Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 21.12.2024 בשעה 09:45, discoTD5 כתב:

מי שמשתמש בטיעון של 'אבל גם תחנות כח מזהמות'

לא מכיר את הטיעון הזה, אבל מכיר שהליך הייצור (סוללות בעיקר) ואורך חיי הסוללה בעצם מזהם יותר מאשר רכב בנזין ממוצע.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, Cranky_CPA כתב:

מס רכישה מופחת

אגרת רישוי מוזלת

אין מס נסועה 

הקטע שמקצים שטח ציבורי יקר ערך רק לטובת מכוניות חשמליות 

אגרת רישוי כבר לא מוזלת החל מ-2025.

מס נסועה איפה אתה משלם בבנזין?

שטח ציבורי שבסוף חונות בו מכוניות לא בטעינה או חמור מכך מכוניות בנזין שלא אמורות לחנות שם?

דרך אגב, תבקר במדינות שבהן כן קידמו את הנושא של רכב חשמלי ותופתע לגלות כמה חניות הוקצו לטובת טעינה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

גם עם מס נסועה של 15 אג' לק"מ עלות החשמל תהיה יותר זולה מעלות הבנזין.

אבל מכונית חשמלית עצמה תעולה בממוצה, לפחות משנה הבא, יותר ממכונית בנזין מקבילה ויש לחשמליות ירידות ערך שנתיות יותר גבוהות וביטוח שלהן יותר יקר.

בסיכום עלות ההחזקה הכוללת, לדעתי, אין לחשמליות עדיפות גם היום, ללא מס נסועה, אבל יש להן חסרון מבחינת מגבלות השימוש (טווח נסיעה מוגבל, זמן טעינה ארוך, מחסור בעמדות טעינה ציבוריות)

למי שנוסע למרחקים קצרים מדי יום ויש לו עמדת טעינה בבית החסרון הזה יכול להיות לא משמעותי.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

ניחוש מושכל שלי. 

מאחר ו(מסתכל בפנקס) "הממשלה רוצה לעודד מעבר לרכב חשמלי" (בודק למה אם ככה המיסוי עליו רק גודל, למשל), הוחלט בישיבה מיום (מתישהו בעתיד הקרוב יחסית, קרוב מדי) שמס הנסועה יוחל גם על רכבי בנזין והיברידים.

לא רחוק היום לדעתי. 

ברגע שמס הנסועה יכנס לתוקף ויוחל בפועל, הדרך קצרה מאד. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעה, EvGriga כתב:

אבל מכונית חשמלית עצמה תעולה בממוצה, לפחות משנה הבא, יותר ממכונית בנזין מקבילה ויש לחשמליות ירידות ערך שנתיות יותר גבוהות וביטוח שלהן יותר יקר.

מציע שתברר את עלויות הביטוח לפני שאתה כותב את מה שאתה כותב.

על הטסלה שלי אני משלם פחות כסף מאשר רכב היברידי או בנזין מבוקש (מאזדה 3, קורולה היברידית ונירו) - כמה אלפי שקלים פחות בשנה (3000-5000₪ פחות ביחס להצעות שקיבלתי על המכוניות שכתבתי).

גם על הקונה החשמלית אנחנו משלמים פחות בביטוח (קצת פחות מהטסלה).

ועל שתי המכוניות האלו לא ביקשו התקנה של "מיגון".

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, dorsht כתב:

אני משלם פחות כסף מאשר רכב היברידי או בנזין

יכול להיות שכרגע אתה משלם פחות, אבל זאת מגמה עולמית וגם בארץ, עם עליית מס ומחיר של רכבים חשמליים, חברות ביטוח מעלות פרמיות.

זה קורה תוך כדי שהן לומדות עלויות התיקון של רכב חשמלי וגם לוקחות בחשבון עלויות נזק והחלפת הסוללה במקרה של תאונה.

לבת שלי, שהיא נהגת צעירה, אבל לא חדשה וללא תביעות בעבר, ביקשו בהצאה הכי טובה שקיבלנו, 6 אלף רק על מקיף, על רכב חשמלי ששווה 130 אלף עם כל מערכות הבטיחות האפשריות.

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

ניחוש מושכל שלי. 

מאחר ו(מסתכל בפנקס) "הממשלה רוצה לעודד מעבר לרכב חשמלי" (בודק למה אם ככה המיסוי עליו רק גודל, למשל), הוחלט בישיבה מיום (מתישהו בעתיד הקרוב יחסית, קרוב מדי) שמס הנסועה יוחל גם על רכבי בנזין והיברידים.

