Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 33 דקות, EvGriga כתב:

אני עשיתי חישוב עלות החזקה כוללת, ל 15 אלף ק"מ בשנה, ללא מס נסועה, ירידת ערך מכונית בנזין 9.2%, חשמלית 10% בשנה.

כ-8.3% לשנה פחת עלות הסוללה של רכב חשמלי, בהנחה שהסוללה תחזיק 12 שנים, עלות סוללה צפויה כ 530 ש"ח ל kWh (לדוגמה, 30 אלף שקל לסוללה של טסלה מודל 3, בעוד 12 שנים)

מחיר חשמל 80 אג', זה מה שאני משלם בעמדת טעינה ביתית לחברה שמספקת טעינה, העמדה על חשבון החברה וללא תשלום קבוע מדי חודש, רק תשלום על חשמל.

בטח שזה לא 100% מדוייק, אבל זה לא מצוץ מהעצבע, כמו רוב הטענות על כמה זול להחזיק רכב חשמלי, רק דוגמה קטנה

image.png.c86b716699589a22bb96fd9c00200b14.png

תוכל להרחיב בבקשה על עמדת טעינה ביתית שאתה משלם לחברה, איך זה עובד ומה שם החברה? 

• אהבתי 1
  • תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שם החברה EVAYA, ועד הבית (בניין רב קומות עם חניות תת קרקיות) סגר איתם עסקה, הם מספקים עמדות טעינה מנוהלות וחיבור ללוח חשמל של הבניין בחינם לכל דייר שרוצה להטעין את הרכב החשמלי שלו וגם אפליקציה נחמדה למעקב על טעינה וחיובים. גם הרחבת חיבור החשמל, עם יהיה נדרש, יהיה על חשבון החברה.

הדייר משלם לחברה רק על חשמל לפי תעו"ז (80 אג' מינימום בשעות שפל ומחיר חברת החשמל + 25 אג' בשעות שי) והחברה מתחשבנת עם הועד על החשמל הנצרך.

הועד לא מאשר להתחבר דרך ספק אחר חוץ מהחברה הזאת והעסקה היא ל 15 שנה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 21 דקות, EvGriga כתב:

אם כמה שזה לא ישראלי "למה מי יגיד לי מה לעשות" הועד שלך עשה נכון. כך יש סדר בכל הקשור לחיובים ולא פחות חשוב כנראה שגם הצד האסתטי של הבניין, גם אם זו רק החניה, יהיה מסודר ואחיד ולא בלאגן שלם של מתקינים שכל אחד עושה משהו אחר. 

פורסם

יתרונות וחסרונות, כמו כל דבר אחר. 

בכל מקרה זה ממש לא משנה אם זה נכון או לא, זה פשוט המצב הקיים וזהו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

הועד פשוט לא מוכן להתחשבן עם כל דייר בנפרד ולתת לכל מיני ספקים להתחבר ללוח החשמל של הבניין.

החברה גם אחראית על תחזוקה וביטוח עמדות טעינה על חשבונה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 שעות, EvGriga כתב:

שם החברה EVAYA, ועד הבית (בניין רב קומות עם חניות תת קרקיות) סגר איתם עסקה, הם מספקים עמדות טעינה מנוהלות וחיבור ללוח חשמל של הבניין בחינם לכל דייר שרוצה להטעין את הרכב החשמלי שלו וגם אפליקציה נחמדה למעקב על טעינה וחיובים. גם הרחבת חיבור החשמל, עם יהיה נדרש, יהיה על חשבון החברה.

הדייר משלם לחברה רק על חשמל לפי תעו"ז (80 אג' מינימום בשעות שפל ומחיר חברת החשמל + 25 אג' בשעות שי) והחברה מתחשבנת עם הועד על החשמל הנצרך.

הצעתי אצלנו את ההסדר הזה. לא רצו.

מאז חוץ ממני יש עוד דיירת אחת שהתקינה עמדת טעינה, אני יודע שיש עוד שכנים בבניין שלי ובבניין ליד שהתעניינו בהתקנת עמדת טעינה וירדו מזה עקב עלויות גבוהות יחסית (צריך להוריד כבל דרך ארון מונים, לצאת בקומה קרקע, להוציא את הכבל החוצה לאיזור החניה ומשם לחפור את הכבל מתחת לאבנים משתלבות), זה היה פותר להם את הבעיה.

