Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קוראים לזה - עוני מחושב מבחירה.

אני אהיה עני כמה שאני יכול, אעבוד בעיקר בשחור כי אז לא אשלם מיסים, לא אכנס למעגל העבודה אבל אגדל ילדים ללא הפסק תוך הישענות על הגורמים הסוציאליסטיים שעוד קיימים כאן.

ואז אדרוש חינוך, בריאות, ושירותים קהילתיים בעוד אני איש שלקח החלטה לחיות על חשבון אחרים.

וגם ביטחון. אבל גם פה לא אשתתף.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

1. המדינה תגיד לבגץ שכל רכב בנזין משלם בממוצע x שח בלו ומעמ לקילומטר וזה עלות מס שהיא רוצה לשים על החשמליות. לגימיטי לגמרי. היא תוכיח את זה בקלות.

פה יש בעיה שנקרא צריכת דלק של בזנין -זה שיש היברידיות עם 50 אלף קמ בשנה וכלום דלק ולעומת זאת מנוע סופר טורבו שעומד בפקקים כל היום ועושה 1 ל5, זה בעיה. בעל ההיברידית ירצה להמשיך במתווה הקיים. בעל הטורבו שותה הדלק, ירצה לשלם לפי קמ ויעתור לבגצ.

יש לזה פתרון אחר וסופר מסובך - אגרת גודש.

ועדיין המדינה תצליח להוכיח שאין פה אפליה חמורה ושוב, השינוי הוא על החשמליות, לא על הבנזין.

2. השאלה למה לחייב לפי קילומטרז. צריך לחייב לפי מונה צריכת קילווואט, השאלה אם יש דבר כזה ושלא ניתן לאיפוס.

יש לך רכב חסכוני יותר, הרווחת.

זה הפתרון היחידי שפותר את נושא הרכבי פלאג אין.

רוב בעלי הפלאג אין בליסינג לא מטעינים, מאמין שרק פרטיים.

3. העלות חשמל המשולם פר קילואט פחות מעניינת את המדינה וזה בעיה של הצרכן, שאמורה להיפתר עי משרד האנרגיה ופחות עי האוצר.

בדיוק כמו שיש מחירי בנזין ובמיוחד דיזל שונים בין תחנות דלק, כאשר הבלו תמיד זהה ורק המעמ נקבע לפי הסכום המשולם, אז גם פה שאנשים יארגנו לעצמם חשמל בזול. 

לגבי השאלה למה לחייב לפי נסועה ולא לפי צריכת אנרגיה (ללא קשר אם זו אנרגיה אגורה במחית דינוזאורים או בסוללות חשמליות), האמת ששני הקריטריונים רלוונטים, אבל לצרכים שונים.
הראשון רלוונטי לעומס בכבישים, ולכן לעלות התשתית, גם בניה ראשונית של כבישים וגם תחזוקתם; ולמעשה מידת הגודש בזמני הנסיעה היא גם חלק בלתי נפרד מזה.
השני רלוונטי למטרה לצמצם ככל האפשר את השימוש באנרגיה פר-תושב במדינה (משפיע גם על מידת זיהום, גם על מידת העצמאות של המדינה, כולל ההיבט הבטחוני).

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, taranta כתב:

אוכלוסיות מסויימות יותר מאחרות. לא סתם ליברמן הטיל את המס הזה וקואליצייה עם חרדים ביטלה.

בולשיט. זה אחד מהמיסים הכי מוצדקים שהשיתו על אזרחים במדינת ישראל.
אין שום דבר טוב בצריכה מוגזמת של סוכר ושום דבר טוב בשימוש בחד פעמי ושניהם גורמים נזקים כספיים למדינה, וכן גם העובדה שבסוף ארוחת שישי של 10 אנשים אפשר לקחת את הכלים ולזרוק אותם בחצר של כולנו זה לא דבר טוב. מה ההבדל בין שני אלה לבין עישון שמיסוי עליו לגיטימי גם אצל סמוטריצ'? 

לפני 33 דקות, Supertigre כתב:

אז אתה אמור להיות בסדר עם זה שמי שיש לו רכב חשמלי וחנייה פרטית ישלם אקסטרה כל שנה.

כן, אם אתה רוצה גם לא לשלם אקסטרה תמכור את הבית שלך ותקנה בית עם חניה פרטית.
אולי גם תמסה הלוואות? מי שיש לו דירוג טוב בבנק ומקבל הלוואות בריבית נמוכה יותר מאחרים ישלם מס. נשמע לי לגיטימי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, taranta כתב:

עכשיו תסביר מה הקשר בין צורת החיים שלהם לבין מס חדש שאתה רוצה ליישם ומטרגט אותם.

