Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה נכנס פה לוויכוח על המאקרו.
האם מבחינת גזי חממה עדיף רכבים חשמליים על דלק.
אני לא נכנס לוויכוח הזה. זה נושא לדיון ותמצא שלל דעות/עובדות/עובדות אלטרנטיביות.

אני יכול לענות לך על שאלה פשוטה יותר בצורה שאני בטוח שמה שאני אומר נכון, ברמת המיקרו, ברמת ההשפעה הסביבתית עליי ועליך ושאר תושבי מדינת ישראל עדיף לנו לעבור לרכב חשמלי ובטח אם נשקלל את היכולת שלנו לייצר חשמל מהשמש שכרגע לא מנוצלת כמעט.
לרמת המאקרו הפנתי אותך לנורווגים. אם הם החליטו שזה עדיף הם שיקללו כנראה גם את זה כיאה לסקנדינבים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, farkash7 כתב:

אפשר לקחת את הנורווגים כמקרה מבחן

זאת לא דוגמה טובה, נורווגיה מייצרת 80% מהחשמל שלה מאנרגיית הידרו, מקור מתחדש, בישראל זה הפוך 87% מדלקים מאובנים.

עדיין רכב חשמלי עדיף מבחינת זיהום האוויר בתוך הערים, אבל גם רכבי בנזין מודרניים יורו 6/7 הם מאוד נקיים.

היינו מרוויחים יותר אם היינו מממנים גריטה של רכבים ישנים ומזהמים ביותר.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

אם נתקטנן, אפילו הורדת רמות הרעש, מי שגר קרוב לכביש מהיר יודע על מה אני מדבר.

יש לי 4 חשמליות ברחוב, הן היחידות שאני שומע אותן בשל ההתראה להולכי רגל ויש אחת עם רעש ממש מעצבן (ליפ T03) :-) 

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, EvGriga כתב:

זאת לא דוגמה טובה, נורווגיה מייצרת 80% מהחשמל שלה מאנרגיית הידרו, מקור מתחדש, בישראל זה הפוך 87% מדלקים מאובנים.

עדיין רכב חשמלי עדיף מבחינת זיהום האוויר בתוך הערים, אבל גם רכבי בנזין מודרניים יורו 6/7 הם מאוד נקיים.

היינו מרוויחים יותר אם היינו מממנים גריטה של רכבים ישנים ומזהמים ביותר.

זו דוגמא מעולה כי לנורווגים יש אינסוף דלק והם בכל זאת פנו לכיוון הזה, כלומר סדרי העדיפויות שלהם לא היו הגרוש של הלירה בטווח המיידי אלה התועלת בטווח הארוך (סביבתית, בריאותית, איכות חיים).
בנוסף גם ישראל יכולה לעשות עבודה הרבה יותר טובה בייצור חשמל מהשמש ממה שהיא עושה עכשיו, אולי לא נגיע ל87% בטח ללא פתרונות אגירה, אבל יש לנו הרבה איפה להשתפר.
כפי שאמרתי גם, יש לנו תועלת בטחונית לא מועטה במעבר לרכבים חשמליים, משהו שלא מעניין נורווגים, אבל אותנו צריך מאוד לעניין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, gpro כתב:

הרעש של הרכב מגיע מהצמיגים לא מהמנוע.

במהירות גבוה הרעש מגיע מהצמיגים וגם רעשי רוח, ובמהירות נמוכה מרמקול של התראת הולכי רגל, אין שקט 😖

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • רעיון טוב! 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 39 דקות, farkash7 כתב:

אתה נכנס פה לוויכוח על המאקרו.
האם מבחינת גזי חממה עדיף רכבים חשמליים על דלק.

ממש לא. 

אמרת בבירור- לגבי ההשפעה עלינו. 

אז כן, יש לזה השפעה גם עלינו.

להיכנס למאקרו אומר שאני צריך לדבר גם על מה שקורה בהודו, בסין, במכרות של הליתיום, במפעלים של נסטלה והשד יודע מה עוד. אין לי מספיק ידע כדי להיכנס למאקרו. 

