Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חנן,

הפיזיקה המודרנית של ימינו דוגלת כי מסה היא התמדה. מסה היא לא כמות חומר. מסה היא התמדה(מסה במושגי כימיה היא כמות חומר). כמו כן, הפיזיקה המודרנית גורסת, כי מסה היא אנרגיה, ולכל דבר בעל מסה ישנה אנרגיה, ולהיפך.

דוגמא? יותר חום=יותר אנרגיה. יותר תנע? יותר מסה! יותר מהירות? יותר מסה! הבנת את הפואנטה.

לפיכך -> אנרגיה=מסה=התמדה.

כמו כן, אנו מדברים כאן על קפיצים, מתלים וכו'(המעבירים את מסת הנהג לסולית הגלגלים).

במצב אידיאלי חלוקת המשקל בין כל המתלים PER גלגל היתה שווה - דהיינו X ניוטון לכל מערך מתלה של גלגל.

אבל...(תמיד יש אבל)

אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי, וחלוקת המשקל לא תהיה אידיאלית לעולם(אולי בטרקטור, אבל אין בו מתלים).

תמיד יהיו חריגות לכאן ולשם, וטיפה יותר מסה כאן וטיפה פחות מסה שם, וטיפה יותר לחץ כאן, וטיפה פחות שם.

אני בטוח שאם נתקין דיסקים זהים בכל הגלגלים(ורפידות וקאליפרים זהים), ונשווה את כל עוצמות הבלימה אני בטוח שתהיה רפידה אחת שתישחק הרבה פחות לקזז את הרפידה בגלגל הנהג.

אני בספק אם נעילות הגלגלים הן הדבר שגורם להפרשי האכילה הללו.

בקיצור מוטי, תעבור למקלארן F1 ושב באמצע ולא יהיו לך הבעיות הללו.

או לפורמולה 1 רגילה. :twisted:

אלעד(שפתוח לתיקונים, תמיד)

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חנן שלום,

אין לי שמץ של מושג לאיזה, ואיך להציב את הנתונים הללו לנוסחאות פיזיקליות ניוטוניות.

לפיכך, במקום לשבור את הראש, חיפשתי לך תשובה באינטרנט, שאולי תגרום לנו לחפור בכיוון אחר, וכו' וכו'.

להלן התשובה:

>Hi guys!

>

>Is anyone aware of a premature brake-pad wear problem on the 4x2 automatics?

>

>I've been driving my '95 for 22 months now and I've only got 22,000 km on

>it. When I went in for an oil change, the Chrysler mechanic recommended

>that I get new front brake pads and rotors, repack the front wheel bearings

>and service the rear brakes. I went in and took a look at it myself and

>noticed that the front brake pad, passenger side was thinner than the

>driver's side, but it still didn't look like it needed replacing quite yet

>and the rotor didn't even look scored.

> ................................

>it on my next oil change. I still don't think they should wear out at

>37,000 km.

> ..............

>It just seems a little too soon for this to start happening. Strange thing

>is that the exact same thing happened with my '93 at around the same time.

>The only difference was the the brake pad really did wear down quickly and

>ended up damaging the rotor so that I did have to have it replaced. I

>started to wonder if it was my driving pattern, but then dismissed that idea > ................................

>Between the 3 vehicles that I've had in the last 7 years. The common

>denominator here is the fact that both brake problems were on the passenger

>side, both were Dakota 4x2 club cab automatics, and both happened around the

>2 year mark with approximately the same mileage - 22,000 on the '95 and

>30,000 km. approx. on the '93.

>

I don't know how true this is, but I worked as a Service Advisor at a local

Chevy dealer (sorry, I repented by buying a Dakota) and the techs uses to

tell me about people making more right (or was it left) hand turns. This

causes one of your brake pads to wear a little faster than the other. For

example, where I live, I make more left hand turns. Thus as I brake and

make the turn, supposingly one pad wears a little more than the other.

Another tech told me that pressure builds on the left pad before any other

due to it being closer to the master cyl. This causes this pad to "grab"

first and thus wear faster.

Could these two explanations both be true??? I don't know, you make the

judgement. To be they both make sense and maybe the combination over

25-30k miles may show uneven wear.

Why wear so fast? Weight of vehicle, driving habits (hwy driving or around

town) (short stops, ease into the brake carefully), type of pads, etc. I

had a Beretta that had 100k miles and the rear had never been changed. The

front lasted 35-40k miles before I had to change them. I have seen trucks

that were worn slap out at 20k. Who knows.

נלקח מ:

http://archives.dakota-truck.net/9706/0672.html

שלד

פורסם

שלד, הבחור מדווח שהרפידות של צד הנוסע ברכבים שלו נשחקות לו מהר יותר, שזה קצת סותר את הנתון שקיבלנו עד עכשיו כבסיס לכל הדיון. לא שדיווח של מישהו באינטרנט באמת יכול ללמד על משהו. מעט ההסברים שהיו שם גם הם בנפנופי ידיים. אמנם באנגלית, אבל עדיין בנפנופי ידיים.

