Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת איתורן ברכב חדש

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע המצב הוא שאני לפני רכישת רכב חדש, האם הגיוני להיענות לחברת הביטוח לבצע התקנה של איתורן ברכב או לחילופין האם למצוא חברת ביטוח יקרה יותר בכ1500 שקל לשנה בלי התקנת איתורן.

הסלידה שלי היא מהתקנה מקומית והחשש מחיתוך חוטים קדיחות ושאר ירקות ברכב חדש.

האם זה סתם חשש לא מבוסס וההתקנה היא נקיה ללא גרימת נזק כלשהו לרכב או שיש דברים בגו .

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, r.e.g.e.v כתב:

למצוא חברת ביטוח יקרה יותר בכ1500 שקל לשנה בלי התקנת איתורן.

חד משמעית האפשרות הזו.

מלבד עלות האיתורן וההתקנה, מנוי איתורן יעלה לך לפחות 800 ש"ח בשנה.

חוץ מההתקנה הפולשנית ברכב חדש, מערכת שכזו גם מחסלת מצברים.

עריכה אחרונה על ידי KoF-sHeLeG
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, KoF-sHeLeG כתב:

מנוי איתורן יעלה לך לפחות 800 ש"ח בשנה.

מנוי איתורן בסיסי זה כ-58 ש"ח לחודש (ליתר דיוק, 58.15 ש"ח לחודש). בערך 700 ש"ח בשנה.

כמובן שאם תיקח אופציות נוספות במנוי, זה יעלה את הסכום לתשלום.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

ומה תעשה אם חברת הביטוח תחליט אחרי שנה לא לבטח את הרכב ללא איתוראן או פוינטר? 

התקנת האיתוראן נעשית עוד בבונדד של היבואן, והם מתקינים עשרות רכבים ביום ומאות בשבוע. 

אני בעד התקנה של האיתוראן אצל היבואן. 

ואציין כי בזכות איתוראן הוחזר אלי האיוניק 5 שלי אחרי שנגנב, ואותו דבר אצל חברה.  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האמת לא שקלתי את נושא השימוש בו בכלל במקרה גניבה עד כמה שנשמע הזוי,
רואה פה גם מחיר אחר ממה שצויין אצלי כמנוי חודשי על ידי איתורן 

עצם ההערה לכך שהמערכת מחסלת מצברים ומדובר על רכב היברידי פלג אין גם מהווה שיקול לדעתי.

תודה

פורסם

1. אם אפשר לשאול, מה עלות המנוי החודשי שצוין אצלך ?  האם זה מנוי בסיסי או שיש כל מיני תוספות מיוחדות (כגון איתור מאפליקציה, מעקב אחר סגנון נהיגה וכו') ?

הערה : אני שואל כי בעבר היתה תביעה ייצוגית בגלל עלות שונה בין רכב חדש לרכב שאינו חדש - ואני שואל בכדי להבין אם התביעה הנ"ל שינתה משהו.

2. בהנחה שאתה נוהג ברכב לעיתים קרובות, אז לא תהיה בעיה עם המצבר (אני חושב שמאז התקנת האיתורן, הרכב "נח" לכל היותר יומיים, ולא נתקלתי בבעיה עם המצבר).

הערה : בזמן ההתקנה, נאמר לי כי אם אני לא אניע את הרכב שבוע (עקב יציאה לחופשה)- המצבר עדיין לא יפרק.

פורסם

האמת חשבתי שזו פשוט התנהלות של שוק כמו חברות ביטוח 

שלוש סוגים של מערכת

פעילה + מכשיר איתור ב 44.93

חצי פעילה מכשיר איתור ללא קודן 31.72

מערכת שגרות 17.15 

פורסם

שלום,

הייתה לי בעיה דומה אבל עם רכב משומש שקניתי ובחברת ביטוח שהייתי מבוטח עם הרכב הקודם בקשו להתקין מערכת חצי פעילה, מכיוון שהמשכתי ביטוח מרכב קודם הייתי קצת מסונדל.

התווכחתי עם הנציגים במוקד יומיים ושהבאתי להם הצעה מחברה מתחרה שלא דורשת מערכת חצי פעילה הם הסכימו להעלות את הפרמיה ב 51 ש"ח לשנה ולוותר על המערכת.

פורסם (נערך)

לפני שאתה רוכש תבדוק שיש חברת ביטוח שמסכימה לבטח בלי איתורן כלשהו. אגב, גם קודן בלי איתורן הוא בהתקנה מקומית, ולא מכיר חברה שמוותרת עליו.

בכל מקרה, אם לא הייתי מוצא מראש חברה כזו, הייתי מעדיף שההתקנה כבר תתבצע אצל היבואן, לפני הרכישה.

אגב, את הרכב הקודם שלי, מזדה cx5 מודל 2014, החזקתי שנים בלי איתורן. ואז פתאום כשהרכב כבר היה בן 10 פתאום צצה דרישה לאיתורן ולא הצלחתי למצוא אפילו חברה אחת שהסכימה לוותר עליו.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חברת איתוראן עושה התקנות נקיות ויפות, מאחוריהם מאות אלפי התקנות ורכבים סטנדרטיים הם כבר עושים בעיניים עצומות, זה מעולם לא היה חשש אצלי ברכבים שלי שהיה/ יש להם איתוראן.

