Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוכר עכשיו רכב והמחירונים דיי זהים , אכן יש רכבים שההפרשים לא הגיוניים אולי אפשר להפנות את השאלות האלה ללוי יצחק וליד 2 מה פשר ההפרשים ואיך הם מסבירים את זה ?

:fadein:
  • תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 19.11.2024 בשעה 15:14, yuvalganim כתב:

אין שום סיבה להשתמש במחירון מומצא כמו לוי יצחק למעט אם אתה בעל אינטרס ורוצה לשלוט ולווסת מחיר.

יד 2 זה הכי קרוב לנתוני השוק שיש כי אלו המחירים שהרכבים נמכרים בהם.

אני מבין שעדיין ייתכנו מניפולציות גם ביד 2, כולל אנשים שלא תמיד טורחים לעדכן בכמה הרכב נמכר בסופו של דבר וכו'.

אבל בשבילי - זה הרבה יותר אמין

כולם מוזמנים לתמחר את הרכב שלהם לפי מחירון יד 2 כי הוא גבוה יותר, לפעמים משמעותית.
אני רק רוצה לראות מי יקנה רכב ב-20% מעל המחירון כי יד 2 אומר רק כדי ששבוע אחר כך יגנבו לו אותו והכסף הלך לפח.
השוק, חברות הביטוח, יבואני הרכב, ליסינג, בקיצור כולם עובדים לפי מחירון לוי יצחק. לצערנו/לשמחתנו, תלוי איזה רכב אנחנו מחזיקים הוא זה שקובע.

יש כמובן דגמים שהקשר בינם לבין המחירון הוא מקרי בהחלט, אבל אם נשפוט מחירון, כל מחירון, לפי דגמים כאלו אז אף מחירון לא שווה שום דבר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

המחירון שצריך להיות זה מחירון השוק.

מחירי אמת של מה המחיר האמיתי שבו נמכר כל רכב.

יד 2 יותר קרוב לזה מאשר לוי יצחק.

בסוף מחירון לוי יצחק הוא מחירון שמשמש לווסת את השוק במיוחד לחברות הליסינג, זה די ברור הדבר הזה.

כמובן הכל לכאורה וכו'.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
בתאריך 18.11.2024 בשעה 15:36, Alkash כתב:

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

הולכים לפי לוי יצחק, מחירון יד2 לא מעניין בכלל.

אולי רק אם סוחר רוצה להשחיל איזה כבש אז הוא מראה לו לפי יד2 ואומר לו שזה המחירון (במקרה שהוא גבוה משמעותית מלוי יצחק עבור הרכב הספציפי הזה).

ראיתי שאתה מחפש רכב מפברואר וכבר פתחת 5-6 שרשורים בנושא. רכבים בקטגוריה שאתה מחפש יש עשרות אלפים על הכביש, זה לא לייבא דיאבלו SV סגולה. סופר מיני משומשת ב-80 אלף מוצאים תוך שבוע-שבועיים גג.

אני מסכים איתך לחלוטין שזה אבסורט לשלם על כזאת חדשה 130-140 אלף, זה נשמע לי מופרך לגמרי.

המנקה אצלנו בעבודה, לא יודעת מילה בעברית, לא מבינה אם לרכב יש 4 גלגלים או 5, החליטה לפני שבוע שנמאס לה מאוטובוסים והיא צריכה רכב סופר מיני בדיוק בתקציב שלך. הלכה לראות יאריס, איביזה ומזדה 2. אהבה את המזדה יותר מכולן, למחרת קבעה בדיקה והעברת בעלות וגררה אותי איתה כדי שאני אעזור לה. קנתה ב-80 אלף מזדה 2 שחורה ברמת גימור PURE WHITE (הכי מפוארת עם ריפודי עור לבנים), האוטו שנת 2021 צורה חדשה עם 65,000 ק"מ.

נכון הוא לא הכי טכנולוגי ודי מיושן כבר אבל זה מה שאתה מחפש, למרות שבשרשור אחר רשמת שנסעת על החדשה והרגישה לך מיושנת כמו לפני עשור אז סטרת את הדרישות שלך משרשור נוסף שפתחת בזמנו.

זה כמעט חצי מחיר מחדש על רכב שהוא ממש כמו חדש ורק הרגע יצא מאחריות, אם ממש חשובה לך צריכת הדלק תקנה יאריס היברידית משומשת ותהנה! יאללה תעשה תנועת כיס ותתחדש!

