Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יהיה עם המכוניות?

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הפלואנס שלי ברמת גימור אמביינס. כן, עם חישוקי ברזל וריפוד בד שחור. אבל הסלון מאד שמור ואין לה טיפת שומן סקאי של מגרשי השכרה. חיצונית אני לא רואה שום הבדל לדגם המפואר חוץ מפסי הפלסטיק בדלתות בצבע הרכב והג'אנטים הקלים, אבל בשתי רמות הגימור לא מדובר באיזו בשורה בתחום העיצוב. 

מבפנים, מה ההבדל הגדול? חוץ מריפוד בהיר והמסך מולטימדיה (שלא מעניין אותי בכלל תכלס) הכל בטח מרגיש אותו הדבר. מוט הילוכים זהה, הגה זהה (גם לי יש הגה "עור"), כפתורים וידיות זהות.

הדבר היחיד שהוא שדרוג בנוחות עבורי ברכב הזה זה הbt לדיבורית והשליטה במדיה ליד ההגה. למרות שגם זה לא מכסה את כל הפונקציות של מערכת השמע.

גם הלוח שעונים מעוצב כמו משהו שתראה בעיקר במכונית מיני ולא במשפחתיות גדולות.

אני לא מפונק, הייתי סולח לרכב על כל הדברים האלה, אם היה כיף לנהוג בו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

טוב אז ברור כשההשוואה לפלואנס היא מול רכבים שנחותים ממנה בהרבה, המסקנה ברורה.-הקורולה והסיויק מאותו סיגמנט על הסוזוקי ניתן להתווכח(מנוע 1600 ללא טורבו) בעקרון חיפשתי אז "רכב משפחתי" הסוזוקי עם הגיר הרציף פשוט לא סחבה בעליות ועם רעש של מכונת תפירה בלחיצה על הגז , 2 האחרות "היו בסדר" אבל נחותות מהפלואנס באופן מורגש הסוזוקי היתה קצת יותר זולה הקורולה מעט יקרה יותר והסיויק יקרה הרבה יותר(וגם עם כסא ששובר את הגב)

לגבי הפילטר סולר אני קצת עקשן, לא מדבר על מה השתנה בתגובה אלא מה לדעתך השתנה ברמה הטכנית שעשה את ההבדל

גם אני הופתעתי, לא חשבתי שארגיש איזשהו הבדל הרי מה תפקידו רק לסנן ולדאוג שיגיע דלק למשאבה

אז יכולות להיות שתי סיבות שאוכל לחשוב עליהן:

1.ממחקר ברשת ראיתי ששני הפילטרים בנויים על עקרון שונה(מבחינת מסלול הזרימה והסינון) עם יתרון לMAHLE

2.עד ההחלפה שביצעתי בעצמי הרכב עבר 70KKM וע"פ החשבוניות הוחלף פילטר סולר לפחות פעם אחת במוסך מורשה יבואן מה שלא אומת על ידי(לא ראיתי את החלק) האם באמת הוחלף או לא?שאלה שאין לי עליה תשובה

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם

מעניין. אין לי הסבר לזה, הפילטר נמצא בקו הלחץ הנמוך. אחריו יש משאבה שבונה לחץ גבוה של אלפי psi לכן אני בספק שישנה השפעה כלשהי של הפילטר על תגובת ההזרקה.

בכל אופן באשר לשאר הרכבים, יחידת הנעה זה לא הכל. אלו רכבים חסרי אופי..

פורסם
בתאריך 2.7.2024 בשעה 23:02, SlowRide כתב:

האם כדי לחזור להנות מהדברים האלה אין מנוס מלחזור למכונית ישנה בת 30? אני בן אדם פרקטי, יש לי חניה פרטית אחת ובשביל הכלום קילומטרז' שאני עושה אין שום הצדקה שבעולם להחזיק רכב נוסף לכיף. איך אפשר לחזור להנות מנהיגה בנסיעות המשפחתיות בסופי שבוע? יש רכבים עממיים חדשים שכיף (יחסית) לנהוג בהם? 

טוב אני אנסה לכתוב תגובה קצת יותר נורמלית.

הבעיה אצלך, כמו אצלי, היא בכך שאתה לא נהג "ספורטיבי".

לא ימי מסלול ולא טיולי נהיגה ולא לקום בשבת בשש בבוקר ולצאת לסיבוב עם האוטו בכבישים  נחמדים, ולא אחיזה ולא התנהגות כביש ולא קורסים לנהיגה מתקדמת, זה לא אתה (לדעתי). 

נהנית בגולף ובוולוו בגלל הקטע הטכני וה DIY, ששם הבנת בדיוק מה עושה כל דבר, טיפלת בחלק גדול מהדברים לבד, הכרת ממש מקרוב את המכונה שאתה נוהג עליה.