מעניין מה יקרה אם יום אחד ירצו להעביר אותנו גם לחברה כזו, האם יש לנו מקום להתנגד?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 8 שעות, EvGriga כתב:

אני עשיתי חישוב עלות החזקה כוללת של מכונית בנזין פופולרית מול חשמליות, לפי 15 אלף ק"מ נסועה בשנה, ללא מס נסועה, ירידת ערך מכונית בנזין 9.2%, חשמלית 10% בשנה.

כ-8.3% לשנה פחת עלות הסוללה של רכב חשמלי, בהנחה שהסוללה תחזיק 12 שנים, עלות סוללה צפויה כ 530 ש"ח ל kWh (לדוגמה, 30 אלף שקל לסוללה של טסלה מודל 3, בעוד 12 שנים)

מחיר חשמל 80 אג', זה מה שאני משלם בעמדת טעינה ביתית לחברה שמספקת טעינה, העמדה על חשבון החברה וללא תשלום קבוע מדי חודש, רק תשלום על חשמל.

צמיגים ומצבר 12V מחליפים כל 4 שנים.

בטח שזה לא 100% מדוייק, אבל זה לא מצוץ מהעצבע, כמו רוב הטענות על כמה זול להחזיק רכב חשמלי, רק דוגמה קטנה

זה ליד המציאות. זו לא המציאות.

האקסל סופג הכל. 

החלטת על ירידת ערך שרירותית. למה? ככה. 

פחת 8.3% על סוללה - מאיפה הבאת את זה? כרגע הנסיון מראה כי סוללות כמעט בכל כלי הרכב מחזיקות כמעט ללא דעיכה. בפעם האחרונה שבדקתי היה מידע סטטיסטי רק על רנו זואי, שבממוצע הראה דעיכה של 1.5% בשנה. כלומר שסוללה תגיע ל 70% מהקיבולת החדשה שלה, יקח 20 שנים. 

מחיר חשמל עומד היום על 61.45 אג' לקוט"ש. זה שאצלכם יש מחיר גבוה יותר - זה כבר החישוב באישי שלך. סטטיסטיקה שעליה ניתן לצאת בהצהרות זה לא. 

צמיגים ומצברים - מחליפים בכל המכוניות. 

טיפולים ותיקונים תקעת מספרים ללא קשר למציאות. על מה זה מבוסס? 

יש חשמליות שהטיפול השנתי הוא מצחיק, יש כאלה שנכנסים למוסך פעם בשנתיים / 30,000 ק"מ ויש כאלה שפעם בארבע שנים או 100,000 ק"מ. מהצד השני יש כאלה שמכריחים את הלקוחות להיכנס למוסך פעם בשנה ומשחילים אותם. ככלל, בוודאות המספרים שהכנסת לא נכונים. 

בקיצור - בנית אקסל שיתאים למה שאתה רוצה שתצא התוצאה / על הנתונים שאתה רואה / מאמין.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 21.12.2024 בשעה 09:45, discoTD5 כתב:

אני אוהב דיון עם סיסמאות. 

צר לי לקלקל את החגיגה, אבל כל מי שיש לו רכב חשמלי או שוקל לרכוש, חייב להבין כי המיסוי על רכב חשמלי (הישיר והעקיף) יעלה.

עד תחילת 2024 היו בישראל כ 100,000 כלי רכב חשמליים. השנה יתווספו אליהם עוד כ 70,000 כלי רכב כאלה. 

אגב - מי שמשתמש בטיעון של 'אבל גם תחנות כח מזהמות' - תפסיקו. זה מוציא אתם לא חכמים וזה בעדינות.

למדינה יש שני אינטרסים מנוגדים הפועלים היום בנושא המיסוי על כלי רכב חשמליים.

לטובת עידוד המעבר לחשמל יש את התחייבות המדינה לפעול לצמצום פליטת מזהמים, ויותר משמעותי להוריד את היקף יבוא הדלקים לישראל. אין דרך אחרת בה ניתן באמת להוריד את התלות האנרגטית של המדינה אלא בהפחתה של ייבוא דלקים. אני מזמין אתכם להאזין לפודקאסט 'דרייב' עם רון אייפר - ראש אגף במשרד האנרגיה והתשתיות ולהבין את הלכי הרוח. 

מהצד השני, בא משרד האוצר ומאבד הכנסות עקב הפחתה של צריכת דלק, מה שמביא לפחות מס בלו (ועל הבלו גם מע"מ).

