Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יהיה עם המכוניות?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 56 דקות, SlowRide כתב:

איך הולך לך עם הפיאט 500? במקרה שלי צריך מקום למשפחה, וזה צריך להיות הרכב היחיד שלנו

רק קניתי אותה לפני איזה חודש וחצי. 

בגדול הפתרון שלי הוא לפצל. 

אם הייתי במקום שיש לי תקציב למאזדה 3 חדשה, הייתי קונה רכב זול יותר ליום יום וב 20-30 אלף הנותרים קונה רכב לתחביב, משהו שיהיה רק שלי, משהו שאפשר להתעסק בו, לשבור ולתקן, ולא תהיה הסרת אחריות ולא כואב הלב על כל שריטה ולא חייב לאף אחד שום דבר.

שזה בעצם מה שעשיתי פחות או יותר "כל הזמן", היו תקופות שזה עבד יותר טוב ותקופות שזה עבד פחות טוב. 

בכל מקרה אני לא מתכוון לוותר על התחביב וזה לא משהו שחולף או מתחלף בדברים אחרים, לא מסכים עם הדעה הזו. 

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למצוא רכב ידני חדש בימינו זה אכן מאתגר. נשמע שמשהו כמו סוויפט יהיה קטן לך, ונראה שמכשירי תנועה הפסיקו לייבא ויטרה ידנית. כולם תמיד משבחים את ההתנהגות של מאזדה 3. לא יצא לי לנסות את החדשות, אך כאלה בנות 15 אכן היו אחלה רכבים :)

אם רכב חדש קריטי לך, אין לך הרבה ברירות. אם אתה מוכן ללכת על משומשת, יש אפשרויות נוספות שנפתחות.

וכמובן שאם תוותר על הדרישה לרכב יחיד (אולי לא עכשיו, אבל תתכנן להחזיק רכב נוסף בעתיד), אז התשובה לכל הבעיות שלך זה מיאטה.

• אהבתי 1
פורסם

אתה בהחלט נשמע קצת מבולבל אבל לא נורא, בשביל זה אנחנו כאן.

אני גם חושד בסוג הרכב שאתה משתמש בו שהוא די משבית שמחות, השילוב של גיר רציף ובניה זולה הוא מבאס. אבל יכול להיות שאתה בשלב בחיים שמעסיקים אותך דברים אחרים.

בוא נחדד כמה דברים: לא יוצא לך אף פעם לנהוג על מכוניות אחרות? של העבודה/בחו"ל/של חברים או קרובים? זה יכול לעזור למקד אותך ממה אתה נהנה ומה לא מתאים לך.

למה ההתעקשות על רכב חדש? בגדול רכבים חדשים מסרסים יותר גם מבחינת הנהיגה וגם מבחינת היכולת שלך לטפל בהם לבד.

ובשל עלות הרכישה, הרכבים המעניינים באמת נהיים יקרים מידי.

כל מכונית מה10 שנים האחרונות תיתן לך רמת בטיחות מספקת למשפחה.

כמו בוקי, אני מאוד יכול להזדהות עם התחושה של נהיגה מדוייקת עם רכב ישן, שדורש עבודה מדויייקת של הנהג עם ההילוכים והמנוע על מנת לנסוע בקצב התנועה.

אבל יש גם סוגים אחרים של הנאה - רכב חזק, רכב עם מתלים מעולים, רכב שטח על שביל, או אפילו סתם מערכת סטריאו טובה.

אישית אני נוהג 33 שנה וקשור לתחביב מגיל 4 בערך. היו תקופות בחיים שזה העסיק אותי פחות, אבל אני תמיד נהנה מכל נהיגה וזה ממש לא עובר לי. כולל הנסיעה הכי פשוטה למשרד. מה שיכול לבאס אותי זה רק אם נאלצתי לנהוג ברכב מיני/סופרמיני כלשהו.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אם הפתרון זה לעבור לרכב ספורטיבי או יוקרתי, זה אומר שכבר אין רכבים עממיים חדשים שמסוגלים לספק חוויה כלשהי בנהיגה?

