Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

​🚨​ קניית רכב יד 2 עם שיעבוד לכלמוביל - עד כמה מסוכן?

tutim

פוסטים מומלצים

🚨 

חברים שלום,

אני שוקל לקנות רכב יד 2 פרטי, שמסתבר שנלקח עליו מימון וכרגע רשום שיעבוד לטובת כלמוביל על הרכב. המוכר מציע מחיר אטרקטיבי יותר מהממוצע בשוק, בגלל העניין הזה.

רציתי לשאול מניסיונכם - עד כמה מסוכן להיכנס לעסקה כזו? אני מבין שלא ניתן לבצע העברת בעלות כל עוד השיעבוד פעיל. החשש המרכזי שלי הוא שאשלם למוכר, והוא לא ישתמש בכסף כדי לסלק את המימון ואני אתקע בלי יכולת להעביר בעלות או שהשיעבוד לא יוסר.

איך בפועל מבטיחים שהתהליך מתבצע בצורה בטוחה? האם נהוג ללכת יחד עם המוכר לכלמוביל לסלק את החוב ולקבל מכתב שחרור שיעבוד לפני התשלום? האם מישהו עשה תהליך דומה ויכול לשתף איך זה עובד מול כלמוביל ומה הדרך הכי בטוחה לוודא שהשיעבוד מוסר במקביל או מיד לאחר התשלום ולפני העברת הבעלות?

אודה מאוד על תגובות ועצות מבעלי ניסיון!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

אם אין לך בטחון מוחלט בבנאדם, לפעול רק כמו התגובה מעליי. שייקח הלוואת גישור ליום יומיים האלה.

לי היה מקרה דומה, הבנתי מכמה שיחות שאני סומך על המוכר, העברתי לו את הסכום להלוואה ובכך זה נגמר.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעיתים מסתתר עוד משכון,לאחר הורדת השעבוד, לדוגמה חוב להוצאה לפועל.

תזכור שבשרשרת החובות אתה בתור הרוכש הפוטנציאלי עומד אחרון.

מחזק את קודמי,:יתכבד בעל הרכב להסיר את המחסומים ומכאן הדרך לרכישה פנויה.

בהצלחה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 37 דקות, itaysamurai כתב:

אם אין לך בטחון מוחלט בבנאדם, לפעול רק כמו התגובה מעליי. שייקח הלוואת גישור ליום יומיים האלה.

לי היה מקרה דומה, הבנתי מכמה שיחות שאני סומך על המוכר, העברתי לו את הסכום להלוואה ובכך זה נגמר.

תודה על התשובה! האם חתמתם על חוזה ופורמלי עם המוכר , או פשוט הכל התבסס בעיקר על אמון ביניכם וסיכום דברים בעל פה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חד משמעית תחתום על חוזה פורמלי ששניכם מבינים את כל מה שרשום שם. שיהיה מסמך כתוב כך שאם יהיו בעיות בהמשך התהליך לא יהיה ספק מה קורה. תיצור מסמך ברור שהמוכר מתחייב לשחרר את השיעבוד ובמידה לא משתחרר מאיזשהי סיבה הוא מתחייב להחזיר את הכסף שהעברת לו בחלון זמן מסוים. תוודא מי הוא באמצעות ת.ז. יש הרבה נוכלים.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, tutim כתב:

אני שוקל לקנות רכב יד 2 פרטי, שמסתבר שנלקח עליו מימון וכרגע רשום שיעבוד לטובת כלמוביל על הרכב. המוכר מציע מחיר אטרקטיבי יותר מהממוצע בשוק, בגלל העניין הזה.

האמת, שבמחשבה שניה המשפט הזה הדליק עוד נורה, אם הכל כשר, מדוע יתנדב המוכר להנחה במחיר? ראה הוזהרת! 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום
לפני 15 דקות, tutim כתב:

תודה על התשובה! האם חתמתם על חוזה ופורמלי עם המוכר , או פשוט הכל התבסס בעיקר על אמון ביניכם וסיכום דברים בעל פה?

לא, פשוט כי נבנה אמון (רכב יחודי שגם היה בלי טסט, בכמה ימים של שיחות ותיאומים נהיינו כמעט זוג) ובדרך גם הייתי בבית שלו, בעסק.

זה לא הופך את זה לחכם, פשוט לי היה מספיק ביטחון, לא הצריך בלאגן והתבייתתי על הרכב הספציפי.

אתה תחליט איפה אתה מול המוכר והעסקה,

אנחנו לא יודעים מי הוא, מי אתה, כמה הסכום משמעותי וכו'.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא לשכוח לבדוק ברשם המשכונות. רישום שנוטה להשכח, לעתים מתגלה רק כעבור כמה ידיים. השקעה נכונה של כמה ש״ח. אם יש משכון צריך לבטל גם אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוב הרכבים החדשים בשוק נקנים עם הלוואה ושעבוד. ורק מעטים מהמוכרים מורידים שעבוד על חשבונם טרם העברת הבעלות. 

אין בזה שום דבר פסול. 

מתבצעות עסקאות והכל בסדר. 

מקבלים מהגורם המשעבד "מכתב כוונות" עם הסכומים והפרטים לאן להעביר את הכסף. 

הכסף לא עובר למוכר אלא לגורם המדעבד שתמורת הכסף מוריד את השעבוד. 

• לא הבנתי... 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, stas12 כתב:

רוב הרכבים החדשים בשוק נקנים עם הלוואה ושעבוד. ורק מעטים מהמוכרים מורידים שעבוד על חשבונם טרם העברת הבעלות. 

אין בזה שום דבר פסול. 

מתבצעות עסקאות והכל בסדר. 

מקבלים מהגורם המשעבד "מכתב כוונות" עם הסכומים והפרטים לאן להעביר את הכסף. 

הכסף לא עובר למוכר אלא לגורם המדעבד שתמורת הכסף מוריד את השעבוד. 

זה גם מה שאני מכיר. עזרתי לאבא שלי עם רכישה של רכב עם שיעבוד לכלמוביל. יש פרוצדורה מסודרת. העברה לכלמוביל והיתרה למוכר. קצת יותר מורכב אבל לא רואה פה יותר סיכון מרכישה רגילה.

• לא הבנתי... 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר לייצר חוזה בו הקונה מתחייב לקנות את הרכב מיד עם הסרת השיעבוד, כל עוד לא השתנה מצבו, ולשלם 1000-2000 ש״ח כדמי רצינות.
עם החוזה הזה ביד שיגש ויוריד את השעבוד.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...