Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יהיה עם המכוניות?

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תיאור די מדוייק האמת. למשל, אם אתה מנסה להיות מעורב ומתפעל ידנית את הגיר הרובוטי, הוא יזכיר לך מהר מאד מתי להעלות הילוכים ולא יתן לך יותר מדי חופש פעולה. העיקר לחסוך עוד כמה מיליליטר של סולר.

ברכב הבא שלי בטוח לא יהיה גיר רובוטי. 

לפני 6 שעות, tinoki כתב:

לא בדיוק נושא השרשור, אבל מנסיוני נסיעה מנהלתית יומיומית הופכת למהנה בהאזנה לפודקאסט מרתק, שיעור תורני או להוציא תואר באוניברסיטה המשודרת. 

בקושי מוזיקה הילדים נותנים לי לשמוע אז שיעור/פודקאסט?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לדעתי זה גם קשור הרבה למחסור בגיר ידני, קח רכב עם חווית נהיגה חלשה ששואפת לציון 0, תוסיף לה גיר ידני סביר כבר זה יעלה ל 5 עוד לפני שדיברנו על כוח שלדה ודברים חשובים אחרים. 

לדעתי זה מאסט ברכב דיילי שאתה רוצה שיתן לך כיף/חיבור כשאתה מוציא אותו לנסיעה מזדמנת. 

וגם אני לא מזדהה עם הרעיון של הפיצול, לא מתחבר למחשבה שרכב דיילי צריך להיות משמים ולעשות נטו את העבודה ושלא ניתן להפיק הנאה מנסיעות שהן לא לנס הרים, גם ביום יום יש כיכרות ופניות וכבישים ריקים לסירוגין שניתן להאיץ קצת, לא כולם חיים על איילון ב 4 בצהריים.

מדכא לחשוב שיש כיכר או קטע כביש נחמד ואתה תקוע בתוך החשמלית/היברידית המתה שלך. 

מבחינתי אפילו נסיעה בערב לסופר יכולה להיות מהנה עם הרכב הנכון. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 3
פורסם

קראתי חלק מהתגובות הראשונות ועצרתי.

זה לגמרי הרכב, ולא רק אתה. 

פלואנס, רכב צרפתי רומני שמיוצר ב...(תורכיה?!) אני כבר לא זוכר.

מנוע דיזל מודרני, אינו נותן תגובה מידית כמו מנוע בנזין מודרני ובוודאי לא כמו מנוע בנזין מיושן שכף רגלך מחוברת ישירות לסעפת היניקה שלו.

אין לרכב הזה איזו שלדה, צליל או כל דבר אחר שאמור להיות מהנה.

אני חושב שהמדגם שלך מצומצם ולכן לא מייצג.

יש גם רכבים מודרניים עממיים שיעלו לך חיוך ולא יעלו הרבה כסף.

והייתי שמח להציע לך באהבה סיבוב על איזה רכב אספנות שתרצה, כדי לחשוב האם זה הגיל ששחק אותך או שזה אכן הרכב שאינו מהנה.

בתאריך 3.7.2024 בשעה 10:16, chrono כתב:

הפסיקו לייבא ויטרה ידנית

לא ידעתי שדבר כזה היה קיים

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לי יש פלואנס דיזל 2014 רובוטית פריבילג'  שנרכשה חדשה מהחברה

מתחזק לרוב בעצמי בחלפים הטובים ביותר

לפני שנתיים וחצי הרכב עבר בנוסף שיפור תוכנה אצל E&A הורגש שיפור בתגובת דוושה ובהאצה

מאוחר יותר (חודשיים) הוחלף פילטר סולר(מUFI לMAHLE)   הורגש שיפור משמעותי נוסף במשיכה\האצה.

בינואר האחרון הוחלף שמן גיר ל"מקורי" (קסטרול טראנסמקס מנואל 75 FE) בנוסף לטיפול (שמן\פילטר_פילטר אויר בוש שמצטיין בנשימה מצוינת) והורגש שיפור משמעותי בהספק\מומנט(גם בהשוואה לאחר טיפול סטנדרטי)

כלומר המסקנה שחווית הנסיעה מאד תלויה ברכב הספציפי תחזוקתו ושימוש בחלפים ונוזלים איכותיים

אני יכול להעיד שהרכב הוא רכב נוח מרווח מפנק ויציב על הכביש, סוחב מצוין עם האצה זריזה וכושר נשימה ומשיכה מעולה  גם בסל"ד גבוה(3000-4000) ,מתנהג למופת ועבורי מספק הנאה רבה בכל נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • אהבתי 1
פורסם

@nit_zan אשמח שתתייחס ל2 שאלות שעלו לי בעקבות הדברים 

א. איך אתה מבין שהחלפת מסנן הסולר שינתה את התגובתיות של המנוע? במה זה עשה הבדל לדעתך?

