Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הבנתי שהממשלה מתכננת להכניס מס נסועה של 15 אגורות לקילומטר משנת 2026. האם לדעתכם עדיין ישתלם להחזיק רכב חשמלי למי שנוסע כ-8,000 קילומטר בשנה?

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למי שנוסע 8000 ק"מ בשנה, לא בטוח שמשתלם לרכוש רכב חשמלי גם לפני הטלת המס.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 5

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מס נסועה+ טעינה ביתית נותן עלות אנרגיה במחוזות רכבים היברידים ופלאג אין(מקביל לרכב שצורך ליטר ל-26\27 ק"מ) 

8000 קילומטר שנתי ברכב חשמלי לעומת רכב היברידי שעושה "רק" 1 ל-20, החיסכון יעמוד על 60 בחודש. ואם תידרש להתקין עמדת טעינה ביתית, אז יקח לך כמעט 7 שנים רק להחזיר את העלות שלה

פורסם
לפני שעתיים, nikitales כתב:

הבנתי שהממשלה מתכננת להכניס מס נסועה של 15 אגורות לקילומטר משנת 2026

מאיפה הבנת?

אני לא הבנתי את זה כלל.

ממשלה תפקידה להטיב עם העם.

אף ממשלה לא תעיז.

זה יגרום לה להפסיק להיות ממשלה. 

גרוע מזה ,  להיות באופוזיציה.

או גרוע מזה, בפנסיה (תקציבית).

• מצחיק 8
פורסם

מסכים עם זה שהממשלה לא תעז.

לא מסכים עם זה שזו טובת העם.

למה רק  מי שלא יכול להרשות לעצמו רכב חדש וחניה פרטית צריך לשלם בלו על הנסיעה ומס רכישה מלא ?

אולי כדי לסבסד את נסיעת התענוגות אל הסופרצ'ארג'ר של אלו שפולטים את הדלקים הפוסיליים שלהם בתחנות הכח ?

• אהבתי 3
פורסם

אני אוהב דיון עם סיסמאות. 

צר לי לקלקל את החגיגה, אבל כל מי שיש לו רכב חשמלי או שוקל לרכוש, חייב להבין כי המיסוי על רכב חשמלי (הישיר והעקיף) יעלה.

עד תחילת 2024 היו בישראל כ 100,000 כלי רכב חשמליים. השנה יתווספו אליהם עוד כ 70,000 כלי רכב כאלה. 

אגב - מי שמשתמש בטיעון של 'אבל גם תחנות כח מזהמות' - תפסיקו. זה מוציא אתם לא חכמים וזה בעדינות.

למדינה יש שני אינטרסים מנוגדים הפועלים היום בנושא המיסוי על כלי רכב חשמליים.

לטובת עידוד המעבר לחשמל יש את התחייבות המדינה לפעול לצמצום פליטת מזהמים, ויותר משמעותי להוריד את היקף יבוא הדלקים לישראל. אין דרך אחרת בה ניתן באמת להוריד את התלות האנרגטית של המדינה אלא בהפחתה של ייבוא דלקים. אני מזמין אתכם להאזין לפודקאסט 'דרייב' עם רון אייפר - ראש אגף במשרד האנרגיה והתשתיות ולהבין את הלכי הרוח. 

מהצד השני, בא משרד האוצר ומאבד הכנסות עקב הפחתה של צריכת דלק, מה שמביא לפחות מס בלו (ועל הבלו גם מע"מ).

ה'בלו' הוא הדרך של המדינה לגבות מיסים מאוכלוסיות שלא משלמות מיסים. בדרך המדינה גם גובה מיסים מכולנו, אבל זה סבבה לה לחלוטין. 

תזכרו שהמדינה היא ג'אנקי של מיסים. היא יותר מכורה למיסים מאשר הומלס שזרוק בתחנה המרכזית הישנה מכור למנה שלו. 

גם כאן, אתם מוזמנים להאזין לפודקאסט 'דרייב' הוא אירחנו את גב' מירי סביון, מס' 2 ברשות המיסים. היא גם תותחית על, וגם מדברת בגובה העיניים בצורה הכי ברורה והכי ישירה. 