ה'בלו' הוא הדרך של המדינה לגבות מיסים מאוכלוסיות שלא משלמות מיסים. בדרך המדינה גם גובה מיסים מכולנו, אבל זה סבבה לה לחלוטין. 

תזכרו שהמדינה היא ג'אנקי של מיסים. היא יותר מכורה למיסים מאשר הומלס שזרוק בתחנה המרכזית הישנה מכור למנה שלו. 

גם כאן, אתם מוזמנים להאזין לפודקאסט 'דרייב' הוא אירחנו את גב' מירי סביון, מס' 2 ברשות המיסים. היא גם תותחית על, וגם מדברת בגובה העיניים בצורה הכי ברורה והכי ישירה. 

התגובה הזו היא לא כדי לקושש עוד 15 האזנות לפודקאסט, היא כדי שבאמת תקשיבו ותבינו את הלכי הרוח בקרב אנשי המקצוע הקרובים קרבה ישירה לקובעי המדיניות בישראל.

אז לסיכום - בעלי רכב חשמלי ישלמו יותר. בוודאות. האם זה עדיין יהיה כלכלי - לדעתי כן. 

ממאי 22 גם אני וגם אישתי עם כלי רכב חשמליים. עלות האנרגיה לק"מ ששילמנו עד היום היא בין חמישית לשישית ממה ששילמנו קודם. זה לא מספר שנכון לכל אחד. 

אני עברתי מ 208GTI לאיוניק 5, אישתי מספורטאז' 1.6 לפיאט 500E. אם המעבר היה מהיברידי לחשמלי, הוא עדיין היה כדאי, אבל כנראה פחות. 

אני משער שאחרי כל העלויות הנוספות, עדין עלות האנרגיה תהיה בין שליש לחצי לעומת בנזין.

האם הביטוח מחייב התקנת איתוראן על איוניק 5?

פורסם
לפני 12 שעות, discoTD5 כתב:

זה ליד המציאות. זו לא המציאות.

האקסל סופג הכל. 

פחת 8.3% על סוללה - מאיפה הבאת את זה? כרגע הנסיון מראה כי סוללות כמעט בכל כלי הרכב מחזיקות כמעט ללא דעיכה. בפעם האחרונה שבדקתי היה מידע סטטיסטי רק על רנו זואי, שבממוצע הראה דעיכה של 1.5% בשנה. כלומר שסוללה תגיע ל 70% מהקיבולת החדשה שלה, יקח 20 שנים. 

מחיר חשמל עומד היום על 61.45 אג' לקוט"ש. זה שאצלכם יש מחיר גבוה יותר - זה כבר החישוב באישי שלך. סטטיסטיקה שעליה ניתן לצאת בהצהרות זה לא. 

יש חשמליות שהטיפול השנתי הוא מצחיק, יש כאלה שנכנסים למוסך פעם בשנתיים / 30,000 ק"מ ויש כאלה שפעם בארבע שנים או 100,000 ק"מ. מהצד השני יש כאלה שמכריחים את הלקוחות להיכנס למוסך פעם בשנה ומשחילים אותם. ככלל, בוודאות המספרים שהכנסת לא נכונים. 

בקיצור - בנית אקסל שיתאים למה שאתה רוצה שתצא התוצאה / על הנתונים שאתה רואה / מאמין.

בכל הנוגע לחיסכון המסיבי שבהחזקת רכב חשמלי יחסית לצורות ההנעה האחרות, אתה לגמרי צודק. גם ענין הפחת ואובדן הערך הם נתונים שעדיין קשה מאוד להעריך לאורך זמן, במיוחד בשל הזמן הקצר יחסית שההנעה החשמלית נמצאת איתנו. נכון שאפשר להניח שההתפתחות המואצת של יעילות הסוללות ובנובע התיישנות טכנולוגיות של ההווה מסמנות עתיד לא מזהיר במיוחד לשמירת הערך של מה שאנחנו מכירים היום, אבל כל זה בעתיד ולכן לא לגמרי ברור. מה שכן ברור זו העובדה שמכונית חשמלית נוטלת מאיתנו את עצמאות הניידות שהיוותה את אחת מנקודות החוזקה הבולטות של רכב פרטי. גם אם אין בעיה מיוחדת בנסיעות יומיומיות רגילות ברכב חשמלי, החשבון הזה שבאופן בלתי נמנע עושה מי שנוהג ברכב חשמלי באשר לשאלת הקילומטראז' הנותר, פשוט לא קיים אצל מי שנוהג ברכב בנזין. 