ב. כשאתה אומר רכב יציב תאוצה זריזה ושאר התיאורים, מה הן נקודות הייחוס שלך/הרכבים השונים שהתנסית בהם ונותנים לך אינדיקציה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 שעות, Doron_Z כתב:

לדעתי זה גם קשור הרבה למחסור בגיר ידני, קח רכב עם חווית נהיגה חלשה ששואפת לציון 0, תוסיף לה גיר ידני סביר כבר זה יעלה ל 5 עוד לפני שדיברנו על כוח שלדה ודברים חשובים אחרים. 

לדעתי זה מאסט ברכב דיילי שאתה רוצה שיתן לך כיף/חיבור כשאתה מוציא אותו לנסיעה מזדמנת. 

וגם אני לא מזדהה עם הרעיון של הפיצול, לא מתחבר למחשבה שרכב דיילי צריך להיות משמים ולעשות נטו את העבודה ושלא ניתן להפיק הנאה מנסיעות שהן לא לנס הרים, גם ביום יום יש כיכרות ופניות וכבישים ריקים לסירוגין שניתן להאיץ קצת, לא כולם חיים על איילון ב 4 בצהריים.

מסכים עם הכל, למרות שגם רכבים אוטומטיים יכולים להיות מהנים. אבל כן, כל רכב אוטומטי יהיה יותר כיף בגרסה ידנית (למרות שבטוח יש יוצאים מן הכלל).

לפני 11 שעות, nit_zan כתב:

אני יכול להעיד שהרכב הוא רכב נוח מרווח מפנק ויציב על הכביש, סוחב מצוין עם האצה זריזה וכושר נשימה ומשיכה מעולה  גם בסל"ד גבוה(3000-4000) ,מתנהג למופת ועבורי מספק הנאה רבה בכל נסיעה

שמח בשבילך שאתה נהנה ממנו. אני לא חושב שפלואנס דיזל זה רכב גרוע. הוא שימושי, סוחב מצוין, חסכוני, מזגן טוב. נח? תלוי למה אתה משווה. וולוו בת 30 הרבה יותר נוחה. אין מה להשוות את השימושיות לעומת רכבי האספנות שהיו לי לפניו, אבל חוץ מלעשות את העבודה ולהעביר את המשפחה ממקום למקום אין בו שום עניין. מראה מבאס, סלון מדכא, הידיות והכפתורים מרגישים כמו צעצוע פלסטיק, ה"עור" בהגה מזכיר ידית של עגלת תינוק, ההגה בנהיגה מרגיש מת, הרכב מתנדנד בסיבובים אבל נוקשה ומתרסק בבורות (בולמי זעזועים בני 20k קילומטר, הגומיות בפרונט והמשולשים חדשים), הכל שם מרגיש כאילו התקמצנו על הנהג. 

לפני 14 שעות, EliC25 כתב:

רכב צרפתי רומני שמיוצר ב...(תורכיה?!) אני כבר לא זוכר.

מנוע דיזל מודרני, אינו נותן תגובה מידית כמו מנוע בנזין מודרני ובוודאי לא כמו מנוע בנזין מיושן שכף רגלך מחוברת ישירות לסעפת היניקה שלו.

אין לרכב הזה איזו שלדה, צליל או כל דבר אחר שאמור להיות מהנה.

אני חושב שהמדגם שלך מצומצם ולכן לא מייצג.

יש גם רכבים מודרניים עממיים שיעלו לך חיוך ולא יעלו הרבה כסף.

והייתי שמח להציע לך באהבה סיבוב על איזה רכב אספנות שתרצה, כדי לחשוב האם זה הגיל ששחק אותך או שזה אכן הרכב שאינו מהנה

צרפתי קוריאני. הדבר הזה נמכר תחת השם סמסונג משהו😂 וכן, מיוצר בטורקיה. רק מגביר את חוסר הסימפטיה שלי אליו.

אני בטוח שאת תחושת ה"מכונה" שיש ברכבי אספנות אי אפשר למצוא במכוניות מודרניות עממיות אבל זה לא אומר שאין דברים אחרים שאפשר ליהנות מהם. כל דבר שמערב את הנהג במה שקורה חוץ מהודעות על תקלות זה טוב.

אני בטוח שזה לא הגיל שלי כי אני לא כזה זקן וגם לא נוהג כל כך הרבה קילומטרים בשנה שזה ישעמם אותי.

