני 😉

תתחדש וסע בדרכים טובות!

מציע לקחת אותו למוסך הגון ולעבור בצורה יסודית מתחת לרכב, לוודא שאין לו

1. דליפת שמן בחלק הקדמי (מכסה ומחזיר שמן) - תופעה מוכרת שיש לטפל בה כשקורית.

2. דליפה ממדחס מזגן

3. חלקי מתלה והגה (בוקסות משולשים, גרמושקות וכיוב') בלויים קדימה ואחורה, מעבר למה שכבר הוחלף.

4. דליפות מאזור משאבת המים וצנרת קירור.

5. אם אין תעוד להחלפת שמן ממסרה בכל הדיפרנציאלים - לבצע 

אם אתה במרכז, נסה את המוסק הירוק בפ"ת, אמיר אשכנזי.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...