Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

יש לא מעט חורים בסיפור.

מדוע בעל הרכב הגיע לשימוע ללא הרכב? חייב להגיע עם הרכב. הנהג גם קיבל זימון שבו כתוב שיש להגיע עם הרכב לשימוע. זימון היה בע"פ ולא התייחס לרכב (אני יודע שלא חייבים להגיע לזימון בע"פ אבל המלצתי לו לבוא)

איך  קשור קרוב משפחה בן 18 שהיה ברכב? הוא נהג? היה רק נוסע? נוסע. הרשה לאחר לנהוג ברכב למרות שלא היה לו מלווה (ללא ידיעתו, לדבריו)

מה הייתה החלאת הקצין בהקשר לנהג? לא היתה החלטה. כאמור נתן לו להבין שאם לא יביא לו מודיעין הרי שידאג לכך שיחרימו לו את הרכב

השימוע לרוב מתבצע על ידי קצין תנועה. איך הוא קשור פתאום לבילוש/מודיעין? לא ברור איזה קצין היה זה

צילום מצלמת גוף לא מגיע למשרד תחבורה. משרד תחבורה גם לא הסמכות להחרים את הרכב בעבירות התוספת השביעית. היחיד שמוסמך לכך הוא הקצין שעורך השימוע. ברור. זלזול באינטלגנציה של האזרח. יש לציין כי עו"ד פלילי שהתייעץ אתו אמר לו לשכוח מכל הסיפור ושיתעלם.

לפני 30 דקות, sperial כתב:

לא הבנתי למה לדעת פות״ש בעל הרכב אחראי לעבירות של הנהג. 

הוא עשוי להיות אחראי לנזקים שייגרמו על ידי הרכב.

לא ברור לי האם הוא יכול לקבל דו״ח משום שהתיר לנהג חדש לנהוג ברכבו ללא מלווה, בדומה למי שמאפשר לחסר רישיון נהיגה לנהוג ברכבו. אולי @fatboy1340 יוכל להאיר את עינינו.

אכן, לפי נוסח החוק יהיה בעייתי לחייב את בעל הרכב באחריות פלילית. כאן הוא היה נוכח ברכב, חמור יותר ממי שנתן את החזקה ברכב.

אחריות בעל הרכב (תיקון מס' 24) תשנ"א-1990 (תיקון מס' 41)  תשנ"ז-1997 (תיקון מס' 134) תשפ"ד-2024

27ב.   (א)  נעשתה עבירת תעבורה ברכב, רואים את בעל הרכב כאילו הוא נהג ברכב אותה שעה או כאילו העמידו או החנה אותו במקום שהעמדתו או חנייתו אסורה על פי חיקוק, לפי הענין, זולת אם הוכיח מי נהג ברכב, העמידו או החנהו כאמור או אם הוכיח למי מסר את החזקה ברכב (להלן – המחזיק), או הוכח שהרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

בכל או לפחות ברוב עבירות רשיון נהיגה/רכב, ניתן להשית ענישה גם על בעל הרכב , בנוסף לנהג. עבירות תוספת שביעית נותנות אפשרות להחרמת הרכב ל30/60 יום, ועל כן על בעל הרכב להגיע לשימוע בפני קצין. זאת כדי לתת לבעל הרכב אפשרות לשכנע את הקצין שלא להחרים את הרכב.

לפני 38 דקות, tinoki כתב:

אכן, לפי נוסח החוק יהיה בעייתי לחייב את בעל הרכב באחריות פלילית. כאן הוא היה נוכח ברכב, חמור יותר ממי שנתן את החזקה ברכב.

אחריות בעל הרכב (תיקון מס' 24) תשנ"א-1990 (תיקון מס' 41)  תשנ"ז-1997 (תיקון מס' 134) תשפ"ד-2024

27ב.   (א)  נעשתה עבירת תעבורה ברכב, רואים את בעל הרכב כאילו הוא נהג ברכב אותה שעה או כאילו העמידו או החנה אותו במקום שהעמדתו או חנייתו אסורה על פי חיקוק, לפי הענין, זולת אם הוכיח מי נהג ברכב, העמידו או החנהו כאמור או אם הוכיח למי מסר את החזקה ברכב (להלן – המחזיק), או הוכח שהרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו.

