Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת איתורן ברכב חדש

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, discoTD5 כתב:

לא רוצה 'לעשות עין' אבל לגנוב סיטרואן? אתה לא חושב שלגנבים יש קווים אדומים?

😀 כמובן, זה אחד מהשיקולים לגבי עד כמה הרכב גניב. בנוסף, אני גר באזור שבו סטטיסטיקת גניבות הרכב מאד נמוכה, למרות הקירבה לקו הירוק.

ציטוט

גם אני חשבתי ככה. עד שהאיוניק שלי נגנב. 

בזכות איתוראן האירוע היה תחת ניהול מהשניה הראשונה, והרכב חזר אלי ללא שריטה.

האלטרנטיבה היתה שהייתי קונה איוניק 5 חדשה (לא משומשת) מהיבואן, ומוציא עוד 60.0 אש"ח על ההפרש. 

זה כמובן גם שיקול -- ההתעסקות בקניית רכב תמיד גוזלת זמן, ולו כי צריך בעצם לעשות סקר מקיף מחדש.

לפני 52 דקות, saar5555 כתב:

יוצא שהם מנותקים מהשטח?

מי? חברות הביטוח? יש להם מחלקות אקטואריה, הם עושים את החשבון שלהם. שים לב שמדובר בלפני 7 שנים, ומראש חשבתי שידרשו מע׳ איתור, אבל רק חברה אחת רצתה.
היבואן? הם לא שיקרו. היו צרות צרורות למתקינים שלהם בנסיונות להתקין קודן וכספת (כספת לא הייתי מתקין בשום מקרה על אף רכב. המצאה ישראלית (למיטב ידיעתי) מטומטמת שמאד פוגמת ביכולת תיקון עתידית.)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אין לי סטטיסטיקה אבל ממה שאני קורא יש  רכבים עם איתוראן שנגנבים ולא מאותרים, ייתכן שמדובר באחוז גבוה וכמובן שאיתוראן לא תשחרר את הנתונים. חלק מהרכבים שנגנבו אתה כבר לא רוצה לקבל בחזרה אחרי מה שהם עברו.

ובכלל השיטה של איתוראן שהיא איננה מניעת הגניבה אלא ניסיון לתפוס את הרכב לאחר שהוא נגנב איננה מוצלחת. 

שים מנעול הגה טוב או מנעול דוושה או מנעול גלגל או שילוב שלהם, יהיה הרבה יותר אפקטיבי במניעת הגניבה עצמה.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם
לפני 46 דקות, discoTD5 כתב:

גם אני חשבתי ככה. עד שהאיוניק שלי נגנב. 

בזכות איתוראן האירוע היה תחת ניהול מהשניה הראשונה, והרכב חזר אלי ללא שריטה.

האלטרנטיבה היתה שהייתי קונה איוניק 5 חדשה (לא משומשת) מהיבואן, ומוציא עוד 60.0 אש"ח על ההפרש. 

בן כמה היה הרכב שנגנב? ברוב הפוליסות יש חדש תמורת ישן בשנה או שנתיים הראשונות. 

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, bigzoltar כתב:

אין לי סטטיסטיקה אבל ממה שאני קורא יש  רכבים עם איתוראן שנגנבים ולא מאותרים, ייתכן שמדובר באחוז גבוה וכמובן שאיתוראן לא תשחרר את הנתונים. חלק מהרכבים שנגנבו אתה כבר לא רוצה לקבל בחזרה אחרי מה שהם עברו.

ובכלל השיטה של איתוראן שהיא איננה מניעת הגניבה אלא ניסיון לתפוס את הרכב לאחר שהוא נגנב איננה מוצלחת. 

שים מנעול הגה טוב או מנעול דוושה או מנעול גלגל או שילוב שלהם, יהיה הרבה יותר אפקטיבי במניעת הגניבה עצמה.

עניין של מזל. אם הרכב נמצא בטווח 10-15 דק׳ נהיגה מהקו הירוק, הסיכויים הופכים הרבה יותר נמוכים.
במקרים של אופנועים, הם מועלים על ואן סגור תוך דקותיים, ובזמן שנוסעים לשטחים ולמשחטה הגנבים מפרקים את ה-GPS .

