Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Cranky_CPA כתב:

1,000 שקל לטיפול באוקטביה?

אני לא מכיר את אוקטביה וVAG בככל, אז יכול להיות שאתה צודק.

אני נוסע כבר 10 שנים עם רכב היברידי שקניתי אותו חדש ( לקסוס IS300H) והוצאות תחזוקה שלי עכשיו יותר קטנות ממה שהיה בהתחלה כי הפסקתי ללכת למוסך של יבואן אחרי 5 שנים. החלפים, שמן ונוזלים אחרים אני קונה לבד ומביא למוסך מורשה משרד תחבורה שעושה לי את הטיפול, הכל לפי הספר.

עד עכשיו לא התקלקל כלום ברכב (טפו-טפו-טפו), אפילו הבלמים ומצבר 12V עדיין מקוריים בגלל שברכב היברידי הם לא עובדים קשה.

לגבי חישוב הפחת של עלות הסוללה, חישבתי בצורה הזאת גם לרכב היברידי שלי,

בלי קשר לירידת ערך כללית של הרכב, אני מוסיף 1/12 עלות החלפת הסוללה כי מתישהו אני יצטרך להחליף אותה וזה לא יוסיף לי כלום לערך הרכב, כנראה.

באותה צורה כמו החלפת צמיגים או מצבר או תשלום אגרת הרישוי קרוב למכירת הרכב לא מוסיפים לו ערך, רק יכולים לגרור ערך, אם לא נעשה.

מישהוא יצטרך לשאת את עלות החלפת הסוללה של רכב חשמלי אחרי אותם 12 שנים בממוצע ובכלל לא בטוח שיהיה כדאי להחליף אותה ורכב יילך לגריטה וכל הערך הנותר שלו יימחק.

לדוגמה: רכב חשמלי, ששווה אחרי 12 שנים, 30 אלף שקל והולכת לו הסוללה, וכדי להחליף אותה צריך שהוציא עוד 30 אלף שקל -

סביר להניח שהרכב הזה יילך למיחזור.

לכן זה לא חישוב פחת כפול.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יוצא פה מנקודת הנחה על כמה דברים:

1. הסוללה תלך עוד 12 שנים ותהיה גמורה ברמה שהטווח שהיא תספק יגרום לרכב להיות לא שימושי.

2. שצריך להחליף את כל הסוללה.

בפועל:

1. יכול להיות שהיא תספק עדיין טווח סביר.

2. לא בהכרח צריך להחליף את כל הסוללה, יכול להיות שיספיק שיפוץ חלקי שלה שיעלה הרבה פחות מסוללה חדשה או רכישה של סוללה משומשת או משופצת, שוק שסביר מאוד להניח שימשיך להתפתח עם הזמן ויגרור ירידת מחירים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני כשעה, dorsht כתב:

ימשיך להתפתח עם הזמן ויגרור ירידת מחירים

אם תשים לב, אני הכנסתי לחישב עלות סוללה חדשה של כ-30 אלף שקל בעוד 12 שנים, כאשר המחיר לצרכן כרגע הוא לפחות פי 3, אם לא יותר.

זה כבר לוקח בחשבון גם ירידת מחירי סוללות העתידית (אם תמשך, מה שבכלל לא בטוח, מחיר לצרכן של סוללות לרכבים היברידיים, לדוגמה, לא ירד ב-20 השנים האחרונות, להפך הוא רק עלה, 

וגם שיפוץ חלקי, שבדרך כלל אחרי זמן שימוש כזה ארוך כבר לא אפשרי כי כל התאים דעכו בצורה גבוה, פחות או יותר שווה, וכולם כבר לא מתפקדים.

כמעט בוודאות, אחרי 12-15 שנים הסוללה כבר לא שימושית כסוללה לרכב חשמלי, גם אם נסעה פחות מ-100 אלף ק"מ, זאת הסיבה שאין אחריות לסוללות מעבר ל 8 שנים.

אולי בעתיד יפתחו סוללות יותר עמידות, מצב מוצק, לדוגמה, אבל זה לא המצב עם סוללות שמיוצרות היום.

אלה הנחות לממוצעים, כמובן, המקרים המיוחדים ומקרי קיצון לטובה ולרעה, לא מתאימים לחישוב כזה.

פורסם (נערך)

דעיכת הסוללה אחרי 12 שנה לא רלוונטית לבעלים הראשון שימכור את הרכב לפני כן בדרך כלל ולכן לא צריך להכניס זאת לחישוב לגביו.

מי שיקנה את הרכב משומש ועוד תיפול עליו החלפת סוללה או ירצה למכור את הרכב אפילו זמן מסוים לפני כן אללה יירחמו.

