Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יהיה עם המכוניות?

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום 
קודם כל, מצטער על החפירה הלא ממוקדת. 
אני לא איזה מומחה נהיגה, אף פעם לא נהגתי או החזקתי רכבי ספורט ויצאתי לימי מסלול וטיולי נהיגה. מה שכן, עד לא מזמן נהיגה היתה דבר די מהנה בשבילי.
רוב הנסיעות שלי הן בסופי שבוע עם המשפחה, אני מהפריבילגים האלה שמגיעים לעבודה ברגל/אוטובוס והרכב עומד לו רוב הזמן בחניה.
מתוך 19 שנים של רישיון, 13 שנים נהגתי על מכוניות ישנות בנות 20 פלוס. שום דבר ספורטיבי, סתם רכבים רגילים לגמרי. גולף ו-וולוו שתיהן משנתון 92. עגלות.
לפני שנה וחצי עברתי למכונית מודרנית יחסית - פלואנס דיזל - בגלל כל מיני סיבות, לדוגמא הצורך בתא מטען שלא משמש כמחסן חלפים, רכב בטיחותי יותר למשפחה מתרחבת, ובעיקר כי היתה לי הזדמנות לקבל את הרכב בחינם. 
אין מה להשוות בין הביצועים של הרנו לוולוו שהיא החליפה. המהירות, המומנט, החיסכון, השימושיות. במספרים הכל פי כמה יותר טוב.

למרות זאת, עם הזמן הנהיגה הפכה ליותר מטלה מאשר הנאה.

למשל, פעם הייתי נוסע 120 קמ"ש בכביש 6, עוקף משאיות ואוטובוסים ומרגיש אקשן, כיף. היום אם אני מנסה לשמור על מהירות חוקית אני נרדם וגם לנסוע 150 קמ"ש זה לא מהנה במיוחד ומרגיש בעיקר שחבל על הדלק.
התגובה של הדוושה, זה לא משנה כמה כח האוטו מסוגל לייצר אם אין קשר בין הלחיצה ברגל לתגובה מהמנוע. בעגלות העתיקות שהיו לי, היית לוחץ/מוריד הילוך ומיד היה קורה משהו. גם אם לא הייתה דחיפה עצומה של מומנט בגב, היית מרגיש שמישהו שם מקשיב לך.
פעם הייתי נהנה לעלות בכביש 1 לירושלים. היה איזשהו אתגר מהנה בלשמור על הקצב עם שאר התנועה. היום אני בעיקר מקווה לא להיתקע שם בפקקים כדי לא לקבל התראות gearbox overheating.
בנוסף התחושה הכללית של האביזרים באוטו, הכל מרגיש כמו צעצוע זול. קראתי באיזה מקום שכדי לשמור על הקלאצ'ים עדיף להעביר לN לפני עצירות. הידית מרגישה כאילו אם תשתמש בה יותר מדי היא תישבר. אותו הדבר עם האיתות, השליטה של המגבים, הכל מרגיש כאילו זה שם בעיקר ליופי, אם תיגע זה יצא מהמקום. אני לא טוען שהרכב מתפרק לי בידיים חלילה, אלא שזאת התחושה מהתפעול שלו ביחס למה שהייתי רגיל אליו.
המראה של האוטו, זה בכלל דיכאון. גוש חסר צורה. לא זוכר מתי טרחתי להסתכל עליו לאחרונה. לשטוף אותו גם הפך למטלה, כי זה מרגיש בזבוז זמן. אין טעם, כל עוד החלונות לא אטומים מלכלוך, למה להשקיע? אני לוקח את הילד כל שישי אחר הצהריים לחוג שחיה ובדרך אנחנו רואים את אנשי האספנות נוסעים למפגשים שלהם, וזה קצת מבאס. לא שהייתי חלק מהסצנה הזו, כמעט אף פעם לא הלכתי למפגשים, אבל בכל זאת. 
שלא תבינו לא נכון, הרכב מבצע את תפקידו ביעילות, בביצועים, בחיסכון ובבטיחות. את אז מה הפואנטה בכל ההתבכיינות הזו? הנה:
אני חושב להחליף את הרנו בשנים הקרובות במכונית חדשה, ועולות לי תהיות האם שווה בכלל להוציא הרבה כסף על מכונית שתהיה די דומה מכל הבחינות האלה וחוץ מלהיות חדשה יותר ואולי טיפה נאה יותר תמשיך לבאס אותי. הרי זה לא שרנו ספציפית עושים מכוניות משעממות. אני מניח שתחושת הניתוק שניסיתי לתאר פה תהיה דומה בכל רכב עממי חדש.
האם כדי לחזור להנות מהדברים האלה אין מנוס מלחזור למכונית ישנה בת 30? אני בן אדם פרקטי, יש לי חניה פרטית אחת ובשביל הכלום קילומטרז' שאני עושה אין שום הצדקה שבעולם להחזיק רכב נוסף לכיף. איך אפשר לחזור להנות מנהיגה בנסיעות המשפחתיות בסופי שבוע? יש רכבים עממיים חדשים שכיף (יחסית) לנהוג בהם? 