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני 36 דקות, bigzoltar כתב:

חד משמעית לא נכון. מיותר לרשום כאלה דברים שגויים. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

חד משמעית לא נכון. מיותר לרשום כאלה דברים שגויים. 

כיצד בדיוק הם מונעים גניבה ?

כל צורות ה"הגנה" על רכבים נועדו לנסות להקשות על הגנב. למנוע גניבה - קשה עד כדי בלתי אפשרי.

כל החברות שמספקות GPS - כפי שאני רואה זאת, העקרון שלהם הוא לנסות לזהות ניסיון גניבה כמה שיותר מוקדם, ואז להזניק גורמים כמה שיותר מהר במטרה לנסות לתפוס את הגנב.

סליחה, אך אינני רואה כיצד הן מצליחות לסכל גניבה לפני שהיא מתרחשת (קודן + אימובילייזר - זה סוג של בדיחה עבור הגנבים).

פורסם

לפני 35 דקות, guya72 כתב:

סליחה, אך אינני רואה כיצד הן מצליחות לסכל גניבה לפני שהיא מתרחשת

ממקום מושבי, אני לא רואה את ניו יורק או את פתח תקווה.  

זה שאתה לא רואה משהו לא אומר שהוא לא קיים. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

פורסם

איתוראן ריאקטיבים לגמרי. הם מנתרים את היחידה שלהם שמותקנת ברכב ויכולים לזהות אם מנתקים מצבר או מנסים להתחבר למערכות הרכב ואז להגיב. אבל זה כאשר הגנבים כבר מתעסקים עם המכונית, ואז לרוב עניין של דקות עד שמשתלטים על המכונית והיא בדרכה לשטחים. 

לרוב, עם מתח הסוללה למשל יורד מתחת לסף מסוים הם מתקשרים או שולחים הודעה לבעל הרכב.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 2 דקות, menir1 כתב:

איתוראן ריאקטיבים לגמרי. הם מנתרים את היחידה שלהם שמותקנת ברכב ויכולים לזהות אם מנתקים מצבר או מנסים להתחבר למערכות הרכב ואז להגיב. אבל זה כאשר הגנבים כבר מתעסקים עם המכונית, ואז לרוב עניין של דקות עד שמשתלטים על המכונית והיא בדרכה לשטחים. 

לרוב, עם מתח הסוללה למשל יורד מתחת לסף מסוים הם מתקשרים או שולחים הודעה לבעל הרכב.

הנסיון שלי עם המערכת שלהם באופנוע הוא גרוע מאד. וזה בלי שהיה נסיון גניבה כלשהו. התרעת מתח נמוך בסוללה קורית בשלב מגוחך לגמרי, כשהסוללה יורדת ל- 2-3V, במקום שיתריע כבר ב-11V (ואני משתמש אך ורק במצבר זהה למקורי, Yuasa שעולה כפליים מהתחליפיים). הרבה מאד false positives.
אבל לטעמי החסרון הגדול הוא שאין שום גמישות בזמני הניטור של המוקד. הם מנטרים אך ורק מחצות עד 6 בבוקר. אם יש תנועה חשודה של האופנוע בזמן הזה, הם ישלחו ניידת וייצרו עם הבעלים קשר. בכל בזמן אחר, הם שולחים לך SMS וזהו.
אין דרך לשנות את השעות כדי שיתאימו לזמני השימוש באופנוע או שעות השינה של הבעלים, אפילו באופן זמני (״מתאריך X עד Y אני בחו״ל, האופנוע לא אמור לזוז, אז צריך ניטור 24/7״), אפילו בתשלום נוסף (מה שהיה סביר לגמרי בעיני).

פורסם
בתאריך 4.6.2025 בשעה 19:27, discoTD5 כתב:

ומה תעשה אם חברת הביטוח תחליט אחרי שנה לא לבטח את הרכב ללא איתוראן או פוינטר? 