לגבי ירידת ערך של רכבים חשמליים משומשים באופן כללי ללא קשר לשחיקת הסוללה, יש תהליך של התקדמות טכנולוגית והוזלת עלויות ברכבים חשמליים חדשים ומנגד תהליך של עליית מיסוי בישראל.

(עליית מיסוי שקיימת גם על רכבים דלקיים כל שנתיים דרך שינוי הקריטריונים של המס הירוק אבל מנגד שם אין תהליך של הורדת עלויות ייצור או התקדמות טכנולוגית).

אני צופה שהתהליך הראשון ייגבר על התהליך השני ומחירי הרכבים החשמליים ירדו באופן הדרגתי עם פיקים של הורדות מחירים ופיקים של התקדמות טכנולוגית למרות עליית המיסוי בישראל וגם יהיו כאמור עדיפים טכנולוגית וזה ייגרום לירידת ערך מואצת לרכבים חשמליים משומשים.

(וזה לא רק התקדמות בסוללות, חברת הסוללות catl הציגו ממש בימים אלה פלטפורמה לרכבים חשמליים למכירה ליצרני רכב במחיר זול במיוחד ושמאפשרת פיתוח רכבים חשמליים בזמן מהיר מאד).

מי שנוסע מעט או ממוצע ובונה על חסכון עם רכב חשמלי יש סימן שאלה לגבי כך.

מי שנוסע הרבה יש פחות סימן שאלה מאחר והוא חוסך בעלויות שימוש אפילו אם יהיה מס נסועה.

מי שקונה רכב חשמלי בשביל הכיף חישובי עלויות לא רלוונטיים בשבילו.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

2. לא בהכרח צריך להחליף את כל הסוללה, יכול להיות שיספיק שיפוץ חלקי שלה שיעלה הרבה פחות מסוללה חדשה או רכישה של סוללה משומשת או משופצת, שוק שסביר מאוד להניח שימשיך להתפתח עם הזמן ויגרור ירידת מחירים.

זה קודם כל תלוי ביצרנים והכיוון שלהם הוא דווקא הפוך כדי להשיג צפיפות גבוהה יותר, טסלה לדוגמה לקחה את זה לקצה ואצלה אין שום סיכוי לבצע החלפה כיום של תא בודד, בזכות התכנון הזה היא משיגה משקל סוללה נמוך מהמתחרות אבל אפס יכולת להחליף תא בודד. 

פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

אם תשים לב, אני הכנסתי לחישב עלות סוללה חדשה של כ-30 אלף שקל בעוד 12 שנים, כאשר המחיר לצרכן כרגע הוא לפחות פי 3, אם לא יותר.

זה כבר לוקח בחשבון גם ירידת מחירי סוללות העתידית (אם תמשך, מה שבכלל לא בטוח, מחיר לצרכן של סוללות לרכבים היברידיים, לדוגמה, לא ירד ב-20 השנים האחרונות, להפך הוא רק עלה, 

וגם שיפוץ חלקי, שבדרך כלל אחרי זמן שימוש כזה ארוך כבר לא אפשרי כי כל התאים דעכו בצורה גבוה, פחות או יותר שווה, וכולם כבר לא מתפקדים.

כמעט בוודאות, אחרי 12-15 שנים הסוללה כבר לא שימושית כסוללה לרכב חשמלי, גם אם נסעה פחות מ-100 אלף ק"מ, זאת הסיבה שאין אחריות לסוללות מעבר ל 8 שנים.

אולי בעתיד יפתחו סוללות יותר עמידות, מצב מוצק, לדוגמה, אבל זה לא המצב עם סוללות שמיוצרות היום.

אלה הנחות לממוצעים, כמובן, המקרים המיוחדים ומקרי קיצון לטובה ולרעה, לא מתאימים לחישוב כזה.

מחיר פי 3? באיזה רכב?

בטסלה אתה לא רחוק מהמספרים, סוללה חדשה למודל 3 או y מדגמי הסטנדרט עולה כ-40 אלף שח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, dorsht כתב:

סוללה חדשה למודל 3 או y מדגמי הסטנדרט עולה כ-40 אלף שח.

מאוד מפתיע! האם אתה יכול לשתף מקור המדיעה הזאת?

אני יודעה שהחלפת סוללה ברכב היברידי, לקסוס IS300H, סוללה ניקל-מטאל 1.5 KWH, שוקלת 50 ק"ג, טכנולוגיה מאוד ותיקה, ראיתי אנשים כתבו בפורום שביקשו מהם אצל יבואן לקסוס כ-24 אלף שקל, כולל עבודה, עד לא מזמן זה היה 20 אלף שקל.

אני מתקשה להאמין שסוללה לטסלה 3, 60KWH ששוקלת כנראה לא פחות מ-450 ק"ג (רק עלות המשלוח מסין יהיה כ-1000 דולר לפני מס) + עבודה תעלה כ-40 אלף שקל.