ותודה למי שהצליח לקרוא עד הסוף. תודה גדולה יותר מראש למי שישתף תובנות מעניינות.

• אהבתי 4
  • מבאס 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהיגה שגרתית הופכת למטלה על הזמן - זה עניין של גיל.

אני לא יודע מה התקציב שלך, אבל אם תיקח רכב שכחדש היה יותר מעניין (תחושה פנימית יוקרתית יותר, גיר יותר טוב וכו' נניח איזו וולבו או אינפיניטי משומשות, או אפילו רכב ספורטיבי שאין לו שוק יד שניה חזק כמו 308GTI) אני בטוח שיהיה לך הרבה יותר טוב. הפלואנס היא רכב שעושה את העבודה אבל נמצא ברף הנמוך של התעשיה והוא ספציפי רכב משעמם מאוד עד כדי פיהוק בכביש 6.

• אהבתי 1
פורסם

לדעתי הבעיה היא לא אתה, היא גם לא כל המכוניות, הבעיה היא שזות רנו פלואנס דיזל.

אין שום דבר מהנה לנהיגה ברכב הזה, גם לא כשהיה חדש ובטח לא כשהתיישן, ותאמין לי הוא לא מזדקן בכבוד.

ישנם הרבה רכבים, גם לא כאלה עם סמל ב.מ.וו/ לוטוס/ אלפא על מכסה המנוע שיכולים להעלות לך חיוך על השפתיים ולתת לך את האקסטרה כשאתה נוהג.

קח אלפא גולייטה לדוגמא בגרסת ה180 כס, או אופל אדם אס אם הגודל מתאים לך, פיאט 500 אבארט כאופציה נוספת, אפילו ההיגוי ותנוחת הישיבה בהונדה סיוויק האצבק 2017 ומעלה עם מנוע ה1500 טורבו מצויינת, למאזדה 3 יש אחלה שלדה והיגוי מצויין, אם תלך יקר יותר תוכל למצוא אופל אינסיגניה מנוע 2000 טורבו ו260 סוסים עם הנעה כפולה- אני נוהג על אחת כזו ומחייך כל פעם שאני נורה החוצה מאיזו כיכר או רואה כביש מפותל. 

לא חייבים ללכת למחוזות הספורט הקיצוני כדי לחייך על הכביש גם במהירות חוקית לחלוטין, אם תחפש תמצא גם איזו מיאטה נפלאה, הן מתיישנות לא רע בכלל ולא חייבים משכנתא כדי לרכוש יד שניה.

אני בטוח שבימים הקרובים תקבל פה עוד אלף רעיונות מבעלי הניסיון פה בפורום, במילים אחרות אל תתיאש העתיד עדיין לא מחייב אותנו לעבור לחשמלית.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)

זה לא הרכב. זה אתה. והכל בסדר.

השנים עוברות. תחומי העניין משתנים. פעם הבייבי היתה על 4 גלגלים, היום על 2 רגליים. נהגת 100 או 200 אלפי ק"מ, ותחושת החידוש של גיל 18 הפכה לשגרה של גיל 36.

אני בטוח שמצאת תחומים אחרים שמרגשים אותך, אבל היחיד שימשיך בכך ללא הגבלת זמן הוא המשפחה. אז תמשיך להשקיע בה, וכאשר יהיה ריגוש אחר תשקיע בו במידה המתאימה, עד שיפסיק לרגש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 9
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@SlowRide, די מזדהה עם רוב הדברים ומנסה למצוא לזו תרופה כבר תקופה.

