Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, saar5555 כתב:

בשנת 2018 רכשתי סיאט איביזה ידנית חדשה מהסוכנות ב 77,000 שקל. 

מה אתה מתלונן,

גם היום אתה יכול לרכוש איביזה 2018 בסכום הזה...

(מתוך יד2)

image.png

• מצחיק 5

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, Cranky_CPA כתב:

שום דבר לא הגיוני בזה שגרוטאה כמו יאריס נמכרת ב-142 אלף ש"ח.
זוכר שבכסף הזה, עד לא מזמן, היה אפשר לקנות טויוטה קורולה היברידית fully loaded?
זוכר שפעם סופר מיני נמכרה ב-80–90 אלף ש"ח?

Pepperidge Farm remembers.

ובוא, זה לא כמו הימים שבהם אפשר היה לקנות מכונית חדשה בפריים + 0.5%, כשהפריים היה נמוך בטירוף. היום גם הריבית בשמיים וגם מחירי הרכבים בשיא של כל הזמנים.

כפי שאמרתי בשלב הזה זה כבר ניסוי חברתי/כלכלי שבוחן כמה אנשים מוכנים לגהץ/לקבור את עצמם בחובות בשביל להוציא רכב חדש מהחברה. 

אני אמרתי שיש משהו הגיוני ביאריס ב140K? ממש לא.
אמרתי ששוק הרכב הישראלי איבד כל פרופורציה והפך לג'ונגל.
בג'ונגל הזה מודל 3 ב213K נשמע פתאום כמו אחלה דיל.
הכותרת של השרשור הזה שואלת אם אחרי עליית המס רכב חשמלי עדיין יהיה רלוונטי, כרגע התשובה היא כן חד משמעי אם אתה שואל אותי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, saar5555 כתב:

לצערי אין לי תשובה.

בסיאט איביזה 2018 ידנית עשיתי בערך 680 ק"מ בין תדלוקים. אבל נהג יחיד רוב הזמן ונסיעה בין עירונית רוב הזמן. זה מה שהיה אז. 

צריכה ממוצע של 1:18 ק"מ לליטר.  40 ליטר כפול 18 זה 720 ק"מ. image.thumb.png.48e8a9e22cac1da58d2dffdcf0d9676d.png

ידנית וכנראה אתה נוסע בחסכנות,
אנחנו משווים תפוחים לתפוחים וכן למרות שתאורטית האוטומטית אמורה להיות חסכונית כמעט כמוה בפועל פחות,
ומרבית האנשים (לפחות שאני מכיר) לא מתדלקים רק שנדלקת הנורה  (:-  ,
אז בפועל נכנסים לתדלק במקרה הטוב אחרי 400 ק"מ.
רק מציין שלמי שיש עמדת טעינה בבית זה פשוט כ"כ זמין ונוח וב 99% מהמקרים אתה פשוט לא מבזבז זמן על הטענה.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם
לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

אני אמרתי שיש משהו הגיוני ביאריס ב140K? ממש לא.
אמרתי ששוק הרכב הישראלי איבד כל פרופורציה והפך לג'ונגל.
בג'ונגל הזה מודל 3 ב213K נשמע פתאום כמו אחלה דיל.
הכותרת של השרשור הזה שואלת אם אחרי עליית המס רכב חשמלי עדיין יהיה רלוונטי, כרגע התשובה היא כן חד משמעי אם אתה שואל אותי.

מה הקריטריונים שלך לדיל? 

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

מה אתה מתלונן,

גם היום אתה יכול לרכוש איביזה 2018 בסכום הזה...

(מתוך יד2)

נראה נחמד אבל אני מעדיף חדש מהחברה ולא אוטומטי (כבר אין... לצערי הרבה)

לפני 49 דקות, llaavvii כתב:

ידנית וכנראה אתה נוסע בחסכנות,

אכן כן. 

לפני 49 דקות, llaavvii כתב:

רק מציין שלמי שיש עמדת טעינה בבית זה פשוט כ"כ זמין ונוח וב 99% מהמקרים אתה פשוט לא מבזבז זמן על הטענה.

יתרון לרכב החשמלי, כן. 

לפני 50 דקות, farkash7 כתב:

אני חושב שכן, בתלות בכמות הקילומטראז' ושקלול מחירי הביטוח למשל.. אני מכיר מישהי עם סקודה אניאק 2024, חשמלית כמובן. היא מאוד מרוצה, אבל רק הביטוח זה 10 או 12 אלף. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 4 דקות, saar5555 כתב:

נראה נחמד אבל אני מעדיף חדש מהחברה ולא אוטומטי (כבר אין... לצערי הרבה)

אז למה לא אמרת.

פשוט תסתכל כמה הרכב עולה לפני מיסים, זה בדיוק ה-77K שאמרת... חדש מהסוכנות, ידני, איזה צבע שתבחר.

מה אתה מתלונן... :LOL:

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

בישראל לא מוכרים כל כך הרבה מכוניות חדשות מדי שנה ביחס לאוכלוסיה (נתונים 2023),

אבל יכול להיות שישראלים מוציאים הכי הרבה כסף בעולם על מכוניות חדשות, יחסית לאוכלסיה. 

