Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זעם כבישים (Road Rage) בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השנקל שלי:

1. אני יודע שזה אולי נשמע מטומטם אבל להישען אחורה ולהגביר מוזיקה, אותי לפחות זה ממש מרגיע והכי גורם לי לנסוע רגוע יותר.

2. פשוט לזרוק ז*ן ולא להתעצבן, או לשחרר איזה קללה עסיסית מאוד ולשכוח מהעניין.

דרך אגב אני לא חושב שהשתמשתי באור גבוה כבר שנים, אם אני רואה שאני מגיע ויש אופציה לעקוף מימין, אני פשוט עובר ימינה וממשיך בשלי. אם אי אפשר לעקוף מימין אני פשוט ממתין. לצערי בהרבה כבישים הנתיב הימני דווקא הוא זה שתמיד פנוי, נצל אותו. (דיסקליימר - זו עבירת תנועה)

3. להיזכר שכמעט בכל נסיעה זה שתגיע 2-3 גג 5 דקות קודם (אם בכלל) לא באמת יעשה איזה הבדל.

4. להיות אדיב יותר בכביש בעצמך. לתת לאנשים להיכנס לפניך, לתת להם לבצע פניות, לתת זכות קדימה לפעמים גם אם היא שלך. כמובן לא בהגזמה, אבל זה מרגיע. 

בוא לא ניתמם אני בדיוק כמוך הרבה מאוד פעמים ואם יש משהו שאני שונא זה נהגים בטלפון. אבל אני מנסה, בסוף מי שנענש מהעצבים האלה זה רק אתה. הבן רחב שנכנס לך ברמזור או ישב בטלפון כבר עשה את זה, זה שתתעצבן לא יזיז לו וגם אם הוא ייענש יום אחד זה לא יהיה ממך.

• רעיון טוב! 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 5 שעות, Arik TG כתב:

יש לי פנטזיה בה אני נוסע בוולוו 244 ופשוט לא מונע תאונה ונכנס בהם.

אתה יכול להצטרף לשומרי הדרך. אמנם לא instant karma, אבל יחסוך את הפחחות.

הבעיה - תשלח סרטון, ואז תגלה שהכלי שחתך אותך ועבר באדום נוסע ללא לוחית זיהוי (מקרה אמיתי שקרה לי בשבת האחרונה)

אל דאגה, לא הצטרפתי לשומרי הדרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתמול היה אדם שניסה 'לדרוס' אותי מאחורה, נצמד כמו עלוקה, נתיב אחד, השני נת"צ, בתוך שכונה מפוצצת ילדים, ואני על 45 בערך. עברתי לנתצ, שחררתי וחזרתי חזרה.

לפעמים בא לי לקחת את כל מי שרוצה למות (דו"ג מסוימים...) ולחבר אותם לאלו שרוצים להרוג (חלק מהמשאיות האוטובוסים והסקודות...) ושישחררו אותנו מפגיעתם הרעה.

תכלס כמו שכתבו כאן כולם, לנשום עמוק, יש זעם בכבישים ואנחנו רוצים לחזור בשלום למשפחה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, zvigolden כתב:

בהמשך למה שאמרת על "ואהבת לרעך כמוך" אני ממשיך עם "והדרת פני זקן" מפרשת קדושים שקראנו בשבת שעברה.

הדבר שמרגיז אותי הכי הרבה הוא צפירות וזלזול באנשים מבוגרים שמתקשים בהליכה.

מקרה 1 -  אני מלווה את אמי תבל"א בחניון איכילוב בדרך לחנייה  .

בשעות לפנה"צ החניון מאוד עמוס.

שתי נשים שראו שאנו בכוון יציאה בקשו את המקום והסכמתי . הלכנו לאט ואז רכב מסחרי צפר לנו בעצבים . ראיתי שנהג לא נראה כמי שישלוף סכין וממש כעסתי עליו איך הוא מעז לצפור לאישה מבוגרת שמתקשה בהליכה.

מקרה 2 - ליוויתי אישה עם הליכון מבית הכנסת.