פורסם
בתאריך 5.7.2024 בשעה 13:25, Doron_Z כתב:

גם אני לא מזדהה עם הרעיון של הפיצול, לא מתחבר למחשבה שרכב דיילי צריך להיות משמים ולעשות נטו את העבודה ושלא ניתן להפיק הנאה מנסיעות שהן לא לנס הרים, גם ביום יום יש כיכרות ופניות וכבישים ריקים לסירוגין שניתן להאיץ קצת, לא כולם חיים על איילון ב 4 בצהריים.

הפיצול נועד לקחת את הדברים לקצוות.

מי שסבבה לו עם גולף GTI והיא מספקת אותו בצד המוטורי - אחלה ובאמת אין סיבה לפצל.

מי שמחפש יותר מזה, הרכבים האלו פשוט לא מתאימים לנוחות ושגרת חיים של פקקים והסעות של ילדים לחוגים, שלא נדבר על זה שאתה צריך יותר מ-2 דלתות. 

יותר מדכא לעמוד בפקקים עם רכב שאין לו ראות טובה ומקום לשים כוס קפה, מאשר להתבאס כשאתה מגיע לכביש נחמד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 54 דקות, GTאי כתב:

יותר מדכא לעמוד בפקקים עם רכב שאין לו ראות טובה ומקום לשים כוס קפה, מאשר להתבאס כשאתה מגיע לכביש נחמד.

על טעם ועל ריח...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לעמוד בפקקים זה מדכא גם ברכב של מליון שקל.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 5.7.2024 בשעה 22:09, EliC25 כתב:

@nit_zan אשמח שתתייחס ל2 שאלות שעלו לי בעקבות הדברים 

א. איך אתה מבין שהחלפת מסנן הסולר שינתה את התגובתיות של המנוע? במה זה עשה הבדל לדעתך?-פחת הLAG ביציאה מהמקום תגובת דוושה ליניארית יותר כושר נשימה והאצה לאורך כל קשת הסל"ד

ב. כשאתה אומר רכב יציב תאוצה זריזה ושאר התיאורים, מה הן נקודות הייחוס שלך/הרכבים השונים שהתנסית בהם ונותנים לך אינדיקציה?

לפני הקניה ביצעתי נסיעות מבחן על מספר רכבים:

טויוטה קורולה

טויוטה אוריס הייבריד

הונדה סויק

סוזוקי S-CROSS

הפלואנס עלתה עליהם בנוחות פאר(תא נוסעים בהיר) האצה זמינות כח לכן נבחרה

כמו כן מטעם העבודה נהגתי על יונדאי I-20 שהיתה בכלל עגלה ולא ברת השוואה מן הסתם

תשובות 

לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

מסכים עם הכל, למרות שגם רכבים אוטומטיים יכולים להיות מהנים. אבל כן, כל רכב אוטומטי יהיה יותר כיף בגרסה ידנית (למרות שבטוח יש יוצאים מן הכלל).

שמח בשבילך שאתה נהנה ממנו. אני לא חושב שפלואנס דיזל זה רכב גרוע. הוא שימושי, סוחב מצוין, חסכוני, מזגן טוב. נח? תלוי למה אתה משווה. וולוו בת 30 הרבה יותר נוחה. אין מה להשוות את השימושיות לעומת רכבי האספנות שהיו לי לפניו, אבל חוץ מלעשות את העבודה ולהעביר את המשפחה ממקום למקום אין בו שום עניין. מראה מבאס(חושב שהיא מאד יפה), סלון מדכא(מה מדכא שחור?אולי אז בטח לא נסעת בטויוטה אצלי זה בהיר וממש לא מדכא, הידיות והכפתורים מרגישים כמו צעצוע פלסטיק-זה סובייקטיבי בשבילי הלחצנים והמתגים מספקים בהחלט ושימושיים במיוחד החלק בצד ימין של ההגה שאחראי על השמע), ה"עור" בהגה מזכיר ידית של עגלת תינוק,-אולי, אבל מאז שהאוטו אצלי אני משתמש בכיסוי בהיר מעור כך שלא יכול לחוות דיעה ההגה בנהיגה מרגיש מת-ההגה חשמלי ומשנה את הקושי שלו בהתאם למהירות תחושת היגוי יכולה להיות מושפעת גם מצמיגים לא מרגיש משהו חריג סה"כ מגיב היטב ואין לי תלונות רך כשצריך וקשה כשצריך, הרכב מתנדנד בסיבובים אבל נוקשה ומתרסק בבורות (בולמי זעזועים בני 20k קילומטר, הגומיות בפרונט והמשולשים חדשים), הכל שם מרגיש כאילו התקמצנו על הנהג. -לא יודע לא מרגיש משהו מיוחד אולי התרגלתי אבל זה מאד מושפע מסוג הצמיגים וגילם החלפתי צמיגים לאחרונה לעומס 92H כמו שכתוב ברשיון  לפני כן היו לי צמיגים עם קוד עומס גבוה שהיו יותר קשיחים וזה ממש מורגש בנוחות  לגבי בולמים לא נגעתי (הרכב עם 80+ KKM)

