Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, CiUiK כתב:

תחילה לא לתת אמון במוסך שכונתי שנותן לך "30 אחוז שהמנוע ילך אחרי שנסיים את הטיפול" זה פשוט בדיחה, בדיחה ישראלית במיטבה.

לא מכיר מוסכים, כן מכיר שכדאי לך מאוד לקחת למורשה או מוסך יבואן, ופה בפורום אני יודע שמאוד אוהדים את גבע 

התשובה שלך מרגיעה אותי.

הלוואי וזה באמת שטות עניין ה 30%.

מי זה גבע? איך מגיעים אליו? תודה 🙂

פורסם
לפני 7 דקות, CiUiK כתב:

או מוסך יבואן, ופה בפורום אני יודע שמאוד אוהדים את גבע 

גבע מתמחה ב רכבי פיזו/סיטרואן

• מבאס 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 2 דקות, יעלרום כתב:

התשובה שלך מרגיעה אותי.

הלוואי וזה באמת שטות עניין ה 30%.

מי זה גבע? איך מגיעים אליו? תודה 🙂

זה סתם כסתח למקרה והפלאשינג יהרוס עוד יותר 

זה גבע

ובתכלס, אפשר לעשות את זה בבית אם יש לך פרטנר שיש לו קצת ידע טכני וידיים טובות

Just now, לירון .ה. כתב:

גבע מתמחה ב רכבי פיזו/סיטרואן

אה רק עכשיו שמתי לב🤷‍♂️ טוב, טעות שלי

אז לגרור למורשה.. אני לא מכיר מוסכים כבר אמרתי

פורסם
לפני 2 דקות, יעלרום כתב:

לתת לו לנקות עם סיכון של 30% כפי שהוא אמר לי? 

אני רוצה לחדד משהו, אני סתם פשוט לא אהבתי את ה "30%" בגלל הניסוח, זה מטומטם וזה מראה לי מוסכניק שרואה בחורה אז הוא זורק מספרים לא קשורים לשום דבר ופשוט מבלבל במוח

האם קיים סיכוי שהמנוע יפגע? קודם כל, מנוע שלדברייך נסע 65 אק"מ בלי להחליף שמן- אני חותם לך הוא כבר נפגע, הנזק בלתי הפיך, זה לא שהמוסכניק טועה, זה שהניסוח שלו מטומטם ומזלזל 

לתת לו לנקות? אני לא בטוח, תתני למורשה, ולגרור לשם, יש לך מהביטוח בחינם פעם אחת בשנה.

תחפשי מורשה עם ביקורות טובות, סה"כ עושים פלאשינג, מנקים הכל ומחזירים, הכל בסדר המנוע והרכב יחזרו לכביש, אבל הנזק נעשה והבלוק הזה כבר לא יגיע לקילומטרים גבוהים

פורסם

היי

תעשי מה שאני עשיתי במאזדה שלי

שיפרקו את המכסה שסתומים ואת הקרטר של השמן

ירססו עם חומר ממיס שומנים ידידותי 

את החלק העליון וישטפו עם לחץ מים גרניק

לאחר מכן לחזור על הפעולה בחלק התחתון

ובאותה נשימה גם לפרק ולנקות את הזרבובית 

שיונקת את השמן מהקרטר

ולנקות את מכסה השסתומים והקרטר

בלחץ מים

התוצאה הסופית פשוט יוצאת מין הכלל

בהצלחה.

פורסם
לפני 43 דקות, יעלרום כתב:

הצלחתי להעלות תמונות 😀

בפייסבוק מטשטשים תמונות כאלה, ונותנים לך אזהרה שהן עלולות להיות קשות לצפיה...

לא ברור איך אפשר להגיע למצב כזה ברכב בן 5 עם 60 קק"מ, אלא אם מילאו בו שמן קנולה במקום שמן מנוע.

לעומת זאת, אני פחות מתחבר לנבואות הזעם של המוסך והכותבים פה, וסבור שאם המנוע יטופל כעת, ומעתה יטופל כהלכה ולפי המלצות היצרן, יש לו סיכוי טוב מאד לשרוד לאורך זמן. המנועים הללו עמידים מאד להתעללות. למרות שהוא כנראה קיבל שימון לקוי, אם הוא לא דופק/מעשן בצורה חריגה, כנראה שהנזק לא אקוטי (אולי כדאי לשקול החלפת מחזירי שסתומים וגומיות באופן יזום? לא יודע.)