עוד לא שמעתי על דגם שזה קרה לו (שהסכימו לבטח בלי ואז יום בהיר כל חברות הביטוח התחילו לחייב)

פורסם

אני בטוח שרכבים שעולים מעל מיליון שח מחויבים באיתוראן, תברר היכן מבצעים התקנות ברכבים חדשים שמגיעים מהנמל (אני התקנתי באשדוד ליד הנמל) ולך לראות את איכות העבודה ואת הרכבים שהם מתקינים עליהם. אני מאמין שכשתראה שאין לך ברירה - אתה תתקין גם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 29 דקות, Michazzz כתב:

אני בטוח שרכבים שעולים מעל מיליון שח מחויבים באיתוראן,

תחלק ב-5

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני שעה, menir1 כתב:

תחלק ב-5

בBRZ שלנו שעולה 230 אין חובת איתוראן וההצעה הזולה יותר היתה בלי.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 14 שעות, discoTD5 כתב:

זה אמנם לא היה שיקול שלי כשקניתי סיטרואן חדשה (לא הייתי מודע לכך), אבל שמחתי מאוד: 1. שחברת הביטוח לא דרשה שום מיגון מעבר לאימובילייזר המקורי; 2. שעלות הפוליסה בערך חצי ממספרים שקראתי כאן. 

שני רכבים משומשים שקניתי לאחרונה, הפעולה הראשונה אחרי יישור קו במוסך היתה לחשמלאי רכב שיוציא משם את כל החיווט המיותר (איתוראן, אזעקה, קודנית, כספת והשד יודע מה כל החוטים והקופסאות שהיו זרוקים שם עם עשרות מטר איזולירבנד).  

דיסקו, אולי תשתף בפרטים איך האיתוראן עזר? אצלי דווקא הרכב הישן יותר בעל ערך ולא הייתי רוצה שיגנב (הוא בכלל לא מבוטח מקיף כי שווי המחירון בדיחה, אז זה לא ענין של ביטוח). 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 8 שעות, Jack457 כתב:

דיסקו, אולי תשתף בפרטים איך האיתוראן עזר?

מוזמן לקרוא כאן. רשמתי את כל האירוע. - 

לגבי האקטיביות או הפאסיביות של איתוראן, ואני לא בא להגן עליהם או לשכנע מישהו לשים איתוראן או פוינטר או כל רכבי אחר. 

בערך שנה אחרי שהאיוניק 5 היתה אצלי קיבלתי טלפון מאיתוראן, "אנחנו צריכים להגיע אליך להוסיף רכיב". הגיעו. התקינו.

אחרי אירוע הגניבה המתואר, והרבה שאלות שהעליתי, שוב טלפון מאיתוראן "אנחנו צריכים להגיע". הגיעו התקינו. 

כרגע, אחרי ההתקנה השניה, שהיא ההתקנה הסטנדרטית בכל איוניק 5 בשנתיים האחרונות (הרכב שלי בן שלוש) נעצרה גניבת האיוניק 5 בצורה בה היתה.

גם עם הלנדקרוזר, כפי שתיארתי בפוסט על גניבת האיוניק, כשנראה דפוס נסיעה חריג - איתוראן מתקשרים.

הביטוח של הלנדקרוזר לא ביקש את המיגון הזה, התקנתי אותו מיוזמתי. 

מצד שני היה רכב אספנות, שגם עליו היה איתוראן. הרכב נמכר. שבועיים הוא היה במזרח ירושלים עד שנזכרתי שיש עליו איתוראן והתקשרתי לבטל. במקרה הזה אף טלפון לא קיבלתי למרות שאני ומזרח ירושלים לא ממש מבלים יחד. 

לגבי רכיב איתור שלא עומד מאחוריו מוקד פעיל של חברה, לדעתי בזבוז כסף. זה שתראו שהרכב שלכם בג'נין או ברמאללה, לא ממש מסייע. צריך גוף אקטיבי בצד השני שיכול להפעיל כוח.

עריכה:

חלקכם בטעות מסתכלים על איתוראן (או פוינטר) כרכיב איתור בלבד שמותקן ברכב ואתם משלמים עמלה חודשית. 

הנכון לדעתי הוא להסתכל על איתוראן / פוינטר כעל מערכת שלמה שיש מאחורה מוקד מבצעי 24/7, סיירים בשטח, פעילות אקטיבית עם יחידות המשטרה ועוד. זו המשמעות האמיתית של התקנת איתוראן. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...