כמו שציינתי, זה לא עניין של אחריות פלילית של בעל הרכב אלא עניין של ההשבתה.

בכל מקרה לא ברור עדיין - לפי דברייך הנהג קיבל הזמנה כתובה לשימוע (כך זה חייב להיות,אין אפשרות אחרת). בעל הרכב, שהיה נוכח באירוע, לא קיבל הזמנה כתובה? בכל מקרה, היו חייבים לקחת את רשיון הרכב במקום ולתת לו אסמכתא שהוא יוכל להשתמש ברכב עד מועד השימוע.

בנוסף - אין דבר כזה "לא הייתה החלטה " בתום השימוע. השימוע נועד להחליט האם לשלול רשיון נהיגה והאם להשבית את הרכב. ייתכן שהתכוונת שהקצין החליט לא להשבית הרכב ולא לשלול רשיון נהיגה לנהג. 

מי שקיבל הזמנה למשפט הוא הנהג בלבד. בעל הרכב יכול להנזק על ידי השבתת רכב בלבד, לא מעבר לכך.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לא הבנתי מה אתה מתבכיין?? לקצין יש את כל הזכות להחרים לך את הרכב ל30 יום על זה שאפשרת לנהג חדש לנסוע בלי מלווה ברכב שלך

וזה שהוא מנסה לגייס מודיעין זה חוקי לגמרי ותגיד תודה שהוא בכלל מאפשר לך להמיר את ההחרמה של הרכב ל30 יום בהלשנה קטנה של מי מעשן. מה בישיבה

• רעיון גרוע 2
פורסם

ההתבכיינות תגיע, לפני כן אני רוצה ללמוד: מה חוקי בהתנהגות הקצין ומה לא. בחוק, בנהלי המשטרה ובפסיקה.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא הבנתי מה ההו״א שנעשה משהו לא חוקי מבחינת הקצין. יש לו את הסמכות להחרים את הרכב, אבל הוא מעדיף לאסוף מודיעין שזה גם בסמכותו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 5.9.2024 בשעה 07:43, tinoki כתב:

ההתבכיינות תגיע, לפני כן אני רוצה ללמוד: מה חוקי בהתנהגות הקצין ומה לא. בחוק, בנהלי המשטרה ובפסיקה.

אין לך על מה להתבכיין אחי . ואין לך מה לנסות ללמוד את החוק כביכול כדי לדפוק את הקצין הזה

לא יעזור לך חבל לך על הזמן 

פשוט תזרום איתו וזהו אחרת יוחרם לך הרכב ואתה תשלם על כל יום במגרש רכבים 80 שח  תכפיל בחודש ותוסיף קנסות ותראה לאן תגיע

• רעיון גרוע 2
פורסם

גם אם הקצין ניסה להגדיל ראש, איך תוכיח? זה דוד מול גוליית. תגיש תלונה, הקצין יגיד לא היה. אני לא חושב שיש מצלמות גוף על קצין שמצלם בתוך תחנת משטרה. תקן אותי.

מילה שלך מול מילה של קצין. 

כשברקע נכנסת לאפשרות של התנכלויות מצד איש חוק כשזה לא תרחיש הזוי או דבר שלא שמענו עליו בעבר.

אני לא רואה איך אתה יוצא מהמצב הזה כשאתה מקבל איזה צדק או משהו שבו אתה לא תפסיד. 

פורסם

החיכוך של האזרח הקטן מול מערכת אכיפת החוק לרוב מסתיימת בתבוסת האזרח, העניין של לנסות לגייס מידע בגלל שהאזרח בפלונטר נראה לי דבר לגיטימי

כלומר אני לא יודע מה בדיוק החוק במצב, אבל בשכונה שלי קורה הרבה שמעלימים עין לעבריינים תמורת מידע על דבר שמעניין את המשטרה

ככה שלא מדובר בהליך חדש או הנהלות חורגת מהמציאות. ולכן גם אם תשיג הקלטה או לא יודע מה, להבנתי לא יהיה לך מה לעשות עם זה

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...