רק שאני עם רישון 30 שנה.

לאחרונה זרקתי קצת כסף לפח ועשיתי ניסיון נוסף. 

לא יודע עדיין אם זה יעבוד. 

https://carsforum.co.il/topic/735453-אוטו-ב-20-אלף-שקל-זה-צרות-של-מישהו-אחר-האם-נכון-החלטתי-לבדוק/

לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

פעם הייתי נהנה לעלות בכביש 1 לירושלים. היה איזשהו אתגר מהנה בלשמור על הקצב עם שאר התנועה

זה ממש נשמע מפגר אבל גם עם זה אני מזדהה. רנו קנגו עם 65 כ"ס, פול גז ומשחק מדוד ומדוייק בין הילוך 3 ל 4 כדי לא לרדת מ 80 ואיכשהו להיות בקצב של התנועה.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

פורסם

אין מה לעשות, ההתלהבות עוברת. אני זוכר את הפעם הראושנה שנהגתי על מנוע טורבו עם 115 סוסים. הייתי פשוט מאושר מזמינות הכח בעליות.

היום עם 200 סוסים אני נוהג במונוטניות ורק מבסוט שיכול לעקוף יותר בבטחה.

• אהבתי 1
פורסם

חכה למשבר גיל 40

לפני כשעה, SlowRide כתב:

ובעיקר כי היתה לי הזדמנות לקבל את הרכב בחינם

רצית לספר לנו משהו?

• אהבתי 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כתבתי לפות”ש.

חשדתי בו כשמכר את הוולוו בלי לנסות אפילו להציע למי מחברי הפורום

• אהבתי 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני חושב שחלק פספסו את הנקודה ותקנו אותי בבקשה, אבל הוא לא מדבר על הייאוש שבשגרה.
לדעתי, זה הרכב לחלוטין, וממש קל להוכיח זאת. אם היית חוזר לוולו או לגולף, היית נהנה כביום הראשון כנראה.
אמנם אין לי עצה טובה, אבל אולי בעתיד כן תראה לנכון להחזיק מזדקנת לכיף.

בכל מקרה, פלואנס זה ממש אבל ממש לא רכב מהנה - וסליחה ממי שנהנה ממנה.
יש רכבים מהנים בסכומים דומים לפלואנס, השאלה היא ממה אתה תהנה? מהתנהגות? מהאצות? מיציבות ומוצקות על הכביש?
להנאה פנים רבות - צריך למצוא את האיזון שמתאים לך.
אופי כמו לרכבי העבר שלך כבר לא תמצא כנראה, אבל אולי משהו באמצע כן.

עבור כל אחד הנאה מנהיגה זה משהו אחר, אז רק אתה תדע אם הפתרון היחיד זה לחזור להיות בעלים של רכב באזור גיל ה30.
כמובן שעם ילד ומשפחה זה כבר נהיה סיפור אחר, וממש לא הייתי מציע לך לרדת ברמת בטיחות או משהו כזה. וכאדם מחושב אפילו להחליף לרכב בסכום דומה לזה של הפלואנס זה יהיה קשה כי כנראה תמורה גדולה יותר מבחינת שכל\כסף לא תמצא (בהנחה שהיא לא חדשה כמובן)
אבל אולי שווה לגרוע קצת מהשכל בשביל הנפש. כמובן במידת האפשרות.

• אהבתי 1
פורסם

זה לא הגיל, גם לא האוטו. כשהדרך היחידה לארגן סוג של נסיעה מהנה היא לקום בארבע בבוקר, לנסוע כמה עשרות קילומטרים בכדי להגיע לאיזה כביש טיפה מסתובב וגם טיפה פנוי, יש בהחלט תמריץ לעבור לתחביב אחר ולהתייחס לתנועה המוטורית כסוג של הכרח מעיק.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
פורסם

האמת שגם זה נכון. מאז הקורונה מצב הכבישים נעשה בלתי נסבל בצורה קיצונית יותר מקודם. זה גם סוחט את ההנאה שהיתה.

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, GTאי כתב:

נהיגה שגרתית הופכת למטלה על הזמן - זה עניין של גיל.