עריכה אחרונה על ידי Shmelov
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

דווקא המחירון של יד 2 נתון למניפולציות של חברות הליסינג יותר מלוי יצחק. מי לדעתכם קובע את מחיר של יונדאי 20ו בת 3? כמה אנשים פרטיים קנו את האוטו הזה? יש רכבים שרוב המכירות שלהם הם של חברות ליסינג, אני דווקא רואה שלא קל למכור רכב מיד 2, חוץ מטויוטה אולי, רוב האנשים מורידים מחירים. את זה אני רואה ע"י שימוש בתוספת HANDZ אני חושב שאנשים מדמיינים שאוטו בן שנתיים שווה 20 אחוז פחות מאוטו חדש. במיוחד שאוטו חדש יש ב0 קמ. אני חושב שהמדינה לא צריכה להתערב מחירי מכירה, כי השלב הבא יהיה שהם ירצו למסות את זה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, yuvalganim כתב:

המחירון שצריך להיות זה מחירון השוק.

מחירי אמת של מה המחיר האמיתי שבו נמכר כל רכב.

גם לי יש הרבה חלומות.
לגבי הטענה שלך על מחירון "יד 2", היא מבוססת על כלום ושום דבר. גם הוא נתון לשלל מניפולציות.

גם אם לוי יצחק חוטא וגם אם יד 2 חוטא הסר דאגה מלבך. בסופו של יום המחיר נקבע במעמד העסקה ע"י שני בני אדם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, Shmelov כתב:

לפני כשעה, Shmelov כתב:

הלכה לראות יאריס, איביזה ומזדה 2. אהבה את המזדה יותר מכולן, למחרת קבעה בדיקה והעברת בעלות וגררה אותי איתה כדי שאני אעזור לה. קנתה ב-80 אלף מזדה 2 שחורה ברמת גימור PURE WHITE (הכי מפוארת עם ריפודי עור לבנים), האוטו שנת 2021 צורה חדשה עם 65,000 ק"מ.

המצחיק שהיא קנתה את המאזדה במחיר של מחירון יד 2(82 אלף) , ולא לוי יצחק(72 אלף) 

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מישהו בדק מה המתודולוגיה בחו"ל, למשל של edmunds בארה"ב?

מנסיוני בשנים האחרונות, וזה רק ניסיון אישי מוגבל, תלוי מאוד בסוג הרכב ובשוק שלו. קניתי ומכרתי כמה רכבים מאז הקורונה (כולם זולים יחסית) ולא דיברנו בכלל על מחירון. ביקשתי מה שביקשתי, הציעו מה שהציע, הסכמתי כשנראה לי סביר.

יש סגמנטים ספציפיים ששם באמת הלסת נשמטת. למשל רכבי שטח ישנים. אלו רכבים שבתחזוקה ראויה הם נצחיים, שחלקם כבר לא מייצרים ולא ייצרו יותר, והשימושיות שלהם לא רחוקה בהרבה מרכבים חדשים יותר שעולם פי 5 ומעלה. לכן המחיר שלהם לא יורד. מי שינסה כאן לקנות ג'יפ סופה למשל, 60K ש"ח על שאסי ממונע בן 30. או איסוזו טרופר בן 20+ (גילוי נאות: קניתי ומכרתי וקניתי ומכרתי): כמות הרכבים שיש בשוק מהמודל הזה זה מה שיש ולא יהיו יותר. לפני איזה זמן  היה פה בחור שכעס מאוד שהממוצע ביד 2 לטרופר הוא 30-35 אלף (ואכן זה המחיר של עיסקאות, יש גם ביותר, וגם בפחות) כשהמחירון אומר 12-15. מאיפה היד2 לקח את הנתון המופרך אין לי מושג. 

לא שאני חושב שהמחיר בפועל "מוצדק". אנחנו כחובבי רכב אבל לא פנאטים מוציאים על זה נתח פרוע מהתקציב שלנו, שבמקומות אחרים לא היינו מתקרבים לזה -- המחיר של חלפים הוא עוד הרבה הרבה יותר פרוע (מוסכים שאינם מוסכי יבואן גובים על עבודה סכום ראוי לדעתי, מוסכניקים לא מתעשרים כאן). 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 20 דקות, Jack457 כתב:

שהממוצע ביד 2 לטרופר הוא 30-35 אלף (ואכן זה המחיר של עיסקאות, יש גם ביותר, וגם בפחות) כשהמחירון אומר 12-15. מאיפה היד2 לקח את הנתון המופרך אין לי מושג. 