ארה"ב 41 מכוניות חדשות בשנה ל-1000 תושבים

אנגליה 27

איטליה 26.5

ישראל 33

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

לפני 55 דקות, saar5555 כתב:

סקודה אניאק 2024, חשמלית כמובן. היא מאוד מרוצה, אבל רק הביטוח זה 10 או 12 אלף. 

אני לא בטוח אם עלות הביטוח לסקודה אחרת במחיר דומה, כמו הקודיאק, תהיה שונה במיוחד. מה גם שלפעמים אנשים שוכחים שהם רוכשים רכב ברבע מיליון שקל ואז מתפלאים שהביטוח יקר, שהצמיגים (אם לא סיני) יקרים מאוד... 

פורסם
לפני 25 דקות, EvGriga כתב:

בישראל לא מוכרים כל כך הרבה מכוניות חדשות מדי שנה ביחס לאוכלוסיה (נתונים 2023),

אבל יכול להיות שישראלים מוציאים הכי הרבה כסף בעולם על מכוניות חדשות, יחסית לאוכלסיה. 

ארה"ב 41 מכוניות חדשות בשנה ל-1000 תושבים

אנגליה 27

איטליה 26.5

ישראל 33

אפשר לחשוב על כל מכונית שקונים בישראל כמו 2 מכוניות שקונים בארה"ב, ואם נשווה כוח קניה אז זה אפילו מגיע ל-4.
מהנתונים שלך אנחנו רוכשים יותר מארה"ב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

אם אני צריך לנסוע מעיר א לעיר ב בשביל לקבל שירות על מוצר, אז לא תודה.

אולי בעתיד יהיו הרבה יותר מוסכים שנותנים שירות לרכבים האלו. 

״עיר אחרת״ לא ניראה לי קריטריון רלוונטי (נניח אדם גר בגבעתיים, לנסוע למעבדה ברמת-גן זה מכשול בפני עצמו?)
מה שניראה לי משמעותי זה:
1) כמה זמן לוקח להגיע למעבדת השירות מהמקום ממנו אתה יוצא (תלוי גם בשעות היום, גם בסוג המוצר, גם בשעות פתיחת המעבדה, בשעות העבודה שלך ומיקום מקום העבודה -- אולי יש מעבדה קרובה לעבודה שלך, שפתוחה מאוחר?)
2) שיקולי חניה, למוצר שאיננו מכונית (נתקלתי לא פעם במעבדות שירות שנמצאות במיקומים שפשוט אין שום חניה בקירבתם, לא חינם ולא בתשלום)
3) האם זה תיקון/עבודה שניתן במקרים רבים לבצע על המקום, כשהאדם ממתין (החלפת סוללה בטלפון נייד).

לפני 4 שעות, sperial כתב:

לא הייתי מזלזל באחריות, לחלק ניכר מהיצרנים והדגמים עדיין אין מוניטין אמינות, שלא לדבר על נתונים סטטיסטיים מבוססים.

חוץ מזה, אפילו לגבי פחחות, אני לא בטוח שכל פחח יכיר את העבודה ברכב עם מתח גבוה ושלל אלקטרוניקה חיונית ורגישה.

אלה דברים שמשתפרים מהר, עם העליה במס׳ המגוניות החשמליות בשימוש (השנה ושנה שעברה -- 25% מכל הרכבים הפרטים החדשים היו חשמליים, ועוד 6% PHEV. תוך שנים ספורות אלה יהיו רוב הרכבים על הכביש). מי שלא ילמד  את העבודה ויקבל את ההסמכות הרלוונטיות -- יהיו לו הרבה פחות לקוחות פוטנציאליים.
משרד התחבורה פירסם את דרישות ההסמכה והעבודה על רכב חשמלי למוסכים כבר ב-2017 (שמתבססות בעיקר על תקנים אירופים), ומאז כבר יש קורסים ייעודיים לעובדים בתחום
https://www.gov.il/BlobFolder/generalpage/rules_for_electric_vehicles/he/AgafHaRechev_Horaot_Nohal_Rechev_Rechev_Hasmali_Hibridi_146.pdf

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, farkash7 כתב:

אפשר לחשוב על כל מכונית שקונים בישראל כמו 2 מכוניות שקונים בארה"ב

לא בדיוק, מחיר ממוצע ‎לרכב חדש שנמכר בארה"ב ב 2023 היה 47 אלף דולר, ובישראל 160 אלף שקל, לכן

בארה"ב 41 * 47 = 1,947 אלף דולר לאלך תושבים

בישראל 33 * 43.25 = 1,427 אלף דולר לאלף תושבים

אבל יחסית למשכורת ממוצעת (כמעט כפולה בארה"ב) - כן.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

@PinkDolphin יוצא לי לעבוד עם אנשים שנוסעים 40,000 ק״מ בשנה ויותר כנותני שירות. אלה האנשים שמבחינת עלויות היו הנהנים הגדולים מרכב חשמלי (וזאת בלי להכנס לויכוח על נזק סביבתי). אבל אם הם צריכים לשרוף שעה ביום או יותר על טעינה הרכב הופך יקר מאוד, כי זה על חשבון שעות העבודה, לא רק שלהם אלא גם של מקבלי השירות שצריכים להמתין להגעתם.