נהנית מהפשטות ומהחיבור לנהג ופחות מהנסיעה עצמה.

כמו שכתבתי בהתחלה אני מאוד מתחבר לקטע הזה אבל את זה אתה לא תמצא ברכב חדש.

רכב חדש יכול להיות כיפי, מתנהג ואפילו מהנה אבל את המשהו הזה שהיה בגולף לא יהיה בו.

שוב פעם זה קצת בעייתי כי אני כששואלים אותי מה זה בשבילי כייף בנהיגה, קשה לי מאוד לאפיין את זה. זה לא התנהגות ספורטיבית בוודאי. וגם לא תאוצה ולא אחיזה ולא שום דבר כזה או אחר. מה זה באמת אני לא יודע...

היה לי כיף לנסוע בסופי שבוע  לקניות באאודי 80 שנת 1986 עם מנוע עוצמתי 1300 סמ"ק. אבל זה יותר בקטע של השונות והמוזוריות. כנ"ל  בכמה מכוניות ישנות אחרות שהחזקתי. אם היו אומרים לי עכשיו תקנה רכב חדש שיהיה גם כייפי, אני באמת לא יודע מה לבחור. כי הקטע הזה,  מה זה כיף בשבילי הוא בכלל לא מוגדר.

• אהבתי 3

פורסם (נערך)

תעבור למיצובישי אטראז .....

המונוטוניות והשעמום  שלך יתחלפו באמוציות ועצבים 😅

עדיף  לא ?

עריכה אחרונה על ידי ידני
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 10 שעות, Buki כתב:

לא ימי מסלול ולא טיולי נהיגה ולא לקום בשבת בשש בבוקר ולצאת לסיבוב עם האוטו בכבישים  נחמדים, ולא אחיזה ולא התנהגות כביש ולא קורסים לנהיגה מתקדמת, זה לא אתה (לדעתי). 

נהנית בגולף ובוולוו בגלל הקטע הטכני וה DIY, ששם הבנת בדיוק מה עושה כל דבר, טיפלת בחלק גדול מהדברים לבד, הכרת ממש מקרוב את המכונה שאתה נוהג עליה.

רכב חדש יכול להיות כיפי, מתנהג ואפילו מהנה אבל את המשהו הזה שהיה בגולף לא יהיה בו.

שוב פעם זה קצת בעייתי כי אני כששואלים אותי מה זה בשבילי כייף בנהיגה, קשה לי מאוד לאפיין את זה. זה לא התנהגות ספורטיבית בוודאי. וגם לא תאוצה ולא אחיזה ולא שום דבר כזה או אחר. מה זה באמת אני לא יודע...

היה לי כיף לנסוע בסופי שבוע  לקניות באאודי 80 שנת 1986 עם מנוע עוצמתי 1300 סמ"ק. אבל זה יותר בקטע של השונות והמוזוריות. כנ"ל  בכמה מכוניות ישנות אחרות שהחזקתי. אם היו אומרים לי עכשיו תקנה רכב חדש שיהיה גם כייפי, אני באמת לא יודע מה לבחור. כי הקטע הזה,  מה זה כיף בשבילי הוא בכלל לא מוגדר.

(אולי) זה סיפוק מהעובדה שאתה על הכביש עם רכב ישן שדורש הבנה ותחזוקה שמסביבך אין כמעט מי שמכיר. הרכב נוסע מצויין, ההגה לא רוקד, המנוע לא מעשן, אין רעשים חריגים והכל עובד. למרות כל הקידמה שמסביבך אין תחושת נחיתות גם שההוצאה עליו הייתה עשירית מאלו שסביבך. סוג של תחושת נצחון בזכות תשוקה הבנה וחריצות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 שעות, Buki כתב:

תיאור מאד מדוייק סה״כ.

התחושה של ישר ולעניין, שהכל בדיוק מה שצריך להיות בלי תוספות מיותרות.

תחזוקה העצמית שכל אחד עם כלים בסיסיים ביותר יכול לעשות.

מראה יוצא דופן.

דברים כאלה הבנתי כבר שלא קיימים במכוניות חדשות. מעניין אותי לדעת אם יש משהו שיכול להחליף את זה כי לא בא לי להפוך את הנהיגה לעוד מטלה משעממת.

לפני 8 שעות, מיץ פטל כתב:

סוג של תחושת נצחון בזכות תשוקה הבנה וחריצות

בהחלט יש סיפוק גדול בלשמר רכב ישן על הכביש במצב טוב במשך הרבה זמן ולהשתמש בו כרגיל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...