Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אז אחרי שקראתי פה כמה דיונים הבנתי שמאזדה 2 עונה על הדרישות שלי.

אני בגדול רווק שישתמש ברכב בעיקר בעיר, לעיתים רחוקות אסע נסיעות בין עירוניות. 
מה דעתכם על מאזדה 2 שנתון 2016-2017 בתקציב שלי? אשמח לכל דעה חכמה בעניין.

מה שאני בעיקר מסתבך בו זה להבין אם המחיר של מה שאני רואה ביד 2 שווה את הרכב

עריכה אחרונה על ידי סולידיצעיר
פורסם

רכב אמין, זריז יחסית, מאובזר במיוחד ברמת אבזור הגבוה pure white.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, סולידיצעיר כתב:

אז אחרי שקראתי פה כמה דיונים הבנתי שמאזדה 2 עונה על הדרישות שלי.

שהן?...

רגע רגע, תן לי לנחש - אמינות, צריכת דלק נמוכה, לא רואה מוסך, לא מתקלקל, לא אוכל דלק, לא נשרט וגם לא חווה ירידת ערך?

(אין צורך לענות, אני סתם צוחק).

שישתמש ברכב בעיקר בעיר, לעיתים רחוקות אסע נסיעות בין עירוניות

אז למה מאזדה 2 ולא משהו קטן וזול יותר רק לעיר? נניח סוזוקי אלטו?...

אתה גם ככה בקושי הולך לעשות ק"מ.

מאזדה 2 זה לא OverKill לצרכים שלך?

מה דעתכם על מאזדה 2 שנתון 2016-2017 בתקציב שלי?

מה יש לדעת?

יש קונצנזוס פה בפורום שמאזדה 2 מצויינת. 

לפני שעה, סולידיצעיר כתב:

מה שאני בעיקר מסתבך בו זה להבין אם המחיר של מה שאני רואה ביד 2 שווה את הרכב

צרף פה את המודעות שאתה מתעניין בהן ואולי יעזרו לך ספציפית במקום כללית.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

רכב אמין, זריז יחסית, מאובזר במיוחד ברמת אבזור הגבוה pure white.

לפני שעתיים, DAHUJI כתב:

שהן?...

רגע רגע, תן לי לנחש - אמינות, צריכת דלק נמוכה, לא רואה מוסך, לא מתקלקל, לא אוכל דלק, לא נשרט וגם לא חווה ירידת ערך?

(אין צורך לענות, אני סתם צוחק).

אז למה מאזדה 2 ולא משהו קטן וזול יותר רק לעיר? נניח סוזוקי אלטו?...

אתה גם ככה בקושי הולך לעשות ק"מ.

מאזדה 2 זה לא OverKill לצרכים שלך?

מה יש לדעת?

יש קונצנזוס פה בפורום שמאזדה 2 מצויינת. 

צרף פה את המודעות שאתה מתעניין בהן ואולי יעזרו לך ספציפית במקום כללית.

קראתי קצת וראיתי שבשנתונים האלה מאזדה 2 לא נכנסת בתקציב שלי אבל יונדאי I20 כן
ממליצים לרדת ל2015 ולקנות מאזדה 2 או להשאר על השנתונים האלה וללכת על יונדאי I20?

זה רכב ששמתי עליו את העין. 38 אלף, מאמין שאולי אצליח להוריד ב2-3 אלף שקל
image.thumb.png.be7b38e952e5f8eb4bafd7232bce9942.png

פורסם
לפני 15 דקות, סולידיצעיר כתב:

ממליצים לרדת ל2015 ולקנות מאזדה 2 או להשאר על השנתונים האלה וללכת על יונדאי I20?

אם תשאל אותי, אין משמעות גדולה להתלבטויות האלו ממה שציינת לרכב בשנתון 2015-2017 בתקציב 30-40 אלף ש"ח.

ברכב כזה, בן עשור, הרבה יותר חשוב איך התייחסו לרכב הסצפציפי (אחרי שהצלחת להיסגר על המותג/דגם שאתה מעוניין בו, או כמה מותגים/כמה דגמים ספציפיים) מאשר עוד קצת ק"מ או שהוא יותר צעיר בשנה.

הייתי מתייחס לכל רכב בפני עצמו ולכל מודעה בפני עצמה.

קח את הזמן למצוא את המודעה הנכונה של הרכב הנכון ובעיקר את הבעלים שנראים לך אחלה.

מבחינתי לקנות רכב זה 50% שיפוט ראוי של הבעלים שממנו אני קונה. לא מגזים.