אולי זה מחיר בסין וצריך להכפיל פי 2 בישראל או עלות לטסלה עצמה, לא מחיר לצרכן בארץ?

דוגמה:

כמה עולה סוללה של רכב חשמלי  - איוי אנרג'י

לעומת זאת, עבור רכבים דוגמת "טסלה מודל 3" ו"מרצדס EQC", מחיר הסוללה כבר מטפס ל- 100,000 ש"ח ואף יותר. יתר על כן, לא די בתשלום עבור רכישת הסוללה, ויש לחשב את מחירי החלפתה בפועל

מחיר סוללה טסלה מודל 3 | כמה עולה סוללה של טסלה מודל 3

טסלה מספקת אפשרויות מימון שונות לרכישת הרכבים שלהם, כולל עלות הסוללה. מומלץ לבדוק עם טסלה או משווקים מורשים לקבלת מידע מפורט

מחיר סוללה נכון לכתיבת  שורות אלה כ 50 אלף שח לפני מס והרכבה 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, EvGriga כתב:

מישהוא יצטרך לשאת את עלות החלפת הסוללה של רכב חשמלי אחרי אותם 12 שנים בממוצע ובכלל לא בטוח שיהיה כדאי להחליף אותה ורכב יילך לגריטה וכל הערך הנותר שלו יימחק.

לדוגמה: רכב חשמלי, ששווה אחרי 12 שנים, 30 אלף שקל והולכת לו הסוללה, וכדי להחליף אותה צריך שהוציא עוד 30 אלף שקל -

סביר להניח שהרכב הזה יילך למיחזור.

לכן זה לא חישוב פחת כפול.

בעיקרון אני מסכים איתך שעוד 5-7 שנים אנשים עלולים לגלות שהרכב החשמלי שלהם לא שווה כלום. כבר עכשיו בארה"ב ובאירופה רואים ירידת ערך עצומה לרכבים חשמליים. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, dorsht כתב:

מחיר פי 3? באיזה רכב?

בטסלה אתה לא רחוק מהמספרים, סוללה חדשה למודל 3 או y מדגמי הסטנדרט עולה כ-40 אלף שח.

אתה בטוח לגבי זה? כי לפי בחור אמריקאי בדיון רדיט שנפתח לפני שנה הוא שילם 13,000 דולר על החלפת סוללה למודל 3 LR שנת 2018

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
פורסם
בתאריך 19.12.2024 בשעה 21:21, nikitales כתב:

היי,

הבנתי שהממשלה מתכננת להכניס מס נסועה של 15 אגורות לקילומטר משנת 2026. האם לדעתכם עדיין ישתלם להחזיק רכב חשמלי למי שנוסע כ-8,000 קילומטר בשנה?

אם נניח שעלות ליטר בנזין היא 7 ש"ח, ומחיר קוט"ש בטעינה ביתית הוא 0.62 ש"ח:

רכב בנזין עושה 1:15.
רכב היברידי עושה 1:20.
רכב חשמלי נוסע 6 ק"מ על כל קוט"ש חשמל.

בהתאם לכך, עלות כל ק"מ היא:

• רכב בנזין: 0.467 ש"ח לק"מ.
  • רכב היברידי: 0.350 ש"ח לק"מ.
  • רכב חשמלי: 0.10 ש"ח לק"מ.

אם יוטל מס נסועה ויאכף (לא ברור עדיין מה יהיה מנגנון האכיפה), עלות כל ק"מ ברכב חשמלי תהיה 0.25 ש"ח, בהשוואה ל-0.35 ש"ח ברכב היברידי.

מצד שני, רכב היברידי צריך טיפולים כמו רכב רגיל, בעוד רכב חשמלי לא דורש טיפול שוטף.

אבל חשוב לציין שאף אחד לא יודע אם מס נסועה הזה בכלל יעבור, ואם כן – מתי הוא ייכנס לתוקף.

לדוגמה עבר חוק על הטלת אגרת גודש בכניסה לגוש דן. בינתיים, משרד התחבורה לא עושה שום צעד בכיוון יישום החוק, ואני מניח שזה בגלל החשש שהציבור פשוט יתחיל להתפרע.

גם המדינה נמצאת במלכוד עם כל עניין המכוניות החשמליות. מצד אחד רוצים שנעבור למכוניות חשמליות כדי להקטין את פליטת המזהמים ולהפחית את התלות בדלקים. מצד שני, אם הם יעלו מס קניה על מכונית חשמלית וגם יטילו מס נסועה זה פשוט יחסל באופן מוחלט את שוק החשמליות בישראל. 