אני לא יודע מה התקציב שלך, אבל אם תיקח רכב שכחדש היה יותר מעניין (תחושה פנימית יוקרתית יותר, גיר יותר טוב וכו' נניח איזו וולבו או אינפיניטי משומשות, או אפילו רכב ספורטיבי שאין לו שוק יד שניה חזק כמו 308GTI) אני בטוח שיהיה לך הרבה יותר טוב. הפלואנס היא רכב שעושה את העבודה אבל נמצא ברף הנמוך של התעשיה והוא ספציפי רכב משעמם מאוד עד כדי פיהוק בכביש 6.

לא חושב שזה בגלל הגיל, אני לא כזה זקן ולא נמצא על ההגה שעות בכל יום. אם הפתרון זה לעבור לרכב ספורטיבי או יוקרתי, זה אומר שכבר אין רכבים עממיים חדשים שמסוגלים לספק חוויה כלשהי בנהיגה?

לפני 9 שעות, Roycohen1979 כתב:

לדעתי הבעיה היא לא אתה, היא גם לא כל המכוניות, הבעיה היא שזות רנו פלואנס דיזל.

אין שום דבר מהנה לנהיגה ברכב הזה, גם לא כשהיה חדש ובטח לא כשהתיישן, ותאמין לי הוא לא מזדקן בכבוד

תראה, גם גולף 1.3 ו-וולוו 740 בלי טורבו אוטומטית זה לא מכונות נהיגה ובהן נהנתי מאוד לנהוג במשך הרבה שנים. אני לא יודע אם זה ספציפית הרנו או שכל הרכבים היום כאלה. 

לפני 9 שעות, Roycohen1979 כתב:

קח אלפא גולייטה לדוגמא בגרסת ה180 כס, או אופל אדם אס אם הגודל מתאים לך, פיאט 500 אבארט כאופציה נוספת, אפילו ההיגוי ותנוחת הישיבה בהונדה סיוויק האצבק 2017 ומעלה עם מנוע ה1500 טורבו מצויינת, למאזדה 3 יש אחלה שלדה והיגוי מצויין, אם תלך יקר יותר תוכל למצוא אופל אינסיגניה מנוע 2000 טורבו ו260 סוסים עם הנעה כפולה- אני נוהג על אחת כזו ומחייך כל פעם שאני נורה החוצה מאיזו כיכר או רואה כביש מפותל

אני מכוון למשהו חדש מהיבואן ויש לי משפחה לשנע, אז מכל האפשרויות האלה נראה לי שרק מאזדה 3 נכנסת בתקציב. מכאן נובע ההיסוס, הרי אחרי הכל גם זה רכב אוטומטי עם מחשבים ובקרות למרות שיש לו 160 כ"ס ועיצוב פחות בייצתי משאר הרכבים החדשים. חבל שאין שום דבר ידני היום. חשבתי גם על הסיוויק כי ראיתי שיש כמה ידניות, אבל זה כבר בתחום של המשומשות.

לפני 9 שעות, sperial כתב:

השנים עוברות. תחומי העניין משתנים. פעם הבייבי היתה על 4 גלגלים, היום על 2 רגליים. נהגת 100 או 200 אלפי ק"מ, ותחושת החידוש של גיל 18 הפכה לשגרה של גיל 36

זהו, שתחומי העניין לא השתנו וחסר לי הדבר הזה.

המשפחה חשובה יותר, אין ספק. עברתי לרכב מודרני בטיחותי בגלל 2 תינוקות, לא כי נמאס לי מהרכב.

לפני 9 שעות, Buki כתב:

די מזדהה עם רוב הדברים ומנסה למצוא לזו תרופה כבר תקופה

איך הולך לך עם הפיאט 500? במקרה שלי צריך מקום למשפחה, וזה צריך להיות הרכב היחיד שלנו. 

לפני 8 שעות, taranta כתב:

אין מה לעשות, ההתלהבות עוברת. אני זוכר את הפעם הראושנה שנהגתי על מנוע טורבו עם 115 סוסים. הייתי פשוט מאושר מזמינות הכח בעליות.