פורסם
לפני 1 דקה, DAHUJI כתב:

אם תשאל אותי, אין משמעות גדולה להתלבטויות האלו ממה שציינת לרכב בשנתון 2015-2017 בתקציב 30-40 אלף ש"ח.

ברכב כזה, בן עשור, הרבה יותר חשוב איך התייחסו לרכב הסצפציפי (אחרי שהצלחת להיסגר על המותג/דגם שאתה מעוניין בו, או כמה מותגים/כמה דגמים ספציפיים) מאשר עוד קצת ק"מ או שהוא יותר צעיר בשנה.

הייתי מתייחס לכל רכב בפני עצמו ולכל מודעה בפני עצמה.

קח את הזמן למצוא את המודעה הנכונה של הרכב הנכון ובעיקר את הבעלים שנראים לך אחלה.

מבחינתי לקנות רכב זה 50% שיפוט ראוי של הבעלים שממנו אני קונה. לא מגזים.

דיברתי עם הבעלים והוא נשמע אחלה
נשמע שהוא טיפל ברכב כמו שצריך, יש כמה מכות כמו כל רכב אבל השאלה אם OVERALL זה נראה לך תקין? באינטאוציה בא לי ללכת על זה

פורסם
לפני 2 דקות, סולידיצעיר כתב:

דיברתי עם הבעלים והוא נשמע אחלה

1. בכל הרכבים שקניתי, שיחת עומק (בגבולות ההגיון, כן?) עם הבעלים הייתה לי מאוד חשובה. התעניינתי ברכב וגם יצרתי שיחה קלילה להבין מי הבנאדם.

קיוויתי למצוא אדם נעים, ישר, עם סבלנות למכירה, מכובד והוגן.

אם זיהיתי ניצנים של יותר מדי "אחי" או "אין קבלות" או "אין לך מה לדאוג גבר" או קומבינטוריקה ישראלית קלאסית כלשהיא או קוצר רוח בסיסי - המשכתי הלאה בחיים.

2. מאוד נזהרתי מכאלו שיש להם נהגים צעירים בבית (18-22 נניח?) - בשבילי זה סימן רע ופתח לצרות.

נהגים צעירים שרק קיבלו רשיון נוטים לזמבר את הרכב של ההורים בהכללה גסה.

3. אם אני רואה צמיגים סיניים על הרכב - מוריד נקודות... זה אחד שמחפש לחסוך בכח וזה לא נגמר אף פעם רק בצמיגים (דעה אישית שלי שלא חייב להסכים איתה, וזאת למרות שברכב האחרון שרכשתי היו מותקנים זוג צמיגים סיניים אחוריים רק כי הבעלים היה אומר כן לכל מה שמוסך היבואן המורשה היה עושה לרכב, כולל לרכוש צמיגים סיניים ממוסך היבואן המורשה במחיר שערורייתי).

4..מכות, דפיקות קלות, צבע שרוף, כתמי צבע ושאר חרטבונה על רכב בן עשור שחי את חייו בסביבה עירונית - אותי זה לא מעניין בכלל. לא מוריד נקודות בכלל.

בהכללה לא קונה רכב בגלל איך שהוא נראה (אבל תמיד שמח שהוא נראה טוב), רק רוצה כלי שימושי שיסיע אותי באמינות. המצב המכאני חשוב לי הרבה יותר מהמצב החיצוני.

לפני 8 דקות, סולידיצעיר כתב:

נשמע שהוא טיפל ברכב כמו שצריך, יש כמה מכות כמו כל רכב אבל השאלה אם OVERALL זה נראה לך תקין? באינטאוציה בא לי ללכת על זה

1. לבקש היסטוריית טיפולים מתועדת.

אם הבנאדם לא מחזיק אחת כזאת, אני לא פוסל, אבל הרבה יותר חשדן. מקווה לרכוש מאדם מסודר ששומר קבלות ושחושב על העתיד לבוא במכירה של הרכב שלו (אם לא חשב על העתיד אז גם לא תכנן על העתיד של הרכב ומשאיר לך יחידה שלא חשבו על העתיד שלה).

2. לקחת לבדיקה במכון בדיקה שאתה בוחר ושאתה מכוון אליו. אני לא מוותר על זה וזה שווה מבחינתי כל שקל.

3. מרכז הסליקה של חברות הביטוח.

לאחרים פה יש עוד עצות מועילות שמפוזרות בכל השרשורים בייעוץ רכב.