זה לא מטרגט אותם, כי אין להם בלעדיות על צריכה של סוכר וכלים חד"פ אבל זה כבר רחוק מהנושא של הרכב החשמלי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אם הממשלה ההיא רצתה לטרגט את החרדים היו להם מספיק קצבאות ותמיכות שהם יכלו לחתוך להם ולא דיברנו על היופי שבדבר, זה היה מתכתב עם הטיקטים שהחרדים הדביקו לממשלה הזו, שהיא נגד חרדים בלה בלה בלה.
בסופו של יום אותה ממשלה לא קיצצה בשום תקציב וחבל שכך, אז כל הדיבורים על "טירגוט" של החרדים בחוק החד"פ והמתוקים הם פשוט בולשיט.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם

אני רק שאלה\רק אניח את זה כאן. 

כולנו מסכימים לחלוטין עם זה שצריכה גדולה של סוכר מזיקה. 

כולנו (רובנו לפחות) מסכימים עם זה שהמס אמור לעזור לעודד צריכה נמוכה יותר של סוכר. 

אז למה לא מיסו את הסוכר עצמו?!?! בואו ותענו לי על זה. 

(כותב שורות אלו שותה קפה ללא סוכר כבר מעל עשור, ומכוס זכוכית כי החד פעמי עשוי להיות רעיל, במיוחד בשתייה חמה- אבל צורך קולה וזירו. במתינות יחסית, לפחות)

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כבר לגמרי חורג מהנושא, אבל כן סוכר זה חומר מזיק וממכר וטוב אם היו ממסים אותו כדי לצמצם צריכה.

• אהבתי 2

פורסם

אני בעד מס גם על עוגות מרגרינה ובצק עלים,

אבל בתנאי שזו דרישה של משרד הבריאות !

כל עוד זה מגיע ממשרד האוצר, אף אחד לא מתעניין בבריאות שלנו,

וגם הכסף לא ילך למטרות של בריאות הציבור,

פשוט האוצר צריך כסף ומצא תירוץ שהוא דואג לבריאות.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, ברווז כתב:

בואו ותענו לי על זה.

מה שאני חושב עליו: סוכר נמצא בשלל מוצרים כולל כאלה בסיסיים, כולל כאלה שיש להם תועלת בריאותית.
מס על סוכר היה מוביל להתייקרות רוחבית של המון מוצרי מזון כי ליצרנים אין אינטרס להוריד אותו.

מס על מוצרים עתירים בסוכר כבר תוקף יותר את המחוללים הגדולים של הבעיה, מוצרים שהתועלת הבריאותית שלהם לא קיימת (פרט אולי לעזרה עם בחילות).

לפני 4 דקות, race driver כתב:

אז למה לאף ממשלה אין בעיה להעלות את המס על מוצרי טבק כל הזמן, ואף אחד לא צועק שמטרגטים אותו?
חוץ מזה שאתה טועה, אם המס הוביל לצריכה מופחתת של משקאות ממותקים למשל ושלל מוצרים עשירים בסוכר זה יוביל גם לירידה בחולי סכרת ויוביל לירידה בכמות הכסף שהמדינה משלמת כדי לטפל בחולים סכרת, אז כן המדינה מרוויחה מזה כסף, אבל היא מרוויחה פעמיים, גם מס וגם פחות כסף על חולי סכרת ויותר כסף שנשאר במערכת הבריאות לדברים אחרים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

זה כבר לגמרי חורג מהנושא, אבל כן סוכר זה חומר מזיק וממכר וטוב אם היו ממסים אותו כדי לצמצם צריכה.

בעיניי זה נכון אם הממשל תחזיר את הכסף הזה (של מיסוי הסוכר) או לפחות את רובו המכריע למלחמה בסכרת\השמנה וכו'
כנ"ל לגבי הרכבים חייב להיות חוק שאחוז מסויים מההכנסות מהמיסים יחזור למשתמשי הדרך, בפיתוח תחב"ץ\כבישים וכו'
זה לפחות באופן חלקי יעקור את התחושה (והמציאות) של פרה חולבת.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יחוקקו את מה שאתה אומר וישתמשו בכסף כדי להציב יותר מצלמות מהירות...

• מבאס 1

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Supertigre כתב:

מי שלא תהיה לו גישה לכזו ויאלץ להטעין רק בעמדות ציבוריות וכנראה שלרוב מהירות

הבעיה עם התקנת עמדת טעינה בבתים משותפים ישנים היא אפילו לא העלות של התקנה עצמה,

אלא מגבלה של הספק המוקצה לבית ע"י חברת החשמל וכל התשתית של הספקת החשמל מסביב לבית.

לשדרג תשתית עולה הרבה מאוד כסף ואין מי שיהיה מוכן לממן את זה.

מי שלא יכול להתקין עמדה ביתית לרוב לא יקנה רכב חשמלי.

טעינה בעמדות ציבוריות מאוד יקרה וגם לא נוחה כי אין מספיק עמדות ובמיוחד עמדות מהירות.