היום עם 200 סוסים אני נוהג במונוטניות ורק מבסוט שיכול לעקוף יותר בבטחה

זה פחות ההתלהבות ויותר אופי הניהוג של הרכב שנהיה משעמם. אפשר לחשוב על זה כמו על מהנדס שמתכנן ומשרטט הכל עם סרגלים ועפרונות על נייר, וזה היה חלק גדול מההנאה מהעבודה שלו. עכשיו הוא התקדם לשרטוט ממוחשב והדפסה, הוא עושה הכל הרבה יותר מהר ומדוייק אבל פחות כיף לו לעבוד.

לפני 8 שעות, tinoki כתב:

רצית לספר לנו משהו?

שמע אני באמת הייתי בהלם מכמות הפניות שקיבלתי עוד לפני שהספקתי להכין מודעה מפורטת לרכב פה בפורום. זה לא שהיה לחץ למכור.

לפני 8 שעות, לנסר11 כתב:

לדעתי, זה הרכב לחלוטין, וממש קל להוכיח זאת. אם היית חוזר לוולו או לגולף, היית נהנה כביום הראשון כנראה

בדיוק זה מה שאני חושב. הבעיה שאני כבר לא יכול לחזור לזה, כי בטיחות המשפחה יותר חשובה. בגלל זה אני מנסה לברר אם יש תחליף מודרני חדש להנאה הזו שלא עולה כמו הון ראשוני לדירה.

לפני 8 שעות, לנסר11 כתב:

עבור כל אחד הנאה מנהיגה זה משהו אחר, אז רק אתה תדע אם הפתרון היחיד זה לחזור להיות בעלים של רכב באזור גיל ה30.

זה החשש שלי, שהתרגלתי למשהו שכבר לא בהישג יד.

לפני 29 דקות, רועי5 כתב:

זה לא הגיל, גם לא האוטו. כשהדרך היחידה לארגן סוג של נסיעה מהנה היא לקום בארבע בבוקר, לנסוע כמה עשרות קילומטרים בכדי להגיע לאיזה כביש טיפה מסתובב וגם טיפה פנוי, יש בהחלט תמריץ לעבור לתחביב אחר ולהתייחס לתנועה המוטורית כסוג של הכרח מעיק.

האמת בשעות שאני נוסע בדרך כלל אין עומסים. אולי פקקים נקודתיים בכניסה או ביציאה מהעיר.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם

אתה יכול לראות את המצב שלך משתקף בפורום.

אתה פה מספיק זמן, ראית אנשים שכבר לא פה, ראית מכירה של ספורטיביות/אספנות/כל רכב ייחודי תמורת רכב משפחתי, ראית חזרה של אנשים ממשפחתי לייחודי.

רוצה לומר שזה מצב בחיים וזה הכל.

אם זה קיים אצלך, אז זה יחזור וזה בסדר גמור כרגע לשים בצד או לא להתלהב.

כן, נכון שפלואנס מרימה לך להנחתה, היא עושה מה שהיא צריכה לעשות, לא מה שאתה צריך לעשות.

יכול להיות שיספיק לך לשרוץ בפורום וללכת למפגשים עם הילדים, יכול להיות שידגדג לך שוב פעם אספנות, יכול להיות שתסגור פינה עם רכב מודרני חמים ויכול להיות שהדבר הזה כבר מאחוריך.

קח את הזמן להתרכז במה שדורש ריכוז כרגע, התחביב הזה - בניגוד להפחדות - מחכה לך עם מלא אופציות.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

זה מאוד פשוט ולא כזה פילוסופי כמו שהרוב חושבים.

לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

התגובה של הדוושה

מה שאתה מדבר עליו פה הוא בעצם סוג הגיר. בגיר רובוטי תמיד יהיה דיליי בתגובה בעת לחיצה על הדוושה. פתרון - חפש רכב עם גיר פלנטרי וממיר מומנט.

לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

הכל מרגיש כמו צעצוע זול

מכיר את זה כשאני עובר מהפוקוס שלי לאיוניק של אשתי, למרות שהאיוניק אחלה רכב מדובר בירידה משמעותית באיכות וזה מורגש בכל מה שנוגעים ורואים. פתרון - חפש רכבים גרמניים או פחות עממיים (במקום טויוטה - לקסוס, במקום יונדאי - ג'נסיס, או פשוט כל רכב גרמני).

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...