לגבי מוסך, היונדאי שלנו ע"ה, וגם המיצובישי שבחתימה מטופלות שנים רבות ב"נירון מוטורס", יש להם סניף בפ"ת,  אבל אנחנו מטפלים בסניף שלהם בחדרה.

אין לי מושג האם הסניף בפ"ת הוא באותה רמה, אבל במידה וכן, אז אני יכול להמליץ בחום.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 9 דקות, natco כתב:

לגבי מוסך, היונדאי שלנו ע"ה, וגם המיצובישי שבחתימה מטופלות שנים רבות ב"נירון מוטורס", יש להם סניף בפ"ת,  אבל אנחנו מטפלים בסניף שלהם בחדרה.

אין לי מושג האם הסניף בפ"ת הוא באותה רמה, אבל במידה וכן, אז אני יכול להמליץ בחום.

גם אני יכול להמליץ נירון מוטורס בחדרה, אני גם מגיע לשם לטיפול קבוע כבר 14 שנה.

שווה להתקשר אליהם, ולהתיעץ.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אולי תבדקי כמה יעלה להתקין מנוע משומש, שלא יהיה מצב שתזרקי כסף על ניקוי.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)

הרכב היה בתחזוקת ליסינג = המינימום האפשרי עם החלקים הזולים ביותר, שמן מנוע כנראה לא סינטטי וזול.

אני בספק גדול שדקה לפני הקנייה נעשה טיפול, כך שלא אתפלא אם הרכב נסע יותר מ15,000 ק"מ בלי טיפול

האם יש לך הרבה נסיעות קצרות מאוד? נתקעת בפקקים הרבה?

אם אחת התשובות היא כן - נעים מאוד, הרכב שלך נוסע תחת קטגוריית "תנאים מאומצים" שמצריכה לקצר את מרווחי הטיפול לחצי

במקרה כזה, כבר פיספסת 4+ טיפולים,

בוצה ברכב צעיר עם קצת קילומטרז זה אירוע חריג, היה פה זילזול רציני בכדי להגיע למצב הזה.

צריך לחשוב קדימה, גם במצב כלכלי מורכב, יש דברים שאם חוסכים בהם, הם יעלו הרבה יותר, רכב זה לא צעצוע, הוא מעניש פיננסית על טיפול לקוי במוקדם או מאוחר

גם לי המוסך השכונתי לא נשמע כדרך הנכונה לפעולה, עדיף שמוסך מורשה שמכיר את הרכב והמנוע היטב יבצע זאת ואז גם תהיה סוג של אחריות לעבודה, לא 30% ונראה מה יהיה

כל הנאמר הוא מרצון לעזור, לא לפגוע חס וחלילה

עריכה אחרונה על ידי yairw
  • רעיון טוב! 3

כבר חתמתי...

פורסם

אם הליסינג עשה טיפולים(נשים בצד את איכותם) אז בתום החוזה הוא אמור לעשות טיפול לפי זמן.

אם הרכב שנתיים אצלה והיא לא עשתה טיפול, למעשה היא פספסה רק טיפול אחד.

מה שמתחולל לה במנוע הוא לא בגלל מרווחי טיפולים.

כמו שכתבו מציע לפנות למוסך מורשה או יבואן במהרה.

פורסם

ברוב המקרים מוסכים שכונתיים טובים לטיפול תקופתי ותיקונים "אוניברסליים" יותר כמו בלמים , פחות לתיקונים ואבחונים מכאניים מורכבים כמו זה.

אני הייתי רץ למוסך המורשה בלבד! שיעשו כל מה שצריך לעשות! (לדעתי זה בר תיקון) 

פורסם
לפני 5 שעות, יעלרום כתב:

המוסך הזה דווקא אמין.

על סמך מה הקביעה שהמוסך הזה אמין? לדברייך לא ביקרת במוסך שנתיים ולפני כן הרכב בכלל טופל על ידי חברת הליסינג.

נרשם כאן ״מוסך שכונתי״ מה הכוונה ? שכן/חבר מוסכניק? מוסך מדרכה (מתקן בחצר)?

המליצו לך כאן על מוסך מורשה שעובד הרבה מאוד עם רכבי יונאי וקיה . פני אליהם.
מוסך יבואן בוודאות יעלה הרבה יותר .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...