בהכללה מאד גסה - כן. לכן הפתרון הוא:

לפני 24 דקות, Buki כתב:

לצערי אני לא רואה מנוס מזה. לא חייב להיות מפגר כמוני ולהחזיק רק מכוניות די מוקצנות, אפשר להחזיק דיילי (והפלואנס היא דיילי מצוינת, כשלגבי החשש מחימום הגיר - צריך פשוט לנהוג נכון [לא לרכב על חצי קלאץ'] ואז אין סיכוי לחמם) ומשהו נוסף לכיף. בנוף המוטורי של היום אין מנוס מכך.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אין לך מה להתבאס. 
אם אתה מרגיש שחסר לך ואתה יכול (מבחינת זמן, לוגיסטיקה ותקציב) חפש לך איזה אוטו שידגדג לך את בלוטות החשק, שיעסיק אותך גם קצת מעבר לנהיגה מפה לשם, ותמלא את המצברים. 
אני הצלחתי להנות גם מאלטו ידנית- גם מהנהיגה, שקל מאוד למתוח את האוטו ולשמוע אותו צועק, וגם בקטע של פרוייקט תחזוקה בעשר אצבעותיי.

לך על זה. בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

נתחיל מזה שמצב הכבישים כיום לא ממש מאפשר ליהנות מנהיגה אלא אם היא נעשית ממש מוקדם בבוקר או החל מאזור 10 בלילה. דיברת על כביש מספר 1? פעם הוא באמת היה כיף של כביש למי שקצת חובב נהיגה (וסיוט למי שלא) ואם זה היה עם טורבו דיזל בתקופה הזו זה היה כיף כי המומנט הגבוה לעומת רכבי בנזין היה הופך אפילו רכב מסחרי למתמודד טוב יותר עם העליות לעומת משפחתית 1.6 ממוצעת. 

אני מודה שאני לא סגור אם מה שמפריע לך זה חוסר החיבור לנהג של מרבית הרכבים המודרניים לעומת רכבים של פעם או משהו אחר, אני זוכר שפעם החזקתי במקביל פיג'ו 405 ו-406 חדשה, אין ספק שה-406 הרגישה איכותית יותר (ומאובזרת יותר) בכל תחום אפשרי אבל מעבר ל-405 ופתאום אתה מרגיש שאתה נוהג בקארטינג לעומת ה-406, במובן שאתה מרגיש כל מה שהרכב עושה והחיבור לנהג נהדר.

וכן, כפי שרבים ציינו רנו פלואנס זה רכב חסר השראה כמו המון משפחתיות סטנדרטיות. אתמול לדוגמה השארתי את הרכב במוסך וחזרתי הביתה עם מונית קורולה היברידית, בחיי שחטפתי דיכאון מהשיעמום שהרכב הזה מייצר למרות שהוא באמת עושה הכל בסדר ולא נופל בשום תחום. אני חובב ניהוג וזה מה שחשוב לי ברכב ולכן אני גם משפר את הרכבים שלי בעיקר בצד הזה, אבל בתכלס אני מבין אנשים שאוהבים לנהוג אבל זה כלל לא מה שהם מחפשים, האחד יחפש נוחות גבוהה, האחר יסתפק במערכת שמע מעולה, השלישי יחפש ביצועי קו ישר, הרביעי מרווח עצום וישיבה על הגבוה, החמישי יוקרה וטכנולוגיה או כל שילוב כזה או אחר וכל אחד מהם יאמר שהוא נהנה לנהוג ברכב. 

האם יש רכבים מודרניים עם חיבור לנהג כמו של פעם? מעט אבל אם לא מבצעים כל הזמן השוואה ישירה אפשר גם ליהנות מהאיכויות שרכב מודרני יותר יודע לספק. תחדד לעצמך מה "עושה לך את זה" ולפי זה תבחר. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תקנה רכב ישן, עוד לא מאוחר...

