Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה, יותר ויותר קורה לי שהרכב (, מאזדה 3 2009,) נכנס לטורים נמוכים (, פחות מ-1000 סל"ד,) מיד עם סבוב המפתח. ממש נראה כאילו הוא עומד להכבות, אך זה לא קורה, אלא אם אולי מעמיסים גם מזגן. זה מסתדר, מעריך לאחר דקה או שתיים או עם מעט גז / נסיעה. אנסה לעקוב ולדייק את זה. לא קורה לי בכל הצתה. עדיין יש הצתות שהרכב נכנס מידית לסל"ד גבוה יותר.

מישהו יכול לתת לי כוון לאתור התקלה / פתרונות?

יכול להיות מצבר? המצבר חגג לא מזמן יומולדת 4 אצלי.

תודה והערכה 

פורסם

סרטון? מה יעזור לך לראות? אתה רוצה לשמוע את הצליל מכוון המנוע . הסטארטר?

רוצה לראות מה קורה מתחת למכסה המנוע?

מה הדגשים?

אין נורת תקלה. לא.

הסטארטר נשמע רגיל, אני חושב. אבדק. אך צליל המנוע בטורים נמוכים מרגיש מגמגם וחלש מצליל סטנדארטי של טורים בעת הצתה שהם גבוהים יותר. 1000 ומטה ביחס ל-2500 אולי, בסל"ד.

פורסם

לא כל כך מבין את כוונתך בסל"ד המדובר. סל"ד סרק ברכב שלך אמור להיות 700-800 סל"ד ב-N/P, ומעט נמוך יותר ב-D. האם אתה מתכוון לכך שברגעי הפעלת הסטרטר המנוע לא עובר את ה-1000 סל"ד?

• אהבתי 1
פורסם

רציתי לראות את הטורים כי לא מובן מה אתה אומר. כמו ש-CHRONO כתב אחרי שהמנוע חם הטורים צריכים להיות באזור ה-700-800.

ובהנעה קרה אחרי מנוחת לילה יכול להגיע ל-1500-2000.

הטורים יציבים? יש רעידות?

פורסם

תודה לעונים.

בוונתי היא שבפעמים המדוברות, וזה נעשה תדיר יותר, לאחר התנעה קרה (, כזו בה הרכב עמד לילה שלם למשל), הטורים לא קופצים גבוה יחסית (, אולי 2000 סל"ד), ונותנים תחושה של מנוע חי ובועט ואז יורדים בהדרגה, אלא יותר נשארים נמוך (, אולי 800 סל"ד), ומרגיש שהאוטו עוד רגע נכבה.

אבדק שוב היום, אך מעריך שאין רעידות והטורים יציבים.

פורסם
לפני שעה, mazda guy כתב:

תודה לעונים.

בוונתי היא שבפעמים המדוברות, וזה נעשה תדיר יותר, לאחר התנעה קרה (, כזו בה הרכב עמד לילה שלם למשל), הטורים לא קופצים גבוה יחסית (, אולי 2000 סל"ד), ונותנים תחושה של מנוע חי ובועט ואז יורדים בהדרגה, אלא יותר נשארים נמוך (, אולי 800 סל"ד), ומרגיש שהאוטו עוד רגע נכבה.

אבדק שוב היום, אך מעריך שאין רעידות והטורים יציבים.

אז אני מנסה להבין - הרי ברגיל, כשהמנוע חם, הסל"ד בסרק אמור להיות 700-800.

1. האם זה המצב?

2. אם כן, האם אז (כשהמנוע חם והסל"ד בסרק 700-800) המנוע מרגיש לך כאילו הוא הולך להיכבות?

3. אם לא, אז מה שונה?

סרטון של התנעה קרה שבו רואים את מד הסל"ד שומעים טוב את פעולת המנוע יכול לעזור.

פורסם

אז ככה...

מודה על ההתעקשות להבין אותי.

כשהמנוע חם לא חוויתי שום בעיה וסביר שאז הסל"ד, ללא גז, הוא 800, פחות או יותר.