במיקרו, בשנים האחרונות החורפים השתנו מאד- במקום שהגשם יתפזר על פני רוב החורף, הוא מגיע במרוכז. למרות שאנחנו לא מייצרים סוללות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, saar5555 כתב:

הוא בפירוש אמר שצריך לחשוב מראש לאן אתה נוסע

הגיוני. 

, ושמוסך השירות נמצא רחוק.

אבל זה נשמע כמו חרטא. מה זה רחוק? הוא צריך לנסוע לאילת בשביל טיפול? 

נוזל קירור לסוללה עולה 4000 שקל.

זה, סלחו לי מראש על הבוטות, פשוט חזירות של היבואנים, שמנצלים כרגיל את פחד הציבור מאובדן 'האחריות' כדי לגבות סכומי כסף מופקעים על טיפולים, ובכך לפצות את עצמם על כך שרכב חשמלי זקוק מראש להרבה פחות טיפולים בהשוואה לרכב עם מנוע בעירה פנימית.

הוא בסוף חזר לרנו ארקנה היברידית.. כי עם מיכל מלא האוטו נוסע בלי בעיה 800 או 900 קילומטר.

אם הוא לא נהג מונית, הסעות, הובלות או משלוחים, לא ברור לי למה הוא צריך רכב שמסוגל לעבור 900 ק"מ בתדלוק אחד, במיוחד כשיש לו עמדת טעינה מתחת לבית. כנראה שחרדת הטווח השפיעה עליו בצורה קשה.

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 34 דקות, ברווז כתב:

להיכנס למאקרו אומר שאני צריך לדבר גם על מה שקורה בהודו, בסין, במכרות של הליתיום, במפעלים של נסטלה והשד יודע מה עוד. אין לי מספיק ידע כדי להיכנס למאקרו. 

בדיוק. הדיון על המאקרו הוא דיון הרבה יותר מסובך.
תמצא בו אפילו אנשים שטוענים שאין שום בעיה, ואנחנו בכלל לא משפיעים על האקלים.
לא רואה טעם להכנס אליו, אז בוא נדבר על המיקרו. אנחנו לא מייצרים סוללות ולכן ההשפעה של ייצור סוללות היא במאקרו, בוא נתעלם מזה לרגע, אחרת לא נתכנס לשום דבר.
על אותו משקל של ייצור סוללות אני יכול להגיד לך שרק תוצרי הלוואי של דלקי מאובנים (פלסטיק) גורמים לנזקים אדירים לכדור הארץ שאת רובו אתה בכלל "לא חווה" כי הפלסטיק הזה מגיע ברובו למדינות עולם שלישי והורס אותן או לים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, gpro כתב:

מי שחושב שמכונית חשמלית שקטה יותר חי בסרט!

הרעש של הרכב מגיע מהצמיגים לא מהמנוע.

במהירות בין-עירונית הרעש העיקרי מגיע מהכביש ומהרוח. לעומת זאת, בעיר, בפקקים, ברמזורים או בנסיעות איטיות, רוב הרעש מגיע מהמנוע.

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Cranky_CPA כתב:

הגיוני. 

הכוונה בקטע של איפה יש עמדות הטענה או אם תוכל לנסוע ולחזור הביתה למטען שלך. מה שבאוטו עם מנוע בערה פנימית יש לך תחנות דלק די בפיזור כך שאתה בכלל לא חושב על זה. 

זה, סלחו לי מראש על הבוטות, פשוט חזירות של היבואנים, שמנצלים כרגיל את פחד הציבור מאובדן 'האחריות' כדי לגבות סכומי כסף מופקעים על טיפולים, ובכך לפצות את עצמם על כך שרכב חשמלי זקוק מראש להרבה פחות טיפולים בהשוואה לרכב עם מנוע בעירה פנימית.

