Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"משהו חסר לי כאן במשוואה שלך, יוצא ממנה שבכל המנועים שבהם המומנט שווה והסל"ד דומה נתון הכ"ס יהיה זהה והרי לא כך הדבר, אבל אם נניח את זה לרגע בצד, ההתייחסות שלי היא לנתון מבחינת משמעותו ל הנהיגה של הרכב ולאו דווקא על המשוואה המתימטית / פיזיקלית שלו."

כן ידידי, 2 מנועים שונים עם אותו שיעור מומנט באותם סיבובי מנוע - יפיקו בדיוק את אותם כוסות סוס לבלימה. זה הכל במתמטיקה.

בכל מקרה תזכור- כל מנוע ולא חשוב מה שיטת הפעולה שלו - חשמל, בעירה פנימית, קיטור - מפיק אך ורק מומנט. כל השאר זה חישובים מתמטיים.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכל מקרה תזכור- כל מנוע ולא חשוב מה שיטת הפעולה שלו - חשמל, בעירה פנימית, קיטור - מפיק אך ורק מומנט.

אפילו יותר טוב,

כל מנוע מייצר אנרגיה.

מומנט, כ"ס, ושאר ירקות הם חישובים מתימטיים

שבוע טוב

שלד

פורסם
על ה-E30 שלי אני מתכוון להשתמש בכמה שכבות(יותר מ-6 זה בטוח) של סיבי פחם וקוולר, את העיצוב אני מתכוון לשנורר מה-M3, וליצור אותם עם המערכת הבסיסית שאני מקים בבית כרגע(משאבת HVLP,מלכודת דבק ושקית גדולה בעקרונו של דבר...)
נשמע מעולה אבל לא משהו שהייתי טורח לבצע בשום רכב מעבר לכזה שמיועד למירוצים בלבד.

העלות עצומה אפילו סתם מבחינת עלות החומרים לבד, אתה מדבר על מאות רבות של דולרים רק בשביל הכנפיים, מה גם שהכנפיים האחוריות הן חלק משילדת הרכב ולא ניתן להסיר אותן, הקדמיות לפחות הן משהו שניתן להחליף באופן מוחלט ככה שלמעשה אתה לא הולך ממש לחסוך הרבה במשקל ועם זאת אתה נמצא בסכנה שכל נגיעה שמישהו ייגע לך בכנף (עם הרכב שלו כמובן לא סתם עם היד) יכניס אותך לנזק כספי רציני.

בכל אופן, אם אתה אכן מייצר תבנית והכל הייתי במקומך מייצר כמה חתיכות מכל דבר ומנסה למכור סט או שניים בשביל להחזיר את העלויות (למרות שהמחיר יצטרך להיות גבוה מאוד אם אתה מתכוון להרוויח - אפילו מעט!).

אני חושב שאם אתה בעמדה של לבנות דברים מסוג זה, מכסה מנוע מאוורר ייטיב עם הפרוייקט שלך, גם מבחינת הוצאת החום מתחת למכסה המנוע, בטח שמבחינת חסכון במשקל וגם מבחינת מראה :-).

אני בעצמי מתכוון ללמוד בזמן הקרוב איך לעבוד עם פיברגלאס כדי שאני אוכל לייצר לעצמי כמה חתיכות מעניינות לאוטו, אני בעיקר מעוניין בפגוש קדמי יעיל יותר בתור התחלה...

מוטי.

פורסם

מוטי, עד עכשיו תפסתי ממך המומחה הבלתי מעורער של הפורום, הן תאורטית ובוודאי מעשית, אבל אחרי זה:

מוטי כתב:

"משהו חסר לי כאן במשוואה שלך, יוצא ממנה שבכל המנועים שבהם המומנט שווה והסל"ד דומה נתון הכ"ס יהיה זהה והרי לא כך הדבר"

אני כבר לא ממש בטוח לגביך.... שהרי הדבר בדיוק כך.

כדי למנוע אי הבנות בגלל ניסוח אני אפרט:

הספק זה מומנט כפול הסל"ד בו הוא פועל. (אם מדדת מומנט בקג"מ, ואחרי שהכפלת בסל"ד תחלק ב 726, תקבל את ההספק ביחידות של כוח סוס)

אם לשתי מכוניות שונות יש נתון של 40 קג"מ ב 3000 סל"ד, אז יש להן אותו הספק כאשר המנוע ב 3000 סל"ד. בסל"ד גבוה, בו ההספקים מקסימליים, בהחלט יכולים להיות הבדלים, אלה אם כן יש לך נתוני מומנט זהים גם שם.

בנוסף, אם יש לי רכב עם 22 קג"מ ב 6000 סל"ד, יהיה לו אותו הספק כמו לרכב עם 20 קג"מ ב 6600 סל"ד. (10 % פחות מומנט, אבל בסל"ד 10% יותר גבוה).

לדוגמא, פיג'ו 407, 2 ליטר, מומנט 19.4 קג"מ ב 4100 סל"ד , הספק 137 כ"ס ב5600.

חישוב ההספק בסל"ד של שיא המומנט:

109.5 כ"ס = 726 / 19.4 קג"מ * 4100 סל"ד

כלומר, בסל"ד בינוני המנוע מייצר רק 109 כ"ס מתוך 137 שהוא יכול.

לחילופין, אפשר למצוא את המומנט שקיים בסל"ד של שיא ההספק:

17.8 קג"מ = 5600 סל"ד / 137 כ"ס * 726

כלומר בסל"ד 5600, שבו שיא ההספק, יש רק 17.8 קג"מ מתוך ה 19.4 קג"מ שהושגו בסל"ד נמוך יותר.

הכוונה שלך שמומנט גורם לאיבוד אחיזה, אולי צריך לנסח אותה כך:

"נוח יותר לנהוג במכונית שבסל"ד נמוך יש לה מומנט חלש, שמתפתח בהדרגתיות כשעולים בסל"ד". וגם "עדיף לכוון מנוע ספורטיבי כך שהמומנט יגיע לשיא בסל"ד גבוה - דבר שייתן הספק גבוה באותו סל"ד גבוה"

לגבי חימום הבלמים, אם יש מערכת חלוקת כוחות בלימה, שמעבירה יותר כוח בלימה לגלגל החיצוני בפניה, הרפידות שם יתבלו יותר. אם אין מערכת כזאת, הבלאי יהיה זהה בשני הגלגלים, מכיוון שהם בקירוב מסתובבים באותה מהירות, אפילו בזמן פניה (להוציא פניות חדות ואיטיות). הרפידה לא מרגישה מה משקל הרכב, רק עד כמה לוחצים אותה לדיסק.

נהג רגוע

פורסם

נהדר, אני שמח לשמוע שסופסוף הצלחת להבין איזה שרלטן אני באמת... :-P

עריכה כדי להוסיף - יאללה, תפסתם אותי שאני לא יודע משוואה מסויימת, איום ונורא, אני פשוט בוש ונכלם (או שלא, גם לי יש עדיין הרבה דברים ללמוד), מה שכן אתה טועה בעניין הבלמים, בהחלט יש הבדלי שחיקה בין הרפידות בין שני הצדדים, ואת זה אני אומר לך מניסיון בהחלפת עשרות רבות של סטים (מכונית מסלול, אחרי הכל...).

מוטי.

• תוכן חדש...