פורסם

עם כל הכבוד, לא נראה לי שזה עניין מישהו עד כדי כך שאתה תמצא באינטרנט נוסחאות מתמטיות מורכבות עם כל המשתנים שאתה מבקש.(וכמדומני זה מה שאתה מחפש)

בכל מקרה, אני מאמין שיש קשר בין כמות הפניות לכיוון מסויים לבין אכילה מוגברת של הרפידה בצד הנהג(אם מתבצעת בלימה תוך כדי כך)

שלד

פורסם

דווקא יש, בהחלט, רק צריך לדעת לחפש בין ערימות הזבל הענקיות שנמצאות ברשת. במקרה הספציפי שדיברנו עליו, זה אפילו קל מתמיד: תסתכל על תגובה 27 בשרשור הזה.

אגב, לא מדובר בנוסחאות מורכבות. בסה"כ פיזיקה שלומדים בתיכון.

פורסם

כבר פעם שניה שאני שוב קורא את המאמר הנ"ל, ממש כיף לראות איזו השקעה יעילה ורצינית באוטו, אני רק פוחד, שעם כל התיאורים שלך על השמחה עם סיום הפרויקט, כבר לא יהיה לך עוד מה להוסיף לאוטו ועוד גרמים להוריד ממנו...

ותביא בבקשה תמונות וסרטים מהמסלול שלך ומטיולים שאתה עושה עם המועדונים השונים (אתה באת מהארץ, אז אתה מבין את המצב העגום שלנו...), תודה!

פורסם

"חוזרים למיאטה, היא כבר בטמפ' נורמלית ואפשר להוציא ממנה עוד קצת סוסים.

תוצאה סופית אחרי 28 הרצות על הדיינו ואינספור שינויים בכיוונונים של המחשב -

254 כ"ס בגלגלים ששווים ל-313 סוסים בקראנק!! Wooohoooo!!! :grin: :grin: :grin:

גם המומנט צמח בהתאם, בפעם הקודמת המיאטה הורידה כמעט 27 קג"מ לגלגלים (כמעט 33 קג"מ בקראנק), הפעם הגענו ל-32.55 קג"מ בגלגלים שהם כבר טיפה מעל 40 קג"מ בקראנק!"

הערה קטנטנה לסדר. כל השיפורים שאתה מבצע במנוע הם לטובת הגדלת המומנט וזמינותו. כוחות הסוס שאתה מציין הם תוצאה של חישוב בנוסחה מתמטית שבה יש 2 משתנים- מומנט וסיבובי מנוע.

אם הכוח יהיה נתון בכוחות-סוס לבלימה (BHP) , והמומנט בק"ג-מטר (קג"מ) - הנוסחה המקשרת ביניהם היא:

כ"ס = 726.115 / מומנט * סיבובי-מנוע

גם מה "שמגיע אל הגלגלים" זה מומנט, לא שום דבר אחר. ומה שמזיז אותם זה לא המומנט הנמדד בגלגל התנופה, בהחלט לא. יש לך "מכפילי מומנט" או בשפה מוכרת יותר - תיבת הילוכים. אני לא מכיר את יחסי ההעברה שלך, אבל אני מעריך שמה שמגיע אל הגלגלים שלך בהילוך ראשון זה משהו כמו 380 קג"מ ומשהו כמו 118 קג"מ בהילוך חמישי.

עוד הערה קטנטנה, ברשותך, לרקע כללי. ממה אתה מתפרנס שם שמאפשר לך להקדיש כל כך הרבה זמן וכסף לעניין הזה? יש לך ספונסר/ים?

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
כבר פעם שניה שאני שוב קורא את המאמר הנ"ל, ממש כיף לראות איזו השקעה יעילה ורצינית באוטו, אני רק פוחד, שעם כל התיאורים שלך על השמחה עם סיום הפרויקט, כבר לא יהיה לך עוד מה להוסיף לאוטו ועוד גרמים להוריד ממנו...

ותביא בבקשה תמונות וסרטים מהמסלול שלך ומטיולים שאתה עושה עם המועדונים השונים (אתה באת מהארץ, אז אתה מבין את המצב העגום שלנו...), תודה!

יש עוד כ"כ הרבה מה לעשות... זה לא ייגמר לעולם.

הרכב עוד בראשית הדרך בכל הקשור לבנייה למירוצי מסלול באופן מקצועני, הפרוייקט המתוכנן הבא כולל כמות עבודה שלא מביישת שום מעבורת חלל של NASA, אני לא צוחק (וחשבון הבנק שלי בכלל בכלל לא צוחק :shock:)... למעשה מבחינת היקף העבודה והשינויים הוא ה-ר-ב-ה יותר גדול מהפרוייקט שכרגע הסתיים לו.

אגב, העלתי כבר שני סרטים לפורום אם לא יצא לך לראות, בצע חיפוש על המילים "טרור מצולם".