פורסם

אתה מדבר מתוך נסיון?
חרד טווח זה דבר שצריך או להפרד מנו או ללמוד לחיות איתו,
היום תכנס כמעט לכל תחנת דלק ותמצא שם עמדה מהירה ולרוב 15 ד' הטענה יספיקו לך להשלים ++ את החסר לך לאותו יום (הבדל של 10 ד' מתדלוק),
שוב אכן אין את הקלות הרגילה של פשוט תכנס ותסע אבל למי שיש עמדת הטענה ביתית ויכול מידי לילה להטעין כמעט אין מצב שהוא יחוש בבעיתיות,
אבל השקט והתגובות של הרכב לרוב הם עולם אחר (שוב נניח נשווה את האוקטביה לזיקר X לונג),
וגם לגבי ירידת ערך לך תמכור אוקטביה נניח בת שנתיים עם 60K ק"מ לא תמיד זה במחיר מחירון...

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, discoTD5 כתב:

יש חשמליות שהטיפול השנתי הוא מצחיק, יש כאלה שנכנסים למוסך פעם בשנתיים / 30,000 ק"מ ויש כאלה שפעם בארבע שנים או 100,000 ק"מ.

לפחות עכשיו יש לך ביקורת יותר עניינית, אז אני יכול לענות לך לעניין:

- קודם כל, החישוב הוא לצורך השווה, זאת הערכה, לא מספרים נכונים אבסולוטית, מה שבלתי אפשרי, אבל יותר נכונים יחסית.

אין בחישוב שלי שום דבר שרירותי, לכל מספר שהכנסתי לטבלה היו סיבות, אבל אני לא רואה חשבון ואין לי נתונים סטטיסטיים לגבי כל השוק אז כמובן הכל זה הערכות, מה שנראה לי סביר.

מי שלא מסכים שיעשה חישוב משלו, אני לא ראיתי שמישהו פירסם אי פעם חישוב מלא ומפורת של עלות החזקה הכוללת של מכונית או השווה כזאת.

- ירידת ערך מחושבת לפי 7 שנים (קונים מכונית חדשה ומחזיקים אותה 7 שנים), מכונית בנזין 63% (14% י.ערך בשנה ראשונה ו 13% מדי שנה ממחיר שנה קודמת), חשמלית 70% (20% בשנה ראשונה ו 15% י.ערך מדי שנה ממחיר שנה קודמת)

- אין סוללה של רכב חשמלי, מבין הרכבים הנמכרים היום, שיכולה להחזיק 20 שנה, מקסימום אולי 15 שנה.

אז אני לוקח זמן סביר ממוצע שאחרי 12 שנים תצטרך להחליף את הסוללה.

זה יוצר פחת של 1/12 = 8.33% מדי שנה, זה פחת של עלות, לא משנה בכלל כמה אחוזי דעיכה יש לסוללה בשנים הראשונות, בממוצא תצטרך להחליף אותה אחרי 12 שנים.

- מחיר חשמל שאני מכניס יותר גבוה ממחיר בסיסי, אבל אני לא מכניס לחישוב עלות של עמדת טעינה וההתקנה שלה - עלות של אלפי שקלים שצריך לשלם מראש וגם עלות של ביטוח ותחזוקה של עמדת טעינה, ככה שזה, לדעתי, מתאזן לאורך זמן לאותו מחיר.

- עלות הצמיגים יש בטבלה גם לחמשליות וגם לרכב בנזין, להשווה, לא מבין את ההערה שלך. הצמיגים לא עולים כסף? לא צריך להחליף אותם?

צמיגים של מכוניות חשמליות יותר יקרים ממוצע וצריך להחיף אותן יותר תכופות, לדעתי המספרים סבירים.

- קשה להעריך טיפולים לכל מכונית ספציפית, אבל להארכתי עלות הטיפולים השוטפים למכונית חשמלית הם חצי של מכוניות בנזין, זה לא סעיף גדול אבל אלה מספרים סבירים שנתיים ממוצעים סבירים לאורך של 5-8 שנים ראשונות. 1000/500 שקל.

פורסם

אני לא מבטל את נושא חרדת הטווח, בוודאי למי שעדיין לא התנסה עם רכב חשמלי.

מי שכבר יש לו - יודע להתנהל עם הרכב.