בעמדות טעינה מהירות (250-350kW), שעם הזמן יש יותר ויותר רכבים שתומכים בהן (כל המכוניות על פלטפורמת E-GMP של יונדאי/קיה/ג׳נסיס, טסלות, אאודי, מרצדס... זמן הטעינה כבר לא מהוה שיקול. באיוניק 6, טעינה של 350 ק״מ טווח לוקחת רבע שעה. נכון, בינתיים יש מעט עמדות ציבוריות כאלה, אבל המספר עולה, וחברות של נותני שירות שצריכות את זה יתקינו עמדות כאלה במרכזי השירות שלהן, ע״ח החברה ולשימוש נותני השירות בלבד. כבר קורה בחו״ל, וזו הוצאה מוכרת עבורן.
יש מעט מאד אנשים שעושים נסועה כזו בארץ (פרט לנהגי משאיות) -- בעיקר טכנאים למכשירים נדירים מספיק שאין טעם לחלק לאיזורי שירות, וטכנאי אחד נותן שירות לכל המדינה.

ציטוט

איי…. איפה שי אגסי? גם עם סוללות של 250 ק״מ אבל פרישה טובה של תחנות החלפה הרכב החשמלי היה הופך מתאים להם.

הכרתי מצויין את Better Place 🙂... הייתי מועמד להיות עובד #6 בחברה , ואח״כ היו בהנהלה אנשים שעבדו איתי לפני  כן.
תחנות ההחלפה מעולם לא היו חלק משמעותי מהמודל, אלא רק פתרון זמני עד שטווח הסוללות יצמח לערכים סבירים. התוכנית היתה שבשיא תהיינה בכל ישראל רק 200 תחנות החלפת סוללה (בעיקר בכבישים מהירים ארוכים כמו כביש הערבה וכביש 6), במקביל לחצי מליון עמדות טעינה (בעיקר ביתיות, וגם במרכזי מסחר ומקומות עבודה).

פורסם

לדעתי יש לא מעט אנשים (פרטיים) שנוסעים 40K בשנה ואף יותר,
ברכבי ליסינג (שרובם מוצמדים לעובדים) הנסועה הממוצעת גבוהה בהרבה מהממוצע הארצי (שגם הוא לדעתי לא עודכן הרבה שנים והמספרים ממש לא מדוייקים).

פורסם (נערך)
לפני כשעה, llaavvii כתב:

לדעתי יש לא מעט אנשים (פרטיים) שנוסעים 40K בשנה ואף יותר,
ברכבי ליסינג (שרובם מוצמדים לעובדים) הנסועה הממוצעת גבוהה בהרבה מהממוצע הארצי (שגם הוא לדעתי לא עודכן הרבה שנים והמספרים ממש לא מדוייקים).

40000 בשנה זה 110 ק״מ ביום בממוצע (ובעצם פחות לנסועה יומיומית, כי זה כולל נסיעות ארוכות יותר לחופשים מס׳ פעמים בשנה ולקרובים/חברים/טיולים).
110 זה כלום, וכל החשמליות העירוניות עושות את זה ללא טעינות ביניים, שלא לדבר על המשפחתיות.
והמממוצע הארצי דווקא עודכן השנה (היה 14700 ב-2023, ו-15000 ב-2022). הממוצע למכוניות בבעלות חברה ב-2023 (כולל ליסינג והשכרה) היה 25000 -- פחות מ-70 ק״מ ביום.
הנסועה השנתית הממוצעת של מוניות אכן יותר גבוהה, כ-68000 ק״מ בשנה. עדיין פחות מ-200 ק״מ ליום.

שורה תחתונה, לא קיימת בעיית טווח לרוב המכריע של הנהגים שיש להם יכולת אמינה לטעון בבית או בעבודה. מי שאין לו -- אכן סיפור אחר.

מחקר שעשו קבוצה של סמנכ״לי כספים (כולל קרוב משפחה שלי, משם אני יודע על זה) לפני כמה שנים הוא של-85%-90% ממשקי הבית שיש להם רכב יכולים להתקין עמדת טעינה בבית. זה אומר שיש למשק הבית חניה או בטאבו או קבועה מוקצית ע״י אסיפת הדיירים בבניין. הם עשו את המחקר כדי להתכונן לרכבים חשמלים בציי הרכב שלהם. אם היה מסתבר שרוב העובדים לא יכולים להתקין עמדה -- רובם היו יורדים מהנושא.

העלות הנוספת של מי שצריך להעביר קו לעמדה לקומה גבוהה, או לחצוב כדי להגיע לחניה, לא נמוכה, אבל לא הולכת לאיבוד -- היא עוברת אמורטיזציה על תקופה ארוכה. את העמדה הטיפוסית עצמה צריך יהיה כנראה להחליף אחרי 15-18 שנה, אבל לא את שאר תשתית הטעינה.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...