בקרוב יועלו סרטים חדשים :wink: (עם למבורגינים ופרארים...).

הערה קטנטנה לסדר. כל השיפורים שאתה מבצע במנוע הם לטובת הגדלת המומנט וזמינותו. כוחות הסוס שאתה מציין הם תוצאה של חישוב בנוסחה מתמטית שבה יש 2 משתנים- מומנט וסיבובי מנוע.

אם הכוח יהיה נתון בכוחות-סוס לבלימה (BHP) , והמומנט בק"ג-מטר (קג"מ) - הנוסחה המקשרת ביניהם היא:

כ"ס = 726.115 / מומנט * סיבובי-מנוע

גם מה "שמגיע אל הגלגלים" זה מומנט, לא שום דבר אחר. ומה שמזיז אותם זה לא המומנט הנמדד בגלגל התנופה, בהחלט לא. יש לך "מכפילי מומנט" או בשפה מוכרת יותר - תיבת הילוכים. אני לא מכיר את יחסי ההעברה שלך, אבל אני מעריך שמה שמגיע אל הגלגלים שלך בהילוך ראשון זה משהו כמו 380 קג"מ ומשהו כמו 118 קג"מ בהילוך חמישי.

משהו חסר לי כאן במשוואה שלך, יוצא ממנה שבכל המנועים שבהם המומנט שווה והסל"ד דומה נתון הכ"ס יהיה זהה והרי לא כך הדבר, אבל אם נניח את זה לרגע בצד, ההתייחסות שלי היא לנתון מבחינת משמעותו על הנהיגה של הרכב ולאו דווקא על המשוואה המתימטית / פיזיקלית שלו.

מבחינת הנהיגה, כ"ס הוא החבר הכי טוב שלך במירוצים, בעוד שמומנט יכול להפוך באיזשהו שלב לאוייב שלך, הוא זה שמנתק את המשיכה של הצמיגים מהכביש.

השאיפה היא ליצור עקומת כוח כזו שעתירה בכ"ס ולאו דווקא עתירה במומנט עוקר הרים, בעיקר לא במכונית עם בסיס גלגלים קצר כ"כ והגבלה על גודל הצמיגים שניתן להכניס מתחת הכנפיים כמו במיאטה (וזה אגב דבר שעתיד להפתר בפרוייקט הבא, אוהד).

כהערת אגב, אם כבר אתה מדבר על מכפילי כוח שכחת את יחס ההעברה של הדיפרנציאל, אתה יכול להכפיל את המספרים שלך ב-4.1.

מוטי.

פורסם

אפשר עוד פרטים על איך אתה מתכוון לנפח אותה?

מן הסתם אני מניח שאתה לא תשתמש ב-10 ק"ג של בונדו...

אתה מתכוון להשתמש בחומרים מרוכבים כלשהם או פיברגלס או שתדבוק במתכת ותלחים לשם איזו הרחבה?

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

התהליך יתחיל כמו כל תהליך של בניית מכונית מירוץ אחרת - בחירה של הצמיגים המתאימים קודמת לכל.

כרגע בפוטנציה מדובר בצמיגי סליקס מלאים של גודייר מדגם G19 RADIAL בגודל של 23.5X10.5R16 (מקביל ל-275X35R16 בערך), אני בודק עם למישלין יש משהו בהיצע שניתן לרכוש בארה"ב במחירים שהם לא אסטרונומיים לגמרי... מחירם של הסליקס של גודייר הוא די זוועתי - $437 לחתיכה (אחת! אאוץ'!!).

אחרי שייבחרו הצמיגים המתאימים נוכל לאבחן את השינויים הנדרשים בשילדה וכמה בעצם צריך להרחיב אותה כדי שהצמיגים העצומים האלו ייכנסו.

אני בונה כרגע מנוע נוסף שהולך להיות הרבה יותר חזק ולכן הצורך בגומי עצום כמו זה.

יש סיכוי מצוין שאני אבחר בחישוקים יותר קטנים מאחורה בשביל להפחית משקל, מאחורה אין דיסקים גדולים כמו אלו שהולכים להגיע בקרוב מאוד לחלק הקדמי.

ההרחבה תתבצע מן הסתם בחומרים קלים כמו פיברגלאס וקרבון (בונדו אהה?! LOL :lol:), כשרוב הסיכויים שמרבית הגוף במקורי באוטו יוחלף בפאנלים קלים יותר במקביל.

מוטי.

פורסם

מעורר תיאבון:yum:.

על ה-E30 שלי אני מתכוון להשתמש בכמה שכבות(יותר מ-6 זה בטוח) של סיבי פחם וקוולר, את העיצוב אני מתכוון לשנורר מה-M3, וליצור אותם עם המערכת הבסיסית שאני מקים בבית כרגע(משאבת HVLP,מלכודת דבק ושקית גדולה בעקרונו של דבר...)

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

• תוכן חדש...