הרכב עומד אצלך רוב הזמן אז אתה לא תלוי בו, לכן יש לך הזדמנות.

נהגתי לפני חצי שנה ב-740i ידנית שנת 2000. תחושות שלא תקבל ברכב מודרני.

אולי זה יחזיר את החיידק המוטורי 😉

• אהבתי 2

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

לא חושב שזה בגלל הגיל, אני לא כזה זקן ולא נמצא על ההגה שעות בכל יום. אם הפתרון זה לעבור לרכב ספורטיבי או יוקרתי, זה אומר שכבר אין רכבים עממיים חדשים שמסוגלים לספק חוויה כלשהי בנהיגה?

כן. פשוט ככה.

אתה ספציפית על אחד מתחת לממוצע, אבל גם מה שמעל לא זה לא מה שאתה מחפש.

אתה יכול למצוא את זה בקטנות זולות ע"ע אברט, אבל לא משהו בשביל לשנע את המשפחה בשביל זה תצטרך לעלות למה שהיה חדש ועלה רבע מיליון +.

אגב, לפצל זה הטופ למי שיכול להרשות לעצמו.

• אהבתי 2
פורסם

למרות שיש לי רכב נפרד לשעשוע, אני לא חושב שפיצול זה רעיון כל כך טוב.

כי אז אתה צריך לצאת במיוחד כדי להיהנות מהנהיגה. אני גם מוציא לעיתים רחוקות מידי את הרכב אספנות מהחניה.

אם מוכנים ללכת על רכב 5 מקומות שהוא גם פרקטי וגם יש בו משהו פאן מעבר, שמדבר אליך, אז אפשר להיהנות גם בנסיעות המנהלתיות שאתה במילא נוהג.

רק צריך לוותר על הרעיון של חדש.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה כנראה מגיע מאותה נקודה של המחזוריות והעדפות משתנות.

הייתי שם (באחד), כרגע אני בתחילת הפיצול.

אני מצאתי שמה שמתאים ליום יום פשוט מפסיק להיות מהנה אחרי תקופה מסויימת (למעט מי שמחפש הנעה אחורית ודריפטים). 

• אהבתי 1
פורסם

גם אני נהנה מאוד לנהוג מדי פעם בכבישי נהיגה מתונים בגולף העתיקה שלי (ידנית 3 דלתות, 1994, מתוחזקת בסדר ועם טייפ קסטות). אני מסופק אם היא נותנת יותר מ-40 כ"ס, אולי 8 קג"מ. 

אבל נהיגה מנהלתית בכבישים עמוסים מבאסת לא משנה במה אני נוהג אותו יום. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, itaysamurai כתב:

התחביב הזה - בניגוד להפחדות - מחכה לך עם מלא אופציות.

מאד מקווה שזה יהיה מצב ולא יכריחו את כולנו לעבור לחשמל.

לפני 12 שעות, omricn כתב:

מה שאתה מדבר עליו פה הוא בעצם סוג הגיר. בגיר רובוטי תמיד יהיה דיליי בתגובה בעת לחיצה על הדוושה. פתרון - חפש רכב עם גיר פלנטרי וממיר מומנט.

אני חושב שהדיליי נובע מזה שהמצערת אלקטרונית ולא פרפר עם כבל שנפתח לפי כמה שלחצת. הרכבים מתוכננים לפעולה חלקה ונעימה ולא פתאומית.

לפני 12 שעות, omricn כתב:

חפש רכבים גרמניים או פחות עממיים (במקום טויוטה - לקסוס, במקום יונדאי - ג'נסיס, או פשוט כל רכב גרמני).

זאת אופציה, אם כי רכבים פחות עממיים ויותר יוקרתיים יהיו יותר יקרים לאחזקה. 

לפני 11 שעות, Buki כתב:

אם הייתי במקום שיש לי תקציב למאזדה 3 חדשה, הייתי קונה רכב זול יותר ליום יום וב 20-30 אלף הנותרים קונה רכב לתחביב, משהו שיהיה רק שלי, משהו שאפשר להתעסק בו, לשבור ולתקן, ולא תהיה הסרת אחריות ולא כואב הלב על כל שריטה ולא חייב לאף אחד שום דבר.