התגובה הזו היא לא כדי לקושש עוד 15 האזנות לפודקאסט, היא כדי שבאמת תקשיבו ותבינו את הלכי הרוח בקרב אנשי המקצוע הקרובים קרבה ישירה לקובעי המדיניות בישראל.

אז לסיכום - בעלי רכב חשמלי ישלמו יותר. בוודאות. האם זה עדיין יהיה כלכלי - לדעתי כן. 

ממאי 22 גם אני וגם אישתי עם כלי רכב חשמליים. עלות האנרגיה לק"מ ששילמנו עד היום היא בין חמישית לשישית ממה ששילמנו קודם. זה לא מספר שנכון לכל אחד. 

אני עברתי מ 208GTI לאיוניק 5, אישתי מספורטאז' 1.6 לפיאט 500E. אם המעבר היה מהיברידי לחשמלי, הוא עדיין היה כדאי, אבל כנראה פחות. 

אני משער שאחרי כל העלויות הנוספות, עדין עלות האנרגיה תהיה בין שליש לחצי לעומת בנזין.

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

אגב - מי שמשתמש בטיעון של 'אבל גם תחנות כח מזהמות' - תפסיקו. זה מוציא אתם לא חכמים וזה בעדינות.

האמת, זה מציג אותך לא חכם וזה בעדינות. אני מבין שעברת לאיוניק 5 ואתה רואה את עצמך כמינימום פרומתאוס שהביא את האש לבני התמותה, אבל הדיון על כך אם מכונית חשמלית אכן פחות מזהמת בהשוואה למכונית בנזין, והאם יש צורך לסבסד מכוניות חשמליות לאנשים שהפרוטה מצויה בכיסם, הוא דיון לגיטימי.

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • אהבתי 6
פורסם

הדיון כמובן לגיטימי, 

הטיעון המושמע כי זיהום מאלפי מכוניות שקול לזיהום מייצור חשמל מרוכז הוא אינפנטילי ומעיד על בורות, ואני מתייחס רק לנושא השימוש באנרגיה.

כאשר נתחיל לדבר על נושא כריית המחצבים במדינות עולם שלישי והנזק שזה גורם, כנגד ניקוי האוויר בעולם המערבי - זה סט טיעונים שונה ואפשר לדבר עליו, (כמו גם על רכישת כל אייפון המיוצר על ידי עבדים מודרניים או בגדים מהמזרח המיוצרים במלזיה או בסין תוך ניצול עובדים) רק שזה כרגע לא הדיון על הנושא הכדאיות הכלכלית במעבר לרכב חשמלי. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

אני אוהב דיון עם סיסמאות. 

צר לי לקלקל את החגיגה, אבל כל מי שיש לו רכב חשמלי או שוקל לרכוש, חייב להבין כי המיסוי על רכב חשמלי (הישיר והעקיף) יעלה.

עד תחילת 2024 היו בישראל כ 100,000 כלי רכב חשמליים. השנה יתווספו אליהם עוד כ 70,000 כלי רכב כאלה. 

למדינה יש שני אינטרסים מנוגדים הפועלים היום בנושא המיסוי על כלי רכב חשמליים.

לטובת עידוד המעבר לחשמל יש את התחייבות המדינה לפעול לצמצום פליטת מזהמים, ויותר משמעותי להוריד את היקף יבוא הדלקים לישראל. אין דרך אחרת בה ניתן באמת להוריד את התלות האנרגטית של המדינה אלא בהפחתה של ייבוא דלקים. אני מזמין אתכם להאזין לפודקאסט 'דרייב' עם רון אייפר - ראש אגף במשרד האנרגיה והתשתיות ולהבין את הלכי הרוח. 

מהצד השני, בא משרד האוצר ומאבד הכנסות עקב הפחתה של צריכת דלק, מה שמביא לפחות מס בלו (ועל הבלו גם מע"מ).

ה'בלו' הוא הדרך של המדינה לגבות מיסים מאוכלוסיות שלא משלמות מיסים. בדרך המדינה גם גובה מיסים מכולנו, אבל זה סבבה לה לחלוטין. 