יד 2 אמנם מקבל נתונים אמינים יותר מהשטח, אבל מצד שני הוא יותר רגיש לשגיאות ככל שיש פחות רכבים בלוח, כי הוא נותן מחיר ממוצע של כל הרכבים שפורסמו בלוח, והנתון הזה מושפע בצורה לא נכונה ממודעות עם מחיר לא ריאלי או רכבים לפירוק.

לדוגמא, רכב נדיר כלשהוא שיש ממנו 10 יחידות בלוח במחיר ממוצע של 100 אל"ש, מגיע אחד ושם מודעה של כזה רכב לפירוק ב-5 אל"ש, באותו רגע הוא הוריד קרוב לעשירייה במחירון הממוצע של שאר ה-10 רכבים. או אחד הביא יחידה כזאת ביבוא אישי ברמה גבוהה עם תוספות וכו' ומפרסם אותה ב-200 אל"ש, הוא מקפיץ את המחיר הממוצע של השאר בעוד עשירייה.

לוי יצחק לעומת זאת לא מושפע ממקרים כאלו, אבל מצד שני לוקח לו זמן לקלוט מגמות שוק, כך שאם דגם מסויים הפך לפופולארי במיוחד הוא להיפך - השוק יגיב לכך שנה-שנתיים לפני שלוי יצחק יספיק לעדכן את זה במחירון.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, davemustaine87 כתב:

המצחיק שהיא קנתה את המאזדה במחיר של מחירון יד 2(82 אלף) , ולא לוי יצחק(72 אלף) 

תלוי איך אתה מסתכל על זה?

הרכב נקנה שבוע אחרי טסט וטיפול בחברה, עם צמיגי דנלופ חדשים (תאריך ייצור שבוע 40 שנת 24, הורכבו לפני הטסט).

איך תתמחר את זה? מבחינתי היא שילמה קצת מעל לוי יצחק...

אגב, הרכב פורסם ב-85 ממה שהיא אמרה לי. אם אחרי המכירה הבעלים הקודם דיווח שמכר ב-85 כפי שפרסם? מי מנטר את זה? מבקשים ממנו להעביר צילום של העברת זהב? שוק פרוץ לכל דבר.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, chezik כתב:

יד 2 אמנם מקבל נתונים אמינים יותר מהשטח, אבל מצד שני הוא יותר רגיש לשגיאות ככל שיש פחות רכבים בלוח, כי הוא נותן מחיר ממוצע של כל הרכבים שפורסמו בלוח, והנתון הזה מושפע בצורה לא נכונה ממודעות עם מחיר לא ריאלי או רכבים לפירוק.

לדוגמא, רכב נדיר כלשהוא שיש ממנו 10 יחידות בלוח במחיר ממוצע של 100 אל"ש, מגיע אחד ושם מודעה של כזה רכב לפירוק ב-5 אל"ש, באותו רגע הוא הוריד קרוב לעשירייה במחירון הממוצע של שאר ה-10 רכבים. או אחד הביא יחידה כזאת ביבוא אישי ברמה גבוהה עם תוספות וכו' ומפרסם אותה ב-200 אל"ש, הוא מקפיץ את המחיר הממוצע של השאר בעוד עשירייה.

לוי יצחק לעומת זאת לא מושפע ממקרים כאלו, אבל מצד שני לוקח לו זמן לקלוט מגמות שוק, כך שאם דגם מסויים הפך לפופולארי במיוחד הוא להיפך - השוק יגיב לכך שנה-שנתיים לפני שלוי יצחק יספיק לעדכן את זה במחירון.

זה נכון אם יד2 מעסיק רק ילד שיודע לעשות ממוצע טיפש וזהו.

אם הוא מעסיק מדעני נתונים או סטטיסטיקאים כדי לבנות מודל שמנבא את ה"מחירון" עבור רכב, קל מאוד להימנע משגיאות כאלה - אל תשכח שיש עוד עשרות נתונים שכנראה משתמשים בהם בצורה פנימית בחישוב המחיר כמו זמן מכירה, מספר פניות דרך האתר, פרסום מחדש והשד יודע מה.

מעניין אותי גם כמה אנשים כאלה מועסקים כיום אצל לוי יצחק, או האם מדובר רק בחבורה של שמאים עם ידע בסיסי מאוד במתמטיקה וסטטיסטיקה.

שורה תחתונה - אנחנו לא יודעים איך כל מחירון כזה עובד באמת, מה הנתונים שהוא מתבסס עליהם (במקרה של יד2 אנחנו יודעים לפחות על חלק מהם), וכמה תחכום וידע סטטיסטי משתלבים בכל הסיפור הזה.