אז כבר לכחצי משוק הרכב מכונית חשמלית לא רלוונטית כרגע, עד שמדינה תמצא פתרונות לבתים משותפים ישנים.

כנראה יעלו מחיר החשמל לכולם כדי לממן שידרוג תשתיות.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)
בתאריך 2.1.2025 בשעה 15:46, race driver כתב:

בדיוק זה. 

כשהאוצר צריך כסף, הוא הולך לחלק הקל ביותר- הלקוחות השבויים, המכורים, התקועים ללא אלטרנטיבה. 

מעניין, מיסוי של חברות גדולות לא ממש קורה, כל נטל המיסוי הוא על האזרח הקטן.

אם האוצר היה דואג לבריאות, ובתוך כך להקטנת הנזקים הכספיים והבריאותיים, היה יכול לעשות הרבה הרבה יותר- החל מהסברה למה הסוכר לא בריא ומפה השמיים הם הגבול. 

אבל לא, כי מס. מס יותר בריא. 

בתאריך 2.1.2025 בשעה 15:48, farkash7 כתב:

מה שאני חושב עליו: סוכר נמצא בשלל מוצרים כולל כאלה בסיסיים, כולל כאלה שיש להם תועלת בריאותית.
מס על סוכר היה מוביל להתייקרות רוחבית של המון מוצרי מזון כי ליצרנים אין אינטרס להוריד אותו.

נו, ואם זה במוצרים בסיסיים, אז מה? אדרבה. יידע הציבור וישמור על עצמו מפני צריכה של מוצרים משמינים ועם ערכים בריאותיים גרועים. 

יודע מה, אני לגמרי בעד. אולי סוף סוף מזון בריא יעלה פחות מהשיט המעובד שנמצא בכל מקום במחיר נמוך.

בתאריך 2.1.2025 בשעה 15:48, farkash7 כתב:

אז למה לאף ממשלה אין בעיה להעלות את המס על מוצרי טבק כל הזמן, ואף אחד לא צועק שמטרגטים אותו?

אני לגמרי כתבתי פה שמטרגטים אותי. 

קרא שוב מה שכתבתי לגבי ליברמן והמס על האידוי. 

בתאריך 2.1.2025 בשעה 12:29, ברווז כתב:

אבל בפעם האחרונה שניסו לעשות משהו דומה, המדינה עשתה בלגאן שלם (קרי, היו חזירים  טוטאלית)- לפני כמה שנים ליברמן החליט לשים מס על מוצרי אידוי, בדומה למוצרי הטבק. הבסיס למס היה השוואה (שגוייה מיסודה, מלאת הנחות שגויות ומטומטמות, בכנות, וחסרת כל אחיזה במציאות) של צריכת הטבק מול צריכת הנוזלים בסיגריה האלקטרנוית. 

התוצאה? אם לפני המס, הייתי קונה 500CC ב-200 ש"ח (כחודשיים של אידוי בראש שקט), אחרי המס בקבוק של 100CC עולה 1300+/- ש"ח. כמובן, שהמס הוחל מעכשיו ללפני 5 דקות, כדי שלא תוכל גם להזמין מחו"ל (נוזל ו\או מוצרים קשורים כמו החומרה הנדרשת).

כל קשר בין המס הזה לבריאות, מקרי בהחלט ומשמש רק תירוץ לנקנק את הלקוחות השבויים, המכורים, המוחלשים שלא יוכלו בקלות להתנתק- בדיוק כמו הסיבה לכך שאין בארץ תחבורה ציבורית יעילה: כדי שלא נוכל להתנתק מהדלק ושימשיכו לחלוב לנו את הצינצנת.

אגב. 

אני לא זוכר שהיה בלגאן כל כך גדול בפעם האחרונה שבוצע מיסוי למשקה כלשהו, וזה מוזר לי. 

מי זוכר איזו צעקה לא קמה כשפתאום! דפקו מס גבוה על ערק? 

בתאריך 2.1.2025 בשעה 16:34, llaavvii כתב:

בעיניי זה נכון אם הממשל תחזיר את הכסף הזה (של מיסוי הסוכר) או לפחות את רובו המכריע למלחמה בסכרת\השמנה וכו'
כנ"ל לגבי הרכבים חייב להיות חוק שאחוז מסויים מההכנסות מהמיסים יחזור למשתמשי הדרך, בפיתוח תחב"ץ\כבישים וכו'
זה לפחות באופן חלקי יעקור את התחושה (והמציאות) של פרה חולבת.

תמים אתה...

ברמת העיקרון, המיסים אמורים בכל מקרה ומצב לחזור למי שמשלם אותם- תחבורה, חינוך ומה לא. 

בפועל, המיסים שאנחנו משלמים הולכים ל, ובכן, מחוזות אחרים. 

מי שתורם למדינה נדפק פעמיים- גם בתשלום המיסים וגם באי החזרה של התועלת מכספי המיסים עבורו. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...