מה שהשתנה הוא שבעבר, בהתנעה קרה, הרכב אוטומטית היה מקפיץ סל"ד ל-2000 אולי והתחושה היתה טובה, כזו של יציבות ולא מנוע מתאמץ לנשום. ועכשיו, לעומת זאת, פעמים רבות בהתנעה קרה, הסל"ד לא קופף גבוה אוטומטית אלא עומד כל כ-800, אך התחושה היא שהרכב עומד להכבות. כלומר, ההבדל הוא בזמן התנעה קרה.

בזמן נסיעה, כשהמנוע חם, ההתנהגות היא רגילה וטובה.

מקווה שהפעם זה ברור יותר.

כאן אם יש שאלות ואם עדיין יש סבלנות.

אצלם גם סרטון ואעלה.

תודה!

פורסם

אוקי. קודם כל, ברור יותר מה הכוונה שלך בסל"ד שקופץ בהתנעה קרה (אם כי בשלב הזה כבר הנחתי שזו הכוונה). אך אתה אומר שהסל"ד יציב. אז מה שאני מנסה להבין הוא מה בדיוק ההבדל שגורם לך ב-800 סל"ד עם מנוע חם להרגיש שהכל בסדר, אבל ב-800 סל"ד עם מנוע קר להרגיש שהוא מתאמץ לנשום ועומד להיכבות? מקווה שסרטון יוכל לעזור לנו להבין.

בכל מקרה - ניקוי מצערת יכול לעזור, כך גם ניקוי חיישן MAF. מנגד, יכול להיות שהבעיה בכלל בלחץ הדלק. אך כל הדברים האלה הייתי מצפה שישפיעו על הרכב גם במהלך פעולה רגילה, ולא רק במהלך התנעה. אם אתה אומר שמלבד ההתנעה, המנוע מתהג תקין לחלוטין, אז לעניות דעתי, גם אם קיימת בעיה - היא מינורית.

פורסם

אז מה אתה בעצם אומר, natco?

קראתי את השרשור.

האם כוונתך שאין טעם להמשיך ולחפש. התשובה ברורה: נקוי מצערת?

האם זו כוונתך?

ונקוי מצערת באופן הראוי.

פורסם

אצלי זה היה מנוע הצעדים בסוף.

אבל אפשר לבצע את הניקוי של שניהם יחד.

המחיר אצלי היה גבוה, כי הרכב מטופל במורשה יבואן. במוסך כללי יעלה לך הרבה פחות. ואפשר לנקות גם לבד, עם ספריי קרבורטורים, ההסבר של בוקי וקצת אומץ.

כל הסימטופמים מצביעים שזו אכן הבעיה.

גם אם עדיין לא נדלקה לך נורת מנוע.

בגלל הסחבנות שלנו, הבן שלי כמעט בילה לילה בחניון התת-קרקעי של דומינוס, אז עדיף לטפל לפני שזה מחמיר...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בוקר טוב.

טוב... הפוסט הזה בן קרוב לשנה. משמע, זה קרוב לשנה שלא חזרה הבעיה שהעליתי בפוסט והנה שוב, אנחנו באותו המקום.

בשבועות האחרונים, קורה לי לעתים שבעת ההצתה (, הקרה ככל הנראה), הרכב סוג של מגמגם כזה ולוקח לו כמה שניות להתאפס ולהעלות מעט את הטורים.

אתמול, באחת ההנעות, הראשונה שבהן, הנעה קרה, הרכב גמגם שוב, ולקח זמן רב יותר להגיע למצב של טורים רגילים.

במצב נורמלי, בעת הצתה קרה, הרכב מעלה מיד טורים לכ-1500 סל"ד אולי. במצב המדובר, הטורים לא קופצים ונשארים נמוך מדי לרכב קר. התחושה היא שהרכב הולך להכבות, מה שלרב לא קורה.

שימו לב שחלפה כמעט שנה מאז שחויתי את המצב הבעייתי המתואר. כלומר, זה קרוב לשנה שלא חויתי תקלות מהסוג הזה.

מה יכול להיות כוון אפשרי?

תודה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...