תזכרו שהמדינה היא ג'אנקי של מיסים. היא יותר מכורה למיסים מאשר הומלס שזרוק בתחנה המרכזית הישנה מכור למנה שלו. 

גם כאן, אתם מוזמנים להאזין לפודקאסט 'דרייב' הוא אירחנו את גב' מירי סביון, מס' 2 ברשות המיסים. היא גם תותחית על, וגם מדברת בגובה העיניים בצורה הכי ברורה והכי ישירה. 

התגובה הזו היא לא כדי לקושש עוד 15 האזנות לפודקאסט, היא כדי שבאמת תקשיבו ותבינו את הלכי הרוח בקרב אנשי המקצוע הקרובים קרבה ישירה לקובעי המדיניות בישראל.

אז לסיכום - בעלי רכב חשמלי ישלמו יותר. בוודאות. האם זה עדיין יהיה כלכלי - לדעתי כן. 

ממאי 22 גם אני וגם אישתי עם כלי רכב חשמליים. עלות האנרגיה לק"מ ששילמנו עד היום היא בין חמישית לשישית ממה ששילמנו קודם. זה לא מספר שנכון לכל אחד. 

אני עברתי מ 208GTI לאיוניק 5, אישתי מספורטאז' 1.6 לפיאט 500E. אם המעבר היה מהיברידי לחשמלי, הוא עדיין היה כדאי, אבל כנראה פחות. 

אני משער שאחרי כל העלויות הנוספות, עדין עלות האנרגיה תהיה בין שליש לחצי לעומת בנזין.

אתה מרוצה מאייוניק 5 ? בדיוק הזמנו כזאת.

פורסם
לפני 3 דקות, nikitales כתב:

אתה מרוצה מאייוניק 5 ? בדיוק הזמנו כזאת.

מאוד. 

לשעבר:

פורסם

רק מציין שעיקר הטיעון בעד החשמליות זה גזי החממה,

שזה ענין גלובלי (הנתון לדיון בפני עצמו),

והגזים האלו לא משנה באיזו נקודה בכדור הארץ הם נפלטים, במרכזי ערים או בתחנות כח.

אבל אני מסכים עם זה שכאן לא פורום של מדעי הסביבה,

והנידון כאן הוא הכדאיות הכלכלית של אחזקת החשמליות (כדאי מאוד !),

והשאלה אם צריך להמשיך להם את ההטבות.

פורסם

כל זה היה ברור מההתחלה, בסופו של דבר המדינה מכניסה X כסף ממוצר מסויים והיא ממש לא רוצה/יכולה לוותר עליו, בטח לא לאחר המלחמה היקרה בהיסטוריה של המדינה, כך שלא משנה על איזה רכב ניסע, היא רוצה להכניס עליו סכום דומה או יותר. 

לפני 18 שעות, discoTD5 כתב:

באמת להוריד את התלות האנרגטית של המדינה אלא בהפחתה של ייבוא דלקים.

יש דרך אחרת, אבל זה נושא לדיון אחר. 

פורסם
בתאריך 21.12.2024 בשעה 09:45, discoTD5 כתב:

תלוי מול איזה רכב.

בגדול מול היברידי, עלות האנרגיה היא יותר בכיוון של 2/3. חישוב שאני עושה על סמך הקורולה ההיברידית שהייתה לי מול הטסלה.

לפני 21 שעות, Cranky_CPA כתב:

האמת, זה מציג אותך לא חכם וזה בעדינות. אני מבין שעברת לאיוניק 5 ואתה רואה את עצמך כמינימום פרומתאוס שהביא את האש לבני התמותה, אבל הדיון על כך אם מכונית חשמלית אכן פחות מזהמת בהשוואה למכונית בנזין, והאם יש צורך לסבסד מכוניות חשמליות לאנשים שהפרוטה מצויה בכיסם, הוא דיון לגיטימי.

איפה אתה מסבסד רכב חשמלי בדיוק?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 10 שעות, dorsht כתב:

איפה אתה מסבסד רכב חשמלי בדיוק?

מס רכישה מופחת

אגרת רישוי מוזלת

אין מס נסועה 

הקטע שמקצים שטח ציבורי יקר ערך רק לטובת מכוניות חשמליות 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...