צריך לקחת בחשבון שלא כל רכב מתנהג אותו הדבר. אלו שנוסעים על Atto3 יהיו מן הסתם יותר מחושבים וזהירים מאשר אלו שנוסעים בזיקר 001. 

חרדת הטווח זה משהו שעובר אחרי שבועיים עם רכב חשמלי.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, discoTD5 כתב:

עלות טיפולים שנתית ממוצעת של מכונית חשמלית מבוסס על ORA 03 שלנו:

טיפול ראשון אחרי שנתיים 500 שקל, טיפול שני אחרי 4 שנים 1500 שקל, בכל טיפול יש גם בדיקת תקינות המערכות. 

בטיפול השני מחליפים נוזל קירור של הסוללה, בגלל זה יותר יקר,  זה מה אמרו לנו בסוכנות.

בממוצע 4 שנים ראשונות יוצא 500 שקל לשנה.

אני מאמין שלמכוניות חשמליות אחרות גם צריך אותו דבר בערך.

או אל תעשה כלום ותחסוך 500 שקל בשנה.

טסלה לא דורשים טיפולים בכלל? יופי, אבל אם היא תתקלקל אחרי 4 שנים מחוסר טיפול זה עלך, תחפש את החברים של אדון אילון. 

פורסם

בכל הכבוד הראוי - אתה כותב "עובדות" ומניח "הנחות" בבטחון רב עם אחיזה רופפת מאד המציאות (לעניות דעתי)

אם נקח לדוגמא את ה-ORA 03 להערכתי אחרי שלוש שנים ירידת הערך תהיה הרבה יותר קרובה ל-50% מה-30%.

דעיכת הסוללה הרבה יותר קטנה  בד"כ מהמספרים שזרקת. 

שורה תחתונה - אי אפשר לנקוב בנתונים כאלה ואחרים, כי ת'כלס אף אחד לא יודע מה יהיה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, EvGriga כתב:

עלות טיפולים שנתית ממוצעת של מכונית חשמלית מבוסס על ORA 03 שלנו:

טיפול ראשון אחרי שנתיים 500 שקל, טיפול שני אחרי 4 שנים 1500 שקל, בכל טיפול יש גם בדיקת תקינות המערכות. 

בטיפול השני מחליפים נוזל קירור של הסוללה, בגלל זה יותר יקר,  זה מה אמרו לנו בסוכנות.

בממוצע 4 שנים ראשונות יוצא 500 שקל לשנה.

אני מאמין שלמכוניות חשמליות אחרות גם צריך אותו דבר בערך.

או אל תעשה כלום ותחסוך 500 שקל בשנה.

טסלה לא דורשים טיפולים בכלל? יופי, אבל אם היא תתקלקל אחרי 4 שנים מחוסר טיפול זה עלך, תחפש את החברים של אדון אילון. 

1,000 שקל לטיפול באוקטביה? בחייך... אולי בשנתיים הראשונות לחיי הרכב. אבל איפה הפלאגים? איפה הברקסים? ומה לגבי החלפת מצמדים, פילטר דלק, שמנים, פילטר שמן, פילטר אוויר ועוד ועוד? וכל זה עוד לפני שמחשבים את שעות העבודה של המכונאים. ככל שהרכב מתיישן, תחזוקתו מתייקרת וברכב עם מנוע בעירה פנימי יש הרבה יותר חלקים שיכולים להתקלקל. רק תיקון גיר DSG, למשל, יכול להגיע להוצאה של 8,000 שקל. אני על הצרפתיה המקוללת שלי הוצאתי 14,000 שקל על תיקון מנוע PureTech ועוד ממש לא מזמן אקסטרה 5,000 שקל על תיקון נזילת שמן ונוזל קירור. 

ואל תשכח מכוניות חשמליות מקבלות 5 שנים אחריות על הרכב ו-7-8 שנים אחריות על הסוללה. צ'מפיון נותנים שנתיים אחריות על הרכבים שלהם ואחר כך תתחיל לפתוח את הארנק. 

לפני 6 שעות, EvGriga כתב:

אז אני לוקח זמן סביר ממוצע שאחרי 12 שנים תצטרך להחליף את הסוללה.

זה יוצר פחת של 1/12 = 8.33% מדי שנה, זה פחת של עלות, לא משנה בכלל כמה אחוזי דעיכה יש לסוללה בשנים הראשונות, בממוצא תצטרך להחליף אותה אחרי 12 שנים.

מה שעשית בעצם זה חישבת את הפחת בכפל. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...