פורסם

היונדאי מרווחת יותר מאחור, אבל חלשה יותר.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 21 שעות, DAHUJI כתב:

1. בכל הרכבים שקניתי, שיחת עומק (בגבולות ההגיון, כן?) עם הבעלים הייתה לי מאוד חשובה. התעניינתי ברכב וגם יצרתי שיחה קלילה להבין מי הבנאדם.

קיוויתי למצוא אדם נעים, ישר, עם סבלנות למכירה, מכובד והוגן.

אם זיהיתי ניצנים של יותר מדי "אחי" או "אין קבלות" או "אין לך מה לדאוג גבר" או קומבינטוריקה ישראלית קלאסית כלשהיא או קוצר רוח בסיסי - המשכתי הלאה בחיים.

2. מאוד נזהרתי מכאלו שיש להם נהגים צעירים בבית (18-22 נניח?) - בשבילי זה סימן רע ופתח לצרות.

נהגים צעירים שרק קיבלו רשיון נוטים לזמבר את הרכב של ההורים בהכללה גסה.

3. אם אני רואה צמיגים סיניים על הרכב - מוריד נקודות... זה אחד שמחפש לחסוך בכח וזה לא נגמר אף פעם רק בצמיגים (דעה אישית שלי שלא חייב להסכים איתה, וזאת למרות שברכב האחרון שרכשתי היו מותקנים זוג צמיגים סיניים אחוריים רק כי הבעלים היה אומר כן לכל מה שמוסך היבואן המורשה היה עושה לרכב, כולל לרכוש צמיגים סיניים ממוסך היבואן המורשה במחיר שערורייתי).

4..מכות, דפיקות קלות, צבע שרוף, כתמי צבע ושאר חרטבונה על רכב בן עשור שחי את חייו בסביבה עירונית - אותי זה לא מעניין בכלל. לא מוריד נקודות בכלל.

לצערי הרכב שפרסמתי כבר נמכר (היה יחסית מציאה אבל לא נורא. מה ששלי שלי)

הצלחתי להוריד ל35 בגלל הטסט ביוני והמכות הקטנות

בהכללה לא קונה רכב בגלל איך שהוא נראה (אבל תמיד שמח שהוא נראה טוב), רק רוצה כלי שימושי שיסיע אותי באמינות. המצב המכאני חשוב לי הרבה יותר מהמצב החיצוני.

1. לבקש היסטוריית טיפולים מתועדת.

אם הבנאדם לא מחזיק אחת כזאת, אני לא פוסל, אבל הרבה יותר חשדן. מקווה לרכוש מאדם מסודר ששומר קבלות ושחושב על העתיד לבוא במכירה של הרכב שלו (אם לא חשב על העתיד אז גם לא תכנן על העתיד של הרכב ומשאיר לך יחידה שלא חשבו על העתיד שלה).

2. לקחת לבדיקה במכון בדיקה שאתה בוחר ושאתה מכוון אליו. אני לא מוותר על זה וזה שווה מבחינתי כל שקל.

3. מרכז הסליקה של חברות הביטוח.

אם אני לוקח אותו למכון "קומפיוטסט" (זאת הרשת היחידה שאני מכיר) הם לא עושים את כל עניין הבדיקה של העבר הביטוחי? זה כלול בבדיקה של גיר, מנוע ושלדה?
המלצה למכון אחר?

לאחרים פה יש עוד עצות מועילות שמפוזרות בכל השרשורים בייעוץ רכב.

שמתי על שני אלה את העין
מעוניין לקנות אותם (אחד מהם) במחיר של 35-36
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/nbolgjuq?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=3&pagination=1

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/mne4plvf?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=9&pagination=1
מה דעתכם?

פורסם

הפיור לדעתי מרגישה הרבה יותר טוב, ככה שלמרות הק״מ הייתי בה.

גם נראית שמורה ללא קילופי צבע לעומת האפורה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אומר לך את האמת?...

אני לא כל כך יודע מה לחשוב על הרכבים האלו שעשו כבר 200,000 ק"מ...

זה מתנגש לי עם ההגיון הבסיסי שרכב עם ק"מ כזה כבר מתקרב להחלפת מכלולים גדולים וכואבים (וזאת למרות שהמנוע והגיר האוטומאטי של ההונדה סיביק שנת 2000 יד ראשונ המהיבואן של אבא שלי מחזיקים כבר 600,000 ק"מ!).

אני לא שולל, אבל לפחות מבחינתי - זו לא ממש "מציאה"... לא יודע מה לומר לך ומקווה שאני לא מבלבל אותך.

מציאה מבחינתי זה רכב שעושה 10,000 ק"מ לשנה, גם שמור, וגם מטופל.

אני אופטימי.