אתה יכול לצחוק צחוק עצוב.

בטיוטת החוק הסעיף הזה קיים.

שר האוצר יכול להחליט על 'מס נסועה' גם על רכבים היברידיים ושאינם.

אין לי עלי את הטיוטה, אך לכשיהיה לי אעלה את זה.

• אהבתי 2
פורסם

הבלו הוא מס נוח מאוד לאוצר/רשות המיסים, הם אמנם לא יכולים לשחק איתו יותר מדי כי תמיד יש רעש תקשורתי על "עליית מחיר הדלק", אבל זה מס מאוד נוח לגבייה. מס נסועה לעומת זאת זו גבייה אישית, לא יודע אפילו איך זה יתבצע אבל נושא הגבייה הוא מורכב יותר ועם פתח לשלל רמאויות אם הגבייה לא תהיה אלקטרונית ללא מגע יד אדם. מצד שני, מס נסועה יאפשר לאוצר יותר גמישות בגביית המס (העלאת המס) עם פחות רעש תקשורתי. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 9 שעות, EvGriga כתב:

בסיכום עלות ההחזקה הכוללת, לדעתי, אין לחשמליות עדיפות גם היום, ללא מס נסועה,

דעה זה דבר נפלא. אל תיתן לעובדות לבלבל אותך אף פעם. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 9 שעות, ברווז כתב:

ניחוש מושכל שלי. 

לא רחוק היום לדעתי. 

ברגע שמס הנסועה יכנס לתוקף ויוחל בפועל, הדרך קצרה מאד. 

רק אם יחליף את הבלו.

פורסם
לפני 15 שעות, המגיב כתב:

אתה יכול לצחוק צחוק עצוב.

אוקי:

לפני 10 שעות, taranta כתב:

רק אם יחליף את הבלו.

:rofl::bigcry:

אתה חושב שזה יקרה?... 

לפני 15 שעות, המגיב כתב:

בטיוטת החוק הסעיף הזה קיים.

שר האוצר יכול להחליט על 'מס נסועה' גם על רכבים היברידיים ושאינם.

לא צחקתי בהודעה שלי, רק ניסחתי אותה בצורה הומוריסטית (לפחות, אני מקווה).

הדיעה שלי כנה, שלא רחוק היום שבו הסעיף יחול על כלל הרכבים בארץ. החלה שלו על החשמליות יהיה "פתיחת התיאבון". ממש לא התלוצצתי כשכתבתי את זה.

רק נתת לי חיזוק לדיעה שלי שעד עכשיו הייתה בדיוק זה, רק דיעה, ללא עובדות.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

אתה חושב שזה יקרה?... 

כן. אני לא רואה מס נסועה הולך יחד עם בלו. אני כן יכול לראות מס נסועה שיחליף את הבלו ובפועל יצא יותר יקר. זה כן.

פורסם

ואני לא רואה בלו שעליו יש גם מע"מ, אבל היי, נחש מה. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, discoTD5 כתב:

אל תיתן לעובדות לבלבל אותך אף פעם. 

אני עשיתי חישוב עלות החזקה כוללת של מכונית בנזין פופולרית מול חשמליות, לפי 15 אלף ק"מ נסועה בשנה, ללא מס נסועה, ירידת ערך מכונית בנזין 9.2%, חשמלית 10% בשנה.

כ-8.3% לשנה פחת עלות הסוללה של רכב חשמלי, בהנחה שהסוללה תחזיק 12 שנים, עלות סוללה צפויה כ 530 ש"ח ל kWh (לדוגמה, 30 אלף שקל לסוללה של טסלה מודל 3, בעוד 12 שנים)

מחיר חשמל 80 אג', זה מה שאני משלם בעמדת טעינה ביתית לחברה שמספקת טעינה, העמדה על חשבון החברה וללא תשלום קבוע מדי חודש, רק תשלום על חשמל.

צמיגים ומצבר 12V מחליפים כל 4 שנים.

בטח שזה לא 100% מדוייק, אבל זה לא מצוץ מהעצבע, כמו רוב הטענות על כמה זול להחזיק רכב חשמלי, רק דוגמה קטנה

image.png.c86b716699589a22bb96fd9c00200b14.png

• רעיון גרוע 1
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...