Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

.

לפני 17 שעות, gpro כתב:

יכול להיות שספציפי אתה צודק, בכל מקרה  "הבדיקה" לא כשאתה נוהג ברכב אלא כשאתה עומד מחוץ לרכב והוא חולף לידך.

נהג ברכב שמבלה את רוב זמנו בפקקים ובתנועה עירונית איטית ישמע את רוב הרעש מהמנוע, ולא מרעשי הכביש או הרוח. איך אני יודע את זה, אתה שואל? מההקלה המיידית שאני מרגיש ברגע שאני מכבה את המנוע. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 19 שעות, saar5555 כתב:

הכוונה בקטע של איפה יש עמדות הטענה או אם תוכל לנסוע ולחזור הביתה למטען שלך. מה שבאוטו עם מנוע בערה פנימית יש לך תחנות דלק די בפיזור כך שאתה בכלל לא חושב על זה. 

יש גידול מתמיד בעמדות הציבוריות. לרוב המכריע של נהגים זה כבר היום לא בעיה אלא בנסיעות ארוכות נדירות.

מה לעשות, קנית אוטו ואף אחד לא יודע לטפל בו חוץ מאותו מוסך יבואן. אתה "קהל שבוי".

זה ישתנה, כשמספר היבואנים הסינים יצטמצם לכמות שפויה (פחות מ-10), ועם גידול מספר החשמליות -- יהיו יותר ויותר מוסכים שמתמחים בחשמליות ללא קשר ליבואן (יש כבר כמה כאלה עם שם טוב).

חיסכון בדלק ובכלל נראה לי חסכון בהוצאות. באיביזה הקודמת יכולתי לנסוע 720 ק"מ בין תדלוק לתדלוק. זה היה מעולה! כמובן שהרציונל המשמעותי זה פחות ביקורים בתחנות דלק בעיקרון. 

רוב הדלקיות בארץ (לא מדבר על דיזל) עושות 550-650 ק״מ למיכל. העירוניות פחות. מי צריך +700 פרט לסוכן נוסע או מצבים דומים?

נדמה לי שהיתרונות הגדולים של רכב חשמלי זה אין רעש ובעיקר אין זיהום אוויר. שזה מצויין. 

אכן.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, PinkDolphin כתב:

רוב הדלקיות בארץ (לא מדבר על דיזל) עושות 550-650 ק״מ למיכל. העירוניות פחות. מי צריך +700 פרט לסוכן נוסע או מצבים דומים?

התשובה שלי?

אוטו חסכוני זה חשוב. בעיניי כמו בטיחות ואמינות.  לא יודע, כמו שאני מעדיף לא להיות בזבזן ופזרן באופן כללי. 

אני מדבר על אוטו פשוט. לנסוע מנקודה א ל ב. עם קצת הנאה מהנהיגה. לא אוטו ספורט או יוקרה. מה גם שיוקר המחיה הולך ומאמיר.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 57 דקות, saar5555 כתב:

התשובה שלי?

אוטו חסכוני זה חשוב. בעיניי כמו בטיחות ואמינות.  לא יודע, כמו שאני מעדיף לא להיות בזבזן ופזרן באופן כללי. 

אני מדבר על אוטו פשוט. לנסוע מנקודה א ל ב. עם קצת הנאה מהנהיגה. לא אוטו ספורט או יוקרה. מה גם שיוקר המחיה הולך ומאמיר.

זה שרכב עושה 700 ק״מ על מיכל לא אומר שהוא חסכוני -- אולי פשוט יש לו מיכל דלק גדול. לגירסת הטנדר של הטויוטה לנדקרוזר מסוף שנות ה-70 היה מיכל של 180 ליטר, ולטנדרים גדולים מודרנים יש מיכל דומה. לאאודי A8 דיזל 2014 היה מיכל של 90 ליטר.

פורסם

@Cranky_CPA איכשהו מבחינתך הארץ מצטמצמת לגוש דן. אם כדי לקבל שירות לטסלה אני צריך לנסוע מחיפה לנתניה - מרחק 60 ק״מ לכל כיוון - המוצר פסול מבחינתי.

@PinkDolphin יוצא לי לעבוד עם אנשים שנוסעים 40,000 ק״מ בשנה ויותר כנותני שירות. אלה האנשים שמבחינת עלויות היו הנהנים הגדולים מרכב חשמלי (וזאת בלי להכנס לויכוח על נזק סביבתי). אבל אם הם צריכים לשרוף שעה ביום או יותר על טעינה הרכב הופך יקר מאוד, כי זה על חשבון שעות העבודה, לא רק שלהם אלא גם של מקבלי השירות שצריכים להמתין להגעתם. איי…. איפה שי אגסי? גם עם סוללות של 250 ק״מ אבל פרישה טובה של תחנות החלפה הרכב החשמלי היה הופך מתאים להם.

חוץ מזה, אני לא בטוח כמה זמן ייקח עד שמוסכים ״כלליים״ ילמדו לטפל ברכב חשמלי. בכל זאת, מדובר במוצר מורכב מאוד טכנולוגית, עם צורך בהיכרות עמוקה, ולו רק משיקולי בטיחות של מערכות במתח גבוה ועם חומרים מסוכנים. מדובר בהשקעה עצומה מצד המוסכים וצריך לראות מה קצב ההתאמות שייעשו. זה תלוי גם עד כמה היצרנים והיבואנים יסכימו לחלוק את הידע ולספק אתה הציוד והחלפים, או האם הרגולטור יחייב אותם בכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, PinkDolphin כתב:

זה שרכב עושה 700 ק״מ על מיכל לא אומר שהוא חסכוני -- אולי פשוט יש לו מיכל דלק גדול.

