Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להבנתי הרכב לא טופל אף פעם.

חברות הליסינג אוהבות לחסוך ןגם בעלת הרכב הנוכחית לא טיפלה.

מה שצריך לעשות עכשיו לא נורא מסובך, לפרק מכסה שסתומים וקרטר ולנקות היטב. פשוט עבודה שחורה.

סיכוי טוב שזה יעזור, אבל לא ניתן להבטיח מה יהיה אחרי זה כי אולי כבר נגרם נזק.

לכן בעל המוסך אמר 30%. המספר הוא ממש לא מדעי, זאת פשוט דרך להסביר שאין ביטחון מוחלט שהתיקון יצליח.

לא רואה כאן שום בעיה בהתנהלות המוסך, אם הוא מוכן לעשות את העבודה כדאי לנסות.

אני לא רואה שום יתרון במוסך יבואן לעבודה הזאת שהיא פשוט עבודה שחורה. רק יעלה פי 2.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תשאלי את בעל המוסך שאבחן בוצה אם יסכים לתת לך חווד כתוב וחתום, תגידי לו תודה רבה על האבחנה ותגררי את הרכב למוסך מורשה יבואן.

תבררי היכן הרכב טופל בתקופת הבעלות הקודמת ותדרשי היסטוריית טיפולים מלאה! 

אם מצב המנוע מתנגש עם תיעוד התחזוקה והרכב נרכש מטרייד של היבואן, לדרוש לטפל בבוצה ולתת אחריות על המנוע לתקופה של עוד שישה חודשים ולקוות שבזה הנושא מסתכם.

במידה ולא, לפתוח שרשור על הנושא בתת פורום משפטי ולהתייעץ שם בהמשך דרך טיפול.

תתרכזי רק בעובדות, לא ברגשות או הסקת מסקנות.

לבוא ברכות ובגישה טובה אל האנשים ולהיות תקיפה לגבי פתרון הבעיה

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה יעזור כאן עורכי דין ומשפטים?

כל שופט היה מגלגל את התובע מכל המדרגות ובצדק.

הרכב הוזנח, עכשיו צריך לתקן אותו על מנת שיהיה אפשר להשתמש בו.

עורכי דין וחיפוש האשמה אצל אחרים זאת לא דרך להתמודד עם החיים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

מה יעזור כאן עורכי דין ומשפטים?

כל שופט היה מגלגל את התובע מכל המדרגות ובצדק.

הרכב הוזנח, עכשיו צריך לתקן אותו על מנת שיהיה אפשר להשתמש בו.

עורכי דין וחיפוש האשמה אצל אחרים זאת לא דרך להתמודד עם החיים.

סליחה, היא שילמה על ליסינג ממיטב כספה, והתשלום כולל גם טיפולים תקופתיים.

אם לא נעשו טיפולים תקופתיים כנדרש, לדעתי יש לה קייס חזק. הקושי יהיה להוכיח את זה.

(היא יכולה לשפוך אור- הרי הרכב היה אצלה, לכמה זמן היה נלקח לטסט למשל, ואם היו עוד אינטרקציות)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, אלעדית כתב:

סליחה, היא שילמה על ליסינג ממיטב כספה, והתשלום כולל גם טיפולים תקופתיים.

אם לא נעשו טיפולים תקופתיים כנדרש, לדעתי יש לה קייס חזק. הקושי יהיה להוכיח את זה.

(היא יכולה לשפוך אור- הרי הרכב היה אצלה, לכמה זמן היה נלקח לטסט למשל, ואם היו עוד אינטרקציות)

ליסנג כולל רכב תקין ובטוח שנוסע כל תקופת הליסנג.

שאני חותם על חוזה ליסנג מעניין אותי אם יטפלו ברכב? לא ממש.

רק שיסע כמו שצריך בתקופה שהוא אצלי.

כמו שנאמר כאן, כנראה הרכב לא באמת טופל.

אבל לדעתי השמן המקורי של היצרן לא היה מפתח כזאת בוצה אפילו לא 60 אלף.

לכן או שבטיפול הראשון אכן טיפלו אבל שמן שמן זול או שיש איזה בעיה במנוע (ספציפיצ ברכב הזה) שהוא פיתח ככה בוצה

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 26 דקות, mozman1101 כתב:

במכוניות האלו צריך להחליף שמן כל 7500 עד מקסימום 10000קמ ולפחות פעם בחצי שנה!!!!

אז אין בוצה ואין בעיות. 