עצרנו במעבר חצייה ואז הגיעה בחורה עם ג'יפ וצפרה ושוב אמרתי לה איך היא מעזה לצפור לאישה עם הליכון 

מקרה 3- היום אספתי את אמי תבל"א מהכניסה של שערי צדק  . מייד קפץ עלי בגסות נהג מונית בטענה שאני חוסם לו את תחנת המוניות ולא עזר לי שהראיתי לו שאישה מבוגרת שבקושי הולכת צריכה לעבור בסך הכל כמה מטרים 

זה שיא ההזייה

קורה לי גם (צעיר ובריא, הולך רגיל) אבל מסדר שני

כלומר רכב עוצר לי במעבר חצייה, ורכב מאחורי צופר לו על זה שהוא עוצר לי

לפני 7 שעות, Adani כתב:

3. להיזכר שכמעט בכל נסיעה זה שתגיע 2-3 גג 5 דקות קודם (אם בכלל) לא באמת יעשה איזה הבדל.

קשה לי ליישם את הכלל הזה, אבל כשאני מתכנן להגיע מוקדם יותר ממה שאני צריך, אני רגוע יותר בכביש, כי אני שונא להקדים (מאחר כרוני) וגם ככה יש זמן להרוג. אז יאללה נחכה מאחורי הקיה ספורטאז' בשמאלי

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא יודע אם אנחנו חריגים ברואד רייג' ביחס לעולם. 

כן יש המון התנהגות בריונית בכבישים, בין אם זה אנשים שנדחפים בשניה האחרונה בפקקים, לבין אם צפירות וזעם על כל דבר שמאט את הצופרים לתחושתם, בעיקר בתוך הערים (אני לא מתופסי הנתיב השמאלי. וגם כשכן - טורח להסתכל במראה האחורית, וזז ימינה ברגע שמתקרב אלי מישהו  שמהיר ממני גם בקמש בודד). וזה כולל התייחסות כלשהי ל"עצור", מתן זכות קדימה להולכי רגל, המתנה בזמן שהנהג לפני חונה ועוד. וכן, קרה לי כבר שצפרו לי כשאיפשרתי להורים עם עגלת תינוק או נכים לחצות.

לזה אפשר להוסיף בעיה שסובלים (או לא, עניין של פרספקטיבה כנראה) ממנה בעלי ספורטיביות - הצורך של כל מיני לוזרים להוכיח שהם יותר מהירים, אלוהים יודע למה. אני לא נוהג הרבה, אבל פעם בכמה שבועות נתקל באותה הסיטואציה בדיוק: נהג שעושה שמיניות באוויר כדי לעקוף אותי, נעלם לו מקדימה. בנקודה מסויימת אני משיג אותו, כי הוא חוזר לנהוג במהירות מותרת \ סבירה. ואז הוא שוב מאיץ. לא מסוגל להיבן את זה. באמת רמה קשה של לוזריות.

יש לי אישית שני פתרונות להכל: הראשון הוא פשוט לא לנהוג. עושה 5-6,000 קמ בשנה. רובם המוחלט או ביקורי משפחה, שאין לי דרך אחרת לעשות, או נסיעות רגועות בשעות שאין תנועה. הפתרון השני, כמו שהוצע כאן גם עי אחרים, הוא פשוט לא להגיב. אני לא צופר. לא מהבהב. לא כלום. ב99.999999999% מהמקרים שבהם אידיוט תורן חותך אותי, אני רואה את זה בזמן. ברוב המקרים יכול לבצע בלימה, אפילו בלי חרום, פלוס התחמקות. לא רואה פואנטה בצפירות. כי אני בטוח שברוב המקרים הנהג החותך יודע שהוא עושה את זה. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, היו זמני בומבה כתב:

כלומר רכב עוצר לי במעבר חצייה, ורכב מאחורי צופר לו על זה שהוא עוצר לי

יש גם את החוכמולוגים של "למה עצרת למישהו שרק עוד שניה וחצי יורד למעבר חציה במקום לחתוך אותו בפול גז שלא יעיז לרדת לכביש וגם אני פול גז מיד אחריך???!!!", הם מבטאים את זה לרוב בצפירה מעצבנת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

לא רואה פואנטה בצפירות

מלא נהגים שקועים במסכים, במיוחד בעיר ובפקקים.

לא זזים בירוק, לא מתקדמים בפקק וכו'.

הרבה פעמים בא לי להדפיס מדבקות Please Horn כמו בהודו, ולתת לנהגים כאלה...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 דקות, BoazB11 כתב:

מלא נהגים שקועים במסכים, במיוחד בעיר ובפקקים.

לא זזים בירוק, לא מתקדמים בפקק וכו'.