צרפתי קוריאני. הדבר הזה נמכר תחת השם סמסונג משהו😂 וכן, מיוצר בטורקיה. רק מגביר את חוסר הסימפטיה שלי אליו.-גם טויוטה קורולה מיוצרת בטורקיה ובטח עוד רכבים והמון מוצרים כמו טואלטיקה מזון מוצרים לבית שאין לך מושג אז היום זה יותר בעיתי אבל מה האלטרנטיבה יש לנו קשרי מסחר ענפים עם טורקיה ולא מהיום אפילו שהיום היא סוג של מדינת אויב בגלל ארדואן

אני בטוח שאת תחושת ה"מכונה" שיש ברכבי אספנות אי אפשר למצוא במכוניות מודרניות עממיות אבל זה לא אומר שאין דברים אחרים שאפשר ליהנות מהם. כל דבר שמערב את הנהג במה שקורה חוץ מהודעות על תקלות זה טוב.

אני בטוח שזה לא הגיל שלי כי אני לא כזה זקן וגם לא נוהג כל כך הרבה קילומטרים בשנה שזה ישעמם אותי.

מענה

פורסם

טוב אז ברור כשההשוואה לפלואנס היא מול רכבים שנחותים ממנה בהרבה, המסקנה ברורה.

לגבי הפילטר סולר אני קצת עקשן, לא מדבר על מה השתנה בתגובה אלא מה לדעתך השתנה ברמה הטכנית שעשה את ההבדל

פורסם (נערך)

רנו יודעים לייצר מכוניות נהיגה משובחות.

פלואנס דיזל ממש לא נכשלת בנדרש מקהל אליו מכוונת. הנאה מנהיגה היא בתחתית התעדופים שם.

עדיין אפשר להנות מנהיגה. ברכבים משומשים בוודאי יש היצע טוב.

בחדשים - פיצול בין רכב של בן זוג אחד עם דרישות שימושיות והשני מהנה זה מצב אידאלי אצלי לפחות. בשלב זה או אחר מתכוון לוותר גם על כמות המושבים...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

פיצול זה אפשרי למי שיש מקום לעוד רכב ומספיק הזדמנויות לנהוג. אם זה היה המקרה אצלי, סביר להניח שבכלל לא הייתי מוכר את הרכב הקודם.

מי שלא צריך רכב ביום יום ונוהג רק בסופי שבוע עם המשפחה, מה יתן לו להחזיק 2 רכבים שאחד מהם לכיף? זו התעללות ברכב השני, שיעמוד ויצבור אבק במקום שמישהו יהנה ממנו.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

ברור לי שזה לא פתרון לכל אחד.

אשתי ואני נוהגים בבוקר לעבודה.

אני מעדיף לנהוג ברכב מהנה דיילי. לא הכל מתוכנן ולפעמים פתאום יש הזדמנות ומצב רוח לנהיגה מהנה בלי תכנון (סופ"ש).

לאשתי רכב "משפחתי" מעולה. כשצריך לסוע ביחד עם נספחים הוא מתאים.

בכל השאר נוסעים עם שלי. הגעתי למסקנה שעבורי הספסל האחורי מיותר... זה עניין של זמן ואולי עוד כמה אילוצים.

יש 2 חניות...

שוק יד שניה מציע לא מעט רכבים די פראקטים ומהנים מאוד. לא  הייתי מתייאש ולא הייתי מוותר.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

@SlowRide
אם הפלואנס שלך ברמת גימור הנמוכה, חישוקי פלדה וסלון שחור ודל, אני יכול להבין, זה בהחלט מבאס מאוד חיצונית ופנימית. אם היא יוצאת ליסינג/השכרה, עוד יותר גרוע. נסעתי בכמה כאלה שכורות, עם תועפות של ספריי סקאי מגעיל מרוח בכל מקום, ושנאתי כל רגע. זה רכב שכדאי לקנות רק ברמת גימור הגבוהה, שם המצב יותר טוב.

חזיר דיזל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...