הסבר אפשרי אחד למה רכבי נישה לרוב מתומחרים משמעותית נמוך יותר - חלק גדול מהעסקאות מבוצע מפה לאוזן, ובשילוב עם רכבים שיש מעט מהם אין הרבה נתונים. ולכן הכי פשוט (ומשתלם לחברות הביטוח) הוא לתמחר את הרכב לפי מודל כללי של ירידה באחוז כלשהו בכל שנה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני שעתיים, chezik כתב:

מגיע אחד ושם מודעה של כזה רכב לפירוק

ביד 2 מסננים באופן אקטיבי מודעות של רכבים לפירוק,

מזהים אותם גם כשלא רושמים 'לפירוק', מוחקים את המודעה

וגם זוכרים את הרכב הספציפי והתמונות שלו.

מניסיון... (אחרי כמה נסיונות לתחמן, ה-ip שלי נחסם אצלם).

גם מחפשים וחוסמים  סוחרים שמתחזים לפרטיים ומכניסים מודעות חינמיות.

גם זה מניסיון, אחרי שפרסמתי כמה מודעות עבור חברים ומשפחה,

קיבלתי טלפון מהם, ועברתי תחקיר קצר עד שהשתכנעו שאני לא סוחר.

בסה"כ לדעתי הם עושים עבודה טובה, והמחירון שלהם נותן עוד אינדיקציה למי שמוכר או קונה באופן פרטי.

כמו שאמרו לפני, בסופו של דבר העיסקה נסגרת בין שני אנשים "קונה ברצון ממוכר מרצון".

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Shmelov כתב:

אולי רק אם סוחר רוצה להשחיל איזה כבש אז הוא מראה לו לפי יד2 ואומר לו שזה המחירון (במקרה שהוא גבוה משמעותית מלוי יצחק עבור הרכב הספציפי הזה).

ראיתי שאתה מחפש רכב מפברואר וכבר פתחת 5-6 שרשורים בנושא. רכבים בקטגוריה שאתה מחפש יש עשרות אלפים על הכביש, זה לא לייבא דיאבלו SV סגולה. סופר מיני משומשת ב-80 אלף מוצאים תוך שבוע-שבועיים גג.

אני מסכים איתך לחלוטין שזה אבסורט לשלם על כזאת חדשה 130-140 אלף, זה נשמע לי מופרך לגמרי.

המנקה אצלנו בעבודה, לא יודעת מילה בעברית, לא מבינה אם לרכב יש 4 גלגלים או 5, החליטה לפני שבוע שנמאס לה מאוטובוסים והיא צריכה רכב סופר מיני בדיוק בתקציב שלך. הלכה לראות יאריס, איביזה ומזדה 2. אהבה את המזדה יותר מכולן, למחרת קבעה בדיקה והעברת בעלות וגררה אותי איתה כדי שאני אעזור לה. קנתה ב-80 אלף מזדה 2 שחורה ברמת גימור PURE WHITE (הכי מפוארת עם ריפודי עור לבנים), האוטו שנת 2021 צורה חדשה עם 65,000 ק"מ.

נכון הוא לא הכי טכנולוגי ודי מיושן כבר אבל זה מה שאתה מחפש, למרות שבשרשור אחר רשמת שנסעת על החדשה והרגישה לך מיושנת כמו לפני עשור אז סטרת את הדרישות שלך משרשור נוסף שפתחת בזמנו.

זה כמעט חצי מחיר מחדש על רכב שהוא ממש כמו חדש ורק הרגע יצא מאחריות, אם ממש חשובה לך צריכת הדלק תקנה יאריס היברידית משומשת ותהנה! יאללה תעשה תנועת כיס ותתחדש!

אז אני אסביר לך, כשנכנסים לפורום רכבים, בדרך כלל מדברים על... רכבים! מדהים, לא?

תראה, זה שאתה עוקב אחרי כל מילה שאני כותב זה נחמד, אבל אולי כדאי שתקרא קצת יותר טוב. אני לא מת על צעצועים כמו פנסים שעושים קרקס בפניות - זה ממש לא קשור למערכות בטיחות. ב-2025 לקנות אוטו חדש עם מערכת בלימה שמתה ב-80 קמ"ש זה פשוט טמטום.

בוא נדבר על הסיפור המופרך הזה של המזדה 2. אתה מטיף פה על מחירון לוי יצחק אבל פתאום כשזה מגיע למנקה, 8000 שקל מעל המחירון זה בסדר?