לאחרים פה יש ניסיון גדול יותר ממני בפער עצום ברכישה של רכבים עם קילומטראז' כזה... אני לא אומר שזו בעיה, אני אומר שאני לא יודע ולא מבין לגבי זה ולכן לא הכי נכון מבחינתי להשיא עצות הפעם (ברור לי שנסועה ממוצעת בארץ היא סביבות ה- 15-20K ק"מ לשנה, ומכאן שהק"מ על הרכבים האלו לגמרי עומד "בתקן").

מעולם לא קניתי רכבים עם קילומטראז' כזה.

לפני 5 דקות, yulianx כתב:

מסכים... האדומה נראית טוב יותר :-)

י ששומר על הרכב שלו חיצונית (במידת הסביר, וברור שבסביבה עירונית דפיקות ושריטות וקילופים זה לא נחשב), סביר להניח שישמור עליו גם מכאנית.

בדר"כ זה הולך יחד (רק בדר"כ!). 

ככה המוח שלי עובד.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם
לפני 23 שעות, yulianx כתב:

לפני 23 שעות, DAHUJI כתב:

אומר לך את האמת?...

אני לא כל כך יודע מה לחשוב על הרכבים האלו שעשו כבר 200,000 ק"מ...

זה מתנגש לי עם ההגיון הבסיסי שרכב עם ק"מ כזה כבר מתקרב להחלפת מכלולים גדולים וכואבים (וזאת למרות שהמנוע והגיר האוטומאטי של ההונדה סיביק שנת 2000 יד ראשונ המהיבואן של אבא שלי מחזיקים כבר 600,000 ק"מ!).

אני לא שולל, אבל לפחות מבחינתי - זו לא ממש "מציאה"... לא יודע מה לומר לך ומקווה שאני לא מבלבל אותך.

מציאה מבחינתי זה רכב שעושה 10,000 ק"מ לשנה, גם שמור, וגם מטופל.

אני אופטימי.

לאחרים פה יש ניסיון גדול יותר ממני בפער עצום ברכישה של רכבים עם קילומטראז' כזה... אני לא אומר שזו בעיה, אני אומר שאני לא יודע ולא מבין לגבי זה ולכן לא הכי נכון מבחינתי להשיא עצות הפעם (ברור לי שנסועה ממוצעת בארץ היא סביבות ה- 15-20K ק"מ לשנה, ומכאן שהק"מ על הרכבים האלו לגמרי עומד "בתקן").

מעולם לא קניתי רכבים עם קילומטראז' כזה.

מסכים... האדומה נראית טוב יותר :-)

י ששומר על הרכב שלו חיצונית (במידת הסביר, וברור שבסביבה עירונית דפיקות ושריטות וקילופים זה לא נחשב), סביר להניח שישמור עליו גם מכאנית.

בדר"כ זה הולך יחד (רק בדר"כ!). 

ככה המוח שלי עובד.

הפחד מהקילומטראז הזה הוא בגלל התקינות של הרכב או בגלל שאתקשה למכור אותו בעתיד?

פורסם
בתאריך 4.5.2025 בשעה 19:59, סולידיצעיר כתב:

האקטיב עם הטאסות ובלי המסך מבאסת - הייתי מוותר.

הפיור וויט קשה לי ממש להאמין שזה תמונות עדכניות של הרכב, אם כן שאפו שהצליח לשמור על הצבע ככה עם הק"מ הזה.

למאזדה 2 יש ביקוש מאוד חזק והתקציב שלך מספיק בדוחק לאחת 2015 שהיא לא אחרי תאונה/ק"מ אסטרונומי.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 6 שעות, `Infinity כתב:

הפיור וויט קשה לי ממש להאמין שזה תמונות עדכניות של הרכב, אם כן שאפו שהצליח לשמור על הצבע ככה עם הק"מ הזה.

למאזדה 2 יש ביקוש מאוד חזק והתקציב שלך מספיק בדוחק לאחת 2015 שהיא לא אחרי תאונה/ק"מ אסטרונומי.

לכמה לעלות את התקציב שיהיה סיכוי ריאלי?

כמה ק"מ זה סביר?

לפני 7 שעות, `Infinity כתב:

אגב כתבת גם על המסך, כמה כבר יעלה לי לעשות מצלמת רוורס ומסך?

פורסם

ממוצע ק״מ בערך 17 אלף, אבל אם יש רכב עם ק״מ מעט מעל הממוצע אך מטופל ושמור לא הייתי פוסל.

מבחינת תקציב, תסתכל ביד 2 כמה מבקשים על רכבים עם ק״מ נמוך יותר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...