Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רלוונטי, בוא נשמור על פרטיותה בבקשה, תודה.

כן אתה צודק, כולם שקרנים, כל הרכבים אובדן להלכה, אתה יודע לחפש הכי טוב ובינתיים ים אנשים מתחדשים בסופר מיני עם נתונים טובים. 

בהצלחה!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 24.11.2024 בשעה 15:40, CrankyCPA כתב:

סופר מיני משומשת במחיר של 80 אלף אכן ניתן למצוא תוך שבוע-שבועיים. לעומת זאת, סופר מיני שמורה, עם נסועה שנתית ממוצעת (או פחות), בבעלות פרטית, עם טיפולים מסודרים במוסך מורשה ובשמירה כללית על פנים הרכב, זה משהו שיכול לקחת בקלות מספר חודשים טובים. 

אמת, בתור אחד שקנה סופר מיני בדיוק כמו שתיארת אחרי כמה חודשים מייגעים מאוד (מאוד) זה נכון, בכל התקופה האחרונה נתקלתי במציאה אחת או שתיים במחיר סביר שנחטפו ברגע.

ראיתי המון מודעות, הרוב המוחלט של המודעות מתחילות מעל המחירון בתור התחלה, קילומטר ממוצע? תעלה בכמה אלפים, נמוך? תעלה בעוד כמה, אין נזק חיצוני משמעותי? תעלה, צבע לבן? תעלה עוד קצת, ואתה בקלות מגיע ל10-15 מעל המחירון, לפעמים מספיק קילומטר נמוך והרכב יהיה מתומחר גבוה למרות מצב חיצוני רעוע.

הרכבים היחידים שלא תומחרו מעל מחירון, היו רכבים עם שילוב של קילומטר ממוצע-גבוה, נזק חיצוני בולט (טמבונים עם נזק ושריטות, קילופים לכל אורך הרכב) וכמובן בצבעים לא מבוקשים.

אחד הרכבים שחיפשתי הרבה היה הסוויפט שמבוקש מאוד בקטגוריה, בעיני חיצונית צעיר ויפה מאוד עם תא נוסעים אטרקטיבי, חסכוני עם תיבה רציפה (שאני אישית אוהב) - אחרי שגיליתי על המחלה של המדחסים זנחתי את החיפוש, אבל הרכב עדיין נחטף, גם מודעות שישבו הרבה זמן בסוף נמכרו.

נראה שאנשים כיום בגדול יקנו כל רכב כל עוד הוא מדגם מבוקש (יפני לרוב), דיברתי עם אנשים שטיפלו ברכב אחת ל20 ומשהו אלף במקרה הטוב (ולא ראו בזה בעיה) דרשו מחיר גבוה ומכרו, ראיתי רכבים עם מחיר אסטרונומי בגלל הקילומטר שהיו נראים כאילו הבעלים התאמץ לשפשף כל פינה ברכב ונמכרו.

זה עניין של ביקוש והיצע, זכותו של כל אדם לדרוש כמה שהוא רוצה, בסופו של יום הקונים קובעים וכל אחד מפעיל את שיקול דעתו מה הצעד הנכון לו.

פורסם

יכול לומר לך שלפני 3 שנים מכרנו סופר מיני שמורה ב2000 מעל המחירון. תוך רבע שעה הבן אדם קבע לבוא. יצא באמצע יום עבודה.

אחרי שעתיים העברנו בעלות (כולל בדיקה במכון טסטים). במשך כל הזמן הזה - עשרות טלפונים.

בדיעבד אני מבין שיכלנו להעלות הרבה יותר.

פורסם
לפני 2 דקות, taranta כתב:

לפני 3 שנים

בתקופת הקורונה (מי זוכר...?!) היה שוק משוגע לגמרי.

על הרכב שלי הציעו לי 20% יותר ממה שקניתי אותו חצי שנה קודם.

לפני שנה פרסמתי וכמעט לא היו טלפונים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כנראה שעדיין... (בדגמים המבוקשים)

אולי בגלל המחיר ההזוי של החדשות שגם ממשיך לעלות באדיבות המיסוי

ומושך אחריו את השוק של המשומשות, והמחירון מגיב בדיליי.

בשורה תחתונה כוחות השוק קובעים.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

רק בישראל - כתבה מהיום בכלכליסט.   https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sy81ywao1g

ככל שהעובדות נכונות, מחירן של משומשות עולה 😲 . רכב שמתיישן (אמנם רק בשנה או שנתיים)ונוסע יותר, משתבח כמו יין ?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 23.11.2024 בשעה 23:08, farkash7 כתב:

בחיפושי אחרי אותו ג'יפ מבוקש ומתסכל אמרתי בוא נרים טלפון לסוחר.
סך הכל פירסם מודעה יפה, גם הק"מ לא היה חשוד מדי לטובה.
שיחה, שאלות, הסוחר קצת חסר סבלנות אז אמרתי לו דוגרי "תשמע, אני מפחד לקנות מסוחרים אז אני שואל הרבה שאלות", "למה מפחד? הכל סיפורים של לפני 40 שנה" ענה הסוחר.
מנתק את הטלפון, מבצע בדיקה לפי מספר רכב, כמובן ששיחקו עם הק"מ של הרכב, אבל הכל סיפורים של לפני 40 שנה 😂.
לא אקנה רכב מסוחר גם אם הוא יהיה 0 ק"מ עם ניילונים עליו.

הג'יפ במקרה שנת 84?

פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

רק בישראל - כתבה מהיום בכלכליסט.   https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sy81ywao1g

ככל שהעובדות נכונות, מחירן של משומשות עולה 😲 . רכב שמתיישן (אמנם רק בשנה או שנתיים)ונוסע יותר, משתבח כמו יין ?

כשרכבים חדשים מתייקרים, זה משפיע ומייקר את כול השרשרת למטה. בתכלס זה הגיוני. 

יש לי חבר שב-2019 קנה יונדאי I10 אפס קילומטר ב-65 אלף. היום המחירון המשוקלל שלה זה 43.5. ירידת ערך של 33 אחוז ב-5 שנים. מעולה על גבול השערורייתי אפילו לא? 

קצת פחות בהתחשב בעובדה שפיקנטו חדשה מאפס קילומטר עולה היום 99 אלף. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 18.11.2024 בשעה 16:03, nadavd4 כתב:

הייתי ממש שמח אם היתה חובת דיווח בהעברת בעלות והנתונים היו נגישים לכל אחד, כמו שקורה היום עם דירות.

עם דירות יש מסים שצריך לשלם, לכן יש חובת דיווח.

בעסקת רכב יד שניה אין מסים, אז למה שאנשים פרטיים יחוייבו לדווח למישהו על העסקה הפרטית שלהם.

בתאריך 18.11.2024 בשעה 17:26, tinoki כתב:

ניתן לבצע שמאות פרטית ולבטח על פיה (ולשלם פרמיה יקרה יותר).

למעוניינים.

לא הבנתה, הם לא רוצים לשלם יותר דמי ביטוח, רק שהביטוח ישלם להם יותר.

בתאריך 19.11.2024 בשעה 11:27, borsood כתב:

מה שהרבה אנשים לא מודעים לו זה שמחירון יצחק לוי קובע את שווי המכוניות בבעלות חברות הליסינג

בגלל זה רכבים חדשים יורדים במחירון באחוזים בודדים עד 3-4 שנים, אבל אחרי זה, כאשר לחברות הליזינג כבר לא אכפת, מתרסקים למחיר שוק אמיתי יותר.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)
בתאריך 20.11.2024 בשעה 22:06, farkash7 כתב:

מי יקנה רכב ב-20% מעל המחירון כי יד 2 אומר רק כדי ששבוע אחר כך יגנבו לו אותו והכסף הלך לפח.

ב 2024 נגנבו בארץ כ-21 אלף רכבים פרטיים מסך ציא רכבים פרטיים של כ-3,600 אלף, ז"א פחות מ- 0.6% נגנבו.

או במילים אחרות, סיכוי רכב ממצוע להגנב הוא 1 ל 170 שנה, לא כל כך גבוה.

פורסם

מכיר את הסיפור של @ישה על החבר שטבע בבריכה שעומקה הממוצע חצי מטר?

לפני 19 שעות, davemustaine87 כתב:

יש לי חבר שב-2019 קנה יונדאי I10 אפס קילומטר ב-65 אלף. היום המחירון המשוקלל שלה זה 43.5. ירידת ערך של 33 אחוז ב-5 שנים. מעולה על גבול השערורייתי אפילו לא?

קניתי ב2020 מאזדה cx5 לפי מחירון משוקלל ב75 אלף ש״ח.

העמדתי אותה למכירה בסוף 24 לפי מחירון משוקלל, ב55 אלף. ירידה של 26% ב5 שנים. מעולה, לא?

רק שאף אחד לא התקשר ואלו שהתקשרו ביקשו להוריד בהרבה את המחיר.

בסוף נמכרה ב45 לסוחר, כי כבר לא היה לי כח להתעסק עם זה. מניח שאם הייתי סוחר יותר מוצלח והייתי ממשיך לנסות היתה נמכרת סביב ה50.

המחירון לא ממש משנה כשהשוק חלש.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, EvGriga כתב:

ב 2024 נגנבו בארץ כ-21 אלף רכבים פרטיים מסך ציא רכבים פרטיים של כ-3,600 אלף, ז"א פחות מ- 0.6% נגנבו.

או במילים אחרות, סיכוי רכב ממצוע להגנב הוא 1 ל 170 שנה, לא כל כך גבוה.

הממוצע שלך לא נכון...

ממוצע כללי מעוות את התמונה. הרי ברור שרנו מגאן מודל 2004 לא גניבה בכלל לעומת ראב 4 היברידי מודל 2022.

הסיכון לגניבה צריך להימדד מול אותו דגם שרוצים לרכוש (ולשלם עליו מעל המחירון), כלומר כמה ראב 4 יש מאותו מודל, וכמה מתוכם נגנבו. ואז היחס שיתקבל ישקף את הסיכוי האמיתי לאבד את התוספת מעל למחירון 

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בסדר, נקח סיכויי פי 3, 2% סיכוי לאבד 10 אלף שקל, מדובר על עלות של 200 שקל בשנה אם הרכב שלך הכי גניב בעולם.

אם הרכב היה גניב פי 10 מממוצע, מחיר ביטוח נגד גניבה היה משקף את זה.

לדוגמה, 6% סוכויי גניבה בתוספת 30% רווח חב' ביטוח על רכב ששווה 100 אלף שקל - עלות ביטוח רק נגד גניבה היה 7,800 שקל.

וגם , אל תשכח, אתה משלם פרמיית ביטוח נמוכה יותר מעצם זה שאתה נמצא בתת-ביטוח.

אני עושה רק ביטוח צד ג', כל השאר זה ביטוח עצמי, מבחינתי.

כאשר את עשה ביטוח אתה משלם עבור תאונות שלא עשיתה ועל גניבת רכב שלא נגנב וגם בתוספת של כ30% או יותר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...