צודק. 

אני מדבר על מכוניות נניח מ-15 שנה האחרונות. מסגמנט סופר מיני, עם גיר ידני/אוטומטי (מה שאני מכיר ונוהג..). 

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

איי…. איפה שי אגסי?

הוא כל כך הקדים את זמנו, שהטכנולוגיה שלו הפכה ללא רלוונטית אחרי שהיא הפכה ללא רלוונטית.

לך תבין. 

קורה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, saar5555 כתב:

צודק. 

אני מדבר על מכוניות נניח מ-15 שנה האחרונות. מסגמנט סופר מיני, עם גיר ידני/אוטומטי (מה שאני מכיר ונוהג..). 

איזה סופר מיני (נורמאלית) חדשה עושה 700 ק"מ על מיכל?
איזה משפחתית בנזין (לא היברידית) עושה 700 ק"מ על מיכל? גם אוקטביה מגרדת את ה600 ק"מ למיכל מלמעלה בנסיעה חסכונית...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@Cranky_CPA איכשהו מבחינתך הארץ מצטמצמת לגוש דן. אם כדי לקבל שירות לטסלה אני צריך לנסוע מחיפה לנתניה - מרחק 60 ק״מ לכל כיוון - המוצר פסול מבחינתי.

א. יש לך מוסך גם בכרמיאל. יותר קרוב.

ב. חלק מהשירות אתה מקבל בבית.

ג. אתה לא צריך להגיע לטיפולים, אז זה לא כזה מפריע.

תגיד תודה שאתה לא גר בדרום, תיאורטית אם אני צריך לנסוע למוסך של טסלה, הכי קרוב נמצא בפתח תקווה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 5 דקות, dorsht כתב:

יש לך מוסך גם בכרמיאל. יותר קרוב.

אם אני צריך לנסוע מעיר א לעיר ב בשביל לקבל שירות על מוצר, אז לא תודה.

אולי בעתיד יהיו הרבה יותר מוסכים שנותנים שירות לרכבים האלו. 

פורסם

כמה שירות צריך?

אין טיפולים לרכב, חלק מהשירות אתה מקבל בבית.

זה לא רכב שאתה לוקח כל שנה לטיפול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 41 דקות, dorsht כתב:

כמה שירות צריך?

אוקי. 

בוא ניקח מקרה תיאורטי. 

אתה רוצה טלפון סלולרי שאף אחד לא מכיר כי הוא חדש ומשוכלל מאד. 

המקום היחיד שיכול לתקן אותו נמצא בעיר אחרת. 

עדיין תקנה? או שתעדיף משהו מוכר יותר, שיוכל לעבור תיקון במהירות ולחזור לפעילות תיק תק?

מבחינתי, כל הנושא של החשמליות לא בשל דיו עדיין (לפחות עבורי). 

מאחר ואין לי אפשרות להקים עמדת טעינה אישית, המחשבה על לאבד חצי שעה מהחיים כל פעם בשביל להטעין לא מוצאת חן בעיני. 

נושא הטיפול. תחזוקה. שירות. לך תחפש בעיר אחרת משהו, לא מתאים לי. 

וזה עוד לפני שאני נכנס בכלל לדיעות הקדומות שיש לי לגבי הסוללות עצמן (שזה משהו שאוכל ללמד את עצמי להתמודד ולשנות את דעתי- אם יהיה רלוונטי). 

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

@Cranky_CPA איכשהו מבחינתך הארץ מצטמצמת לגוש דן.

דווקא לא. אני נוהג הרבה מאוד ברחבי הארץ. 

לפני 4 שעות, sperial כתב:

אם כדי לקבל שירות לטסלה אני צריך לנסוע מחיפה לנתניה - מרחק 60 ק״מ לכל כיוון - המוצר פסול מבחינתי.

גם אם יש מוסך מורשה במרחק מטר מהבית, לא בטוח שאשתמש בשירותיו. אין לי בעיה לנסוע למוסך רחוק (כל עוד לא מדובר במרחק קיצוני) שבו האיכות והמקצועיות גבוהות יותר. 

פורסם
לפני שעה, llaavvii כתב:

איזה סופר מיני (נורמאלית) חדשה עושה 700 ק"מ על מיכל?

לצערי אין לי תשובה.

בסיאט איביזה 2018 ידנית עשיתי בערך 680 ק"מ בין תדלוקים. אבל נהג יחיד רוב הזמן ונסיעה בין עירונית רוב הזמן. זה מה שהיה אז. 

צריכה ממוצע של 1:18 ק"מ לליטר.  40 ליטר כפול 18 זה 720 ק"מ. image.thumb.png.48e8a9e22cac1da58d2dffdcf0d9676d.png

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 15 דקות, ברווז כתב:

אתה רוצה טלפון סלולרי שאף אחד לא מכיר כי הוא חדש ומשוכלל מאד. 

המקום היחיד שיכול לתקן אותו נמצא בעיר אחרת. 

עדיין תקנה? 

כן. אם מדובר במוצר שאני ממש רוצה אין לי בעיה לקנות אותו בעיר אחרת. הסיכוי שאזדקק לשירות בתקופת האחריות הוא גם ככה מאוד נמוך. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...