Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה שהכי גרוע זה שבמקרה תאונה חב' ביטוח מתקנת לך את הרכב בצורה הכי זולה, לשביעות רצונה, לא לשביעות הרצון שלך.

שמאי כותב שעלות התיקון 6-7 אלף, לדוגמה, וחב' הביטוח מתקנת באלפיים שקל, עם חלפים הכי זולים שאפשר למצאו וזה גם נראה ככה.

זאת הסיבה העיקרית שאני, מנסיון שיש לי איתם, לא מוכן לעבוד יותר עם חברות הביטוח.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לפני כשעה, EvGriga כתב:

ב 2024 נגנבו בארץ כ-21 אלף רכבים פרטיים מסך ציא רכבים פרטיים של כ-3,600 אלף, ז"א פחות מ- 0.6% נגנבו.

או במילים אחרות, סיכוי רכב ממצוע להגנב הוא 1 ל 170 שנה, לא כל כך גבוה.

כפי שנאמר לך סיכון כללי אינו רלוונטי.
בבניין של ההורים שלי נגנבו שני RAV4 היברידים ונגנבו רק 2 כי היו רק 2. אם היו 4 כנראה היו גונבים 4.
בנוסף באופן מוזר כלים מבוקשים בשוק היד 2 הם לא פעם גם כלים מאוד מאוד גניבים... 

לפני כשעה, פינדר כתב:

מכיר את הסיפור של @ישה על החבר שטבע בבריכה שעומקה הממוצע חצי מטר?

קניתי ב2020 מאזדה cx5 לפי מחירון משוקלל ב75 אלף ש״ח.

העמדתי אותה למכירה בסוף 24 לפי מחירון משוקלל, ב55 אלף. ירידה של 26% ב5 שנים. מעולה, לא?

רק שאף אחד לא התקשר ואלו שהתקשרו ביקשו להוריד בהרבה את המחיר.

בסוף נמכרה ב45 לסוחר, כי כבר לא היה לי כח להתעסק עם זה. מניח שאם הייתי סוחר יותר מוצלח והייתי ממשיך לנסות היתה נמכרת סביב ה50.

המחירון לא ממש משנה כשהשוק חלש.

סיפור מוזר כי שוק היד 2 בטח בתקציבים האלה הוא שוק מוכרים מובהק ממה שידוע לי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

תתפלאו מה כסף קטן יכול לעשות. לפני הרבה שנים מכרתי פיאט פונטו ידנית של אישתי, רכב יד ראשונה בן 8 שנים.

לרכב הייתה בעבר תאונה קלה שתוקנה, שאסי נקי, עם ירידת ערך של 0.5%, היה מטופל קבוע ונראה מצויון.

פרסמתי ב 24 אלף, משמעותית מתחת לרכבים אחרים דומים בלוח יד2, עם כל המידע על עבר הרכב בגלוי - כלב לא התקשר.

חשבתי שאף אחד לא רוצה את הרכב בגלל שהוא ידני וגם בגלל שהייתה תאונה.

אחרי שבוע הורדתי מחיר ל 20 אלף והטלפון פשוט "התפוצץ" מיד, באותו יום באו לראות את הרכב ותוך כדי גם אחרים התקשרו. נמכר מיד.

כל ההבדל היה 4 אלף שקל.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, דור-- כתב:

הממוצע שלך לא נכון...

הממוצע הוא נכון, זה נתון, לא נושא לדעה. פרשנות יכולה להיות שונה.

לפני שעתיים, דור-- כתב:

הרי ברור שרנו מגאן מודל 2004 לא גניבה בכלל לעומת ראב 4 היברידי מודל 2022.

יכול להיות כן או לא, רכבים ישנים גונבים הרבה כדי למכור את החלקים, לרכבים חדשים יש פחות ביקוש לחלקים.

אי אפשר לקבל נתונים סטטיסטיים אמיתיים לכל דגם רכב, זה גם משתנה כל הזמן.

סוכוי גניבה של הרכב גם תלוי בהרבה גורמים, לא רק בדגם. גם מקום מגורים, מקום חניה, מערכות מיגון וכו'

אני רק יכול לנחש שלרכב הכי גניב כרגע יש סיכוי להגנב פי 3-5 מממוצע.

כי רכב שחברת ביטוח חושדת שיש לו סיכוי פי 10 מממוצע להגנב היא תסרב לבטח (או תבקש פרמיה כזאת שאתה לא תרצה לבטח).

לפני 43 דקות, Ron Poh כתב:

כולה 4,000?
17% שהורדת במחיר, לא נראה לך משמעותי?

לא בשביל ההבדל כזה בביקוש מ-0 ל 100. האחוז פחות חשוב.

4 אלף זה לא הרבה כסף בשביל רכב שבמקומו אני קניתי חדש ב 120 אלף (5% הבדל בסכום שאני צריך להוסיף)

גם הפרסום המקורי היה מתחת למחירון, בטרייד אין הציאו לי בכלל רק 15 אלף, אז מכרתי ב 20 אלף, יותר טוב מטרייד אין.

פורסם
לפני כשעה, EvGriga כתב:

יכול להיות כן או לא, רכבים ישנים גונבים הרבה כדי למכור את החלקים, לרכבים חדשים יש פחות ביקוש לחלקים.

בדיוק להפך.

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, farkash7 כתב:

בדיוק להפך.

אני כבר לא בקשר עם גנבי רכב, יכול להיות שהעדפות שלהם שונות מהגיון של אנשים נורמטיביים.