אם היתה לי חניה נוספת זה כנראה מה שהייתי עושה. לוגיסטית זה מסובך להסתדר עם יותר מרכב אחד ואני לא רואה את עצמי עובר דירה במיוחד בשביל זה.

לפני 11 שעות, Buki כתב:

בכל מקרה אני לא מתכוון לוותר על התחביב וזה לא משהו שחולף או מתחלף בדברים אחרים, לא מסכים עם הדעה הזו. 

לוותר על התחביב לגמרי לא בא בחשבון לכן השרשור.

לפני 11 שעות, amosbmw כתב:

אני גם חושד בסוג הרכב שאתה משתמש בו שהוא די משבית שמחות, השילוב של גיר רציף ובניה זולה הוא מבאס. אבל יכול להיות שאתה בשלב בחיים שמעסיקים אותך דברים אחרים.

בוא נחדד כמה דברים: לא יוצא לך אף פעם לנהוג על מכוניות אחרות? של העבודה/בחו"ל/של חברים או קרובים? זה יכול לעזור למקד אותך ממה אתה נהנה ומה לא מתאים לך.

למה ההתעקשות על רכב חדש? בגדול רכבים חדשים מסרסים יותר גם מבחינת הנהיגה וגם מבחינת היכולת שלך לטפל בהם לבד.

ובשל עלות הרכישה, הרכבים המעניינים באמת נהיים יקרים מידי.

כל מכונית מה10 שנים האחרונות תיתן לך רמת בטיחות מספקת למשפחה.

דווקא ב2010 כשהדגם היה חדש בארץ נסעתי בכזו רנו דיזל שכורה והיא זכורה לי לטובה. מסתבר שהזיכרון שלי לא משהו.
האמת שלא יוצא לי לנהוג בהרבה סוגי רכבים, לכן אני מתייעץ פה כדי להבין אם רק הרנו כזה משעמם או שזה המצב בכל הקטגוריה של המשפחתיות מ 5-10 השנים האחרונות.
רכב חדש זה בכלל רעיון של אשתי. אמרתי לה שאני מתבאס שמכרנו את הוולוו אז היא אמרה לי, למה לא תקנה רכב חדש?
לא אכפת לי לטפל רק במוסך כל עוד העלות סבירה, העיקר שלא יהיה משעמם כמו מה שיש עכשיו. 

לפני 11 שעות, RK כתב:

לצערי אני לא רואה מנוס מזה. לא חייב להיות מפגר כמוני ולהחזיק רק מכוניות די מוקצנות, אפשר להחזיק דיילי (והפלואנס היא דיילי מצוינת, כשלגבי החשש מחימום הגיר - צריך פשוט לנהוג נכון [לא לרכב על חצי קלאץ'] ואז אין סיכוי לחמם) ומשהו נוסף לכיף. בנוף המוטורי של היום אין מנוס מכך.

איך אפשר ליישם את זה בפקק בעליה? 
מבחינתי, התפקיד של הדיילי זה גם להעלות חיוך. לנהוג רק בשביל הנהיגה זו פריבילגיה שבשלב הזה בחיים אין לי. 

לפני 11 שעות, שביט כתב:

אם אתה מרגיש שחסר לך ואתה יכול (מבחינת זמן, לוגיסטיקה ותקציב) חפש לך איזה אוטו שידגדג לך את בלוטות החשק, שיעסיק אותך גם קצת מעבר לנהיגה מפה לשם, ותמלא את המצברים. 

זאת המטרה בגדול, למצוא רכב יום יומי שאפשר לסמוך עליו ושלא יבאס את החיים בכל פעם שצריך להשתמש בו. 