אני וסע על סקודה סופרב, לאשתי סקודה קאמיק, שנינו עם איתוראן, העלות החודשית היא בערך 700 שקל בשנה אבל הרכב שלי הוספתי אופציות נוספות ואני בהחלט משתמש בהם, האפליקציה מצויינת, היא ממש עוזרת לי לנתח את ממוצע הנסיעות שלי השבועי והחודשי מעבר לעובדה שכבעלים של סקודה שגר במודיעין דבר ראשון שאני עושה כשאני קם בבוקר זה לבדוק באפליקציה שהאוטו עדיין בחניה (לא מובן מאליו בעיר שלי).

השאלה מבחינתך היא האם גם בעתיד תמצא חברה שלא מחייבת איתוראן ? כיוון שעכשיו יש לך התקנה אצל היבואן ותחת אחריותו.

אגב לקאמיק של אשתי הוצאתי התקנה על חשבונם, קצת מיקוח מול סוכן המכירות ואולי תקבל אותה בחינם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בדקתי את עצמי כרגע יש לי הצעה ב6700 מקיף פלוס חובה עם איתורן.

בחברה אחרת ללא איתורן ב 7000 מקיף פלוס חובה לא דובר על קודן אפילו

מערכת איתורן התקנה חינם אצל היבואן אבל רק של מערכת שגרות שלא מועילה כי הפוליסה רוצה פעילה פלוס מכשיר איתור.

עריכה אחרונה על ידי r.e.g.e.v
פורסם

הייתי בדילמה הזאת לפני 4 שנים.

אני חד משמעית בוחר לא להתקין שום מערכת/קודן/המצאה אחרת. 

1. לא רוצה שום התקנה מעבר למה שמגיע מהיצרן

2. במידה והרכב נגנב - לא רוצה אותו בחזרה! תנו לי את הכסף...

3. לא רוצה שום התקשרות מול חברה נוספת (איתוראן)

4. לא יודע לגבי איתוראן, אבל קודניות נוטות להתקלקל ביום הכי חם/קר בשנה בדיוק שאתה מת כבר להדליק מזגן - דווקא אז האוטו לא מניע

נ.ב

בלי שום קשר, תמיד לפני חידוש ביטוח תעשה סקר בין כל חברות הביטוח, אתה תופתע לגלות עד ההבדלים במחיר יכולים להיות גדולים

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
בתאריך 5.6.2025 בשעה 10:49, פינדר כתב:

לפני שאתה רוכש תבדוק שיש חברת ביטוח שמסכימה לבטח בלי איתורן כלשהו. אגב, גם קודן בלי איתורן הוא בהתקנה מקומית, ולא מכיר חברה שמוותרת עליו.

בכל מקרה, אם לא הייתי מוצא מראש חברה כזו, הייתי מעדיף שההתקנה כבר תתבצע אצל היבואן, לפני הרכישה.

אגב, את הרכב הקודם שלי, מזדה cx5 מודל 2014, החזקתי שנים בלי איתורן. ואז פתאום כשהרכב כבר היה בן 10 פתאום צצה דרישה לאיתורן ולא הצלחתי למצוא אפילו חברה אחת שהסכימה לוותר עליו.

לי יש מכונית ללא שום אמצעי מיגון (סיטרואן). כשקניתי אותו חדש (מחיר מחירון היה 140000 ב-2018), כל חברות הביטוח רצו קודן+כספת.
מכתב מהיבואן שלא ניתן להתקין בדגם הזה, וכל חברות הביטוח ויתרו על הדרישה בלי להוסיף אגורה לפרמיה.
פות״ש:
לגבי הנושא הפיננסי, תעשה סקר מקיף בין כל החברות (לא באתרים שלהם, רק בטלפון מול נציג), ותבדוק מה הפרש המחיר אם/בלי. קורה שאחרי שנתיים ללא מיגון מסויים החברה פתאום דורשת אותו, אבל בד״כ אפשר לשכנע אותם לותר -- הרי המכונית כבר איבדה 25% מערכה.
לגבי האם המיגון כדאי כשלעצמו -- תעריך עד כמה אתה חונה באזורים מועדים לגניבה, והאם יש תקופות ארוכות (שבועיים+) שאתה לא נוסע ברכב -- מכיר המון אנשים עם בעיות של חיסול מצברים, עד כמה שחברות המיגון תישבענה שזה לא מזיק. זה גם תואם מה שאמרו גרריסטים שעובדים בחילוץ.

• מעניין 1
פורסם
לפני 6 שעות, PinkDolphin כתב:

מכתב מהיבואן שלא ניתן להתקין בדגם הזה, וכל חברות הביטוח ויתרו על הדרישה בלי להוסיף אגורה לפרמיה.

יוצא שהם מנותקים מהשטח?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 6 שעות, PinkDolphin כתב:

לי יש מכונית ללא שום אמצעי מיגון (סיטרואן).

לא רוצה 'לעשות עין' אבל לגנוב סיטרואן? אתה לא חושב שלגנבים יש קווים אדומים? 

בתאריך 5.6.2025 בשעה 14:33, SurfHigh כתב:

2. במידה והרכב נגנב - לא רוצה אותו בחזרה! תנו לי את הכסף...

גם אני חשבתי ככה. עד שהאיוניק שלי נגנב. 

בזכות איתוראן האירוע היה תחת ניהול מהשניה הראשונה, והרכב חזר אלי ללא שריטה.

האלטרנטיבה היתה שהייתי קונה איוניק 5 חדשה (לא משומשת) מהיבואן, ומוציא עוד 60.0 אש"ח על ההפרש. 

• מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...