Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

​🚨​ קניית רכב יד 2 עם שיעבוד לכלמוביל - עד כמה מסוכן?

tutim

פוסטים מומלצים

אבל למה את הקונה צריך לעניין השיעבוד?
המוכר בכל מקרה יצטרך להסיר את השעבוד לכל קונה שהוא, שיתכבד ויסיר את השעבוד ושאז ימכור את הרכב. למה הקונה צריך לשלם לו 2,000 ש"ח ואז לחכות להסרת שיעבוד שיוסר או לא, כדי לשלם את היתרה.
אולי שהרכב נדיר, העניין שוה את טרחת הקונה, אחרת יש הרבה דגים בים.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגלל שלא מעט רכבים משועבדים לחברות מימון, אנשים בתור קונים בחלקם מוכנים משלם לחברה המממנת כדי לבטל שיעבוד.

נאיביים /לא פוחדים - לא משנה.. זה כבר הפך למקובל.

המוכר , גם אם הוא אדם ישר, מעדיף קונה כזה, כדי לא להתחיל לקחת הלוואת גישור בעצמו.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

אחיתופל התקשר, רוצה להחליף איתה כמה מילים, תענה לו בפרטי.

הקונה מעביר את הכסף, השיעבוד יורד. המוכר נעלם. עכשיו יש לו רכב לא משועבד. יכול למכור עוד פעם, ועכשיו גם לקבל כסף לכיס.

הקונה הראשון עלול להישאר עם מכתב כוונות ביד. וזהו. לך תתבע. 

עצה רעה מאוד. 

רוצה למכור רכב משועבד / ממשוכן - תוריד את השיעבוד והמישכון. 

אני כקונה לא אקח עלי את הסיכונים שלך. 

צודק לגמר 👍

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכרתי בחצי שנה האחרונה 2 רכבים עם שיעבוד לבנקים.

לא יודע איך עובד הנושא שזה מול יבואן, אבל מול הבנק זה מאוד פשוט.

אחרי הבדיקה נסענו לבנק שלי, העביר כסף, השעבוד והמשכון הוסר במקום, העברת בעלות בGOV וזהו, תהליך של רבע שעה.

צריך לבדוק האם יש מקום מטעם כלמוביל שאפשר לבצע את אותו דבר, בלי מכתבי כוונות ובלי עניינים נגררים.

במידה והנושא בעייתי, ונגרם מצב שהמוכר נשאר עם כסף עד הסרת השיעבוד והקונה נשאר עם המלפפון ביד, הייתי מדלג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, Ron Poh כתב:

אבל למה את הקונה צריך לעניין השיעבוד?
המוכר בכל מקרה יצטרך להסיר את השעבוד לכל קונה שהוא, שיתכבד ויסיר את השעבוד ושאז ימכור את הרכב. למה הקונה צריך לשלם לו 2,000 ש"ח ואז לחכות להסרת שיעבוד שיוסר או לא, כדי לשלם את היתרה.
אולי שהרכב נדיר, העניין שוה את טרחת הקונה, אחרת יש הרבה דגים בים.

כי המוכר לא יודע תוך כמה זמן ימכור את הרכב, ואז הוא ישאר עם שני הלוואת וזה יכול להיות לא פשוט מבחינה כלכלית ואולי אף להכניס למינוס.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המוכר ישאר עם הלוואה אחת - הלוואת הגישור. את הלוואת הרכישה הוא יפרע ברגע שהכסף מהלוואת הגישור ייכנס לחשבון הבנק שלו. את הלוואת הגישור יפרע עם מכירת הרכב.

אני עשיתי משהו דומה ברכישת ומכירת דירה - לקחתי הלוות גישור כדי לשלם את התשלום האחרון על הדירה החדשה, פרעתי אותה כעבור כחודשיים, כשסיימתי אתֶהשיפוץ ומסרתי אתֶההדירה הישנה לרוכש. עלה לי 1,000 ש״ח להלוואה של כמה מאות אלפים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 18.4.2025 בשעה 07:15, discoTD5 כתב:

אחיתופל התקשר, רוצה להחליף איתה כמה מילים, תענה לו בפרטי.

הקונה מעביר את הכסף, השיעבוד יורד. המוכר נעלם. עכשיו יש לו רכב לא משועבד. יכול למכור עוד פעם, ועכשיו גם לקבל כסף לכיס.

הקונה הראשון עלול להישאר עם מכתב כוונות ביד. וזהו. לך תתבע. 

עצה רעה מאוד. 

רוצה למכור רכב משועבד / ממשוכן - תוריד את השיעבוד והמישכון. 

אני כקונה לא אקח עלי את הסיכונים שלך. 

תסריטים תמיד אפשר להמציא. 

תהליך ביטול השעבוד לוקח בין רבע שעה לשעה. 

אין שום הבדל בין המקרה שהמצאת למקרה רגיל שעשית העברת זה"ב והמוכר יכול לברוח בדיוק באותה מידה. הכסף הרי כבר אצלו והרכב עדין רשום על שמו.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה היתרון בהמחאה בנקאית שהונפקה לעיני המוכר, זה הכי בטוח לכל הצדדים.

בוצעה העברת בעלות - קח צ'ק. לא בוצעה - הצ'ק נשאר אצל הקונה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל מקרה צריך אימון, כי תמיד יש את הרגע שבו שני הקלפים נמצאים בצד אחד.

או שהקונה העביר את הכסף, ואז המוכר יכול שלא "להצליח" להעביר בעלות,

או שהמוכר כבר העביר בעלות ואז אפילו ההמחאה מהדוגמא של תינוקי יכולה בדיוק להיקרע / להיאבד "במקרה"...