לפני 11 שעות, Supertigre כתב:

אני מודה שאני לא סגור אם מה שמפריע לך זה חוסר החיבור לנהג של מרבית הרכבים המודרניים לעומת רכבים של פעם או משהו אחר, אני זוכר שפעם החזקתי במקביל פיג'ו 405 ו-406 חדשה, אין ספק שה-406 הרגישה איכותית יותר (ומאובזרת יותר) בכל תחום אפשרי אבל מעבר ל-405 ופתאום אתה מרגיש שאתה נוהג בקארטינג לעומת ה-406, במובן שאתה מרגיש כל מה שהרכב עושה והחיבור לנהג נהדר.

אני דווקא זוכר את כל הכתבות שהיללו את ה406 ועל התקשורת שלה עם הנהג. הבעיה שלי עם הרנו כמו שניסיתי להסביר, זה שהיא פשוט לא מזמינה אותך לנהוג בה. ובוא, זה לא שעברתי אליה אחרי 10 שנים עם פורשה...

לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

למרות שיש לי רכב נפרד לשעשוע, אני לא חושב שפיצול זה רעיון כל כך טוב.

כי אז אתה צריך לצאת במיוחד כדי להיהנות מהנהיגה.

אני גם בראש הזה. אם אני נוהג אני רוצה שיהיה לי כיף. 
בכלל החיים קצרים מדי וצריך להשתדל להנות מכל דבר.

לפני שעה, Jack457 כתב:

גם אני נהנה מאוד לנהוג מדי פעם בכבישי נהיגה מתונים בגולף העתיקה שלי (ידנית 3 דלתות, 1994, מתוחזקת בסדר ועם טייפ קסטות). אני מסופק אם היא נותנת יותר מ-40 כ"ס, אולי 8 קג"מ. 

אבל נהיגה מנהלתית בכבישים עמוסים מבאסת לא משנה במה אני נוהג אותו יום. 

באמת שלא צריך יותר מזה בשביל להנות. אני חושב שככל שהרכב יותר בסיסי ברמה המכאנית, יש פחות "מתווכים" בין הנהג למכונה.
נראה שהיום המתווכים האלה הפכו לחלק בלתי נפרד מהחיים וצריך להסתדר איתם. 

תודה רבה לכל מי שענה, גם למי שלא עניתי לו, זה כנראה כי הוא צודק ואין לי מה להוסיף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מזדהה לגמרי עם @SlowRide.  אני עם רכב מתחילת שנות האלפיים וממש נהנה לא לפספס שום דבר שקורה במנוע. מה שוה רכב חשמלי אם אין וויברציות ורעש?😆 כח פסיכי זמין מ-0 זה נחמד מאוד אבל לא מהוה עבורי תחליף לחוויה המכנית "הטהורה".

וגם מזה הייתי נהנה מאוד ברכב הקודם:

בתאריך 2.7.2024 בשעה 23:32, Buki כתב:

זה ממש נשמע מפגר אבל גם עם זה אני מזדהה. רנו קנגו עם 65 כ"ס, פול גז ומשחק מדוד ומדוייק בין הילוך 3 ל 4 כדי לא לרדת מ 80 ואיכשהו להיות בקצב של התנועה.

לגבי מה האופציות למשוגעים כמונו אכן העתיד לא משהו בטח כשחושבים על תרחיש יום הדין של נהיגה אוטונומית... נשאר רק להחזיק רכב יותר ותיק כשעוד אפשר.

• אהבתי 2
פורסם

לא בדיוק נושא השרשור, אבל מנסיוני נסיעה מנהלתית יומיומית הופכת למהנה בהאזנה לפודקאסט מרתק, שיעור תורני או להוציא תואר באוניברסיטה המשודרת. 

• מצחיק 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מזכיר לי תיאור שאמר טייס שעבר מסקייהוק ל-F16 ומאוד מתאים להרגשה שלי כאן.

הוא תיאר שבסקייהוק הוא הרגיש שהוא מטיס מטוס, וב-F16 הוא הרגיש עוד אחד ממקורות הנתונים שלפיהם המחשב מחליט איך לטוס...

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...