דיברו גם על מיסוי קרנות השתלמות, אבל כל מי שנמצא בתחום ידע שקודם כל זה משהו שמדברים עליו כבר 20 שנה ושנית אין סיכוי שזה יעבור. והנה, זה לא עבר. 

פורסם
לפני 53 דקות, Cranky_CPA כתב:

מצד שני, רכב היברידי צריך טיפולים כמו רכב רגיל, בעוד רכב חשמלי לא דורש טיפול שוטף.

חוץ מטסלה, איזו חשמליות בארץ לא צריכות להגיע למוסך פעם בשנה?

אני מסכים שבכללי כנראה עלויות האחזקה נמוכות יותר, למשל בחשמלי אין שחיקה כמעט לברקסים, אבל זה גם די נכון להיברידיות שם ברקסים יכולים להחזיק בקלות מעל 100 אלף ק״מ.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Cranky_CPA כתב:

אתה בטוח לגבי זה? כי לפי בחור אמריקאי בדיון רדיט שנפתח לפני שנה הוא שילם 13,000 דולר על החלפת סוללה למודל 3 LR שנת

אולי אני טעיתי פה, וזה לא פי 3 אלה פי 2, 50-60 אלף שקל כולל עבודה, המחירים משתנים מהר כרגע.

אני בספק שזה יירד מתחת ל 30 אלף שקל גם בעוד 12 שנים.

אם תדפדף בדיון שהצגת תגלה:

- where did you have it done for $13k that seems on the lower side, was it a refurbished pack?

- It was done at the New Orleans SC. They did say it’s a refurbished pack, yes.

ז"א הוא לא החליף לסוללה חדשה, אלא משופצת.

פורסם
לפני 22 דקות, dorsht כתב:

חוץ מטסלה, איזו חשמליות בארץ לא צריכות להגיע למוסך פעם בשנה?

כל מה שמבוסס על EGMP (איוניק 5 ו 6, GV60, קיה EV6 ו 9) - שנתיים / 30,000 ק"מ

סקייוול, נדמה לי 4 שנים או 100,000 ק"מ לטיפול ראשון.

BYD - שנתיים / 30,000 ק"מ.

זה מהזיכרון. כנראה שיש עוד. 

בשורה התחתונה - האקסל סופג הכל. ניתן להכניס כל מספר שנדמה לנו שהוא נכון לאקסל, לפי התוצאה שאנחנו רוצים שתצא, ואז 'מ.ש.ל' .

בריאות לכולם, וסעו בזהירות. מתים שם בחוץ בכבישים, לחינם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, EvGriga כתב:

אולי אני טעיתי פה, וזה לא פי 3 אלה פי 2, 50-60 אלף שקל כולל עבודה, המחירים משתנים מהר כרגע.

אני בספק שזה יירד מתחת ל 30 אלף שקל גם בעוד 12 שנים.

למה לנחש אם קטלוג חלקי חילוף של טסלה (בשקלים כמובן) ברמת פירוט בורג, זמין לכל אחד?

ראו קישור לסוללה. המחיר שונה כמובן עפ״י תת-הדגם (למשל מודל 3 סטנדרד, לונג ריינג׳, פרפורמנס).

https://epc.tesla.com/en-GB/catalogs/f1b2071c-f7ba-414c-81f8-0ffaae5ea0b6/categories/c57f1ebc-177b-4022-8590-5d625cfb1611/subcategories/382964e8-3939-42ad-9510-faff20a4e58a/systemGroups/162e4821-121e-493f-9ae0-ad6339e1a383

דוגמא לשקיפות לפיה טסלה מתנהלת, אין צורך בקשרים, מישהו שמכיר מישהו וכו׳ ע״מ לאתר מידע - בעיני, נקודת זכות ליצרן.

עריכה אחרונה על ידי waterman
  • אהבתי 3
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, discoTD5 כתב:

בשורה התחתונה - האקסל סופג הכל.

אם התוצאה לא מתיישבת לך עם דעות מוחזקות מראש, זה עוד לא אומר שהיא לא נכונה.

הסברתי את ההיגיון מאחורי כל סעיף וסעיף וטרם ראיתי ביקורת בונה, חוץ מדברים שוליים. לא משנה.

אין לי העדפה לא לבנזין ולא לחשמליות, לכל אחד יתרונות וחסרונות משלו.

עובדה, יש לנו בבית גם רכב היברידי וגם רכב חשמלי.

שיהיה חג שמח לכולם.

לפני 22 דקות, waterman כתב:

למה לנחש אם קטלוג חלקי חילוף של טסלה (בשקלים כמובן)

וואלה! לא ידעתי שיש כזה!

כל הכבוד לטסלה, רוב היבואנים מסתירים מחירים או עושים אותם קשה לבירור, בניגוד לחוק.

תודה רבה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...