זה לא מצדיק צפירה. כלומר, מילא מצב יחסית נדיר שאתה עומד לפספס רמזור ירוק כי הנהג לפניך לא נוסע כי הוא עם הראשון בטלפון. אבל לא מתקדמים בפקקים? בחייאת נו. אז?

פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

אבל לא מתקדמים בפקקים? בחייאת נו. אז?

ואז כל הנתיב המקביל נכנס לנתיב "שלך", הם מתקדמים ואתה נשאר מאחור.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 15 דקות, לב טוב כתב:

ואז הפסדת בסה"כ עוד 37 שניות.

[אל תתפוס אותי על המילה...]

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 32 דקות, לב טוב כתב:

אתם מדברים בשרשור על רואד רייג על התנהגות אגרסיבית שלכם. זכותכם. זה פשוט חלק מהבעיה.

פורסם (נערך)

אמרתי פעם לחבר שצריך להוסיף פסוק לפרק שירה. 

"נהג ישראלי אומר: עומדות היו רגלינו בשעריך ירושלים, והיינו כחולמים"

לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

אתם מדברים בשרשור על רואד רייג על התנהגות אגרסיבית שלכם. זכותכם. זה פשוט חלק מהבעיה.

יכול להיות שזה הבעיה שלי, אבל אני לא מבין ממתי להעיר אדם שישן על ההגה זה התנהגות אגרסיבית. 

שואל בשביל להבין. גם לצפור / להבהב לנהג שתקוע בקרוז קונטרול על 100 קמ"ש בשמאלי זו גם אגרסיביות? 

אולי הפוך. אולי נהג שפותח את הטלפון ומוריד לעצמו 90% מהקשב בכביש זו אגרסיביות? אולי נהג שמשייט בניחותא בשמאלי בלי קשר למצב בנתיב הימני זו אגרסיביות?

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 17 דקות, לב טוב כתב:

כול להיות שזה הבעיה שלי, אבל אני לא מבין ממתי להעיר אדם שישן על ההגה זה התנהגות אגרסיבית. 

שואל בשביל להבין. גם לצפור / להבהב לנהג שתקוע בקרוז קונטרול על 100 קמ"ש בשמאלי זו גם אגרסיביות? 

אולי הפוך. אולי נהג שפותח את הטלפון ומוריד לעצמו 90% מהקשב בכביש זו אגרסיביות? אולי נהג שמשייט בניחותא בשמאלי בלי קשר למצב בנתיב הימני זו אגרסיביות?

זו לא בעיה שלך. זו בעיה חברתית כללית. תולים עכשיו שלטים בערי ישראל - וגם מנסים לאכוף, לא בטוח איך - שמסבירים לנהגים הישראלים למה לא אמורים לצפור על כל דבר שמפריע להם וגורם להם להרגיש שמבזבזים להם את הזמן. הצופר, הרי, לא נועד כדי שנהגים שמרגישים שהתנועה לא זזה בקצב שהם רוצים יוכלו לגרום לה לזוז מהר יותר. אלא למקרים של סכנה אמיתית כלשהי שצפירה יכלה למנוע (ולדעתי יש כמעט 0 כאלו).

תזכור שבזמן שאתה יושב ברכב וצופר להוא מלפניך שלא מאיץ מהר מספיק, במקביל אליך יש אנשים כמוני, שהולכים על המדרכות, או מחכים לאוטובוס, והצפירה פוגעת בהם. וכנראה גם לא משיגה לך שום דבר. כי הפקקים הישראלים - בין הגרועים בעולם - לא באמת מושפעים מזה שהנג פניך יאיץ ב-10 שניות לרמזור הבא, ולא ב-8. 

כמובן, גם משתלטים כרונים על הנתיב השמאלי הם חלק מהבעיה. 

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

הצופר, הרי, לא נועד כדי שנהגים שמרגישים שהתנועה לא זזה בקצב שהם רוצים יוכלו לגרום לה לזוז מהר יותר. אלא למקרים של סכנה אמיתית כלשהי שצפירה יכלה למנוע

כמובן שאני מסכים, אבל החוק די עמום בנושא ("לפי הנסיבות") למעט בדרך עירונית שאז אסור בכלל לצפור למעט ענין הסכנה. 

וגם בעקרון מזכה בקנס 250 ש"ח: 

Screenshot_20240514-141148_1.thumb.jpg.1c404a27f098ff8a17fac17713f28b57.jpg

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...