מה לעשות, קנית אוטו ואף אחד לא יודע לטפל בו חוץ מאותו מוסך יבואן. אתה "קהל שבוי".

אבל זה נשמע כמו חרטא. מה זה רחוק? הוא צריך לנסוע לאילת בשביל טיפול? 

באר שבע --- אשדוד . לא חושב שזה קרוב כל כך. למיטב זכרוני. 

לא ברור לי למה הוא צריך רכב שמסוגל לעבור 900 ק"מ בתדלוק אחד, במיוחד כשיש לו עמדת טעינה מתחת לבית. כנראה שחרדת הטווח השפיעה עליו בצורה קשה.

חיסכון בדלק ובכלל נראה לי חסכון בהוצאות. באיביזה הקודמת יכולתי לנסוע 720 ק"מ בין תדלוק לתדלוק. זה היה מעולה! כמובן שהרציונל המשמעותי זה פחות ביקורים בתחנות דלק בעיקרון. 

נדמה לי שהיתרונות הגדולים של רכב חשמלי זה אין רעש ובעיקר אין זיהום אוויר. שזה מצויין. 

מה שכן, אני תמיד תוהה מה עושים עם הסוללות, כאן בארץ הרי טומנים באדמה לא? אז מה עשינו בזה? 

הנה כתבה למשל בכלכליסט על בגדים. שאנשים מקפידים לשים בגדים ישנים במכולות המיועדות למחזור, ובסוף התברר שהבגדים הולכים למזבלה המרכזית.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעה, Cranky_CPA כתב:

במהירות בין-עירונית הרעש העיקרי מגיע מהכביש ומהרוח. לעומת זאת, בעיר, בפקקים, ברמזורים או בנסיעות איטיות, רוב הרעש מגיע מהמנוע.

אני  לא מסכים , אני בודק את זה כבר הרבה זמן (כמובן לא ניסוי מדעי), רוב הרעש ברחוב העירוני  (רעש מכלי רכב..)מגיע מרעש של הצמיגים (לא כולל רכבי משא ואופנועים).

אני מציע לך לבדוק/להקשיב בעצמך ותראה שכבר במהירות עירונית ובמיוחד ברכבים מודרנים שומעים את הצמיגים יותר מאת המנוע.

פורסם
לפני 47 דקות, gpro כתב:

אני  לא מסכים , אני בודק את זה כבר הרבה זמן (כמובן לא ניסוי מדעי), רוב הרעש ברחוב העירוני  (רעש מכלי רכב..)מגיע מרעש של הצמיגים (לא כולל רכבי משא ואופנועים).

אני מציע לך לבדוק/להקשיב בעצמך ותראה שכבר במהירות עירונית ובמיוחד ברכבים מודרנים שומעים את הצמיגים יותר מאת המנוע.

ספציפית ברכב שלי רוב המוחלט של הרעש במהירות עירונית מגיע מהמנוע. (פיג'ו 208 עם מנוע פיורטק) במהירות בינעירונית שומעים בעיקר רעשי רוח וצמיגים. 

פורסם
לפני שעה, Cranky_CPA כתב:

ספציפית ברכב שלי רוב המוחלט של הרעש במהירות עירונית מגיע מהמנוע. (פיג'ו 208 עם מנוע פיורטק) במהירות בינעירונית שומעים בעיקר רעשי רוח וצמיגים. 

יכול להיות שספציפי אתה צודק, בכל מקרה  "הבדיקה" לא כשאתה נוהג ברכב אלא כשאתה עומד מחוץ לרכב והוא חולף לידך.

פורסם
לפני 15 שעות, gpro כתב:

יכול להיות שספציפי אתה צודק, בכל מקרה  "הבדיקה" לא כשאתה נוהג ברכב אלא כשאתה עומד מחוץ לרכב והוא חולף לידך.

שני המצבים (אדם מחוץ לרכב ואדם בתוך הרכב) רלוונטים. וכמובן הרבה תלוי במבנה גוף הרכב, האם יש חומרים מבודדי רעשים וכו׳.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...