והסיפור עצמו? בוא נהיה רציניים - מזדה 2 במצב כזה במחיר כזה הייתה נעלמת תוך רבע שעה לשוכר עם בוט התראות אוטומטי. להחליף לדנלופ רק בשביל טסט ומכירה? פחות אמין, כל ישראלי היה שם רביעיית צמיגים סיניים בשליש מחיר.

אני מניח שיש עוד כמה פרטים קטנים ששכחת לספר, כי כרגע זה נשמע כמו אגדת סינדרלה גרסת הרכבים.

.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 6 שעות, Alkash כתב:

להחליף לדנלופ רק בשביל טסט ומכירה? פחות אמין, כל ישראלי היה שם רביעיית צמיגים סיניים בשליש מחיר.

לא בהכרח.

ברכב הקודם של אמי החלפנו 4 צמיגים לקונטיננטל יקרים, זהים לסט הקודם,

למרות שידענו שתוך כמה חודשים הרכב יימכר. גם את הטסט הקדמתי להעביר לפני המכירה,

והרכב נמכר באלף מעל המחירון, כשרוב הרכבים המקבילים בלוח נסחרו בעשירייה מתחת (ליסינג ברובם).

וזה לא שמצאנו קונה נדיר או פראייר, כי אחרי שסגרנו בא עוד מישהו ורצה להוסיף עוד אלף₪,

כי בתכלס זה היה רכב בן 9 במצב של רכב בן שנתיים-3.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 22.11.2024 בשעה 01:52, Alkash כתב:

אז אני אסביר לך, כשנכנסים לפורום רכבים, בדרך כלל מדברים על... רכבים! מדהים, לא?

תראה, זה שאתה עוקב אחרי כל מילה שאני כותב זה נחמד, אבל אולי כדאי שתקרא קצת יותר טוב. אני לא מת על צעצועים כמו פנסים שעושים קרקס בפניות - זה ממש לא קשור למערכות בטיחות. ב-2025 לקנות אוטו חדש עם מערכת בלימה שמתה ב-80 קמ"ש זה פשוט טמטום.

בוא נדבר על הסיפור המופרך הזה של המזדה 2. אתה מטיף פה על מחירון לוי יצחק אבל פתאום כשזה מגיע למנקה, 8000 שקל מעל המחירון זה בסדר?

והסיפור עצמו? בוא נהיה רציניים - מזדה 2 במצב כזה במחיר כזה הייתה נעלמת תוך רבע שעה לשוכר עם בוט התראות אוטומטי. להחליף לדנלופ רק בשביל טסט ומכירה? פחות אמין, כל ישראלי היה שם רביעיית צמיגים סיניים בשליש מחיר.

אני מניח שיש עוד כמה פרטים קטנים ששכחת לספר, כי כרגע זה נשמע כמו אגדת סינדרלה גרסת הרכבים.

.

אתה מחפש רק סיבות למה לא לקנות, בלימה שמתה ב-80? נהגת שנים על 108 ידנית על מה אתה מדבר? אתה רוצה לקבל הכל ולא לשלם, אין דברים כאלה. אנחנו איתך לא נגדך, פשוט כל חודש נפתח עוד שרשור קניה אז זה קופץ לעין, זה הכל.

היא שילמה 80 אלף אך ורק בגלל שהאוטו אחרי טיפול, צמיגים וטסט. במקרה וזה לא היה מבוצע, פשוט הייתה מציעה פחות כסף, הכל מתומחר. גם אני ב-2 רכבים שקניתי שילמתי אקסטרה כי היו בדיוק אחרי טסט, טיפול (כולל ברקסים) וצמיגים חדשים זהים למקוריים שהבעלים הקודם שם בחברה (שילם ליבואן פרמיה יפה). זה לא משהו נדיר ברכבי יד1 בני 3 וגם ברכבים הרבה יותר ישנים כפי ש- @BoazB11 ציין בפניך. אבל לכל דבר יש מחיר.

גם לא ציינתי את המצב של האוטו, רק ק"מ ושנה. מה מיוחד בקניה הזו? רכב שנסע מעל הממוצע, די מבוקש, מטופל בחברה, נמכר בקצת מעל לוי יצחק.

הנה עכשיו פתחתי את הלוח, תן לו מקדמה! עדיין באחריות! יותר חדש בשנה מזאת של המנקה ודורש 80 אלף לפני מיקוח!

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/1yfcceb4?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=1&pagination=1

לפני 5 שעות, green כתב:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...