זה נכון לכל רכב, היצרנים היום שמים אינטרבלים של 15 ואפילו 20 אלף רק בשביל הרגולציה ולא באמת כי זה מה שנכון ובריא למנוע

אבל היא בכלל לא החליפה שמן 65 אלף קילומטר, מדהים אותי שהרכב עוד נוסע בכלל, התמונות שהיא העלתה מראות על מנוע במצב נוראי, איך אנשים יכולים להחזיק רכב במאות אלפי שקלים אבל לא לקרוא את הספר רכב? איפה שמענו על דבר כזה? הרי שכשאתם קונים תנור לבית אתם כן קוראים את הספר שמגיע איתו

אני מצד אחד לא מאשים אותה כי הליסינג היו אמורים לטפל ברכב, מצד שני יש לה אחריות כבעלת רכב לדעת על המכלולים הבסיסיים, לדעת להחליף שמן או לכל הפחות לבדוק במדיד כמה שמן יש (רכב, מפלצת מכאנית, שמן זה חלק בלתי נפרד מהמכונה המדהימה הזאת שיכולה לנוע ב 210 קמ"ש)
מה אני אגיד, לא מבקש מאף אחד להיות מכונאי, אבל אם אני מביא רכב וקורא את הספר רכב שלו אז מה זה אומר על בן אדם שלא מגיע מהתחום בכלל? הרי שהוא צריך כפל כפליים לקרוא

פורסם

CiUiK יש לך טעות,

בדור הטיקטוק והגאנקפוד, אנשים לא באמת יודעים כלום, הם נכנסים לחברה קונים רכב ועושים מה שאומרים להם בלי לשאול שאלות בלי לחשוב, לך תסבירהיום לבחור צעיר מה זה טורים ברכב הוא לא יבין, מי שלמד על ידני ידע לשמוע שמנוע צועק, היום אנשים מה שלא קופץ להם תזכורות שצריך לעשות הם לא עושים, כל המוח עבר לסמארטפון, ומה שהמוח לא מזכיר לא זוכרים,

אני ממש לא מאשים אותה, היא לקחה רכב מליסינג מבחינתה הכל טוב, למה לעשות עוד אם אני משלם למישהו, וזה שהיא פיספסה טיפול לא אמור לגרום לכזה נזק.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

שניכם טועים.

@CiUiK - לא כל אחד יתעמק בספר הרכב של 400 עמודים בפונט קטן שמתאר 30 גרסאות שונות של הדגם עם סעיפי ״אם רלוונטי״. יותר מזה, הרבה רכבים מגיעים בלי ספר רכב אלא רק עם איזה מדריך מקוצר מאוד, ובלי קישור לספר הרכב במרשתת (אפילו לא מציעים ספר למי שרוצה, למשל מי שלא מחובר למרשתת).

@WE988244 מה שחסר הוא שני דברים: הדרכה בעת מסירת הרכב, ומשהו שהיה קיים בזמני ובוטל - שאלות על המיכאניקה במבחן התיאוריה - כמו על מדידת לחץ אויר בצמיגים או  בדיקת מפלסי הנוזלים במנוע. אפילו אשתי, שונאת הטכנולוגיה, ידעה שצריך לבצע טיפולים תקופתיים ברכב שלה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

ומשהו שהיה קיים בזמני ובוטל - שאלות על המיכאניקה במבחן התיאוריה - כמו על מדידת לחץ אויר בצמיגים או  בדיקת מפלסי הנוזלים במנוע.

בטוח שבוטל? מתי?

פורסם (נערך)

נראה לי שעוד זורקים על זה שאלה או שתיים בתיאוריה..

מה שבטוח--אף מורה לא מלמד מילה בנושא.

חוץ מכמה מורים יחידי סגולה שהם מלכתחילה חובבי רכב והנושא חשוב להם.

עריכה אחרונה על ידי אליה

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

בואו, גם פה בפורום היו כאלה שצהלו, כשאיזו צרת תחבורה הודיעה שתגדיל את המרווח בין המבחנים השנתיים שחובה לבצע לרכב.

תכל'ס? אם זה עניין של שמירה על מכלולים כמו מנוע וגיר והארכת חיי הרכב-שכל אחד יעשה מה שבא לו עם הרכוש שלו. 

אבל כשנוסעים לידי כלים עם צמיגים, שחוטי המתכת כבר מציצים מהם, ועם בלמים שחוקים ומערכות היגוי ומתלים רופפים- אז זה כבר מסכן אותי, ואני מצפה מהמדינה לאכוף את זה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני כשעה, topop כתב:

בטוח שבוטל? מתי?

לגמרי בוטל.

אני עשיתי תיאוריה לפני 6 שנים, ולא היו כאלה שאלות (לא בתיאוריה עצמה, ולא בחומר לימוד).

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 9 דקות, שחר 1 כתב:

לגמרי בוטל.

אני עשיתי תיאוריה לפני 6 שנים, ולא היו כאלה שאלות (לא בתיאוריה עצמה, ולא בחומר לימוד).

גם אני עשיתי לפני 6 (וחצי), משום מה זכור לי שיש כמה שאלות. 

אולי אני לא זוכר טוב.

• תוכן חדש...