הרי רכבים ישנים מתקלקלים יותר מחדשים ובעלהם באופן טבעי יעדיפו יותר לתקן את רכבם במקומות זולים, איפה שקונים את החלקים הגנובים.

פורסם (נערך)

לא. ההגיון שלך פשוט לא רלוונטי ולא נכון, זה בסדר, אין שום סיבה שיהיה לך הגיון של גנב רכב.
ככל שרכב ישן יותר החלפים שלו זולים וזמינים יותר, ולכן הוא פחות מבוקש ע"י הגנבים.
ברכבים חדשים החלפים יקרים יותר, זמינים פחות ויש פחות אלטרנטיבות (אין תחליפי בהרבה מקרים) ולכן הם גניבים יותר.

גם הגנב רוצה שישלמו לו.
אם אני יכול לקנות תחליפי חדש במחיר של גנוב משומש אני אעדיף תחליפי חדש.
הגנב מבין את זה, אין לו טעם לגנוב רכב שהוא לא ירוויח עליו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)

זה משהו שאני לא מבין. למה לרכב שלא מיוצר יותר יהיו חלקים זמינים יותר? מאיפה? מפירוק (גניבה + מגרשים) או יצור מקביל?

למה לרכב שמיוצר עכשיו לא יהיו חלקים זמינים, הרי יש אותם במחסנים בשפע וממשיכים לייצר אותם.

יש לי רכב בן 10 שלא מיובא יותר לארץ, וחלקים המקוריים שלו עכשיו הרבה יותר יקרים ופחות זמינים ממה שהיו כאשר הוא היה חדש.

גם החלקים התחליפיים יותר יקרים כי הם נצמדים למקוריים מבחינת המחיר.

כאשר הרכב שלי היה חדש הוא לא היה גניב בכלל ועכשיו הוא מאוד גניב, גם הביטוח שלו עכשיו יותר יקר.

אולי זה תלוי בדגם ולכל דוגמא אפשר להביא את ההפך שלה.

פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

הממוצע הוא נכון, זה נתון, לא נושא לדעה. פרשנות יכולה להיות שונה.

אם לא היה מובן, אז הכוונה הייתה שהשימוש בממוצע הזה אינו נכון לדיון האם שווה לשלם מעל המחירון.

כדי לענות לשאלה הזו, צריך לבצע ממוצע על המוצר הספציפי שאתה קונה, לא על כל השוק.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, EvGriga כתב:

ב 2024 נגנבו בארץ כ-21 אלף רכבים פרטיים מסך ציא רכבים פרטיים של כ-3,600 אלף, ז"א פחות מ- 0.6% נגנבו.

או במילים אחרות, סיכוי רכב ממצוע להגנב הוא 1 ל 170 שנה, לא כל כך גבוה.

זה מאוד פשטני להסתכל על זה ככה, יש הרבה פקטורים להסתברות לגניבה, כמה שמשפיעים לדוגמה:

1. החל מרכבים מבוקשים - לדוגמה ב2023 נגנבו 1446 קורולות (ייצור יפני וטורקי) לעומת 27 רנו מגאן.

2. שנה מבוקשת - כנראה שרכבים חדשים יותר ייגנבו יותר מאשר ישנים, אני בטוח שראב4 הרבה פחות מבוקש בשנים לפני ההרמת פנים של 2019 לעומת אחרי.

3. כמות רכבים - גם ברכבים מבוקשים יש הבדל של כמות, נגנבו 635 ראב4 ב2023 לעומת 1446 קורולות, השאלה היא כמה מכל דגם יש על הכביש.

כנראה שהסטטיסטיקה שלך מתקרבת לאמת אם יש לך סובארו או פיגו פרטנר (לפי נתוני המשטרה), פחות אם יש לך מאזדה 3 או ראב4.

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם (נערך)
לפני כשעה, farkash7 כתב:

אם אני יכול לקנות תחליפי חדש במחיר של גנוב משומש אני אעדיף תחליפי חדש.

לחלק תחליפי חדש יש עלויות ייצור, הובלה ומכירה.

לחלק הגנוב רק עלויות המכירה, הרף התחתון כמעט ולא מוגבל, אולי רק לפי שעת עבודה של הגנב ושל המפרק.

לכן הגנב תמיד יכול למכור במחיר נמוך מסוחר לגיטימי עם עלויות קניה, אחסנה, ביטוח, משכורות העובדים, ארנונה וכו'

אז השאלה היא אחרת: מה תעדיף כאשר תחליפי חדש או משומש לגיטימי תמיד יהיה יותר יקר מגנוב משומש?

זאת כבר לא שאלה כלכלית בלבד. אני לא הייתי קונה חלק גנוב בלי קשר מה המחיר שלו.

אבל יש הרבה אנשים שעושים, אחרת היה הרבה פחות ביקוש לחלקים גנובים וכתוצאה הרבה פחות גניבות רכב.  

פורסם

איך הגנבים בכלל מוכרים את החלקים?

אז נכון שיש מוסכי מדרכה שעובדים בלי קבלות, יש סוחרי רכב שלוקחים רכבים אחרי תאונה ומסדרים אותם בשטחים 

אבל חברות גדולות ומסודרות לא יעבדו בשחור 

אולי חלק מהמוסכים הקטנים ירצו. השאלה כמה השוק "חם" על סחורה גנובה 

פורסם

חסרים ישראלים שמתקנים ברש״פ?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...