אז יש מי שמוכן לתת אימון/לקחת סיכון לדקה בלבד, ויש שיסכימו גם להעביר כסף לגורם משעבד כמו בשאלה של פות"ש 

ואפילו חוזה/זכרון דברים כתוב, לא תמיד מועיל.

לא באמת הבדל מהותי.

כן אפשר להפקיד אצל צד ג' כמו עו"ד, אבל לא נתקלתי בדבר כזה בעולם הרכב.

אגב, במחירים גבוהים יותר ממה שאני מתעסק, מישהו כן שמע על דבר כזה ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל מה אתה צריך את זה? שיסלק קודם את השעבוד ויביא מכתב שחרור, או שאין עסקה.

זה שאין לו כסף לסילוק השעבוד - זאת בעיה שלו, שימצא דרך לא על חשבונך.

אם אתה לא יודע לתמחר את הסיכון בעסקה כזאת - אז אל תקח אותו. יש מספיק סיכונים בקניית רכב משומש, לא צריך עוד אחד.

במיוחד כאשר אין לך נסיון בתהליכים כאלה ואתה לא יודע איך להגן על עצמך כאן.

תזכור שקמצן משלם פעמיים.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום וברכה. לי יש רכב יונדאי i10 חביבה ששועבדה לכלמוביל. רכשתי מכלמוביל לפני שנתיים וחצי ונשארה לי יתרה לשלם. לפני שבועיים שילמתי לכלמוביל את מלוא הסכום שנותר (שלחו לי בדיוק מה לשלם) כי אני מעוניין למוכרו ולחזור לליסינג. תוך שבוע מהתשלום הסירו את השיעבוד. אין שום הצדקה שהמוכר לא ינהג באופן זה וישלם את יתרת החוב! אל תסמוך על אף אחד שמחר ישלם. לחלופין אם יעשה העברת זהב לחשבון של כלמוביל יסירו שיעבוד מייד.

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 20.4.2025 בשעה 23:02, tinoki כתב:

זה היתרון בהמחאה בנקאית שהונפקה לעיני המוכר, זה הכי בטוח לכל הצדדים.

בוצעה העברת בעלות - קח צ'ק. לא בוצעה - הצ'ק נשאר אצל הקונה.

זה ממש נכון.

לפני שלוש שנים, באנו לדואר. שילמתי כסף כדי לבדוק משכונות או מה שזה לא יהיה.

אמרה הכל טוב. עשינו העברת זהב בנייד או בטלפון תוך כדי ההעברה אחרי שהיא בדקה.

ואז אומרת, לא נותן להעביר. מה לא נותן. לא נותן, לא יודעת למה.

מסתבר שהבחור הממש חביב ולא בציניות, הזמין רכב חדש, קיבל הצעת טרייד מהיבואן ולא הבין שהוא למעשה הסכים לטרייד ושהרכב משועבד. כי הם אמרו לו שאם המחיר של הטרייד נמוך מדי שימכור לבד לפני, אין בעיה. מזל שאישתו פיענחה את הסיפור, אחרת עוד היינו מגיעיפ למשרד הרישוי.

הכל הסתדר כי זה היה בן אדם ולא נוכל.

עשינו אחרי גם זכרון דברים וכו. 2 מפתחות נשארו אצלי. לא זוכר כבר אם לקחתי את הרכב אלי.

שורה תחתונה - לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם זה היה נוכל. עד היום לא הבנתי איך ומתי להעביר את הכסף. אחרי זה באתי אליו שוב ועשינו את ההעברה במחשב אצלו בבית אחרי שהוא הוריד את השעבוד לטרייד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מבין במה זה שונה מהעברת זה"ב, בסך הכל החלטתם על סדר של העברת בעלות ואז תשלום, מה זה משנה איך מגיע התשלום אם הוא מיידי?
בוצעה העברת בעלות? נבצע העברת זה"ב לא בוצעה לא נבצע.
אם מדובר באנשים נורמטיבים אין שום הבדל בין המחאה בנקאית להעברת זה"ב. אצל אנשים לא נורמטיבים יכול המוכר לתת מכות לקונה ולקחת לו את הצ'ק לאחר העברת הבעלות אם זה מסרב למסור אותו, אבל על אותו משקל הוא יכול לעשות את זה לפני העברת הבעלות...

בקיצור, נדרש אמון בסיסי. כמובן יש לבצע את כל הבדיקות אבל בלי אמון בסיסי אל תקנו רכב יד 2.
איך זה שאף אחד לא מציע מנגנון שמחזיק את גם את הכסף וגם את הרכב, מבצע העברת בעלות ואז העברת תמורה? נשמע לי כמו משהו לא מסובך לביצוע.
בגדול כל סוכנות סחר רכב יכולה להציע שירות כזה ולגבות תשלום. אנשים משלמים 1000+ שקלים על בדיקה, ישלמו 500 שקל ל'קניה בטוחה".

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מסכים בכלל.

בתהליך העברת בעלות או העברת זהב משהו יכול להשתבש. ואם צד אחד כבר עשה את שלו והצד השני לא, קשה יותר להחזיר את הגלגל לאחור.

יש צ'ק בנקאי, עברה הבעלות והמוכר הולך הביתה עם הצ'ק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכשתי רכב בעבר מאדם פרטי כאשר הרכב משועבר לכולמוביל, הנושא היה פשוט בהחלט , ממחיר הרכב הועבר ישירות לכולמוביל הסכום אשר נדרש לכיסוי ההלוואה , התקבל אישור לאחר מספר דקות שהסכום התקבל והשיעבוד הוסר , את יתרת הכסף קיבל המוכר בהעברה בנקאית .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...